• BebisiFebruari

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3


    Tänkte höra efter om det är någon som nu i dagarna har ägglossning och vill följas  till BIM?

    Jag fick idag 4/6 fullt utslag på ägglossningstestet jag tog i fm vid 11 tiden och 2 st nu på kvällen vid 19.30 (bilder finns i mitt galleri)

    Eftersom att jag slutade med mina p-piller den 7/4 så har jag ännu inte riktigt koll på hur lång mens cykel jag har men borde ha BIM ca den 17/6 om jag räknar ägglossningen från idag men kan ju skilja några dagar åt båda hållen :)


    Tänkte det kunna vara kul att följas åt med symptom och dyl så man slipper tjata ihjäl den stackars killen här hemma :) ni vet säkert vad jag menar ;)

    Jag och killen har iaf haft sex...  lör, sön, mån, ons och så ska jag hoppa på honom ikväll när han kommer hem från jobbet för sen ses vi inte förrän på sön morgon igen, hoppas det ska räcka och kanske ta sig denna gång :) dom säger ju att spermierna lever 3-5 dygn så man får ju hoppas och hålla tummarna.

    Här fortsätter vi att planera barn och följa oss som blivit gravida under tidens gång :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-06 12:07
    Här är dom tidigare trådarna:

    www.familjeliv.se/Forum-11-235/m44538291.html Del 1

    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m47013892.html Del 2
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-12-15 14:55
    Tråd för listan med BF, ÄL samt BIM datum :)
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49383912.html
  • Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3
  • The Kittycats
    mithrandil skrev 2010-03-01 20:30:05 följande:
    Vad är gränsen till okej för ett blodtryck?Sist hade jag 95/53 i tryck. tyckte det lät jäkligt lågt.när jag väntade alexander hade jag 110/60 vid varje mätning min ordinarie bm tog och det sa hon var lågt tryck.Mitt järn sjunker också ganska stadigt. irriterande. Ligger på 112 nu.Mitt tips om du inte äter järntabletter är att käka massa broccoli. Det funkade för mig sist.
    Kommer inte ihåg....{#lang_emotions_undecided} Men däremot kommer jag alltid ihåg att jag typ får höra, lågt men precis ok..... Men jag tror att det kan ligga i närheten av dina tryck, siffrornna känns bekanta. Fast så lågt som 95/53 har jag nog inte haft, tror jag iaf.

    Tycker brococoli är så där, men jag fundrar faktiskt på att försöka göra broccoligratäng eller något så att det är lite annat till också 
    ♥ bf 2010-07-20
  • mithrandil
    The Kittycats skrev 2010-03-01 20:36:04 följande:
    Kommer inte ihåg.... Men däremot kommer jag alltid ihåg att jag typ får höra, lågt men precis ok..... Men jag tror att det kan ligga i närheten av dina tryck, siffrornna känns bekanta. Fast så lågt som 95/53 har jag nog inte haft, tror jag iaf.Tycker brococoli är så där, men jag fundrar faktiskt på att försöka göra broccoligratäng eller något så att det är lite annat till också 
    blodpudding då?
    När jag väntade alexander åt jag blodpudding 2 gånger i veckan, 1 bukett broccoli varje dag och blutsaft varje dag. och lyckades hålla mig på 100 efter det. Så det var ju skönt. Innan var det tal om intravenöst järn, då jag låg så lågt som 95 vid en mätning. fast vad jag har förstått så blir man inte stoppad av intravenöst så det kanske är att föredra?

    Jag far iaf inte illa av varesig lågt järn eller tryck så jag tycker inte det spelar någon roll.
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • Meadow

    Åh!

    Har införskaffat en våg, jag har inte gått upp ngt sedan inskrivningen! 3 veckor sedan, bra jobbat va?

    Magen har växt, så förmodligen har jag kanske tappat lite av det jag hade, eller så kanske jag har haft vätska, men jag är iaf glad. Gick ju upp mycket innan inskrivningen, så nu känns det som att jag ligger +-0.

  • mithrandil
    Meadow skrev 2010-03-01 20:56:14 följande:
    Åh!Har införskaffat en våg, jag har inte gått upp ngt sedan inskrivningen! 3 veckor sedan, bra jobbat va? Magen har växt, så förmodligen har jag kanske tappat lite av det jag hade, eller så kanske jag har haft vätska, men jag är iaf glad. Gick ju upp mycket innan inskrivningen, så nu känns det som att jag ligger +-0.
    Gud så härligt!
    visst är det en lättnad när man inte går upp 100kg i början.

    Jag låg på -1kg sen jag plussade när jag var hos bm sist.
    Känns skönt, men hur räknar man? Räknar man från den vikt man hade då man blev gravid eller från den man gick ner till? Jag gick ner 6kg i början och har nu snart kommit upp i normalvikt igen. så på ett sätt har jag ju gått upp 5kg?

    men skönt iaf, i samma vecka jag är i nu med alex hade jag gått upp 10-12kg.
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • mithrandil

    Hur tänker ni angående amning?
    Ska ni amma? Amma fritt eller efter uppsatta tider?

    Jag hoppas på att kunna amma denna gången, men jag vet inte om jag gillar det där med fri amning. för mig känns det bättre att amma typ var 3e timme.
    Eller är det egoistiskt?


    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • Meadow

    Mithrandil: Jag kommer helamma iaf 4 mån, eller så länge det fungerar. Däremot tillåter jag mig inte bli en snuttefilt. Blir det som med dottern, dvs stort sugbehov, blir det napp. Däremot första månaden styr jag inga tider, utan då fick hon äta och sova precis hur mycket hon ville. Dock inga "småslurkar" utan ordentliga mål.

    Dvs, hon åt kring 1,5 timme, sov 2,5 timme, varvat. Däremot åt hon med 3 timmars mellanrum första månaden på natten. Ja du vet ju..

    En mätt bebis är en nöjd bebis.

    Sedan efter en månad styrde jag upp det mer.

  • The Kittycats
    mithrandil skrev 2010-03-01 20:40:35 följande:
    blodpudding då?När jag väntade alexander åt jag blodpudding 2 gånger i veckan, 1 bukett broccoli varje dag och blutsaft varje dag. och lyckades hålla mig på 100 efter det. Så det var ju skönt. Innan var det tal om intravenöst järn, då jag låg så lågt som 95 vid en mätning. fast vad jag har förstått så blir man inte stoppad av intravenöst så det kanske är att föredra?Jag far iaf inte illa av varesig lågt järn eller tryck så jag tycker inte det spelar någon roll.
    Varken jag eller sambon är så förtjusta i blodpudding heller, "Kinkig AB" är jag

    Jag har ju inga barn sedan innan. Men så som Meadow skriver är jag också inne på, det stämmer rätt överens med mina egna än så länge rätt vaga tankegångar kring ämnet. Att bli en "snuttefilt" är def inget jag vill komma till.
    ♥ bf 2010-07-20
  • mithrandil
    Meadow skrev 2010-03-01 21:15:12 följande:
    Mithrandil: Jag kommer helamma iaf 4 mån, eller så länge det fungerar. Däremot tillåter jag mig inte bli en snuttefilt. Blir det som med dottern, dvs stort sugbehov, blir det napp. Däremot första månaden styr jag inga tider, utan då fick hon äta och sova precis hur mycket hon ville. Dock inga "småslurkar" utan ordentliga mål.Dvs, hon åt kring 1,5 timme, sov 2,5 timme, varvat. Däremot åt hon med 3 timmars mellanrum första månaden på natten. Ja du vet ju.. En mätt bebis är en nöjd bebis.Sedan efter en månad styrde jag upp det mer.
    Menar du att hon åt 1,5tim per gång?
    Herregud, det är lite det jag tänker på. alexander ville äta minst 1 timme om gången och eftersom han var sjuk när han föddes skulle han äta varannan till var tredje timme. vilket innebar att jag ammade och när han ätit färdigt hade jag 30min över till annat och så var det dags igen.

    Hur ska jag kunna sköta alexander då? OM det skulle vara likadant igen?

    Hade ju iofs också tänkt låta bebis få en månad på sig att komma in i livet och sen skapa ordning och rutiner. De behöver sova och äta så mycket de vill första tiden.

    Hur såg det ut sen, efter en månad?
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • mithrandil
    The Kittycats skrev 2010-03-01 21:24:27 följande:
    Varken jag eller sambon är så förtjusta i blodpudding heller, "Kinkig AB" är jag Jag har ju inga barn sedan innan. Men så som Meadow skriver är jag också inne på, det stämmer rätt överens med mina egna än så länge rätt vaga tankegångar kring ämnet. Att bli en "snuttefilt" är def inget jag vill komma till.
    Näfy.. snuttefilt är inge höjdare att vara.
    Tur det finns nappar och snuttefiltar.
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3