Inlägg från: Happyme |Visa alla inlägg
  • Happyme

    Vi som har prematura sammandragningar

    Läkaren på gyn sa samma sak , Bricanyltabletter kan inte stoppa en förlossning om kroppen satt i gång kraftiga sammandragningar. De kan dock användas som smärtlindring menade hon. Ska man stoppa värkar som påverkar tappen så krävs Bricanyl injektion eller dropp menade hon.
    Ja fick dem iaf utskrivna men jag har hela tiden i bakhuvudet att vila vila o vila så inga "elaka" sd bestämmer sig för att ta plats.
    Ja vad vet jag, jag gör vad som krävs för att vår lilla tjej ska hinna växa på sig innan hon kommer ut till oss , vare sig det innebär sängläge eller knapra tabletter eller injektioner.
    Det är bara så svårt att hålla sig stilla när det är vår och man vill boa o pyssla för liten.

    Hoppas solen lyser på er och idag ber vi alla sd dra åt skogen och ger oss en fin dag!

  • Happyme

    Noemi hoppas att dina läskiga symptom har gått tillbaka och att du får provsvar pronto!

    Jag har inte ens bett om lov utan ramlade in här med en fråga till er som vet vad jobbiga sd är och hur det påverkar en psykiskt.Sen har jag hängt mig kvar för att ni håller modet uppe när jag blir orolig. Hoppas det är ok? Jag jhar BF 22/9 alltså i v 21 nu . Mitt första barn föddes i v 38 och andra i 35 så att mina sd började bli besvärnde i v 13 skrämde mig och just nu har jag varit sjukskriven tre veckor med bricanyltabl. när det blir ihållande. Nytt läkarbesök imorgon så vi får väl se vad han säger. Har inte haft ngn cervxpåverkan.

  • Happyme
    mammaNena skrev 2010-05-10 11:01:15 följande:
    www.familjeliv.se/hem/helenas83/gallery/phpqw... Får se om det fungerar
    Vilken liten trollunge , såååå söt!

    Blir lika tagen varje gång bebin sparkar i min mage, jag har så svårt att ta till mig att det ligger en liten bebistjej därinne. Låter knäppt,speciellt med tanke på att det är tredje barnet...än så länge har jag mest tänkt att jag är gravid. Men jag väntar ju barn! En varm liten bebi som luktar ljuvligt. Ngn fler som känner så?
    Om två veckor ska vi smygtitta på vagn och börja förbereda lite smått. När man inte vet om bebis stannar 28, 30, 35 el 42 veckor känns det ganska bra att ha hunnit fixat lite hemma

    Hör av mig efter läkarbesök :-/
  • Happyme
    icka76 skrev 2010-05-10 09:49:08 följande:
    Är oxå kvar. Går in v.22 idag. Mina sd har lugnat sig betydlig men jag hänger kvar här trots allt för min bindvävssjukdom kan medföra stor risk för prematur födsel pga cervixförsvagning. Är det ok?
    Icka76 vi ligger ju jämsides..och sist på BFlistan så jag blir glad om du stannar och delar med dig av din "bebisresa" !
  • Happyme

    Finfint Demyra! Nu ska jag saaaaakta men säkert ta mig till doktorn, har en massa sd idag så jag hoppas han klämmer försiktigt på magen ..

  • Happyme

    Hej tjejer och tack för er support!

    Läkaren jag träffar är förlossningsläkare på HS och han känns pålitlig o bra. Han kände försiktigt och tappen är hård och fint tillbakalutad, alltså inte i förlossningsposition.
    Han dissade B tabletterna och sa att vid sd med 5 min mellanrum eller kortare som inte ger sig inom två timmars vila ska jag åka in.

    Han sjukskrev mig direkt utan knussel så nu är jag hemma på heltid en månad till, skönt att veta att man slipper pressen från jobbet. Han tänkte sjukskriva mig direkt till v 37 men ångrade sig o skrev 4 veckor för han ville träffa mig igen då.

  • Happyme

    Bra fråga Lana men jag utgår från att det gäller de sd som så att säga "känns obehagliga och onda". De gör alltid mina när de kommer tätt. De som inte gör ont kommer mkt mer oregelbundet och med timmars mellanrum. Ville jag ha en tappkoll innan fyra veckor gått skulle jag ringa.

  • Happyme

    Noemi ngr provsvar än? Samma symptom ff?

    Jag håller med ,hellre en gång för mkt än en gång för lite. Har 11 dagar kvar innan jag hör till förlossningen så gyn får väl stå ut med mig tills dess   Jag tänker på att tappen kanske faktiskt ändå är opåverkad just för att jag vilat så mkt.
    Ska till svärföäldrarna i småland i helgen, blir direkt orolig när jag ska lämna storstadens gynakut som ligger fem min bort :-s Undrar om det tillslut bli den mentala låsningen som blir värst?

  • Happyme

    Lana jag skulle ringa och be om en extra koll!

    Noemi usch för såna dagar, håller tummarna för dig att det lugnat sig och att tappen är i bra skick!

    Icka76 hoppas din skumma smärta bara är lite ligament eller tarmar som spökar..

    Grattis Fröken sol till 34 veckor, känns som en evighet tills dess..

    Undrar hur kroppen tänker egentligen. Igår var jag och hälsade på hos en vän- kunde köra både dit o hemm, handla blommor och sitta lite i sandlådan med hennes son och inte en enda sd på hela dagen, trots 6 timmar från soffan. I lördags hade jag skitont hela kvällen utan att gjort ett dyft. Jobbigt för psyket när man aldrig vet hur en dag kommer att bli och vad man vågar göra.

    Kram på er och nu kniper vi så alla hinner till v 35

  • Happyme

    Vad skönt Noemi att tappen är på den "godkända" sidan vilket jag förstått är 2,5 cm!
    Mindre skönt med en klumpig läkare! Min syster bor i USA och var inne på koll runt v 20-22 pga onda sd och där känner de ALDRIG med fingrarna pga av risken att sätta igång ngt utan kör först ett vul.
    Så du hänger också på SÖS, då kanske vi stött på varandra i korridoren
    Jag har ju rätt att kontakta specmödravården där from nästa lördag ( 22 fulla veckor) och kommer att göra det för att be om ett vul om jag har fortsatt mycket sd, har ju nästa läkartid om 4 veckor. SÖS gyn har jag besökt två gånger och träffat två trevliga läkare, bemötandet betyder mkt när man känner sig så orolig.

    Hur gick det för Icka o Lana idag?

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar