• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Här ligger jag i soffan och tar det lugnt! Vi var iväg imorse och gjorde FVP. Det gick bra och vi hann se bebisen på UL-skärmen. Hjärtat pickar på och storleken motsvarar tiden. Skönt! Nu ska vi bara invänta svaret och hoppas att det hinner komma innan vi åker på semester - och att allt är ok förståss.

    Apropå trådarna om 40+ mammor i allmänhet och Mamsie i synnerhet, så känner jag bara ett stort blah. De där inskränkta snorisarna kommer växa upp en dag också, och förhoppningsvis inse att man inte kan döma andra utifrån sina egna, trånga, referensramar. 46 känns säkert avlägset när man är 23, men åren kommer rinna på lika fort för dem som de gjort för oss andra.


    FML
  • Tjatte
    6barnsmamman skrev 2010-10-22 08:56:11 följande:
    Hoppar in o säger hej... skriver inte så ofta här o har inte lagt till mig på nån lista.... Tyvärr blir det ingen bebis för oss denna gång, fick åka in i måndags med blödningar o det gick ju inte så bra....Rynkar på näsan Jobbigt o ha hunnit gå till v16.....Vet nån varför läkarna rekomendera tabletter istället för skrapning? Skulle aldrig gå med på tabletter igen, för jag blev så dålig o förlorade massor av blod....
    Usch, stackars er. MF är alltid hemskt att drabbas av, men att gå så långt som v 16 - det borde inte ens vara tillåtet. Jättekram. Till mig har läkarna sagt att om fostrets storlek motsvarar v 10 eller mindre rekommenderar de tabletter, men är det större blir det skrapning direkt.
    FML
  • Tjatte
    MariaBCN skrev 2010-10-22 11:09:17 följande:
    Vad SKÖNT att ha det gjort! Hur känns det? Det gör inte ont va? Fick ni se en skymt av VEM/VAD som döljer sig där inne?? Pojke eller flicka?? eller ni kanske inte vill veta..?
    Jag ska göra FVP nu på onsdag. Är lite pirrig..men det skall väl gå bra! Hoppas också på att få hälsa på bebis på UL-skärmen och ska kika gärnet, särskilt mellan benen Flört
    Vila nu och ha ett par sköna dagar! Kram
    Ja, mycket skönt att ha det gjort. Det gjorde inte alls ont, nålen är väldigt tunn (0,7 mm för att vara exakt). De kollade lite snabbt med UL och såg att hjärtat slog och att fostret motsvarade tiden, men inget mer. Könet får vi reda på när FVP-svaret kommer och sen är det RUL om en månad. Direkt efter fick jag lite sammandragningar och molvärk i ryggen, men det är tydligen helt normalt.
    FML
  • Tjatte
    Mamsie skrev 2010-10-23 11:15:04 följande:
    Huset ja!
    Se länken nedan. Hoppas allt går vägen nu.
    Säljarna har föreslagit tillträde 1 April för att de inte hittat sin lägenhet än. Och eftersom vår bostadsrätt inte är såld (ligger inte ens ute än!) så passar det fint med lång tid. Nu gäller det bara att en köpare här kan vänta och inte har bråttom in!
    Skönt att få kläcka ungen ifred och överleva den första koliktiden med en allergiker utan flyttstök. Har vi riktig jättetur så blir lillebror min första unge utan allergi, eller så är det bara typ mjölk, soja och ägg
    Jag ser redan framför mig hur lillebror kan svicha fram med gåstolen och Bobbycar medan storebror får ha sina grejer ifred i sitt rum och äldre syskon eller mormor ockuperar rummet i bottenvåningen med bastu och öppen spis Sen släpper man ut ungarna att cykla till lekplatsen utan att behöva oroa sig för genomfartstrafik utanför huset.
     Åsså kommer byte av tak, renovering av duschen vid bastun, lite fönsterjobb och annat krafs - men det är smällar man får ta med hus
    Grattis till husköpet - och välkommen till trädgårdshelvetet .
    FML
  • Tjatte
    Schäfer skrev 2010-10-23 11:51:41 följande:
    Tjatte: skönt att det gått bra! Hur länge måste man ta det lugnt efteråt? Var det ok att resa sen som du ville?
    Håller tummarna för resultatet!!!
    Inga problem att flyga efter nästan 2 v som jag gör, men kanske att man inte skulle flyga samma dag, tyckte doktorn. Det är en liten missfallsrisk de första två veckorna efter FVP, och störst är risken de närmaste dagarna. Man skulle ta det lugnt och "inte flytta möbler" under den här perioden. Stillasittande arbete skulle inte vara något problem, bara man ser till att inte sitta ihopkurad, alltså man ska undvika att trycka ihop magen. Bättre att sitta lite tillbakalutad och med benen i kors. Jag stannade hemma den dagen jag gjorde FVP och låg på soffan med en vetekudde på magen tills sammandragningarna hade gått över, vilket var ett par timmar.
    FML
  • Tjatte

    Haha, jag fick mig just ett gott skratt och världens i-landsproblem på halsen. Provade bikinin inför semestern... Låt oss säga att mina D+ kupor inte riktigt rymdes i bikinins C-kupor. Maken flinade och åttaåringen meddelade att så där fick jag inte se ut på stranden. Off to the shops I go.


    FML
  • Tjatte
    Mamsie skrev 2010-10-23 13:13:45 följande:
    mariatösen - tack snälla söta du ♥  Såg du länken? Lovely hus, eller hur?
    Schäfer & Tjatte,
    Trädgårdshelvetet ser jag fram emot - både jag o maken gillar sånt, och vår fyraåring klår många vuxna på fingrarna med trädgårdskunskap Tungan ute.  Hoppas hoppas det är mycket vårlökar i trädgården {#emotions_dlg.flower}. Annars får jag sätta annueller och sedan sätta vårlökar.
       Skönt att slippa jobbet med flytt nu - jag blir ju bara otympligare och orörligare för varje vecka. Foglossning och ishias, sammandragningar och en sannolik bristning i ligamentet i högra ljumsken som gör SKITONT så fort lillebror slår kullerbyttor.
       Efter förlossningen kan mormor vagga kolikungen mellan amningarna medan jag o maken packar och grejar. Flyttstädningen lejer vi bort eftersom vi har en allergistädning att göra i huset: pedantskura köket och överallt där man är och tafsar med matkladd såsom lampkontakter etc.
    Mycket blått... Det blir nog att måla om köket med tiden, men vi lägger krutet på nedre dusch i första hand. Sen är det vitvaror och kök på tur.
    Billigt och bra Foten i munnen.

    Tjatte, ungefär så upplevde jag också fostervattensprovet.
    Vilket kön är det tror ni? Himla kul att gissa.
    Jag var nästan tvärsäker på en tjej (pga min varannan-damernas-trend som hållt med 4 ungar), men ojojOJ så fel jag hade

    evanor, det låter som att du ska behålla din karl
    Vi tror absolut på en tjej, kan inte tänka oss att vi kan prestera andra kön. Sen vet vi ju också att pippet som ledde till plusset skedde på dag 9, vilket ju också talar för ett flickebarn.
    FML
  • Tjatte
    Schäfer skrev 2010-10-23 15:09:31 följande:
    Hej igen, måste fråga Er som är gravida om ni tänker vaccinera Er mot influensan i år?
    Jag står och väger. Rapporterna visar på att årets influensa kommer vara aggressiv. Den är av samma stam som HongKong-influensan och den är inget som jag byggt upp något immunsvar mot. Men jag brukar inte vaccinera mig mot den årliga influensan och jag har heller aldrig råkat ut för den, så jag vet inte... Inte av oro mot vaccinet och dess ev biverkningar. Årets vaccin, Vaxigrip, är mycket väldokumenterat.
    FML
  • Tjatte
    Schäfer skrev 2010-10-23 19:42:46 följande:
    Jag har heller aldrig vaccinerat mig tidigare, bara mot svininfluensan men det var för att vi skulle till USA precis i toppen av influensan. Jag har heller aldrig tidigare fått influensan... Blir sällan sjuk överlag!
    Men jag har nu också läst det här med HongKong-stammen och att vaccinet är väl testat och dokumenterat och så är jag så orolig för min försvagade cervix...

    Ska såklart kolla med min läkare och BM, men vill gärna veta hur ni andra tänker och resonerar!?
    Som med alla läkemedel finns det sparsamt med studier på gravida, eftersom det helt enkelt inte görs. Men den erfarenhet man har av Vaxigrip tyder på att det inte innebär några risker för foster att vaccineras. Vaccination av gravid bör göras under andra trimestern men kan göras under första om särskilda skäl föreligger. Gravida rent generellt räknas inte till riskgrupper i år, däremot rekommenderas gravida som inte vaccinerade sig mot svininfluensan förra året att vaccinera sig. Det är inte samma virus, men de är besläktade med varandra. Årets influensavaccin innehåller också en liten del, sk booster, av svinisvaccinet. Däremot innehåller inte den beståndsdelen det adjuvans som gjorde att många förra året fick förhållandevis kraftiga reaktioner med ffa smärta i armen.
    FML
  • Tjatte
    sassa87 skrev 2010-10-23 22:37:30 följande:
    hej kunde inte hålla mig. tog nytt test idag la in bilderna i galleriet. tycker dom ser bättre ut nu. men det är kanske som man vill.
    Ledsen, men jag ser ingen antydan till streck
    FML
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5