• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    sassa87 skrev 2010-10-23 23:16:59 följande:
    okej då var det jag som bara ville se.ska ta om igen en annan dag
    Helt rätt attityd
    FML
  • Tjatte
    Mamsie skrev 2010-10-23 23:34:22 följande:
    Överväger det starkt.
    Jag har inte tagit influensasprutan förr, men å andra sidan har jag inte varit höggravid under vintertid sen 1988...
    Då hade jag inte heller rökt i 30 år som jag har nu. Kanske jag hde kol då redan, vem vet? Men jag var betydligt yngre i alla fall.
    Kol är inte reversibelt men det har stannat av när jag slutade röka.
    Så min bedömning är att jag nog bör ta årets influensavaccination. Ska kolla med sjukvården vad de säger.

    Schäfer, jag riskerar att hosta ut pinket ur kroppen - du riskerar att hosta ut ungen. Jag tycker du har starkare skäl till att vaccinera dig!
    Har du KOL och dessutom är gravid så tillhör du riskgrupperna och får därför vaccinet gratis. Hade du kommit till mig hade jag erbjudit vaccin.
    FML
  • Tjatte
    Mamsie skrev 2010-10-24 00:04:36 följande:
    Ja, jag misstänkte det. Ang riskgrupp alltså. Så jag ringer vårdcentralen på måndag. Gäller det där med gratis i alla landsting? Jag tillhör VGregionen.
    Tack för rådet (stödet i min teori).
    sassa87 skrev 2010-10-23 23:40:58 följande:
    men vilket fint hus mamsie. ser så barnvänligt ut och trevliga färger
      Mmmh... sååå jag längtar! Huset är fint och känns helt rätt, men det var faktiskt läget vi fastnade för: en återvändsgränd med springavstånd till en stoooor lekplats! Storebror kan springa/cykla före medan jag och lillebror kommer efter Skrattande.

    Därför är det lite jobbigt att inte kunna säga nåt offentligt ännu eftersom vår lgh inte är ute på annons än - det är ju lite känsligt med bostadsmarknaden i området just nu. Måndag 1 nov är det fotografering av lgh och sen kommer annonsen ut. Jag ska länka nrå det är klappart och klart!
    Så jag hoppas verkligen att ingen härifrån skvallrar på Facebook eller i grannskapet - det vore inte snällt mot oss... Please???
    Jag tror att det gäller i alla landsting. Gratis för ålderspensionärer och riskgrupper.
    FML
  • Tjatte
    Loppi2010 skrev 2010-10-24 11:37:43 följande:

    Har varit i Storstan över dagen & njutit av grym föreställning på Operan. 5-åringen sitter (längst fram) & är totalt fokuserad på alla baletttdansarna =))) Hett tips till alla är Nötknäpparen på Operan, familjeförställning med fantastisk julstämning...vi var på den förra året (med 4-åring) & det var massor med barn & alla verkade gilla det!

    Här har ju hänt massor!!! Håller tummarna för sassa87!!! Spännande.

    Undrar hur ni alla tänker kring KAFFE (koffein), har faktiskt inte vetat att det var så "farligt" men har nu läst att det finns forskning som menar att även mycket små doser kan ge fosterskador/missfall. Nån som vet? Dricker ni andra kaffe?


    Tack för tipset! Jag dricker inte kaffe just nu men det beror till allra största del på att jag verkligen inte vill ha, blotta tanken får mig att må illa. Så brukar det vara för mig. Kaffe och Coca Cola är stora blä när jag är gravid. Men jag tar Lergigan Comp som innehåller koffein. Det är utskrivet av gyndoktorn och ok för gravida enl Fass, så det känner jag mig trygg med.
    FML
  • Tjatte
    Schäfer skrev 2010-10-24 12:25:41 följande:
    Pila:  jag dricker två koppar kaffe varje morgon. Dessa måste jag ha, ananrs har jag bytt ut kaffet mot gröntte senare under dagen.I Sthlm ska det vara gratis till ALLA gravida då de anses tillhöra riskgrupp pga HongKong-stammen i årets influensa...

    Mamsie: KOL är inte att leka med
    Jag tar inte illa upp, men vet du hur det känns...eftersom jag inte har varken ont eller är "sjuk" så är det jäkligt svårt att hålla sig stilla - jag måste ta det lugnt men kroppen skriker efter att få röra på sig... Vet inte, men får för mig att det skulle vara lättare om det gjorde ont om jag rörde mig... När jag går förbi en "pryl" på golvet på väg till eller från toaletten skulle det vara så lätt att bara plocka upp den...
    Stämmer, det är gratis för alla gravida. Men det rekommenderas i första hand till de gravida som inte tog förra årets svinisvaccin.
    FML
  • Tjatte
    6barnsmamman skrev 2010-10-24 17:08:27 följande:
    Nån som vet: läste i en tråd att om man fått missfall o fått tabletterna så skulle missfallsrisken vara mycket högre om man blev gravid igen direkt? Kan det vara så?  Inte för att jag tror det "tar sig" så fort, men om..... Vore ju jättejobbigt att gå o fundera på det!!!!
    Angående kaffe o graviditet så brukar jag dra ner lite på kaffet, dricker inte så mycket i vanliga fall heller eftersom jag har en strulig mage, men jag brukar minska ner lite ändå, får ju så lätt högt blodtryck när jag är gravidObestämd
    Nej, det har jag aldrig hört. Hoppas det inte stämmer.
    FML
  • Tjatte

    På tal om att bli gravid efter MF. För 9 år sedan, när jag var en unga snärta på 28 , hade jag mitt första MF. Den gången fick jag både tabletter och skrapning (tabletterna fick inte ut allt), direkt efter blev jag gravid och resultatet är en trulig men vacker åttaåring som just nu killar mina fötter. Vid mina två MF -08 och -09 har jag skrapats och det har tagit 9-12 mån att bli gravid igen. Vid senaste missfallet, i juni detta år, kom allt ut spontant och jag blev gravid månaden efter och det ser ju ljust ut just nu, går in i v 17 imorgon.


    FML
  • Tjatte

    Tjena brudar! Jag brukar ju spamma tråden och svara separat på inlägg, men just idag har jag varit duktig och sammanställt mina svar i ett enda inlägg. Det tar sig .


    Mamman0301 – beklagar att tantfan kom på besök. Kram.


    Kaka – ang vaccination så erbjuds alla gravida vaccinet gratis eftersom man som gravid rent generellt har lite lägre immunsvar än annars. Främst rekommenderas de som inte tog svinisvaccinet förra året men varför vet jag inte. Det framgår inte av de styrdokument vi fått oss tillskickad av Smittskydd Stockholm. Däremot vet jag att årets vaccin innehåller en liten dos svinisvaccin för att fylla på skyddet från förra året. Man anser ju inte att svininfluensan helt har försvunnit. Kanske svaret ligger där?


    Grattis till Noel uvalisa!


    Grattis till fint MKP mammastitch


    Välkommen, Mira69.


    Evanor69 – blä, vad trist med infektion. Hoppas du mår ok. Eller så ok man nu kan må med ett Hb på 82.


    Fru H H – jag visste att jag vill göra FVP oavsett KUB/NUPP resultat, så jag hoppade över dem. Det var BM som föreslog det, själv trodde jag att man ”måste” göra alla tester, men det var onödigt menade hon.


    Isabell05 – hej vännen! Vad roligt att ”se dig” J. Förstår om du är arg på sambon. Det gäller ju att prioritera här i livet!


    MariaBCN – lycka till på FVP!


    Schäfer – hehe, det kan sluta var som helst . Men det är ju så lätt att gå ner när man är i vår ålder. NOT! Själv vete tusan var jag kommer hamna viktmässigt. Var ju på mitt all time tjockaste redan när graviditeten startade och med tjejerna har jag ökat ca 25 kg . Men jag ”brukar” tappa rätt lätt efter avslutad amning. Under amningen däremot, när så många går ner i vikt, då äter jag som ett helt stall hästar.


    FML
  • Tjatte

    Hinner med ett blixtsnabbt inlägg innan jag drar iväg till kören. Allt var ok på FVP och vi väntar en flicka. Jippie


    FML
  • Tjatte
    MariaBCN skrev 2010-10-26 18:05:37 följande:
    GRATTIS!!! tjohooooooo vad härligt med avklarat prov och toppenresultat!!! GRATTIS till flickan!
    Erkänner att jag är lite avis Flört..jag gör ju mitt imorrn och sen väntar en lååååååång väntan...
    Men den som väntar på något gott!! Skrattande
    Mitt svar kom på två arbetsdagar! Jag blev väldigt förvånad, för de hade sagt 1 vecka.
    FML
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5