• Serendipity

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}
    Välkommen till 30+tråden för oss
    som fick vårt första barn år 2006!

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}

    En del av oss träffades redan 2005 då vi planerade första barnet och har sedan följts åt under graviditet, spädbarnstid, dagisinskolning, trots, syskonförsök mm.

    Våra barn ska i år fylla hela fyra år. Här fortsätter vi att diskutera våra härliga ungar!

    {#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}Våra systertrådar:

    30+ med första barnet, spädbarn
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m48684240.html

    30+ med första barnet, 1-3 år


    30 + som planerar syskongraviditet
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48715017.html

    30+ som väntar / har fått syskon
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m49504578.html

    30+ samlingstråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m49665926.html
  • Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*
  • Gladhannapanna

    Malin: Imorgon ska du nog undvika att lägga benen i kors, den träningsvärken tar ju ett extra dygn på sig! FÖrstår att det är lurigt att få instruktioner på tyska. Kan du inte be läraren förklara de vanligaste så att du kan hänga med mer?

  • malinkat

    Pyttis, dels ska jag på Junis inrådan försöka hitta en faktabok på tyska så kan man nog lista ut ett och annat, sen ska jag fortsätta googla. Men om jag bestämmer mig för att ta lite enskild undervisning så ska jag prata med läraren - när man är i en grupp vill man liksom inte störa för mycket.... Vet ju heller inte riktigt "hur" jag vill rida igen - Dressyr? Mest uteritter? Hoppa?. Jag kommer ju inte hinna vara jätteaktiv, så jag vet inte vart jag ska lägga krutet. Inför resan vill jag ju mest återbekanta mig med sadeln - väl där är ju syftet att njuta både häst och landskap, inte att arbeta hästen så som man gör på ett dressyrpass Mest orolig just nu är jag visst för mina skavsår på ett visst ställe, hahaha! Fick plötsligt flashbacks från den gamla goda tiden när det fanns tillfällen då man inte hade lust att gå och kissa.. Får hitta bra underkläder och kanske följa Junis råd om vaselin.....

  • Piggley Wink

    malin: www.hogengard.se har ridtrosor som man inte får skav av. Jag gillar dem skarpt! Det är en träningskompis till mig som tröttnade på dåliga sport-behåar och designade en egen, den är också superskön förresten.

  • Gladhannapanna

    Malin: Jag har haft makens kallingar när jag har ridit ibland, de saknar några av de skavande sömmarna. Att rida på torsdagar är inte så bra för samlivet för jag får ofta skav och då är jag inte så sexsugen direkt...

  • Piggley Wink

    Pyttis: Du får väl säga åt din ridskola att flytta gruppen till tidigare i veckan så att inte sexlivet blir påverkat

    malin: Det var glidmedel mina elever använde, har itne provat själv dock... Det finns silikon"sadelöverdrag" att lägga ovanpå sakeln om man lätt får skav. Jag brukar ha en sån när jag rider andras hästar om de inte har sadlar som passar mig.

  • Längtande Lina

    Hej alla goa gamla 30+ are (dem som kommer ihåg mig) är så otroligt länge sedan jag var inne på FL, men denna tråden var ju kanon Vet dock inte hur jag ska hinna med så mycket FL i min vardag...men nu när jag är hemma och vabbar med dottern passar det ju perfek!!!

    Jag "pratade" lite med Sirre och Kaz på FB och kom då på hur länge sedan det var jag var här....loggade in och hade då även fått ett meddelande från MillaC vilket gjorde mig glad...så då fick jag ju leta upp er alla

    Hoppas det är bra med er alla...Här är allt bra....Milton har ju ganska nyligt fyllt 3 år (fyller ju i december) och Malva blir 1½ i februari!!! Tiden rinner iväg....


    Mamma till Milton (061203) och Malva (080816)
  • Mandra

    malinkatarina > Ja det tycker jag verkligen ni ska göra. Va skoj, då tror ni också på idén.
    Vad roligt att du varit i sydamerika. Jag ahr också varit där, fast i Brasilien. Min lillasysters pappa är där ifrån så halva hennes släkt bor där. Hon ska dit nu med man och barn om bara några veckor. Lite avis är man. Stort och häftigt land.
    Vad skoj att du kom iväg och att det gick bra med ridningen! Skavsår ingår nästan när man kommer tillbaka Fast nu räcker det såklart Vad gott att ni är några här inne som kan tipsa varandra om knep för att slippa det. Är det alltså varje vecka du kommer iväg på lite egentid?

    Nu ska jag ner på stan och kolla vad för ämne jag behöver tenta av för att komma in på socionomen till höst. Jag är SÅ sugen på att plugga.

  • Frk Kanin

    Mandra: Vilken bra ide! Jag försöker på samma sätt att förklara för Ärtis varför vi åker till myrorna med saker. VArför jag stoppade pengar i röda korsbössan och varför jag skickade pengar "på datorn" till barnen på Haiti.

    Idag är det dagen D..... ännu ingen syn av Fru röd men lite molvärk. Fast det har jag haft av och till i en vecka.... Håll tummarna.

    Jag har en fråga till er som är så kloka. Ärtis var hemma hos en kompis efter dagis igår. Hon gick hem med dem. De lekte jättebra, åt middag och Ärtis fick bada med henne. När min man kom för att hämta henne satt de och skulle spela ett Wii-spel. Det blev lite tjafs om vem som skulle ha vilken stol. Ärtis blev sur och vägrade vara med och spela. Hon sa heller inte hej då när hon gick. Så där gör hon nästan alltid när hon är hos den här kompisen eller hos ngn annan som hon inte vill gå ifrån. HOn vägrar säga hej då eller ens titta på kompisen. Vi har pratat med henne om det här många gånger under det gångna året och ibland när hon säger hej och hej då så säger vi "vad bra du sa hej då och såg du vad glada de blev när du sa hej då ordentligt" för att förstärka ett bra beteende men.... inte med så där väldigt bra resultat. Hur gör ni med era ? HAr ni liknande problem ?
    Hurra det är fredag !!!


    mamma till Ärtis och Adèle
  • kaz

    Mandra: Vilken gullig idé

    Frk Kanin: Simon gör likadant fast huvudsakligen när kompisar el personer som han inte vill ska gå från oss (alltså som varit hemma hos oss). Istället för att säga hejdå så springer han och lägger sig på golvet och "har sig". Vi gör inte så mycket väsen av det utan försöker uppmuntra honom när han säger hejdå (precis som ni gör).

Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*