• Äldre 2 Jan 20:02
    90113 visningar
    1316 svar
    1316
    90113

    Allergitråden

    Allergitråden


    VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Astma-tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49032597.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m46383093.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m46383244.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m48587193.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49207819.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m47724257.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)
  • Svar på tråden Allergitråden
  • Äldre 25 Jan 21:58
    2små2stora skrev 2010-01-25 21:51:24 följande:
    Johanna reagerar ibland på någonting men vi kan inte komma på vad. Tycker att det räcker med mjölk, soja, ärter baljväxter. Vi misstänker nötter som dykt upp nu. För tillfället verkar hon reagera med på soja än på mjölk.
    jag upplever också att Siri reagerar mer på soja än på mjölk. Hon tål däremot ärtor, guar osv.
  • Äldre 25 Jan 22:00
    Snutten skrev 2010-01-25 21:58:24 följande:
    jag upplever också att Siri reagerar mer på soja än på mjölk. Hon tål däremot ärtor, guar osv.
    Guar är det som J reagerar mest på. Dragant i lite strössel går bra.

    J kan äta hård ost men ingen annan mjölk men sista tiden har hon valt bort osten också så hon kanske känner att det inte funkar riktigt bra.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Äldre 25 Jan 22:25
    Snutten skrev 2010-01-25 21:58:24 följande:
    jag upplever också att Siri reagerar mer på soja än på mjölk. Hon tål däremot ärtor, guar osv.
    Undrar just vad det är hon reagerar på som ni inte vet. Siri reagerar oxå på något som vi inte vet med att svullna i ansiktet, inte kraftig svullnad runt ögon osv utan en mer generell svullnad i ansiktet, ser ut som om hon har gått upp i vikt. Vi har valt att inte försöka ta reda på vad det är hon reagerar på eftersom hon mår bra, och inte svullnar, då hon får aerius dagligen. Jag vet att det inte är vad alla skulle välja att göra men det är vad vi har kommit överens med tillsammans med läkaren och vi tycker att det känns som det bästa alternativet för oss.
  • EL I
    Äldre 26 Jan 00:23

    Gjorde aldrig något patchtest på sonen men "gnuggade" ju äggvita mot armen utan resultat.
    Började ge ägg igen då jag inte märkte någon större skillnad utan, så nu har han fått ägg 2 ggr (pannkakor båda gångerna). Efter första gången så märkte jag ingen skillnad på utslagen i hans ansikte men senaste 2 dagarna har han varit JÄTTERÖD...fick pannkakor i lördags...kan det vara det ändå??? fast det inte visade något när jag gnuggade ägg mot hans arm och fast jag inte märkte nåt första gången han fick ägg i tisdags??

    Ringde barn mott o frågade vad de trodde om det här med att jag smörjt med mildison + locobase repair i över 2 v nu men de är inte alls borta, ser likadant ut (möjligtvis lite bättre ett tag...)
    Hon snäste mest av mig och påstod att det var kylan, vilket jag är HELT säker på att det INTE är (däremot blir det ju inte BÄTTRE av kylan men det beror inte på det). Hon fnös lite åt mig och sa att han inte alls skulle vara ute på vintern, inte ens nu när det var - 2grader?!?!??!?! och HUR hade hon tänkt det skulle gå till???

    Jag frågade om et inte kunde vara nån allergi, men det sa hon att det var väldigt otroligt att det var fast han har haft det sedan oktober utan någon förbättring.

    Är det någon här som har barn eller som själv reagerat på nåt i hemmiljön???
    Vi flyttade precis i samband med att detta kom. Han hade feber bara ca 1-2 v efter att vi hade flyttat och då började dessa utslag?? tänkte om han är allergisk mot nåt sånt o inte födoämne??

  • Äldre 26 Jan 09:15
    Kavat skrev 2010-01-25 21:30:15 följande:
    Jag hade också vägrat att åka för nytt pricktest. Men frågan är om läkaren faktiskt hade koll på att det inte visade på prick på mjölk? Jag upplever att de aldrig kommer ihåg sådana saker utan att titta i papprerna, så det var kanske "rutin".VET du att det inte funkar så funkar det ju inte nu heller, oavsett hur gammal burken är. Det är ju pulver och det blir ju inte gammalt så fort om den varit stängd och förbrukningsdatum är ok. Eller?
    Jodå, hon visste att det inte visade något på prick-testet på mjölk, för det sa jag till henne flera ggr.. OM jag provar så tar jag storasysters Nutramigen2, den är ju från 6 månader. Jag får så dåligt samvete om jag skulle jag ljuga för läkaren, men å andra sidan så blir ju samvetet ännu sämre av att ge henne något som hon mår dåligt av! Har en telefontid 8 februari, så jag har ett tag på mig att bestämma mig...
  • Äldre 26 Jan 09:34
    Snutten skrev 2010-01-25 22:25:09 följande:
    Undrar just vad det är hon reagerar på som ni inte vet. Siri reagerar oxå på något som vi inte vet med att svullna i ansiktet, inte kraftig svullnad runt ögon osv utan en mer generell svullnad i ansiktet, ser ut som om hon har gått upp i vikt. Vi har valt att inte försöka ta reda på vad det är hon reagerar på eftersom hon mår bra, och inte svullnar, då hon får aerius dagligen. Jag vet att det inte är vad alla skulle välja att göra men det är vad vi har kommit överens med tillsammans med läkaren och vi tycker att det känns som det bästa alternativet för oss.
    Vi har oxå märkt att J (2 år) blir svullen i ansiktet ibland.. Det ser ut som att hon gått upp i vikt, men eftersom hon ju är lite knubbig så har jag tänkt att det varit inbillning. Men min man säger att det syns tydligt och han ser henne ju inte hela dagarna som jag gör. Nu senast var efter ett besök hos farmor då det fikades på bullar och kakor. Självklart var det ingen som tvättade sig efteråt och jag orkar inte tjata längre, hon får ju inga livshotande reaktioner. När hon var mindre fick hon utslag och nu blir hon svullen istället... Sist vi provocerade med vete (vetestärkelse) så blev hon faktiskt svullen under ögonen efter några dagars provocering. Det verkar som en del allergier , som vete, har blivit värre medans mjölk har blivit bättre...
  • EL I
    Äldre 26 Jan 16:18

    Måste fråga en sak till om ni orkar med mitt pladder

    Barnsköterskan jag pratade med påstod att det INTE kunde vara allergi pga att det bara var i ansiktet och ingen annanstans. ÄR det så?? Han har ju på kinder och haka och börjar få lite på händerna... om det inte är över hela kroppen är det aldrig allergi då??

  • Äldre 26 Jan 18:44

    ELI: det är klart att det kan vara allergi ändå. Eksem börjar oftast i ansiktet på små barn. Vår dotter var ILLRÖD om kinderna och ibland vätskade det sig nästan ur skinnet och det enda andra stället hon hade lite lite prickar var på händerna vid tummarna som hon ofta hade i munnen.

  • Blå Flygar­e
    Äldre 26 Jan 22:44
    saffe skrev 2010-01-25 18:16:58 följande:
    Åhh, nu måste jag få "gnälla av mig" lite... Vi var på barnmottagningen för ett tag sen, dels för uppföljning av storasysters (2 år) allergier och dels för att visa upp lillasyster (6 mån) som oxå verkar vara allergisk mot mjölk,ägg, vete, soja. Vi träffade en ny läkare, allt gick bra, hon var förstående och det verkade som om hon trodde på mig! Jag sa att jag ville ha recept på mjölkfri ersättning till lilltjejen. Jag förklarade att jag hade provat både Nutramigen och Profylac vid flera olika tillfällen och att hon har reagerat på båda. Så jag ville ha utskrivet Neocate. Det hade hon aldrig hört talas om, men om jag köpte en burk och provade om den funkade, så skulle hon fixa recept! Sagt och gjort, jag har provat, det har gått bra och idag ringde jag om receptet.. Då hade hon pratat med en överläkare som tyckte jag skulle komma in med henne och göra ett pricktest på Nutramigenet, för att se om jag inte kunde ge det i alla fall! Till saken hör ju att vi pricktestade mot mjölk, ägg, vete, soja och det visade inget, så varför skulle det visa på Nutramigenet då! Stora tjejen har ju heller inte visat något på pricktest och RAST, utan endast på lapp-test. Så läkaren sa t.om det att det förmodligen inte visar sig på lillasyster heller, utan vi skulle få remiss till Linköping för lapp-test på henne oxå.. Så varför detta krångel med Neocaten? Tror hon att jag hittar på för skojs skull? Det har ju ingen betydelse för mig vilken ersättning hon äter, huvudsaken är ju att hon mår bra...  Usch ja, ursäkta att jag gnäller, men behövde skriva av mig lite.. Jag vägrade i alla fall åka 8 mil för att pricktesta mot Nutramigenet, utan nu ska jag prova att ge henne det igen (!) så att jag kan ringa och tala om att det verkligen inte fungerar...Nu återstår ett problem, burken med Nutramigen1 som jag har hemma har varit öppnad i 1 1/2 månad, är det ok att ge av den ändå? Känner inte för att köpa en ny.. Eller kan jag ge av storasysters Nutramigen2 ? Den är ju från 6 månader, så det borde ju gå...
    Ge från 2:an. Hon är stor nog och blir hon dålig av gammal "mjölk" så vet man ju inte varför hon inte tålde den.
  • JPL
    Äldre 27 Jan 15:15
    EL I skrev 2010-01-26 16:18:13 följande:
    Måste fråga en sak till om ni orkar med mitt pladder Barnsköterskan jag pratade med påstod att det INTE kunde vara allergi pga att det bara var i ansiktet och ingen annanstans. ÄR det så?? Han har ju på kinder och haka och börjar få lite på händerna... om det inte är över hela kroppen är det aldrig allergi då??
    mina har ju inte eksem alls, så det är klart att det kan vara allergi ändå.
Svar på tråden Allergitråden