Inlägg från: Happyme |Visa alla inlägg
  • Happyme

    Vi som har prematura sammandragningar

    Härligt PuH!! Även om vi hoppas att du slipper sättas igång är det skönt att ha ett datum och veta att det finns ett slut Får jag får fråga vilket datum du fått?

  • Happyme
    marina g  oj vilken tuff tid!! Hur klarar man av att hantera alltihop när det kör i gång så tidigt så man måste förbereda sig för det värsta!? Så glad för att bebin ändå ville stanna och jag skickar en styrkekram och håller alla tummar o tår för att den blir i magen många veckor till och att du slipper uppleva det igen! Vad har du för förhållningsregler hemma? Måste du bara ligga?

    Noemi tack för tipsen Odenplan känns helt ok inte så långt från Liljeholmen och jag åker nästan bara bil nu när det blev så besvärligt med sd. Ska absolut kolla upp det och kan man gå på drop in och inte binda upp sig på en kurs är det ju toppen eftersom det kommer lite semester i mellan och då åker vi norröver ( om jag vågar...)
    Skaffade ett SATSkort ngn månade innande jag plussade och hade tänkt fortsätta med yogan där ett tag men så blev det som det blev och då valde jag att frysa kortet.

    Härligt med kanondagar, passa på att äta glass i solen och njuta av din bonustid! Är väl härligt att få lite positiv tid så här i slutet när de flesta tycker det är som jobbigast! Vi med ständig oro för sd och prematuritet har kanske vår bästa tid när vi kan släppa oron, i slutet

    Jag har också haft en finfin dag , att få sova på nätterna gör att jag återhämtar mig snabbare. Vågar fortfarande bara äta näringsdryck men har provat en och annan brödskiva, mums.
    Min bm ville ha in mig på en extrakoll på torsdag vilket känns skönt, misstänker att mitt hb rasat i botten och järn klarar min mage inte av nu. Ser bleeeeek ut{#lang_emotions_undecided}
  • Happyme

    Usch för sommarförkylningar tjejer, hoppas ni kryar på er! Och visst är det så arkeologitjejen att man har nedsatt immunförsvar under graviditeten  och är lite mer mottaglig, annars skulle kroppen kunna få för sig att stöta ut ett litet bebisfoster Obestämd

    Ser att vi är flera som lider av duktig-flicka-syndromet. Ställde mig och bakade brownies till sambons moster som skulle komma förbi på besök. Själv kunde jag inte ens smaka
    Tack som frågar Noemi, magen gör pytte pytte framsteg, har börjat lite försiktigt med mosad färskpotatis och käkat lite Enago banangröt från 6 mån, haha. Hos bm igår och magen ligger på medelkurvan medans mitt hb ligger låååågt. Känner mig väldigt trött och irritabel men då vet man varfrån det kommer iaf. Får ju inte äta järn just nu pga av alt magstrul så sjunker det mer blir det järn intravenöst. Men vad gör det man precis fått beviljat från fk  Glad och bebisen ser ut att växa fint trots sin moders diet...
    Grattis till att du äntrat v 36 nu !! Du ska se att tjejen vill vänta till den 8 juli

    Mariaomarkus, du får skippa uppförsbackarna Men det är svårt att bara gå nedför..
    TinaLi, välkommen !

    Krya på er ni som nyser därhemma !

  • Happyme

    Grattis PuH till din lilla bebistjej {#emotions_dlg.flower} Vila er nu och skriv mer och berätta när du orkar sen

  • Happyme

    Välkommen PennyJenny {#emotions_dlg.flower} Vilka tuffa erfarenheter du har med dig i bagaget!! Kan tro att du känner dig orolig och jag antar att du berättat allt om dina tidigare graviditeter för din sambo.
    Att få stöd och avlastning hemma är ju a och o både för kropp pch psyke..
    Mina sd började bli väldigt besvärliga vid samma tid som dina och jag upplevede att folk inte förstod vilket otroligt stresspåslag det var att sitta hemma o vara rädd för att det skulle starta allldeles för tidigt för att de ska kunna hjälpa babyn. Hittade den här tråden som gett mig mkt mer tillit till att det kommer gå bra trots komplikationer och nu har jag tagit mig till v 25 och stressen över sd minskar rejält i takt med veckorna går.
    Finns det ngt stöd från sjukhuset eller mvc du kan få pga din situation? jag tänker ngn att prata med? Jag åkte in o ut på sjukhus under tre veckor pga att jag blev sjuk och min oro för bebin blev ju så stor så de erbjöd stöd hos en kurator som hjälpte mig med avslappningsövningar som har funkat jättebra både för mina orostankar men också när sd sätter igång försvninner de mkt snabbare när jag gör dessa. Nu vet jag ju inget mer om dig än det du skriver men jag hoppas du hittar lite ljus här hos oss! Solig

  • Happyme

    Demyra man får gråta ut här Gråter och tycka synd om sig själv, det brukar kännas bättre efteråt!
    Vila idag och låt sambon ta all markservice så du kan sova ikapp lite...och bli serverad lite god lunch sen. Krya på dig {#emotions_dlg.flower}

  • Happyme

     Godmorgon!

    Vaken med tuppen. Får jätteont i ryggen på natten, trots kuddar hit i dit. Kl sex går det inte att ligga längre Obestämd

    Grattis Giraffen o Tiger till en liten Dante!{#emotions_dlg.flower} Vad härligt att det gick så snabbt !

    Demyra vad knepigt att de inte skriver ut Bricanyl utan endast ger på sjukhus, iofs säger de ju här att tabletterna knappt har ngn verkan men trots allt kan det ju kännas skönt ur ett psykologiskt perspektiv. Hoppas det lugnade sig med vila för dig.

    Noemi, tack jag blir allt starkare och snart är jag uppe i de kalorier som jag ska ha i mig. Även om endast hälften går att få i sig via vanlig mat men mina drycker känns trygga att ha när magen säger nej tack till mer mat.
    Har gått upp ett kilo sen sjukhuset...ja det är ju lite lite men jag får trösta mig med att bebin tar av min reserver som jag fyllde på ordentligt året innan jag blev gravid....har heller ingen historia av stor viktuppgång sedan tidigare barn, sist gick jag upp 9 kg. Skulle tro att jag hamnar ungefär där denna gång också. Var på sös för att träffa kuratorn som hjälpte mig så bra när jag låg inne. Fick lite otäcka flaschbacks av att komma tillbaka till SÖS efter ngr tuffa veckor där, men det tillhör väl bearbetningen av hela upplevelsen...
    Förstår att du blev rädd när du inte kände igen dig, haha ! Men vad skönt att det "bara" är extrakilon och ingen hf. Känns ju som du redan haft din beskärda del av orosmoment denna graviditet så jag håller tummarna att du verkligen kan slappna av o njuta nu sista tiden. Klappa på magen och njuta av solen År ditt lilla charmtroll på dagis om dagarna ?

  • Happyme
    Kavi81 skrev 2010-06-08 19:08:02 följande:
    Och välkomna alla nya som jag (tyvärr, för man önskar ju ingen detta) ser ansluta hela tiden!

    En fråga: är det någon av er som blivit testade för GBS? Läste just att det kan orsaka sd och förtidig förlossning/missfall som följd särskilt om man har en lättretad livmoder! Men det går tydligen att behandla med antibiotika.  Jag har inte blivit det. Skulle bli jättetacksam för svar om det är någon som har det/har blivit testad!
    jag är odlad fö GBS och har skickat otaliga urinodl, allt neg.
  • Happyme

     Välkommen Bohman Solig

    Ryser när jag läser förlossningberättelser PuH, trots att jag fött två barn känns det som första gången igen. Det är ngt magiskt över de där fruktansvärt plågsamma men också helt otroliga timmarna när man kämpar för att tillslut få möta den lilla människa som växt i ens mage!

    Ja när man tycker det känns kul att städa så har man haft ganska trist ett tag Noemi Flört
    men det kanske mest handlar om att få återgå till det lite mer normala. Känner igen mig, vågade mig ner till tvättstugan för en maskin igår och det var skoj att vika tvätt haha.
    Mauritz tyckte säkert det var kul att mamma kunde följa med till dagis och jag antar att du tycker det är skönt att komma ut mer nu. Inga mer blödningstendens alls?
    Nej min rygg väcker mig kl 5 varje morgon, då måste jag värma vetekudden och får sen i bästa fall sova ca 1 timme till sen är det kört. Även om det börjar kännas i ländryggen så är det inte det som ställer till det på natten utan jag på som kramp i ryggmuskeln på hö sida om ryggraden, ungefär mitt på ryggen. Småsaker - och har hellre så tre månader till än magont!!!
    Sambon är mest bekymrad över att jag snarkar som en gris numera Skrattande

  • Happyme
    PennyJenny skrev 2010-06-08 18:31:28 följande:
    Är bara inne en snabbis och läser! Grattis till bebisar och kramar till er som har det tufft!

    Imorgon ska jag till doktorn för att mäta livmoderväggen. Hoppas inget hänt med den! Är lite nervös inför vad de säger om mina sd, jag får ju inte ha såna denna gången :(
    Hoppas du får bra besked idag!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar