Inlägg från: Happyme |Visa alla inlägg
  • Happyme

    Vi som har prematura sammandragningar

    3 busfrön känner också att det är en nackdel att det står i journalen att jag är barnsyrra, upplever att min bm är ganska slarvig o nonchig. Det verkar som hon tycker att det är min trea och jag är i branschen och då är hon inte så stöttande, eller proffesionell ka jag tycka.
    Hon missade proverna inför Cub samt gav mig för sen tid till Nupp, trots att jag påpekade att jag troligen var en vecka längre gången än hon räknade ut ( jag var nämligen i USA utan min sambo när jag enl hennes uträkningar skulle blivit med barn) vilket gjorde att vi av en slump vid ett tidigt ul såg att jag var längre gången och hade jag väntat in hennes tid hade cub varit för sent. Sen ordinerar hon järn utan att kolla mitt hb ( som visade sig vara 145 när jag kollade på jobbet) vilket inte är ett värde att börja knapra järn på.
    Usch vad gnälligt det lät, men jag har inte ngt riktigt förtroende för henne.

    Demyra: Skönt med lång tapp, det blir nog att hålla ut till bf för din del då Och ja jag ska få låna ett bälte av en kompis så jag hoppas på det. Är rätt svankig redan innan magen kom.

    Bohman läste i din presentation, så oerhört tufft!! Det kommer säkert gå fint denna gång, det är din tur nu !

    Har precis kommit hem från mina söner skolavslutningar en går ur nian och den andra sjuan.
    När yngsta är klar med gymnasiet kommer lilla grodan i magen vara klar för skolstart.
    Ibland har jag funderat på hur det ska bli att "börja om" men idag kände jag bara att det är en lycka ! Jag har nio års fina skolavslutningar , gråtandes till De blomstertid nu kommer framför mig. Känner mig så rik som får uppleva allt en gång till Solig
  • Happyme
    PennyJenny skrev 2010-06-09 19:59:46 följande:
    Hej tjejer

    Här har ni en ledsen PennyJenny. Har varit och mätt min livmodertapp idag i v18+6. Den är bara ca 2 cm lång och öppen upptill :( Imorgon ska vi till specialister i Lund för att diskutera cerklage. Min doktor jag hade idag var jättedålig och skrämde upp mig rejält att detta kanske inte slutar så bra osv.

    Är jätterädd och så fruktansvärt ledsen, vill inte förlora min bebis Gråter
    PennyJenny vad kämpigt! Förstår att du är orolig och ledsen nu men vi hjälps åt här i tråden att tänka positiva tankar och hoppas det hjälper dig en liten bit på vägen. Hoppas du får bra hjälp i Lund och och bänka dig i soffan med en kudde under rumpan!!  En stor kram {#emotions_dlg.flower}
  • Happyme

    Grattis Fröken sol!! Vad härligt med en sån förlossningsupplevelse Cool Hur stor var underverket ?

  • Happyme
    PennyJenny vad skönt att du fick ett bättre omhändertagande i Lund! Det är ngr tuffa veckor nu men med vila och medicin hoppas jag att det går fint för dig! Jag upplevde att min oro för sd kunde späda på dem vilket blev en ond spiral. Veckorna 18-23 var värst troligen just pga oron för att ngt ska hända innan de ens kan försöka göra ngt för babyn. Nu går jag in i vecka 26 på lördag och oron för sd har lugnat sig, både för att de ÄR lugnare nu och försvinner mkt snabbare om jag lägger mig ned men också för att min stora rädsla har släppt.
    Min bm sa också att veckorna där runt 19-22 spurtar bebins tillväxt och det kan trigga livmodern och att det ibland kan bli lugnare med sd efter det. Jag tycker nog att det kan gå i skov, vissa veckor går det tom att gå ut till affären medan andra har varit hemska med sd så fort jag varit på toa o kissat.
    Jag har jobbat stenhårt med avslappningsövningar som har funkat jättebra för mig, om jag gjort dem när jag haft sd så har jag tom kunnat somna ibland och de har varit borta när jag vaknat en halvtimme senare.
  • Happyme
    jdsr jag är också sjukskriven på heltid men bara tills på måndag, hoppas på fortsatt heltid med tanke på både sd men också att jag har svårt att få i mig den näring jag pga magproblem.

    jmynt skönt att det lugnade sig men ring o kolla, har du fått dit hb kollat på sistone?? det kan ge alla möjliga knepiga symptom om det ligger väldigt lågt.

    Noemi , attans förkylning! Hoppas det snart går över och du kan börja ladda krafter till förlossningen Du går i i v 37 och lilla fröken har alltså passerat gränsen för att räknas som prematur, grattis till att du fixade det så här långt och nu slipper ni nog oroa er för vilken neo ni hamnar på Skål
    Japp går in i v 26 i morgon och det känns skööööönt ! Om två veckor ska vi fira att vi klarade gränsen för extrem prematur!! Vi åker till Sundsvall när jag är 26+0 och alltså påbörjar v 27, deras neo tar emot först från 27 fulla veckor och för ngn vecka sedan funderade vi på att skjuta upp semestern tils dess men det ställer till det lite för yngsta sonen fyller 14 den veckan o vill alltid fira på landet, min syster med fam kommer från USA och är på landet den veckan, vi ska på dop och sen är det ju midsommar så vi åker nog upp om allt ser bra ut på läkarkontrollen nu på måndag. Jag menar ser tappen fin ut och sd har lugnat sig händer ju knappast ngt på en vecka. Dessutom åker Bricanylburken med förstås!
    Antar att ni blir kvar i stan tills lillan är ute? Hade jag haft blödningar som dig skulle jag nog inte rört mig ur fläcken på hela sommaren, vi har sex mil till sjukhuset från vårt lantställe Obestämd
    MEN det finns ju så mycket mysigt i stan på sommaren, lätt att glömma !
  • Happyme

    Sambon får ta det mesta, har ju stora söner också som kan dammsuga, bära tvätt och handla när det behövs. Det är kanske inte lika välstädat i hörnen men det måste ju synas att vi har fått prioritera annat nu.  Jag är ingen soffliggare i vanliga fall så jag har svårt att inte göra ngt alls..

  • Happyme

    oj Kh1, är det bebis på g?? Men du är ju i trygga veckor om det skulle vara så Cool Du får hålla oss uppdaterade!

    PennyJenny jag känner så väl igen tanken,söv mig snälla nån och väck mig efter v 28 igen.
    Jag var livrädd! MEN det går, man klarar så mycket när man måste. Gör det som känns rätt, låt sängarrest bli just som det låter, trist men du ser att många här har vilat sig till längre tapp!!
    Nar jag fick order om vila så blev det mentalt väldigt jobbigt, det tog kanske två veckor att att acceptera och ställa om sen gick det lite lättare att ligga still.
    När har du nästa kontroll?

  • Happyme
    Giraffen och Tiger :Alltid lika roligt att läsa förlossningsberättelser. Och jag gråter alltid lika mycket Gråter Vare sig jag är gravid eller ogravid eller förlossningen var komplicerad eller "lätt" (hm , lätt förlossning...)
    Det är så magiskt!

    Ikväll har jag sorterat lite i vår garderob och nästan andäktigt vågade jag plocka ur lite babykläder min sambo köpt ( hans första barn och han är så till sig !) ur påsen och vika in dem på en egen hylla som jag märkte BABYN. Nu bölar jag igen...dessa hormoner!!
  • Happyme

    Skönt att bebis stannar kvar lite till kH1!

    PennyJenny, vi väljer att tro på mätningen i Lund. 3,7 utan tryck är väl ändå åt det bättre hållet så håll modet upp, kommer säkert gå bra!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar