• Serendipity

    30+ som fick första barnet 2006 *4*

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}
    Välkommen till 30+tråden för oss
    som fick vårt första barn år 2006!

    {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_heart}

    En del av oss träffades redan 2005 då vi planerade första barnet och har sedan följts åt under graviditet, spädbarnstid, dagisinskolning, trots, syskonförsök mm.

    Våra barn ska i år fylla hela fyra år. Här fortsätter vi att diskutera våra härliga ungar!

    {#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}{#lang_emotions_apple}Våra systertrådar:

    30+ med första barnet, spädbarn
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m48684240.html

    30+ med första barnet, 1-3 år


    30 + som planerar syskongraviditet
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48715017.html

    30+ som väntar / har fått syskon
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m49504578.html

    30+ samlingstråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m49665926.html
  • Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*
  • Milla C

    Ja, jag vill ju inte gärna tro att den här mamman verkligen var så korkad att hon stal vagnen - utan att hon köpt eller fått den av någon annan - men man vet ju aldrig. Dessutom hade de två mammorna strax innan jul stått och pratat, och då hade "tjuvmamman" sagt att hon tyckte att vagnen var så fin och att hon skulle vilja ha en likadan men inte hade råd. En riktig soppa...


    Mamma till världens finaste pojkar; Gabriel -06 och Lucas -09
  • malinkat

    Milla, det verkar ju verkligen helt koko! Har hon snott den måste det ju vara något som fattas mellan öronen där.... du får berätta hur det går!


    Mandra, vi är också lite dåliga på det med grönsaker, tar oftast bara fram det jag vet han äter, har vi annat glömmer jag ibland att fråga om han vill ha. Ajajaj! Vet ju att han äter mer grönt på dagis  Får bli bättring där!
    Elvira är förkyld igen, men på gott humör. Hon sover kasst bara, men det går väl över..... jag får fortsätta min egen sömnkur till helgen eller så  Thorsten har ju tagit de andra nätterna denna vecka så jag har kunnat koppla bort helt, men han ska ju trots allt upp och jobba.... så när vi märkte hur snorig hon blivit igår kväll så tyckte jag det var dags för mig att ta natten. 
    Ikväll ska jag rida! Men jag är lite nervös, jag kan inte termerna på tyska och vet inte om jag kommer lyckas följa instruktionerna så bra :-8  Vi får väl se!!
  • kaz

    Milla: Undrar lite hur den mamman tänkte...

    Mandra mfl: Det är rätt mycket teknik när det gäller klättring. Det gäller att använda benen och rumpan och inte bara klättra med armarna... Men kul är det

    Usch, en kompis till mig som bor utomlands är på tillfälligt besök här hemma. Nu har ena sonen blivlit inlagd på sjukan. De trodde att han hade fått kräksjukan men han blir inte bättre. Idag ska de få svar på de prover som tagits. Han är bara 1½ år (lika gammal som Sara).

    Sara vaknade upp med feber idag så jag är hemma och VABBAR. Lite segt... Jag jobbar bara 1 vecka till och har en del som jag skulle vilja jobba undan...

  • kaz

    Här hemma älskar barnen frukt och grönt. Blir inte förvånad om Simon blir vegetarian. På McDonalds föredrar han morötterna Och de senasre gångerna har han frågat efter vatten istället för cola...

  • asap

    kaz - Trist att hon är sjuk! När börjar du på nya jobbet sedan, blir det direkt?

    wilma - Hur gick det i helgen när Trolla var med pappa? Titta in och berätta, vettja.

  • sirre

    Är oxå nyfiken hur det gått för Wilma o Trolla!!!

    Milla: Ja, man verkligen undra hur folk tänker men inget förvånar en längre...
     
    Kaz; Klättring låter kul!! Får väl oxå försöka testa det nån gång Alma är oxå väldigt glad för morötter, gurka o tomater o vill helst bara äta sånt om det serveras då brukar maken oxå säg att hon måtte bli vegeterian för är det något hon plockar bort är det köttet.

    Malin; Lycka till ikväll

    Jag vabbar oxå. Olle har haft feber till o från sen i tisdagskväll och hostar o rosslar... Alma har bara en eländig torrhosta på kvällar o nätter men mår nog oxå bra av att vara hemma lite nu. Maken ska va hemma imorrn på sin första vab-dag...!

  • Mandra

    Jag skulle vilja ha lite input om en grej.

    Jag satt och funderade lite häromkvällen vad jag skulle vilja att mina barn lär sig och får med sig av oss hemifrån . Forma dom till medkännande individer. Lära dom värna om andra och att man kan göra idella insatser. En av de viktigaste egenskaper jag vill att de ska ha är generositet osv.

    Nåja, jag kom i alla fall på att vi borde göra något, redan nu men på deras nivå. Så jag kom den briljanta idén (i mina ögon) att vi ska köpa en säck kattmat i månaden och åka till ett katthärberge med.
    Djur är ju lätt att ta till sig och mat är ju något barnen förstår. Jag vill att vi fysiskt ska åka dit och lämna dem och få se hur katterna som inte har någon husse eller matte bor. Kanske få en solskenshistoria då och då om en katt som vi inte längre ser där fått ett nytt hem osv.
    Så klart kommer jag ta kontakt med härberget innan och stämma av att det ens är ok men främst för att vi inte ska få massa sorgliga historier om hur övergivna och ensamma de är. Min Vilya oroar sig tillrcäckligt för massa saker redan.
    Glädjen i att ge och hjälpa andra som kanske inte har det så bra är ju det jag hoppas få ut av det hela.
    Vad tror ni? Är det en bra idé? Sambon tände direkt på den idén i alla fall.
    I förlängningen så har vi tänkt att barnen ska fp ett fadderbarn var i ngn sos by.Men det när de blir lite större sp man kan svara på alla frågor som det innebär.

     

  • malinkat

    Mandra, vilken suverän idé! Ska faktiskt se om vi kan hitta något ställe här där vi kan göra något liknande!! Man måste ju börja tidigt...... kan bli så ledsen ibland när man ser hur lite förståelse och respekt barn kan ha för djur, gällde nog mig med när jag var liten. Under en resa i Nicaragua fanns det NOLL respekt, men där ligger det liksom i samhället, djur är sedda som lägre varelser, och det är klart - i ett fattigt land kanske det inte går att prioritera.... Jag bodde hos en familj vars två hundar hette Guay och Salí - översatt "Skäll" och Ut!" Den ena skällde för mycket och den andra rännde in i köket jämt


    Ridningen igår.... var jättekul, men ajajaj jag kan nästan inte sitta idag Det var allt för länge sen, mina sittknölar är inte härdade. Och jag har fått användning för barnens Inotyolsalva, hmmm hmmm. Min ridresa är ju inte någon intensiv dressyrträningsvecka, vilket jag nu är lite tacksam för, inte lika slitigt för häcken. Svårt att hänga med de tyska instruktionerna - ska se vad de tar för enmanna - undervisning, känns som att jag får ut mer av det.... kan som det ser ut nu heller inte vara i en grupp som ska rida varje vecka. Vi får se!
Svar på tråden 30+ som fick första barnet 2006 *4*