• Jempa L

    Foglossningsvännerna forts.tråd 15

    Först ut i tråden Tänk om man visste det för 2 år sedan att man skulle bli kvar såhär länge...

    Blev rättdragen av sjukgymnasten igår, så nu är jag rak igen. Mycket riktigt så hade jag en framåtrotation på vänster bäckenhalva. Hennes tips om det händer igen är att jag ska ligga på rygg medan "någon" drar försiktigt i vänsterbenet. Då hör/känner jag hur det hoppar tillbaka i SI-leden igen. Om man får en bakåtrotation kan man göra samma sak, men då medan man ligger på magen.


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L
    taksi skrev 2010-01-22 10:13:56 följande:
    Typiskt, jag vet inte om jag brukar ha bakåt- eller framåtrotation! Kanske har du några ledtrådar? Låter som ett bra tips!
    Jag har ju (vad jag vet) bara haft framåtrotationer, och då märks det jättetydligt genom att när jag står "rakt" på bägge benen så är vänsterbenet böjt så att jag står med böjt knä.
    Alltså så som en "frisk" person står om man vilar på ena benet, så ser det ut fast jag tror att jag belastar lika. Ofta kan jag inte heller stödja på foten, utan kan bara gå på tå på vänsterfoten. (Förutom huggen i symfusen och SI-leden som man knappt orkar notera längre.)
    Kan höra nästa gång jag kommer till sjukgymnasten hur man vet att man har bakåtroterat!
    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Grattis Kodoktorn! Vad roligt! Eller ja, inte att du är halt, men till graviditeten förstås!{#lang_emotions_flower}


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Halloj tjejer! Här skruttar det på som vanligt. Är fortsatt sjukskriven en månad i taget på 100%. Jag har helt tappat uppfattningen om vad man "normalt" bör klara av. Tänker att "jomen nu kan jag snart börja jobba igen" men blir helt slut i kroppen bara av att dammsuga köket eller åka till affären. Har haft ordentligt ont och varit kraftlös i händerna en period nu. Undrade vad jag hade gjort, och insåg att jag har skjutsat ungarna till dagis i förra veckan... Fixar mao inte att lyfta dem i o ur bilen.

    CeeJay: Intressant att läsa om ditt reumatologbesök! Jag är på väntelista på att få komma till reumatolog, inom tre månader stod det. Men enligt min husläkare brukar det gå fortare. Nu går jag på diklofenak 2-3 ggr/dag + tryptizol till natten. Tryptizolen har *peppar peppar* tagit bort det värsta ilandet, så jag kan röra mig lite mer än innan.

    Sitter och drömmer mig bort med Youtube-filmer på långfärdsskridsko-åkning. Det ser så härligt ut. Kan man inte promenera så kanske man kunde glida fram bekymmerslöst på isen... (Haha!){#lang_emotions_dreamer} 

    Kram på Er!


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Crex: Usch ja... Det där hänger över en varenda månad. Husläkaren säger "snart får vi FK på oss" varje gång jag är dit känns det som. Tyvärr skiner ju kroppen blankt i FK regler... Hoppas allt går bra för dig!


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Ida Lii: Det är nog många här som känner igen sig, även om smärtbilden kan se lite olika ut. Min spontana tanke är om du har någon bra sjukgymnast att gå till? Kiropraktorer är ofta jättebra i akuta skeden, men i det långa loppet så är en bra sjukgymnast A och O. För muskelvärken är det diklofenak jag har, dvs voltaren. Finns både som tablett eller gel. Liniment kan också hjälpa, då är det Aloe-Vera Aloe Rub från Sasco som jag anser ha bäst effekt av de jag har provat. Den brukar säljas på hälsokosten.


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    justine: Du värmer upp memoryskummet med kroppsvärmen! Då formar den sig efter kroppen och känns mjuk. (Det är precis en så´n madrass jag har.)

    Ida Lii: De första övningarna jag fick från sjukgymnastiken var helt fel för mig. Nästan två år senare fick jag hjälp av en annan skjukgymnast som gav mig helt andra övningar som har fungerat. Om du förklarar hur dina övningar ser ut så kanske vi kan hjälpa dig?

    Crex: Stackare! Krya på dig! Kram!


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    tusenlappen74: Vi är flera i tråden som har provat spikmattan. Ja, den är kanon om man har svårt att somna. Den är jätteskön, men jag blir inte smärtfri av den tyvärr.

    Är det någon av Er som vet om det finns medicinburkar, typ för ett par tabletter, som är barnsäkrade? Tänker om man har medicin med sig i väskan eller jackan. Även om man gör allt man kan för att hålla medicinerna undan för barnen så kan man ju aldrig vara 100% säker, och då skulle det kännas bättre om det gick att få tag i barnsäkrade burkar...
    Jag glömde ta medicin igår, åkte iväg och handlade och ångrade mig rejält... Numera går det ju att köpa receptfritt i vanliga affären, så det blev ett panikköp av Alvedon.


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L
    Lindis41 skrev 2010-02-27 16:34:55 följande:
    här va det stillsamt värre mår alla sååå bra ellertrevlig helg
    Hehe, näe inte för min del iaf. Fick bära yngsta dottern till bilen i fredags, eftersom hon vägrade åka hem från dagis. (Max 40 meter.) Detta gjorde förstås att ryggen pajade ihop, förutom det "vanliga" bäckenstrulet. I går kväll busade ungarna i soffan, minstingen sköt ifrån med handen... rakt på min ömma symfus... Kan säga att jag vrålade rätt ut. Har varit och handlat på dagen, så nu är det lugn o ro med Spöket Laban som gäller. Trevlig helg allesammans!
    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Måste bara hoppa in med ett positivt inlägg för en gångs skull Har haft några riktigt bra dagar, tom så att jag har kunnat gå en liten kortispromenad med hunden utan att vara helt förstörd efteråt. Jag försöker njuta varenda sekund jag är smärtfri, då känns alla problem som bortblåsta! Försöker hålla mig i schack, så att jag inte tar ut mig för mycket när allt känns "bra". Det misstaget har man ju gjort för många gånger att man bara kör på, och då kraschar det ju istället. Fick höra av en klok man att "huvudet är det sämsta en människa har, det lyssnar aldrig på vad kroppen säger". Stämmer in på mig iaf.
    Kram.


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Jag gjorde ju ett försök med minipiller för att avbryta ÄL, och blev liksom CeeJay betydligt sämre ffa i fogarna. Jag kör också på kopparspiral, tycker det fungerar bra.


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Crex: Jo, tack. Det snurrar på. Vi har varit förkylda hela högen, minstingen har fortfarande feber.  Själv har jag mått relativt bra i fogarna, men pga förkylningarna har jag ju inte gjort något heller. Har ställt in vattengympan två gånger. Var iväg och handlade i dag, fel läge i månaden så det var ingen höjdare. Blir instabil direkt och får ont i fogarna i samband med mens. Men trots det pratade jag med läkaren vid sista besöket att vi ska kontakta FK angående arbetsträning. Superoptimist som man är så tänker man att det går nog. Men det återstår att se när verkligheten kommer ikapp, om, hur, när osv. Är rätt less på att gå hemma, men om jag inte klarar av ungarna o att åka o handla utan hjälp så kan man bara testa och se lixom.

    Superroligt med hunden! (Jag har följt dig på FB ju!) Själv blir jag lite orolig för vår halta gamla dam, en goldentik på 10 år. Hon är knackig o stel, och nu ikväll upptäckte jag en hård "knöl" på ena hasens insida {#lang_emotions_cry}. Det är en sak att ha krämpor själv, men hunden kan ju inte tala om på samma sätt som vi hur hon mår.


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Crex: Kram!
    Lindis: Hoppas att du blir bättre fort!

    Jag har mensvärk i rumpan, piriformis... Haha, det är nog bara i den här tråden man törs skriva så, för hur galet låter det inte?{#lang_emotions_tongue_out}


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
Svar på tråden Foglossningsvännerna forts.tråd 15