• Emma

    Septemberbarn 2009 del 2

    Fortsättningstråd från förra tråden Septemberbarn 2009!
    Här fortsätter vi diskutera!


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 14:36
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/

    Här har vi bildtråden!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 15:16
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Tack! Här är den rätta adressen. Någon som vet får gärna tala om hur man lägger upp bilder också!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-05 10:23
    Här har vi en liten lista:
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Milliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-25 10:34
    OBS OBS OBS OBS!!!!!!!!!!
    Nya tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m51587983.html
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2
  • Knubbe12

    Neeej! Nu tycks vinterkräksjukan ha hittat oss! Äldsta sonen har kräkts och jag har precis renbäddat sängen och duschat honom. Nu sussar han lugnt. Hoppas att inte de andra barnen blir smittade, fast det vore ju konstigt ifall någon av oss kom undan då det smittar som en löpeld (om det nu är vinterkräksjukan vill säga). Hade ju precis återhämtat mig från en rejäl förkylning. Vilket jullov detta blev...;o)

    Angående leksaker så har vi än så länge inte så mycket åt lillen. Han gillar att leka med lekbågen som hör till babysittern och så är han förtjust i sitt babygym. Sedan har vi en bitleksak som han gillar att gnaga på. Resten är en mjuk bok med olika bilder, material och ljud, mjuka skallror, mjukdjur osv. Han fixar inte riktigt att styra armar och händer ännu, utan det ser mest ut som en slump att han lyckas få tag i något. Föra ihop händerna kan han och sedan åker de in i munnen båda på och slaskas på, men utöver det ser det mest ut som ett planlöst vevande i luften ;o)

    Hur är era små när det gäller att greppa saker? Vänder de sig ännu? Har ni börjat ha dem i barnstol?

  • Knubbe12

    Sådär, nu har jag varit inne och snokat i allas presentationer! ;o)

  • Emma
    MammaAlex skrev 2009-12-29 21:12:23 följande:
    Duktig du är! Jag tror inte heller att det är fler intresserade, i så fall letar de kanske =)Vi är nog också på bättringsvägen. Syns ganska tydligt i Alexanders blöja om han har infektion eller inte och det börjar se bra ut där=) Så nu håller jag tummarna.Emma när ska ni ha dop? Vi ska ha 24 januari, så han är 4 månader då. Min syster bor i Stockholm så vi tyckte det var trist om hon skulle åka till Skåne precis innan eller efter jul, roligare att träffas med lite mellanrum när man inte träffas mer än typ 4-5 gånger om året.Vi har babygym och mjukisdjur till Alexander. Än så länge är det bara babygymmet som är riktigt intressant, fick även lite badleksaker i julklapp men har inte provat dem. Annars tycker han det är spännande att titta på TV och att läsa tidningar med bilder (reklam)
    Vi ska ha dop den 31 januari och då är mattias 4½ månad. Hoppas att dopklänningen passar .
    Knubbe12 skrev 2009-12-29 21:57:04 följande:
    Neeej! Nu tycks vinterkräksjukan ha hittat oss! Äldsta sonen har kräkts och jag har precis renbäddat sängen och duschat honom. Nu sussar han lugnt. Hoppas att inte de andra barnen blir smittade, fast det vore ju konstigt ifall någon av oss kom undan då det smittar som en löpeld (om det nu är vinterkräksjukan vill säga). Hade ju precis återhämtat mig från en rejäl förkylning. Vilket jullov detta blev...;o)Angående leksaker så har vi än så länge inte så mycket åt lillen. Han gillar att leka med lekbågen som hör till babysittern och så är han förtjust i sitt babygym. Sedan har vi en bitleksak som han gillar att gnaga på. Resten är en mjuk bok med olika bilder, material och ljud, mjuka skallror, mjukdjur osv. Han fixar inte riktigt att styra armar och händer ännu, utan det ser mest ut som en slump att han lyckas få tag i något. Föra ihop händerna kan han och sedan åker de in i munnen båda på och slaskas på, men utöver det ser det mest ut som ett planlöst vevande i luften ;o) Hur är era små när det gäller att greppa saker? Vänder de sig ännu? Har ni börjat ha dem i barnstol?
    Vi har inte börjat använda barnstol än. Men vi får väl ta och köpa en snart, för Mattias gillar inte att ligga själv på golvet medans vi äter middag
    Jag tyckker att han är hyfsat duktig på att greppa saker. Tycker att det har hänt mkt senaste veckan. Han vänder sig från rygg till mage, men han har inte kommit på hur han ska få bort ena armen som jämt hamnar under magen. Man får antingen vända tillbaka honom, eller försöka att försiktigt dra fram armen.

    För övrigt kan jag tillägga att jag kommer totalt att misslyckas med att väga 60 kilo till dopet. Men jag hoppas kunna pricka in typ 62 iallafall!

    Är ni noga med att göra knipövningarna? Jag glömmer jämt bprt dom... =(
    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Saga09

    Hej,

    Tack för länken till den här nya tråden :)

    Saga verkar ha blivit lite förkyld, nyser rätt mycket och igår verkade och lite snorig. Hoppas att det inte blir så farligt iallafall..

    Tycker lite synd om lilltjejen med.. i oktober råkade hon ut för en liten olycka vilket resulterade i en stor sårskorpa mitt i huvet.. den hade iaf inte trillat bort och när jag försökte pilla lite i den för ett par dagar sen kom det jättemkt var därifrån :(
    pratade med sjukrådgivningen och tvättar nu med alsolsprit så HOPPAS HOPPAS jag att det ska ta och försvinna.. dumma dumma sår...

  • Sephiroth

    Roligt att så många hittade tillbaka.

    Någon som tycker att era små blivit annorlunda efter tremånadersvaccinet?

    Vi har mängder av leksaker till Lill-fisen. Babygym, babyspegel på hjul, skallror, massor med mjukdjur, babysitter med lekbåge, mjukdjur som prasslar som sitter fast i spjälsängen, mobiler mm mm. Han favorit är en telefonskallra som han fick i julklapp. Han nästan drar sig fram mot den när han ligger på mage för att han bara SKA ha den. :D

    Han greppar saker bra sen strax innan tremånadersdagen,och de åker direkt in i munnen. Har nyligen blivit så stabil att man inte behöver stödja honom alls när man lyfter etc. Rullar över på rygg när han ligger på mage, men inte tvärtom ännu. Han rullade till mage från rygg när jag lockade med telefonskallran, men då låg han redan lite på sidan.

    Dock så skrattar han inte så mycket ännu. Lite ibland sådär men någon av er som nyligen fått ett riktigt bubblande jätteskratt?

  • Strimma

    Vi har börjat med barnstol/matstol till Miliam. Han verkar trivas, men orkar bara korta stunder. Det är ju påfrestande för ryggen.
    Samma med Bilstolen. Ska börja med nästa stol nu, Besafe Izi Kid. Han är så lång i överkroppen så han blir helt ihoptryckt i babyskyddet och trivs inte alls. kan dock bara ha bilstolen korta sträckor, så ska vi på långtur får han sitta i babyskyddet. Öronproppar till föräldrarna då ;)

    Har ni funderat på nästa stol? Vad blir det då?

    Vi har haft Besafe till tösen också. och varit kanonnöjda. Vi har även en Britax Highway som extra stol, men inget jag rekomenderar. Vilken j-a skit rent ut sagt.

  • Sephiroth

    Vi har inte börjat ha honom i barnstol ännu. Ser ingen vits med det heller? Tänkte att han kan börja sitta i den när han ska få smakportioner. =)

  • lupin84

    Leksaker till Theo: gym, babysitter - dem gillar han. Sedan har vi oika saker som spelar och blinkar, lite mjukis djur, skallror... m.m.
    Han rullar inte från rygg till mage eller tvärtom ännu (har gjort från mage till rygg två gånger - inte medvetet) Man kan hålla honom i händerna och han drar sig upp... vill ju gärna sitta eller stå ... kan sitta korta stunder med kuddar runt sig...
    Än så länge har inte de bubblande skrattet visat sig - kommer väl!
    Har båda sina händer mycket i munnen... typ hela tiden.. är sådär på att greppa - blir bättre och bättre...

    Men som Balder77 skrev - "Han fixar inte riktigt att styra armar och händer ännu, utan det ser mest ut som en slump att han lyckas få tag i något. Föra ihop händerna kan han och sedan åker de in i munnen båda på och slaskas på, men utöver det ser det mest ut som ett planlöst vevande i luften "

    Har inte köpt någon barnstol ännu... men ska köpa en tripp trapp inom kort...

    Bilstol vet jag inte vad vi ska ha för någon... Theo kan nog ha babyskyddet i alla fall 2 månader till. Är också lång i överkroppen...

    Gott Nytt År på er!


  • Sephiroth

    När tänkte ni börja med smakportioner och varför? De rekommenderar ju för fasiket olika överallt. Vi tänkte nog vänta någon månad till, minst.

Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2