• Serendipity

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}
    Välkommen till 30+tråden för oss
    som fick vårt första barn år 2006!

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}

    En del av oss träffades redan 2005 då vi planerade första barnet och har sedan följts åt under graviditet, spädbarnstid, dagisinskolning, trots, syskonförsök mm.

    Våra barn ska i år fylla hela fyra år. Här fortsätter vi att diskutera våra härliga ungar!

    {#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}Våra systertrådar:

    30+ med första barnet, spädbarn
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m48684240.html

    30+ med första barnet, 1-3 år


    30 + som planerar syskongraviditet
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48715017.html

    30+ som väntar / har fått syskon
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m49504578.html

    30+ samlingstråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m49665926.html
  • Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*
  • asap
    Milla C skrev 2010-01-22 14:09:15 följande:
    Gabriel Ääälskar djur, men vi kan inte ha några pga makens allergi. Han pratar mycket om "mina hundar" (storasysters två dvärgschnautzers) och "mina katter" (vet inte vilka katter han menar). Katterna "sover hemma" mest hela tiden.


    Idas och Gustavs snart 5-årige kusin brukar prata om "alla mina vänner över hela världen". Familjen ställer sig frågande till när och hur han har haft tillfälle att lära känna dem....
  • Längtande Lina

    Milla, vad går Gabriel på för dans *nyfiken*


    Mamma till Milton (061203) och Malva (080816)
  • Milla C
    Längtande Lina skrev 2010-01-22 14:25:18 följande:
    Milla, vad går Gabriel på för dans *nyfiken*
    Barndans här på Musik- och Dansskolan. Det är yngsta gruppen de har. De är sååå söta. sju tjejer och tre killar, så man förstår varför Gabriel ville köpa en "dansklämming" - alla tjejerna har ju det.
    Mamma till världens finaste pojkar; Gabriel -06 och Lucas -09
  • Mandra

    Sirre > Ja, Vi brukar ju tänka lite lika.
    Vilya är som din tösabit, en funderare, och har ju den här rädslan som jag inte vill stärka. Känner ju att det hela ska ske under några slags ordnade former så jag har koll på tex snyfthistorier för dom behöver hon INTE. Men att det är synd om att de inte har egna hussar och mattar men vad fint att det här hemmet finns som tar hand om dom. Därför hjälper vi hemmet att hjälpa katterna som vi inte kan ta med hem.
    Jag tror att presentationen av det är superviktig. Jag vill att hon ska känna att hon/vi gör en insats och glädjas av att ge. Det ska ju inte bli en 'jobbig' upplevelse där man berättar om att de är övergivna, magra och sjuka. Utan vi vill lägga vikten på att vi gör något för dom, inte på vad de saknar/varit med om.
    Nåja, jag ska fnula vidare på det och prata med hemmet. Har ett på lut. Se vad de säger så återkommet jag senare.

    Frk Kanin > Mm, tack för din input!  
    Vilya har inte så mycket sånna tendenser att inte säga hej/hejdå om hon inte är välldigt trött eller härmar en kompis som gör så precis. Blyghet har kommit en del dock.
     Du har fått så fina ideer redan och jag tänkte på en till, avledning.
    När man ser att de börjar ramla in i sitt mönster så säger man något tokigt/gör något tokigt....Ser att de faller tillbaka igen i sitt mönster.. gör något tokigt, prata om något helt annat (imorgon ska vi ju åka pulka på eftermiddagen, vad tror du om det?) osv. Sen gör man det kort. Nu säger vi Hejdåååå! vinkar och går.
    Det är ju bökigare så här års då påklädning tar sån tid och de verkligen hinner känna hur tråkigt det är att gå.
    Även Vilya har lite blyghet men där har vi ett superbra knep som nästan alltid funkar. När vi går bort så får hon ta med en liten väska och packa en eller två saker i den. Då brukar hon nämligen ta fram det direkt och visa och babbla om det och så är isen bruten. Funkar ju inte på folk man möter lite snabbt på stan .. haha men när man går hem till någon som sagt.

    Tack för era tankar kring detta om katthem. Det känns som om det är en bra idé då och jag tänker gå vidare med det.

  • Milla C
    asap skrev 2010-01-22 14:19:00 följande:
    Idas och Gustavs snart 5-årige kusin brukar prata om "alla mina vänner över hela världen". Familjen ställer sig frågande till när och hur han har haft tillfälle att lära känna dem....
    Gabriel har börjat prata en del om "mina tjejer" också, och om att han har "lillesystrar". Men det är dock sina kusiner som är snart tio och nyss fyllda åtta han pratar om .
    Mamma till världens finaste pojkar; Gabriel -06 och Lucas -09
  • Piggley Wink

    Malin: det är den andra (http://www.hooks.se/product.aspx?productid=400093&deptid=104&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC) jag menar. Kan vara skön om det blir långa ridpass på semestern... Räddar vilka stackars sittben som helst . Har hört att det finns cykelbyx-rid-trosor med vaddering, men har inte testat själv, tycker det verkar klumpigt. Typ såna här http://www.mountainhorse.se/sv/index.php?p=products om inte länken funkar heter de padded pants och finns under riding wear - accesories längst ner

  • malinkat

    Juni, när jag kikar på bilderna därifrån ser det ut som engelska sadlar, så det är vad jag utgår från. Mitt största problem är inte sittbenen, visst blir de ömma, men jag får så lätt skavsår på heeeeeelt fel ställe (vill fortfarande inte kissa riktigt efter ridturen i torsdags, hmmmpf..  )  Men jag tror ju som sagt, att det blir fler skavsår efter en timmas dressyr än några timmar ute - då kan man ju stå i fältsists och rida lätt i traven...

Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*