• Serendipity

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}
    Välkommen till 30+tråden för oss
    som fick vårt första barn år 2006!

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}

    En del av oss träffades redan 2005 då vi planerade första barnet och har sedan följts åt under graviditet, spädbarnstid, dagisinskolning, trots, syskonförsök mm.

    Våra barn ska i år fylla hela fyra år. Här fortsätter vi att diskutera våra härliga ungar!

    {#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}Våra systertrådar:

    30+ med första barnet, spädbarn
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m48684240.html

    30+ med första barnet, 1-3 år


    30 + som planerar syskongraviditet
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48715017.html

    30+ som väntar / har fått syskon
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m49504578.html

    30+ samlingstråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m49665926.html
  • Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*
  • Siggan

    Frk Kanin: Jättetråkigt, men hur kan läkaren vara säker på det? Det är ju mindre än 1 år sen du var gravid?


    en svensk tiger
  • Gladhannapanna

    EN annan fråga som jag skrev i de andra trådarna med;

    Har precis fått reda på att det går vinterkräksjuka på förskolan. Vet inte om A ska vara hemma några dagar för säkerhets skull eller om jag ska chansa och lämna ändå. Hur hade ni gjort?

  • Minimalla

    Frk Kanin: Jag blir så hemskt ledsen för din skull, skulle vilja ge dig en stor varm kram. Vilket hemskt jobbigt besked att få av läkaren och jag hoppas innerligt att han har helt fel.


    ♥ ♥ ♥ Stella 060224 ♥ Lilly f/d 090908 ♥ ♥ ♥
  • Mandra

    Frk Kanin > Jag säger som de andra. Fy vad tråkigt och huh? har det förändrats på så kort tid? du var ju gravid nyss. Jag hoppas också på frånvaro av rödingen och blåa roliga besked istället!!

    malinkatarina > Mitt bästa tips för insomningsbesvär, tro mig jag är expert på området , så är det att istället för att påminna sig själv om hur svårt man har att sova faktiskt och bokstavligen 10 minuter om dagen berätta högt (om inget folk är i närheten som tror man är galen för då är det bättre att tänka det ) för sig själv att man kan sova och vad bra man är på att somna på kvällen. I bästa du-är-vad-du-tänker-andan .

    Jag har ett nytt tips till pyssel, kanske gör ni det redan med barnen men för er som inte gör det så kan det vara en hit!
    Idag så satt jag, Tyra och Vilya och klippte i reklamblad från leksaksaffärer (helt Vilyas ide). Dom hade hur mycket tålamod som hällst. När de tröttnade på klippandet så tog jag fram limstift och papper. Sen satt, hör och häpna, Tyra 1år och 10 månader och klistrade i 30 minuter med ett limstift och hade tålamod som aldrig förr. Vi pratar om fröken-myror-i-baken-jag-sitter-aldrig-still-fröken
    Båda klippte och klistrade som om de aldrig gjort nåt annat. Jag köpte sånna där barnsaxar för papper som inte är vassa och helt i plast som på näppen går att klippa i papper med .. men vilket tålamod. Fint för motorik och konsentration *stolt mamma*

  • M73

    Frk Kanin; kan bara instämma med övriga. Jobbigt besked men jag hoppas han har fel. Har du fått ditt TSH-värde kollat? Om det ligger fel är det svårt att bli gravid och att förbli gravid... Håller tummarna!

  • Piggley Wink

    kanin: Håller helt med övriga i frågan, hur vet läkaren det? Har de tagit prover/gjort undersökningar eller vad baserar han det på? Kåter ju konstigt Ledsamt i vilket fall att få ett sånt konstaterande från läkaren, kram på dig!

    Pyttis: det har jag inte funderat på, om vinterkräksjukan redan går så är det väl mest de som varit sjuka som kan hindra spridning genom attt hålla sig hemma. om de gör det så spelar det väl inte så stor roll om du håller A hemma, har hon blivit smittad så har det ju liksom redan skett Svårt det där, man vill ju göra vad man kan för att slippa sånt. Det de blir resistenta mot kan de gärna få men vinterkräksjuka blir man väl bara resistenet mot en vecka eller två har jag för mig att seren länkade till förra året?

    Mandra: Vad duktiga de är! H har suttit och gjort pärlhalsband till alla nallar och dockor med en ängels tålamod idag, hon brukar också sitta stilla max 5 sekunder annars, mina föräldrar brukar räkna sekunderna

  • Milla C
    Frk. Kanin: Hoppas att läkaren har fel och att du får ditt blåa streck på teststickan.

    Här finns det en kille som älskar att hjälpa till att laga mat, och som ofta frågar om han och jag kan baka (Annars är det pappa som gäller, men när det är bakning på gång är han "mammas pojke" ) Vi bakar havrekakor med russin eller "syltkakor" (Hallongömmor) oftast. Förra helgen gjorde vi chokladbollar, och Gabriel totalchockade mig genom att peka på receptet (ett barnrecept med antalet mått av varje sort utmärkt med ritade mått utöver siffran) och säga "Vi behöver fyra socker" Mycket riktigt behövdes det fyra matskedar socker i receptet .
    Mamma till världens finaste pojkar; Gabriel -06 och Lucas -09
  • Mandra

    Milla C > Haha så sköna dom är. Vilket minne!, det gäller ju att komma ihåg det viktiga i receptet framförallt   saker som socker och sånt alltså

    juni 07 > Men så sött, klart alla nallar ska ha halsband!

    minimalla > Haha, jag var tvungen att berätta för sambon om din kocks uttalande. Så himla skön komentar, klockren!

Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*