• BebisiFebruari

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3

    Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3


    Tänkte höra efter om det är någon som nu i dagarna har ägglossning och vill följas  till BIM?

    Jag fick idag 4/6 fullt utslag på ägglossningstestet jag tog i fm vid 11 tiden och 2 st nu på kvällen vid 19.30 (bilder finns i mitt galleri)

    Eftersom att jag slutade med mina p-piller den 7/4 så har jag ännu inte riktigt koll på hur lång mens cykel jag har men borde ha BIM ca den 17/6 om jag räknar ägglossningen från idag men kan ju skilja några dagar åt båda hållen :)


    Tänkte det kunna vara kul att följas åt med symptom och dyl så man slipper tjata ihjäl den stackars killen här hemma :) ni vet säkert vad jag menar ;)

    Jag och killen har iaf haft sex...  lör, sön, mån, ons och så ska jag hoppa på honom ikväll när han kommer hem från jobbet för sen ses vi inte förrän på sön morgon igen, hoppas det ska räcka och kanske ta sig denna gång :) dom säger ju att spermierna lever 3-5 dygn så man får ju hoppas och hålla tummarna.

    Här fortsätter vi att planera barn och följa oss som blivit gravida under tidens gång :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-06 12:07
    Här är dom tidigare trådarna:

    www.familjeliv.se/Forum-11-235/m44538291.html Del 1

    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m47013892.html Del 2
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-12-15 14:55
    Tråd för listan med BF, ÄL samt BIM datum :)
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49383912.html
  • Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3
  • The Kittycats
    Summer skrev 2010-02-24 20:25:28 följande:
    Nej jag vet inte vad jag har för BMI men jag har mycket övervikt (mer än 20 kg) trots att det kanske inte ser så ut (kilona säger mer än vad som syns). Jag vill absolut inte starta någon bantningshets här på tråden och du kan släppa det där med vikten helt. Det blir ju som det blir :)Varför var du på akupunktur? Var har du ont?
    Nej det blir ingen bantningshets här Men jag försöker ändå tänka på vad jag äter och inte äta allt sött jag är sugen på. Det hjälper ju inte foglossningen att bli onödigt tung. Men det är ju individuellt, man får ju lyssna på sin egen kropps signaler.

    Pga foglossningen. Ja du, jag har väl ont runt hela bäckenet, ner i benen, rumpa, höfter, ländrygg, svanskota typ.
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats

    Blä! Känner mig allmänt gnällig och grinig idag. Så jag hoppas ni kan ursäkta? Men jag blev så ledsen igår när sjukgymnasten redan började prata om sjukskrivning, jag har ju bara gått halva tiden   Vill inte! Har varit tillräckligt sjukskriven i mina dagar.
    Och dessutom blev jag så trött på min muppiga kollega igår, som vet att jag har ont och ska till sjukgymnasten. Först får jag en kommentar om att jag går så sakta, och sedan måste han kommentera att jag ska ta hissen istället för trappan (en våning upp) Försöker förklara varför, och vad får man för svar: Hö hö, önskar att jag hade din diagnos så jag också hade medicinsk anledning att åka hiss. Sedan går vi in i hissen och då kommer en till kollega. Då måste han kläcka ur sig till kollegan att vi har "medicinsk rekommendation" att åka hiss, ha ha..... Blev så jävla trött så jag orkade bara inte säga något {#lang_emotions_demon}
    Han och hans j-la ölmage ska bara vara tysta.....


    ♥ bf 2010-07-20
  • mithrandil
    The Kittycats skrev 2010-02-24 21:14:40 följande:
    Blä! Känner mig allmänt gnällig och grinig idag. Så jag hoppas ni kan ursäkta? Men jag blev så ledsen igår när sjukgymnasten redan började prata om sjukskrivning, jag har ju bara gått halva tiden   Vill inte! Har varit tillräckligt sjukskriven i mina dagar.Och dessutom blev jag så trött på min muppiga kollega igår, som vet att jag har ont och ska till sjukgymnasten. Först får jag en kommentar om att jag går så sakta, och sedan måste han kommentera att jag ska ta hissen istället för trappan (en våning upp) Försöker förklara varför, och vad får man för svar: Hö hö, önskar att jag hade din diagnos så jag också hade medicinsk anledning att åka hiss. Sedan går vi in i hissen och då kommer en till kollega. Då måste han kläcka ur sig till kollegan att vi har "medicinsk rekommendation" att åka hiss, ha ha..... Blev så jävla trött så jag orkade bara inte säga något Han och hans j-la ölmage ska bara vara tysta.....
    Tycker du ska strunta i de där killarna. Du gör helt rätt som försöker ta det lugnt och försiktigt för att inte förvärra din foglossning. Vad spelar det för roll vad dom tycker?! Tycker man borde visa mer respekt än så, men många har så mycket att säga när man är gravid men försök ställa dig över det och låt det bara gå in genom ena örat och ut genom de andra. De är säkert bara avundssjuka. hehe.

    Kan vara jättesvårt att bli beviljad pengar om man är sjukskriven för foglossning så du kan väl försöka jobba fast i en lugnare takt? Känner du att det inte går då heller så är nog det bästa du kan göra att lyssna på din kropp. Foglossning blir ju bara ätter värre om man anstränger sig tyvärr och vi vill ju inte du ska bli tvungen till att gå med kryckor.

    Något roligt förresten som jag glömt att tala om, alexander har börjat gå. som mest har han gått 8steg och de blir bara fler och fler varje dag. Så otroligt kul, han abra skrattar och skrattar varje steg han tar.
    Alexander 2009-03-11 -♥- bf 2010-06-27
  • smoolan

    Kittycat - Vilken dryg kollega! Jag går också sakta som en pensionär och tar hissen en våning men folk får väl tycka att det är konstigt om de vill då. Så länge jag inte mår sämre så är det värt det. Min BM pratar också om sjukskrivning och på henne låter det som att det är oundvikligt. Jag vet inte, man får väl bara försöka ta det lugnt helt enkelt. Min mardröm är att bli sjukskriven.

  • Alfonsina

    Kittycat, jisses vilka tröga och omogna killar! Du ska absolut inte bry dig om dem! Gå i din egen takt och strunta i dem. Har en kollega som blev sjukskriven först på halvtid, sen på heltid. Hon gick på kryckor redan i v. 25 ungefär (var nog ännu tidigare), ont sen v. 7. Hennes sjukskrivning gick igenom utan problem hos FK. Man led verkligen bara genom att titta på henne. Hon sa att foglossningen inte blev bättre av att vara hemma men det blev heller inte sämre vilket var skönt. Hon har dessutom en 2,5-åring hemma.

    Hoppas att det inte alls behöver gå så långt för dig. Du vet ju inte, det kan ju stanna av och du tycker att smärtan går att hantera. Jag blir ju mer stel av min foglossning, det gör bara riktigt ont när jag sitter eller ligger ner och försöker lyfta benet (sitter bara på vänster sida, typ blygdbenet). När jag går är det mer som riktigt illa träningsvärk.

  • Summer
    The Kittycats skrev 2010-02-24 20:37:49 följande:
    Nej det blir ingen bantningshets här Men jag försöker ändå tänka på vad jag äter och inte äta allt sött jag är sugen på. Det hjälper ju inte foglossningen att bli onödigt tung. Men det är ju individuellt, man får ju lyssna på sin egen kropps signaler.Pga foglossningen. Ja du, jag har väl ont runt hela bäckenet, ner i benen, rumpa, höfter, ländrygg, svanskota typ.
    Men stackare! Hoppas att du får den hjälp du behöver och att akupunkturen kommer hjälpa dig. Jag har hört att akupunktur ska vara bra. Det finns ju sjukgymnaster också som kanske kan hjälpa dig. Jag går ju hos en som hjälper mig att träna skonsamt och stärka rygg och bäcken. Var bor du nu igen?
  • The Kittycats

    Tack för peppningen tjejer! Var bara tvungen att spy ur mig lite galla....   Mitt humör blir inte det bästa när jag går runt och har ont hela tiden, känner mig rätt grinig. Men jag upplever att jag blir så myckete tröttare av att ha konstant ont, det är energislukande.

    Nej jag ska försöka att inte bry mig om min puckade kollega, men jag hade redan en dålig dag och det var liksom droppen.
    Hatten av för er som har stått ut med eran foglossning! {#lang_emotions_flower} Inte för att man har något val, men ändå!!!!

    Jo jag ska försöka att fortsätta och ta det lugnt så att det förhoppningsivs inte blir så mycket värre.  Jag hoppas att vattengympan kan hjälpa, och kan bara snön försvinna så kan man ju ta lite korta promenader. För som jag fick förklarat för mig så är det inte bra att bli för orörlig.


    Summer skrev 2010-02-24 22:37:32 följande:
    Men stackare! Hoppas att du får den hjälp du behöver och att akupunkturen kommer hjälpa dig. Jag har hört att akupunktur ska vara bra. Det finns ju sjukgymnaster också som kanske kan hjälpa dig. Jag går ju hos en som hjälper mig att träna skonsamt och stärka rygg och bäcken. Var bor du nu igen?
    Tack Jag går hos en sjukgymnast, det är han som också ger akupunktur.
    I Sörmland (nära länsgränsen mot Stockholm)
    ♥ bf 2010-07-20
  • The Kittycats
    mithrandil skrev 2010-02-24 21:39:30 följande:
    Något roligt förresten som jag glömt att tala om, alexander har börjat gå. som mest har han gått 8steg och de blir bara fler och fler varje dag. Så otroligt kul, han abra skrattar och skrattar varje steg han tar.
    Åh vad härligt!
    Längtar verkligen efter att få uppleva alla de här milstolparna tillsammans med våran lilla tjej i framtiden {#lang_emotions_heart}
    Kommer fortfarande ihåg när min yngsta syster tog sina första steg. Jag var 11 år då, och jag tyckte det var helt fantastiskt.
    ♥ bf 2010-07-20
  • Alfonsina

    Jaha, mitt sista kundbesök på jobbet verkar inte komma. Så nu kan jag verkligen börja att slappna av!

    Beställde skötväska igår kväll och idag inhandlades 12 st små glagar i trä som kommer att passa bra i bebisgarderoben. Känns overkligt allting tycker jag. Hämtar kanske spjälsängen nästa vecka beroende på om bebisrummet inte längre är en avlastningszon för alla kartonger då.

    Måste fortfarande se över vilka grejer som behövs i form av "skötgrejer". Jenny, du som nu har en liten nyfödd hos dig, vad behövs egentligen? Vi har än så länge bara en skötbädd och Ikeas småhanddukar.

  • Meadow

    Alfonsina

    Detta behöver du:

    Inotyol (för röda rumpor)
    barnolja
    kompresser (bra för att tvätta ögonen, det luddar ej)
    steriltvätt
    mjukgörande kräm
    tvättlappar (blöt och sätt olja, perfekt för att ta bort bajs, våtservetter är onödiga)
    Panodil el liknande suppar (ska alltid finnas hemma)

    Jag badade dottern bara med olja, det har ju en rengörande effekt i sig.

    Gud, kommer inte på mer för tillfället.

Svar på tråden Ägglossning i dagarna som vill följas åt? :) Del 3