• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden


    VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Astma-tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49032597.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m46383093.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m46383244.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m48587193.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49207819.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m47724257.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)
  • Svar på tråden Allergitråden
  • Lillasnigel07
    Trikarn skrev 2010-01-21 08:03:05 följande:
    Som  3busfrön säger, nu finns tydligen en ruta man kan kryssa i om man vill förhandla bort vab. Tror inte det fanns när jag sökte. Se bara till att vara tydlig i ansökan
    Men jag hittade ingen sån ruta när jag laddade hem en ansökan på datorn. 

    När man skriver vågar man ta med att det tar tid för info till ex barnomsorg? Vad är det man ska undvika att skriva? 
    Vet ni hur gammalt ett läkarintyg man skickar in får vara?
  • Kavat
    Amulett skrev 2010-01-21 13:36:38 följande:
    Tjoho! Sonen hade inget utslag på pricktestet (hade det tidigare) på mjölk. Väntar på resultat av RAST (som han aldrig tagit för mjölk tidigare). Lär ju bli dags att provocera framöver gissar jag. Håller tummarna att det fungerar!
    Håller tummarna!
  • Snutten

    Hej!

    Jag misstänker att Siri har reagerat luftburet på fisk på dagis idag. Personalen ringde mig då hon hade blivit kritvit i ansiktet och börjat hosta då de serverade fisksufflé till de andra barnen. De hade tagit bort Siri och gett henne av astma puffarna, det gick ganska snabbt över men efteråt var hon väldigt trött. Detta har aldrig hänt tidigare. Kan de plötsligt börja reagera på luftburet eller kan det vara en slump och det var något annat? Men i så fall begriper inte jag vad. Hur går man vidare? Testar man det på något sätt? Kan reaktionen bli ännu kraftigare nästa gång? Hur har ni andra det vars barn reager på luftburna ämnen med luftrörs symtom? Ska till läkaren i nästa vecka ändå men undrar lite hur ni andra "experter" har det.

    Blir lite trött på detta allergiträsk som liksom inte blir bättre utan snarare tvärtom sämre med tiden....

  • Blå Flygare
    Snutten skrev 2010-01-21 15:52:41 följande:
    Hej! Jag misstänker att Siri har reagerat luftburet på fisk på dagis idag. Personalen ringde mig då hon hade blivit kritvit i ansiktet och börjat hosta då de serverade fisksufflé till de andra barnen. De hade tagit bort Siri och gett henne av astma puffarna, det gick ganska snabbt över men efteråt var hon väldigt trött. Detta har aldrig hänt tidigare. Kan de plötsligt börja reagera på luftburet eller kan det vara en slump och det var något annat? Men i så fall begriper inte jag vad. Hur går man vidare? Testar man det på något sätt? Kan reaktionen bli ännu kraftigare nästa gång? Hur har ni andra det vars barn reager på luftburna ämnen med luftrörs symtom? Ska till läkaren i nästa vecka ändå men undrar lite hur ni andra "experter" har det. Blir lite trött på detta allergiträsk som liksom inte blir bättre utan snarare tvärtom sämre med tiden....
    I fisksufflé finns säkert också ägg, och båda kan man ju reagera luftburet på. Fy vad tråkigt! Jag vet inget om hur vanligt det är att en allergi blir värre så, men alla allergier kan ju förvärras. Men till luftburet när det inte varit så innan {#lang_emotions_undecided} Det är ju så man vill att det INTE ska bli.

    Vi har just kommit hem från läk. Det blir seretide, borde hämtat ut det nu på vägen men beninen är slut och ungarna med Får se om maken räddar dagen... Annars blir det busstur imorgon, det får väl gå det med, men helst vill jag börja nu särkillt som A fick adrenalin där. Då får han ju i sig medicinen bättre. Han har planat ut på längd och vikt, men det tyckte A-C var naturligt när han mått så kasst, och han tar nog upp det igen om bara detta får honom bättre.
  • Lillasnigel07

    Miralicia: - Din kladdkaka i din blogg, det står att de torra ingredienserna skall hällas på det andra i formen, men sen inget om man ska röra ner det. Hur ska man göra? Tänkte baka med dottern i morgon.

  • 2små2stora
    Lillasnigel07 skrev 2010-01-21 15:16:42 följande:
    De har tagit bort den rutan på ansökan nu.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Snutten

    Blå Myran: Det känns ju som om att det går åt "fel" håll. Nu ska vi till A-C i nästa vecka så hon har säkert några kloka råd.

    jovisst är det ägg i sufflen men vi äter ägg ibland här hemma och då har hon aldrig reagerat. Det luktade tydligen ganska mycket fisk, men jag vet inte om det har någon betydelse. Hur tuff ska man vara? Ska man helt sonika testa igen? Dessutom har jag läst och hört att om man inte reagerar på pricktest eller IgE, det gör inte Siri, så får man inte sådana här reaktioner. Jag har liksom alltid vilat i att Siri inte får några livshotande reaktioner så nu känns detta ganska jobbigt. Bläääää

  • Miralicia
    Lillasnigel07 skrev 2010-01-21 20:20:04 följande:
    Miralicia: - Din kladdkaka i din blogg, det står att de torra ingredienserna skall hällas på det andra i formen, men sen inget om man ska röra ner det. Hur ska man göra? Tänkte baka med dottern i morgon.
    Jag redigerade i inlägget och la in en rad på slutet om det, har haft strul att svara på kommentarer i bloggen för tillfället och inte hunnit försöka få ordning på det.

    Det är bara att strö över det torra över själva smeten och sen hälla det kokande vattnet över. Och sen snabbt in i ugnen utan att blanda något innan. Det blandar sig själv eller vad man ska kalla det i ugnen när kakan jäser under gräddningen.
  • Lillasnigel07
    Miralicia skrev 2010-01-21 20:25:51 följande:
    Jag redigerade i inlägget och la in en rad på slutet om det, har haft strul att svara på kommentarer i bloggen för tillfället och inte hunnit försöka få ordning på det. Det är bara att strö över det torra över själva smeten och sen hälla det kokande vattnet över. Och sen snabbt in i ugnen utan att blanda något innan. Det blandar sig själv eller vad man ska kalla det i ugnen när kakan jäser under gräddningen.
    Spännande. Har gjort så många misslyckade försök med andra recept! Ska kanske testa den i morgon...
Svar på tråden Allergitråden