• Fiansess

    Fler med graviditetsdiabetes? Del 2

    Här fortsätter vi snacket om allt vi kan komma på vare sig det gäller diabetesen eller annat roligt, i väntan på våra efterlängtade bebisar!
    En del har fått, en del är NÄRA och en del har snart sina med .

    Välkomna alla nya som gamla graviddiabetiker!

    Del 1 hittar ni här: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47871042.html

  • Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2
  • himla

    jo men jag är ständigt lite illamående ... inte gott och roligt att äta då ... så jag får ofta tvinga i mig mat nu för att kunna få bra värden ... var precis in nu och tog å hade 4,8 såå det får funka innan läggdags !


    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
  • anuya77

    jag känner mig INTE nöjd med helgen. Hade kommit igång så bra med LCHF men så åkte vi in till stan o skulle käka o fika- o vips så slinker både det ena och andra in. O bara för att jag började o käka en sak dåligt på dagen så fortsatte jag på kvällen.
    Imorse hade vi ingen bra frukost hemma så då blev det dålig (för blodsocker o vikt).
    USCH skärpning på mig.

  • himla

    jättesvårt det här med maten ... man måste ju storhandla typ jämt för att ha allt hemma... ja rotsaker , rätt bröd, mjölk, frukt.... Nu har vi ju två mat ätande barn hemma som man måste ta hänsyn till också när man köper mat och lagar maten... å när man äter ... Fyy ... jobbigt tycker jag det är .. spec när jag dippar till under 4 ständigt å nu när jag ringde läkaren så var det ingen fara ...de skulle kolla upp veckans värde när jag kommer dit på torsdag...


    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
  • Momaloma

    Förstår er. Den här graviditeten blir jag verkligen galen på att det liksom inte räcker med att exkludera socker, värdena är ändå ojämna. blir irriterad på alla dessa blodprover, känner mig bevakad. Usch, trött i dag och sur... :)

    himla - visst satte din läkare in insulin direkt på dig? Eftersom du har så låga och bra värden, hade det väl egentligen varit bättre att avvakta någon vecka och analysera dina blodprover först, tänker jag. Det är ju faktiskt inte sååå lattjo att köra in en spruta i magen. Jag hade gärna sluppit.
    Ang vikt och mellanmål. Jag har stått still i vikt i två veckor nu, trots att jag äter extra mellanmål. Kanske beror det på att jag nu tar en macka i stället för en näve chips {#lang_emotions_tongue_out}

  • himla

    jag har aldrig varit någon som ätit godis, kakor å läsk ... utan mera vita mackor som vart min bov... men nu har jag bytt bröd... å äter mera grönt å fibrer... men svårt nu nä jag börjar känna av det ... å ska ta hand om två barn å hålla på med allt det här ... suck .. nä om en månad tror jag det räcker då kan Lill-T få komma ut

    ja fick insulin direkt i måndags när jag fick dåligt på belastningsprovet....


    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
  • jennsans

    o vad jag är less på spec mvc..
    var till läkaren idag (obstetrikern) och han gjorde plan att jag skulle göra tillväxtkontroll och träffa läkaren igen när jag ska till diabetesläkaren den 28:e.. sen skulle bm göra kontroller (hon sa det i torsdags när jag var där) så sa till om det och en annan skulle då komma o göra kontrollerna..
    denna bm ifrågasätter då varför kontrollerna ska göras (för att NI sa det i torsdags blev mitt svar) och ifrågasatte läkarens planering..
    fick också veta mitt i diskussionen att från v 36 kommer du ju ändå va här varenda vecka.. jaha.. en sak till man fick veta.. snällt...
    sa jag att jag är less??

    ang blodproverna är jag less på det jag med..
    är 99% säker på att jag glömde mitt insulin i morse också (trötter i mössan o första dagen själv med sonen på morgonen) men märkte ingen skillnad i mitt blodsocker.. ja ja slutklagat för idag nu haha

  • Momaloma
    jennsans - trist när man blir bemött sådär. Är du på en stressig smvc? Jag har tur när det gäller mitt, alla är helt fantastiska (till skillnad från min ordinarie bm på vanliga mvc, glad jag slipper henne).
  • jennsans
    Momaloma skrev 2010-01-11 19:50:00 följande:
    jennsans - trist när man blir bemött sådär. Är du på en stressig smvc? Jag har tur när det gäller mitt, alla är helt fantastiska (till skillnad från min ordinarie bm på vanliga mvc, glad jag slipper henne).
    tvärtom här.. älskar ordinarie bm på mvc som jag inte kommer få fortsätta gå hos  =( 

    tja.. jo är nog ganska stressigt på smvc beroende på när man är där.. idag verkade det vara en sån dag..
    olika personal jämt o ständigt, tror iaf att jag får träffa samma diabetesläkare vilket känns skönt..  sen så verkar de inte inse att man inte kan rutinerna där... utan förväntas veta allt.. vet inte om det är för att de vet att jag är syrra själv?? stör det dem tro?? jag har ju inte påstått att jag kan något inom deras område.. 
  • himla

    jennsans... ja men visst ... hallå vad håller de på med... jag ska nog försöka att gå till min bm om jag får också .... hon älskar jag ... men där uppe på spec mvc är det bara stressigt å man ses inte ... å får vänta ...

    jag skulle vilja testa utan insulin en vecka å bara ta blodprov å se hur det stiger då ... just nu har jag ju runt 4 nästan jämt... å jag försöker att äta men f-n jag mår ju illa av det istället ... suck ...


    ♥Pontus 040812 v.35+4♥Sanna 061002 v.40+2♥Lill-T Bf 100318♥
  • jennsans
    himla skrev 2010-01-11 21:31:53 följande:
    jennsans... ja men visst ... hallå vad håller de på med... jag ska nog försöka att gå till min bm om jag får också .... hon älskar jag ... men där uppe på spec mvc är det bara stressigt å man ses inte ... å får vänta ... jag skulle vilja testa utan insulin en vecka å bara ta blodprov å se hur det stiger då ... just nu har jag ju runt 4 nästan jämt... å jag försöker att äta men f-n jag mår ju illa av det istället ... suck ...
    ta upp det med läkaren på torsdag.. tror inte han är omöjlig (inte om det är samma som var förra torsdagen iaf) han verkade toppen..
    jag vill ingenting längre känner jag.. inte efter dagens besök.. bara o försöka sköta sig själv känns det som.. skittrist!!
    är det svårt lixom att ge information om hur ofta man kommer få gå dit eftersom de har "diabetesprogram"
    blä säger jag bara!
Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2