Inlägg från: Happyme |Visa alla inlägg
  • Happyme

    Vi som har prematura sammandragningar

    Noemi skrev 2010-08-13 13:05:15 följande:
    Åh vad jobbigt, jag vet precis hur det känns de där sista veckorna... inte så jättekul faktiskt! Men snart har du din belöning! Skrattande Jag tror på färdknäppen helt klart. Vi levde i celibat ända tills samma morgon då Lily föddes. Jag kan inte tro att det var ett sammanträffande faktiskt utan att det verkligen hade effekt! Jag tror att det plötsligt kan gå väldigt fort för tappen att utplånas. Just nu vill jag bara  påminna alla om att åka in till förlossningen i tid! Vi fick ju rådet att vara hemma tills jag hade tre värkar på tio minuter och ajaj då var det ju alldeles för sent för min del att åka. Det kan nog vara så för fler. Har en kompis som fick tjata sig in tidigare än så och när hon kom in kom bebisen efter bara en timma, och hon var dessutom förstföderska. De har tokmycket förlossningar just nu i stockholm så jag gissar att de försöker hålla folk hemma så länge som möjligt därför.

    En annan sida av att vara vaken så ofta på natten som du är ju att man förbereder sig för nattamning. Jag känner att det hade en funktion för mig i alla fall. Jag var redan van att vakna ofta på natten innan Lily föddes och det var rätt så bra. När jag födde prematurt så hade jag inte den vanan och jag tror att det var sämre. Men ajaj det är inte roligt att ha så himla himla ont. Hjälper alvedon?

    Vilket datum är du beräknad? Tänk vad spännande!!!

    Nu börjar min lilla skrutta att vakna. HOn har blivit så stor, hon väger dubbelt så mycket som när hon föddes nu, det är rätt så otroligt ju! Ha det så bra! Kram!
    Man halloj Skrattande

    Jp jag tror så starkt på färdknäppen att vi också lever i celibat sen lååång tid nu. Min nr två höll på att komma i v 32 pga av just en färdknäpp ehh som inte var tänkt som en igångsättare ... Men efter 36 fulla veckor ska det färdknäppas här!!

    Bf 24 sept men jag har sagt den 4 sept. Har aldrig gått tiden ut 35 och 38 veckor verkar räcka i min bakugn innan de vill ut.
    Näe jag tänker då inte stanna hemma lika länge som jag gjort tidigare, det har gått hysteriskt fort ,2 timmar från onda värkar till bebis ute och är inte så sugen på att göra en "Noemi" haha.
    Inte för att jag är rädd att föda hemma men  min första son blev dålig ngr minuter efter han kommit  upp på min mage och då vill man gärna ha ett akutbord nära...

    Oj hon växer i rakertfart också! Dubblat sin vikt är inte illa Vad säger storebror, tycker han syrran är ok eller har hon fått sig ngt tjuvnyp ? Låter så fantastiskt ljuvlig med en liten skrutta , kan faktiskt inte förstå att jag också snart har en sån. Drömmer helt galet på nätterna, igår visste jag inte om jag fött eller inte och frågade i sjukhusets rec. om de möjligvis hade en liten tjeje där..och se det hade de!! En knubbig liten fröken som var min .

    Letade efter bild på Lily som du hade lagt in men hittade inget?

    Kram o ha det fint
  • Happyme

    Spikmatta is da shit!!!  I ren desperation  provade jag att ligga på spikisen 10 minuter innan jag la mig igår. Och gissa vad!? Inatt har jag sovit helt utan galet ont ända till kl 5!!!!

  • Happyme
    Bohman skrev 2010-08-14 10:07:58 följande:

    jag börjar må riktigt dåligt psyksikt...
    tror att bebisen är död i magen hela tiden, o så får jag en spark som påminner mig om att andas...


    vill inte mera nu


    känner igen det där, har du också en ojämn o ganska lugn bebbe i magen?
  • Happyme
    Bohman skrev 2010-08-14 10:17:48 följande:
    jaa, det är hemskt.
    tror bebis är död hela tiden (har två änglar i bagaget)
    snälla bebis, sparka mig så jag aldrig kan sova istället, bara så jag vet att du lever lilla vän!!

    Vet någon hur tidigt man kan få en hinnsvepning?
    ja du har dessutom jobbiga saker i bagaget  förstår att det måste vara oroligt. Jag är orolig hela tiden då lillan vägrar ha ngt mönster och chillar ganska ofta( vaknar heller inte på beställning dvs tryck o kall dricka) I förrgår när jag berättade för MVCdoktorn så sa hon åt mig att åka upp o köra en ctg vilket jag gjorde o de kikade lite snabbt med ul. Jätteskönt!
    Kan du inte be om tätare kontroller med tanke på det du gått igenom?
  • Happyme

    Härligt att hon verkar så pigg schnappi !
    Hmm jag gissar på 3630 gram

  • Happyme
    t0va skrev 2010-08-16 22:48:30 följande:
    Schnappi: skönt att hon mår bra i magen, blir en stor tjej :) 

    Imorgon åker jag in till sjukhuset för att snitta ut vårat lilla mirakel. Har fått saker klart hemma, så långt att det känns ok i alla fall. Har haft så mycket sammandragningar och ont de senste dagarna och vill verkligen inte att han ska ta sig ut själv, för nu har vi bestämt att det blir snitt så då får han lyssna ;)

    Lycka till allihopa så hoppas jag att ni och bebisarna får må bra.  
    Åh Lycka till idag tOva!! Jag är så avis på er som får träffa era små nu , kram
  • Happyme
    PennyJenny skrev 2010-08-20 23:25:53 följande:
    Redan tillagd i mina favoriter, kommer följa dig där oxå :)
    Happyme skrev 2010-08-20 18:34:25 följande:
    Ngn som hört ngt från t0va??
    Nix, ingenting. Undrar hur det gått?

    ..........................

    Själv har jag sedan ett par dagar tbx onda sd igen plus att det värker och sticker i tappen/cerklaget som finns kvar. Bådar inte gott, är orolig att det ska starta innan ks. Vore inte alls kul, vill ju ha ett luuuugnt planerat snitt!!
    Men visst ska du snittas vilket som PJ? Alltså jag menar om du får värkar så gör de ett akutsnitt? Förstår att ett planerat i lugn o ro är att föredra.
  • Happyme

    Åh t0va grattis till "Jonas" ha ser så pluttig o söt ut. Låter som du har det tufft nu men var snäll mot dig själv så får du säkert tillbaka dina krafter i sinom tid!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar