• Hjarte­sjalen
    Äldre 22 Jan 04:50
    409673 visningar
    1291 svar
    1291
    409673

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • LillaP­inglan
    Äldre 19 Jul 08:11

    Sommartroll:
    magen påverkar hjärtat mycket enligt min hjärtläkare! Det kan tom vara så att det bara är magen som stör hjärtat då de ligger precis vägg i vägg.Vissa är känsligare för det än andra helt enkelt.

    Nu kl 09.30 ska jag göra ett moderkaksprov, jag är så nervös att jag vet inte var jag ska göra av mig själv. Vill inte få ett dåligt besked igen. fy f-n för detta säger jag! Finns ju risk att man får missfall oxå, är så dubbel i mitt tycke om att göra detta, men står inte ut med tanken på att ev kanske behöva föda i v 21 igen..Bara att hålla tummarna och hoppas utav bara..

  • Äldre 21 Jul 12:39

    Lilla Pinglan : Hur gick det ? Håller tummarna för dig o bebben.

    Hur mår ni andra ?

    Här är det lite ångest fyllt idag men lite extraslag här och var, vet inte riktigt varför.. bara en sån dag.

    Ska ge mig ut på motionsrunda ikväll när solen lagt sig lite, ser fram emot det.

    Kram på er !

  • Sommar­troll
    Äldre 23 Jul 16:46

    Hej alla
    Träffade min hjärtläkare igår  ,för att få svar på senaste arbets ekg  ( har varit nervös i en månad nu ) plus att  dom gjorde  ultraljud på hjärtat i går
    Läkaren har även kollat upp min kärkransröntgen från 1998 och mina tidigare undersökningar
    Hennes ord klingar fortfarade i mina öron
    Din Kärl är HAR inga fel - kärlen är finare än hos många  ( som hon sa ) barn och ungdomar
    Dom förändringar dom hade sätt på arbetsekgt  var pga stress plus dom få xtraslagen 
    var  var också helt ofarliga och NORMALA
    Hon sa även  att den kärkransröntgen jag gjort  var kungen av alla undersökningar  ( som få i min ålder är förunnad att få göra )
    Hon sa  DU är helt frisk  - du kan sluta oroa dig för hjärtat
    Dina symtom är ångest , stress . muskulärt

    Jag lovar  blommorna slog ut ännu en gång denna sommar - fast det var molningt sken  solen över mig ( och  min fru som var med )

    Kram till er alla SoligHjärta

  • Sommar­troll
    Äldre 23 Jul 16:48

    Hej
    Självklart  skrev jag fel år på min undesökning...........,Solig  2008 hösten skall det vara
    Kram igen

  • LillaP­inglan
    Äldre 23 Jul 20:44

    ska bara säga att mitt Moderkaksprov vi gjorde i måndags visade på att barnet har friska kromosomer!! :) Och att det är en liten tös :) Är så oerhört glad och tacksam, och ska försöka inte oroa mig för andra saker som kan gå snett nu.. Tänker vara lycklig nu.
    Mitt hjärta beter sig som en tok, men hanterar det så gott det går.

    Sommartroll: Underbart att höra!!

  • Äldre 25 Jul 10:20

    Lilla Pinglan:
    GRATTIS är så glad för din skull.
    Ta hand om er..

    Sommartroll:
    Va skönt att få träffa en bra läkare som kunde ge lungnande besked.
    Nu är det bara att försöka ta det till sig och ta en dag i taget.

    Massa kramar på er alla..

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 25 Jul 15:08

    Hej alla hjärtevänner, jag lever :) idag får jag egentid då det regnar och gästerna uteblir...:)

    Har haft ngr jobbiga veckor bakom mig:(.....har börjat hända mycket med både kropp och själ sen jag börjat på Danderyd...men det är nog det som är meningen:)
    Först har jag själv börjat förstå vad det är som pågår och har pågått (under lång tid) i min kropp, mycket handlar om obalans inom det hormonella.

    Även om det är skönt att få en större förståelse och en större kunskap, så är det ändå en tuff tid då man ska genomgå många förändringsprocesser...oj oj :)

    Fina Allasväl, såååå ledsen att jag tagit tid på mig att skriva tillbaka om det jag lovat:(
    Men det har som sagt varit mycket med min egen orkeslöshet och mycket gäster som tagit min tid. Så som svar på din fråga Libää007, har haft på tok för mycket gäster.....tyvärr en del som dessutom bara tar min energi och inte ger ngt tillbaka:( men även många som gett tillbaka en massa energi :)

    Det här med gäster, sk. vänner, är en sak som ingår i stresshanteringen. Jag har för mig själv börjat skriva listor, en pluslista och en minuslista. De på pluslistan är de som ger mig energi och på minuslistan hamnar de som bara tar min energi....här har JAG ett jättearbete att ta itu med...tyvärr har jag (med sorg i hjärtat) upptäckt att det finns en del "nära vänner" som hamnat på minuslistan....en jobbig upptäckt:( I läxa över sommaren har jag fått  gränssättning. Det innebär att jag ställs inför en hel del jobbiga situationer och tankar att ta itu med. När man börjar analysera och skriva ner situationer och tankar så upptäcker man mycket om de man har omkring sig...

    Det positiva med "läxan"är att andra vänner, som man inte räknat med, kliver fram och visar fantastiskt fina och empatiska sidor......
    Mycket med just det här arbetet handlar om att faktiskt få upp ögonen över vilka som finns och vilka som inte finns för en när livet krisar....vilka är riktiga vänner och vilka är kanske lite mer egocentriska.....hänger ni med?

    Ja ja, nog om det. Nu ska jag diktera ner lite om det jag lärt mig om just utmattningssyndrom...
    jag skriver direkt av från en folder som skrivits av Danderyds stressrehab.
    Kriterier:
    -både psykiska och fysiska symptom under minst 2 veckor
    -symptomen har utvecklas till följd av en eller flera identifierbara stressfaktorer vilka har har förelegat under minst 6 månader.
    -brist på psykisk energi, minskad företagssamhet,minskad uthållighet eller förlängd återhämtningstid i samband med psykisk belastning.
    Symptom:
    -koncentrationssvårigheter, minnesstörningar.
    -känslig labilitet och irritabilitet.
    -sömnstörningar
    -påtaglig kroppslig svaghet eller uttröttbarhet.
    fysiska symptom såsom värk, yrsel, bröstsärtor,hjärtklappning(många får extraslag), mag-och tarmbesvär, ljud-ljuskänslighet.
    Symptomen beror alltså inte på ngn sjukdom.
    Stress är aldrig farligt om man ser till att få återhämtning kontinuerligt, det är våra kroppar rustade för. Däremot om man har en stress (inombord och/eller utombords) konstant i mer än 6 månader så hamnar kroppens kortisol i ett kroniskt läge. Kroppen kan inte längre får ner kortisolvärdena och alla symptom börjar visa sig.....exempelvis problem med kroniska extraslag. Det blir helt enkelt en rubbning i den normala hormonbalansen. Att få kroppen i normalläge igen tar lång tid och kräver mycket arbete både mentalt och fysiskt.
    På stressrehab jobbar vi en massa just med beteendeförändringar, som inte bara ska fungera nu, utan för resten av sin framtid.
    En annan viktig faktor, som många inte tror, är att det ofta är högpresterande och stresståliga människor som hamnar i detta tillstånd. Just för att den här människotypen ger en väldigt massa av sig själv och glömmer bort att ta hand om sig själv och sin egen återhämtning....man ger helt enkelt för mycket  och fylls därav heller inte på i tillräcklig utsträckning....
    Många som kommer till Danderyd är oxå pedagoger. Pedagoger är en yrkesgrupp som ligger i farozonen. Ca: 3 av 8 är just pedaoger av ngt slag.

    Tyvärr så kommer många av dessa personer aldrig få tillbaka samma stresstålighet, det hormonella har fått sig en törn som kan vara svår att balansera upp helt igen. Det är därför man arbetar mycket med beteendeförändringar och förståelse kring sin egen kropps behov....för att man i framtiden ska kunna balansera och hantera sig själv på bästa sätt.
    Andra metoder vi arbetar med är meditation, mindfulness, Basal kroppskännedom, akupunktur etc.
    Vi lär oss att dra i handbromsen flera ggr om dagen, vi ger oss själva egentid, reflektionstid och får verktyg (KBT) som ska finnas med oss i alla lägen.
    För mig fungerar yoga , joggning, djupandning och spikmatta bra. De uppmuntrar oss att hitta våra egna och
    personliga vägar....vi är ju alla olika individer med olika behov. Det viktiga är iaf att det är hållbart:)

    Oj vad jag skriver....nu är det jordgubbstajm:) Kosten är viktig:)
    Libää007, jag äter fortfarande stressgard, 2 tabletter per dag....tror att jag ska gå upp till 4 igen...mådde faktiskt lite bättre när jag åt full dos. Men helt säkert att det är stressgards förtjänst är svårt att säga, kan ha och göra med att jag sover piss just nu.
    Härligt att läsa om att du verkar må lite bättre, vissa dagar iaf? Motionen verkar ha blivit viktig för dig oxå:) Motionen är för mig superviktig!!!Kan verkligen känna hur stressen sjunker i kroppen, framförallt när jag tränat med hög puls. Har du provat intervallträning? Om inte så är det ngt jag varmt rekommenderar:) Kroppen och hjärtat älskar det!!!!  Hoppas oxå att din ångest är bättre? Fy vad konstigt det är när ångesten kryper på utan att man vet varför....själv tror jag att det oxå handlar om hormonspratt....serotoninet får för lite plats. För mig brukar träning även här fungera. Ångesten sjunker alltid efter en joggintur:)

    Hur sover ni andra? Någon som har bra tips om hur man får ordning på sömnen?

    Nu ropar familjen att jordgubbarna ruttnar, bäst att gå.

    Hoppas vi hörs snart igen alla hjärtevänner och var rädda om er. Försök att njuta av livet och ledigheten (för er som har semester vill säga)

    Stor kram

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 25 Jul 22:55

    Lilla pinglan glömde att skicka dig en jättekram Hjärta en liten tös, underbartBaby så skönt att allt såg bra utSkrattande

    bamsekram från mig

  • Äldre 26 Jul 23:42

    Hej hej vänner - har varit på resande fot - precis kommit hem och börjat läsa ikapp - återkommer

  • Äldre 28 Jul 08:59

    Tack tack & tack hjärtfröken för dina kloka ord och alla info. Hur är inställningen till medicin (SSRI) av de läkare du träffat? Hur motiverar de i så fall för elelr mot? Är det ngn som tyckt du ska pröva?  I princip alla jag träffat tror att det skulle hjälpa så väl mot utmattningen som mot det oroliga hjärtat.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12