• Serendipity

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}
    Välkommen till 30+tråden för oss
    som fick vårt första barn år 2006!

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}

    En del av oss träffades redan 2005 då vi planerade första barnet och har sedan följts åt under graviditet, spädbarnstid, dagisinskolning, trots, syskonförsök mm.

    Våra barn ska i år fylla hela fyra år. Här fortsätter vi att diskutera våra härliga ungar!

    {#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}Våra systertrådar:

    30+ med första barnet, spädbarn
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m48684240.html

    30+ med första barnet, 1-3 år


    30 + som planerar syskongraviditet
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48715017.html

    30+ som väntar / har fått syskon
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m49504578.html

    30+ samlingstråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m49665926.html
  • Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*
  • M73

    Frk kanin; håller tummarna för att blodprovet bara togs en dålig månad! Det låter som din man är rädd för att skaffa fler barn. Jag hoppas att ni löser det här och får ert lilla mirakel. Kram!


     

  • Drutten74

    Frk Kanin - Usch vad ledsen jag blir för ditt läkarbesked. Men kan det inte gå om ni får hjälp?

    Vi var i Stöten v1. Lite ironiskt var det för det var -30 där och barnen kunde knappt vara ute och hemma var det -10 och perfekt pulkaväder... Men det var härligt med lite miljöombyte om barnen verkade inte ha ont av att vara inspärrade utan hade fullt upp med att leka med kusinerna. Vi var 10 vuxna och 6 barn i en stuga...
    Jag åkte bara slalom de två sista dagarna, och det var så kul! Hade glömt hur roligt det är då jag först var gravid ett år, sedan var Anton 10 mån och då åkte jag lite på em, och förra året var vi inte iväg då Elis var så liten.

  • kaz

    Drutten: Vad kul med lite skidåkning! Själv kom jag i väg och klättrade igår. Så himla roligt. Vi har bestämt att tis är "min" klätterkväll. Skönt att komma ifrån lite!

  • Mandra

    kaz > Just ja, du klättrar ju. Jag tycker det ser så skoj ut! jag ska banne mig ha som mål att prova på det till våren. Jag behöver lite mer muskler först Sambon här hemma klättrade en del innan vi träffades och hade kvar sina selar men var inte längre aktiv. Vi sa ofta att han skulle ta med mig men sen blev det aldrig av. Ska se om vi inte kan göra det tillsammans. Be svärmor komma och ta barnen.

    Drutten > Åh vad gott med skidåkning. Nu blev jag avis! Vad gott att barnen fick så mycket lektid.

    malinkatarina > Skönt att du fick sova lite men frtamförallt att du somnade om.. igen och igen. Hoppas du får en bra insomningsnatt inatt igen!

    Frk Kanin > Men så svårt. Jag säger som M73, det låter som din man är rädd. Även om lusten att få ett till barn finns så kan ju minnet av smärtan att förlora ett barn vara starkt. Undermedvetet så undivker vi ju gärna situationer som ger oss smärta.. du kanske behöver påminna honom om allt ljuvligt som finns med barn när allt går väl?!

    Här är barnen hemma för andra dagen irad. Vilya kräktes hela natten mot igår. Men vi har precis ätit lunch nu och hon åt med stor aptit. Så imorgon får dom nog gå tillbaka till dagis. Magsjuka som vanligt men det verkar som vi andra klarade oss!
    Jag har slutat räkna våra magsjukor, det blir så deprimerande. Istället så räknar jag de som inte vart smitta just denna omgång. Mycket bättre odds på att få glada kännslor i kroppen så.

  • sirre

    Frk Kanin; Håller oxå en tumme för er ändå!! Stor kram!!!!

  • malinkat

    Mandra, hua för kräkningar! Hoppas den goda aptiten håller i sig, och att maten stannar där den ska! Du är så himla bra förresten, alltid positiva tankar och man blir glad av dina inlägg (ja, även när de handlar om kräksjuka )


    Kaz, i närheten av Alfreds dagis har vi ett klättercafé  Där kan man fika och klättre på väggar och tak, ser skitskoj ut! Men jag skulle nog inte komma så långt, hahaha! Har aldrig riktigt testat, men antar att man måste ha muskler på rätt ställe och inte vara för baktung
    Nu är Alfred på utflykt, med macka, vindruvor och saft i ryggan. De skulle på museum och kika på piratbåtar, skoj! Vi hade utvecklingssamtal i måndags också, alltid intressant! Han tycker visst det är jättekul med utflykter och med samlingar och bokstunden efter maten. Han är fortfarande rätt lugn men har börjat bråka lite mer också med de andra killarna..... men det hör väl till, att testa gränser. Han blir ju äldre också. Den konflikten de kan ha med honom ibland är att han är så bestämd. Säger han att han inte tänker städa så gör han det inte etc. Jag har sagt att de inte ska fråga, utan när det gäller sådana odiskuterbara saker så är det order som gäller De får "pausa" om de inte hjälper till, eller slåss eller annat - det verkar faktiskt ha en effekt. Till min glädje börjar han också prata danska med sin pappa och med den danska pedagogen där, tjoho!
  • Milla C
    kaz: Kul att även du får tid för klättrandet nu (minns att du sa något om att du var dålig på att stå på dig med "egentid" vad gällde klättrandet när Simon var liten). Själv har jag klättrat en gång. Jag kom upp ett par meter på väggen, sedan fastnade jag. Maken sa att jag skulle luta mig ut ifrån väggen så skulle han fira ner mig. Nope! Jag KLÄTTRADE ner igen .

    malin: Gabriel är också så´n att vissa saker är inte en fråga - de är en order för de ska bara göras. Som att plocka upp t ex. Kanske inte allt, men han ska iaf vara med och hjälpa till.

    Ego: På onsdagen förra veckan skulle vi på eftermiddagen få besök av en mamma som vi känt sedan föräldragruppen och vars båda barn går på Gabriels avdelning på förskolan. Vid strax efter elva ringer mamman och talar om att hon inte kan komma. Någon har stulit hennes sittvagn utanför förskolan medan hon var inne och skolade in dottern ! En fin Emmaljunga i svart med rosa fält som är den enda i sitt slag i Arboga. Saken blev polisanmäld, men hon hade ingen vagn att komma till oss med. Till saken hör att den här mamman är ung och inte har så mycket pengar. Sittvagnen hade hon dock kunnat betala med egna pengar och var därför extra stolt över den.
    Nu på eftermiddagen ringde hon igen. Hon hade hittat vagnen. Problemet var bara att den kördes av en annan mamma med barn i vagnen: EN mamma på samma förskoleavdelning! Hon hade inte sagt något till den här mamman - utan istället gått hem och ringt polisen - som skulle åka och beslagta vagnen. Hon är helt säker på att det är samma vagn, för hon hade lagat varukorgen på ett visst sätt och det fanns dessutom skavmärken efter hennes ring på den. Usch vilken soppa .
    Mamma till världens finaste pojkar; Gabriel -06 och Lucas -09
  • Mandra

    Milla C > Usch, vilken soppa. Jag hoppas det finns någon förklaring med att hon är färgblind eller nåt?!

    malinkatarina > Heh, det var snällt sagt, tack! {#lang_emotions_sunny}
    Så mysigt med matsäck, jösses vilken storkänsla jag fick av det. Är våra barn så stora att de får matsäck med sig till utflykter redan, där vi inte deltar?!

    Jag fick en annan fin respons idag. Jag träffade en mamma som berättade, när de var här på middag för ett tag sen, att hennes pojk inte åt NÅGRA grönsaker.
    Jag nämde det här med att när man smakat något man inte gillar ca 12 gånger så tycker man om det. Jag sa att jag skulle nog ställa fram grönsaker ändå om jag var hon men så älskar jag grönsaker också, hon hade slutat ha grönsaker framme helt nämligen.
    Hon gjorde det tydligen för idag så fick hon syn på mig och ropade. -Tack! vet du att numer äter min son grönsallad varje dag. Han kan tom hämta salladshuvudet  ta ett blad och säga mums medans han knaprar upp det.
    Skoj tyckte jag. Jobbet var ju inte mitt men skoj att hon testat, fått det att funka och sen delade med sig, det sken också upp min dag.

  • Gladhannapanna

    Milla: Vilken soppa!!! MEn klokt av henne att ringa polisen coh inte konfrontera mamman direkt. Fast man undrar ju lite hur man kan stjäla en vagn utanför förskolan och sedan inte tro att man blir påkommen!

    A har varit hemma från förskolan idag med eftersom några barn blev sjuka igår, men imorgon får hon gå dit. INga ny insjuknanden idag. Dessutom är det inte spysjuka utan diarré och det har jag lättare att hantera, tror jag iaf!

  • asap

    Milla - Är det sant? Trodde hon att det inte skulle upptäckas, eller? Man går ju bara till förskolan vareviga dag med den där vagnen sedan.... Knäppt!

Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*