• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Bossan skrev 2011-01-05 12:49:50 följande:
    Hej alla mammor,blivande och längtande!

    Testade neg i går på bim ;(
    Min cykel har blivit längre men äl är ganska tidig runt dag 14 så det är sån lång väntan!
    Är rädd för att det är klimakteriet som är på g ;(

    Ska lägga till mej på verkstads listan igen när det röda hel...tet kommit.
    Tror jag varit med här i ett år nu, tog ju ut min spiral för ett år sedan!
    Tänk... 4 barn som kommit lätt som en plätt så e det så svårt nu?

    F.låt mitt ego inlägg men e lite deppad idag Gråter

    kram alla!
    Kram till dig! Visst är det dumt när det som gått så lätt förut "helt plötsligt" inte funkar längre. Men du, har ni kämpat så länge så kan du ju ta kontakt med gyn och kanske få lite hjälp på traven.
    FML
  • Tjatte

    Hej alla! Jösses jag har inte varit inne här på nästan en vecka upptäckte jag, och jag har massor att läsa igen. Först och främst; ett stort grattis till lilla Jennifer och Gemigsinnesro!


    Läser lite om vändingsförsök. Jag var med om det med ettan och det var riktigt hemskt faktiskt, jag var helt gråtfärdig. Det gjorde superont och jag reagerade med kraftiga hjärtklappningar på Bricanylen. Dessutom lyckades det inte så det blev snitt den gången. Som tur var låg tvåan rätt så då slapp jag. Om denna tös ligger felvänd kommer jag inte göra vändningsförsök. Men med tredje barnet kan man väl inte förvänta sig fixering förrän rätt sent, va?


    Å så läser jag om RR. Been there, done that . Jag blev pigg och glad av dem, dock uteblev den utlovad kåtheten. Kraftigare ÄL-känningar fick jag iaf men gravid blev jag icke.


    Beklagar skitmens till er som råkat ut för det. Sånt uppskattar vi inte i den här tråden.


    Happiness - trist med grav diabetes men det behöver ju inte innebära stor bebis. Har en kompis som haft det och hennes bebbar har alla vägt strax under 3,5 kg. Tycker du ska lyssna på alla kloka råd om lågkolhydratkost här i tråden. Det är vetenskapligt belagt att det har god effekt på blodsockernivån. Det finns också något som heter Betaglucare på hälsokosten och vissa Apotek som är bra när man på ett naturligt sätt behöver få ned ett högt blodsocker. Diabetessystrarna på vårdcentralen där jag jobbade rekommenderar det till personer med prediabetes och det har visat sig vara ett effektivt sätt att skjuta upp behandling med insulin under rätt lång tid. Eftersom det är en naturlig produkt, inte läkemedel, som bara innehåller havrekli, majsmjöl och lite fruktos, borde det inte finns några hinder att ta det som gravid men dubbelkolla gärna med diab-ssk när du ska dit. Läs mer på http://www.prorsum.se/betaglucare.html.


    FML
  • Tjatte
    Alicia 72 skrev 2011-01-10 21:14:45 följande:
    Jag gick under min graviditet hos en kiropraktor som var specialiserad på gravida kroppar.
    Jag gick där för min rygg men han berättade att nästan alla vändningsförsök kan undvikas och ersättas av ett besök hos kiropraktor istället. Det beror ofta på låsningar i bäckenet att de inte vänder sig och försvinner låsningen brukar bebben tippa runt. Värt att prova ialla fall?
    Bor du i Stockholm kan jag skicka hans nummer, superduktig och engagerad kille. Fick nästan mer hjälp av honom än av min BM

    Alicia
    Intressant! Ja, skicka gärna numret .
    FML
  • Tjatte

    Grattis Alicia!

    Här har ni en öm, trött och slut Tjatte. Min ljuvliga, underbara, fantastiska kör drog igång igår efter juluppehållet. Min kropp orkar egentligen inte 3 timmars körrepetition och inte heller 2 timmars resväg, tur och retur. Men min själ, min hjärna och mitt hjärta behöver sången så då får man ta lite baksmälla dagen efter. Idag är det ymnigt snöfall så jag hade helst stannat hemma under en filt idag men måste iväg till gyn-doktorn för att diskutera min sjukskrivning. Jag är sjukskriven på halvtid för foglossning, får se om jag ska fortsätta vara det eller hur det blir.

    På tal om kören förresten. Vi har en liten falang som sitter brevid kören och sjunger, vi kallar oss de halta, lytta och havande. En tjej ligger 10 v före mig, hon är alltså i v 38 el 39. Jag är nästan större än henne! Herregud, jag kommer ju bli gigantisk. Gulp Obestämd.


    FML
  • Tjatte
    Bossan skrev 2011-01-12 12:17:55 följande:
    Har införskaffat ett litet äl mikroskop och börjat använda det nu efter mens.
    Tänkte kombinera med stickor i början så jag ser att det funkar, gör det det blir det billigare i längden.
    Någon som provat?

    www.fertilefocus.se/agglossningstest.html
    Vilken grej - aldrig hört talas om förr! Du måste hålla oss uppdaterade och berätta hur det går.
    FML
  • Tjatte
    Angi07 skrev 2011-01-12 15:19:44 följande:
    Jag ser att jag försvann från listan under gravida, konstigt
     grattis Alicia 72!!

    jag är i v.24 och allt ser bra ut så länge ,fick se på bebisen i måndags, jag blev inlagd pga stora blödningar, jag trodde att det mf ,var så orolig, de gjorde Vul och UL,  men det var UVI så jag stannade på sjukhuset en natt . Nu tar jag mediciner(från igår) och vilar. Hoppas att det är över snart, känner mig fortfarande kissnödig .
    Oh, det måste ha varit oroligt för er. Vad skönt att det inte var MF eller extremt för tidig födsel. Ta hand om dig.

    Liten uppdatering från gyndoktorbesöket idag. Hon sjukskrev mig på heltid från 1/1. Jätteskönt, för sedan det datumet är jag inskriven på arbetsförmedlingen vilket känns helt fel och som ett spel för gallerierna. Jag var dock lite skeptisk till att blir sskr för jag vet ju hur knöliga Försäkringskassan är och särskilt med gravida. Men hon tyckte inte att jag behövde vara orolig och sa att hon aldrig varit med om att hennes patienter nekats ersättning. Hoppas inte jag är den första. Missförstå mig inte, sskr är rätt för mig. Jag har otroligt ont och kan inte ta många steg utan kryckor. Hoppas bara FK förstår det och inte tycker att det är vanliga gravkrämpor.
    FML
  • Tjatte
    Skrutt74 skrev 2011-01-12 17:47:41 följande:
    Hej!
    JAg undrar om jag kan få hänga med er här? Jag är "bara" 36 (snart 37), men känner mig på något konstigt sätt "för gammal" för många av de andra trådarna. Jag har två barn från tidigar (13 och 9 år) samt en ängel född 2008. Kanske det är pga av detta som jag inte känner mig riktigt hemma med alla 20-åringar som har små barn hemma. Jag vet inte...

    Har nu äntligen plussat idag efter 17 månaders försök. Dock har jag bruna flytningar och har haft i 9 dagar redan. Så döm om min förvåning då testet visar positivt. Har en ringtid till gyn för att få diskutera om min oro lite. Hade en ofostrig grav. i fjol i januari och är naturligtvis rädd nu också.

    Många karmar till er alla!
    Självklart kan du hänga här! Det här är ju tråden för oss runt 40 och där passar du ju in. Välkommen hit och grattis till plusset. Förstår verkligen din oro och skönt att du har tid till gyn. Bruna flytningar är betydligt bättre än färskt blod, om nu det kan vara en liten tröst.
    Alicia 72 skrev 2011-01-12 18:53:44 följande:
    Tjejer, ang proggisar...
    Försökte få progesteron men fertilitetsläkaren jag ska börja hos (hann inte med mer än blodprov men hon vill ändå följa mig i graviditeten) sa att man gjort flera stora studier där man satt in progesteron som förebyggande mot missfall men man hade inte hittat något samband alls, enligt henne.
    Vet inte vad jag ska tro. Hon är ju en specialiserad fertilitetsläkare som jobbar med IVF och allt därtill på en av stockholms största fertilitetskliniker. Hon BORDE ju veta vad hon pratar om?!

    Ska jag gilla läget eller prova en annan gyn. Vet inte om jag orkar jaga runt, de är oftast inte så mottagliga när man inte har uttalade problem. Vilket i deras värld innebär 10 års försök och 57 missfall på raken. Allt annat är fullt normalt.
    Låter som en väldigt tillförlitlig källa. Jag skulle lita på vad hon säger.
    FML
  • Tjatte
    Kalaskula skrev 2011-01-13 09:42:54 följande:
    Huva nu blir jag ju jätte nervös. Jag jobbar ju själv som narkossköterska och har ju sett alla fall som går illa och nu är jag bara mer orolig. Vi får väl se på måndag om jag har förtroende för läkaren som ska göra det. Konstigt att jag inte fick några förhållningsregler angående att inte äta för mycket eller liknande. Kanske jag bara ska dit och kolla? Vi får väl se. Nu vill jag nog bara snittas och få ut den lilla bebisen. Trött på att vara gravid
    Åh förlåt., inte meningen att skrämma upp dig! Man har ju hört om många som inte alls upplevt det som jobbigt också. Jag tror att antingen så vänder sig bebben snällt och då går det fort och smidigt, eller så har bebben bestämt sig för att inte snurra oavsett hur hårt de trycker. Men det kan man ju inte veta i förväg! Hur du än gör så kommer det nog bli för det bästa! Som narkossköterska antar jag att du känner dig trygg i opmiljön också, vilket många andra säkert kan tycka är lite jobbigt.
    Novelli skrev 2011-01-13 10:00:25 följande:
    Nu bär det av till Barnmorskan, förhoppningsvis sista gången. Jag har haft ett visst tryck neråt nu i 5 dagar då jag får en sammandragning så jag tror det börjar närma sig nu.

    Igår fick jag en känsla av att jag bara inbillat mig alltihop, fick nypa mig i armen och fråga barnen om jag verkligen är gravid. De tittade konstigt på mig...Solig
    Haha, så dags att börja tvivla nu! Du kanske kan starta en sån där "är jag gravid"-tråd som är så populär här på FL.

    Jag har en fråga till er alla. Egentligen skulle jag vilja starta en tråd men jag orkar inte med alla konstiga svar man får. Frågar hellre er som jag känner och som jag vet är vettiga. Jag är sjuksköterska och har som mål att vidareutbilda mig till distrikssköterska för att så småningom bli BVC-syrra. Jag har haft underbara BVC-sköterskor, riktigt kloka kvinnor som verkligen har stöttat och varit till stor hjälp. De har verkligen inspirerat mig att vilja bli som de. Men när jag läser olika inlägg på nätet så märker jag ett ganska stort... ja, förakt för BVC-syrror. Deras råd avfärdas, de kan inget annat än att mäta och väga, deras råd är gammalmodiga och de anses vara inkompetenta i största allmänhet. Varför är det så, tror ni? Vad har ni för inställning till BVC?
    FML
  • Tjatte
    Mysmamma70 skrev 2011-01-13 11:36:14 följande:
    Tjatte - vi har en toppen BVC-sköterska men jag tror kåren behöver moderniseras och föryngras, medelåldern är rätt hög -så du behövs
    Jaa, jag är ju så ung!
    FML
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5