• Hjarte­sjalen
  Äldre 22 jan 04:50
  287485 visningar
  1284 svar
  1284
  287485

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


  Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
  Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
  Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
  Har e gammla traden del 11.

  www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
 • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Hjärtt­jejen
  Äldre 9 jul 22:58

  Åh Allasväl vad glad jag är för din skull:) Utmattningssyndrom, då har vi fått samma diagnos, och kan förmodligen stötta varandra ännu mer och bättre. Alla som går på sressrehab med mig har fått den diagnosen.
  Det är viktigt att du förstår att det är klassad som en sjukdom....så sa iaf specialistläkaren till oss. Det är oxå viktigt att du får din omgivning att förstå vad du går igenom , kolla om du kan få info på VC som du kan ge till dina anhöriga och nära vänner. Jag har haft/har det ganska jobbigt med många som inte vill/kan förstå att det faktiskt inte är vanlig stress din kropp går igenom.....tyvärr syns det inte utanpå oss, det finns bara där konstant inombords. Du kommer att uppleva att det är många som sviker, som tycker typ att alla har vi väl en mer eller mindre stressig vardag. Vad är skillnaden? Jo den är jättestor!!! Kämpa dock inte för hårt med din omgivning....de som är ngt att ha kommer att förstå....de som sviker är ändå inget att ha, å dem klarar du dig utan:) Typ din chef;) Bra tycker jag att du tar hjälp utav din man , har jag oxå gjort mellan varven....kan ibland behövas.

  Har kroppen hamnat i utmattning så har din kropp gått runt i minst 6 månader med konstant för högt kortisolvärde. Högt kortisol bryter ner kroppen långsamt inom en mängd områden, vilket nu har skett i din kropp.
   
  Förlåt jag låter som värsta morsan...;) Du har säkerligen fått all info....blir bara så ivrig att hjälpa:)

  Jag är iaf jätteglad för din skull, äntligen har du fått en diagnos och kan därefter få rätt vård.

  Sen när det gäller din oro, så MÅSTE du försöka släppa den....det är bara en massa tankefällor, alltså inga realistiska tankar....oj vad jag fått lära mig ;) ;) Försök verkligen att bara flyta med och KOPPLA av i sommar, låt inte oro om nuet eller oro om framtiden få ta över....Lev här och nu (mindfulness)

  Det din kropp behöver är bara lugn och ro, planera inte en massa, lev idag, njut av ledigheten, njut av familjen, andas och försök tänka positiva tankar, framförallt om dig själv!!!!Låt oxå din "advokat" ständigt få sitta på din axel och mata dig med realistiska tankar....för ångesten, oron kommer att falla på mellan varven, tyvärr:( Men jag tror att om vi är beredda  och rustade med verktyg så klarar vi oss bättre:)

  Självklart ska du berätta om din önskan när det gäller Vidarkliniken, du behöver få hjälp på vägen, det är tillräckligt jobbigt att vara sjuk....och att då själv försöka rehabilitera sig är en för tuff utmaning. Dessutom är ju inte vi specialister och sitter heller inte inne med verktygen som kan läka oss....KRÄV ngn slags rehabilitering, det har du rätt till!

  Bli din bästa vän Allasväl!! Du är en bra tjej, du är förmodligen världens bästa mamma och sambo/fru. Förmodligen är du en kanonväninna/syster?/dotter som man inte vill leva utan och en trogen arbetskamrat. Lova att vara snäll mot dig själv och titta dig i spegeln varje morgon och klappa dig på kinden och säg att "jag är bra" och peppa dig med orden att du är stark och kommer att klara denna resa:)

  Våga att släppa in din man i din vandring, han vill garanterat finnas för dig och hjälpa dig på allra bästa sätt, våra män längtar nog jättemycket att få tillbaka de tjejer vi egentligen är när vi inte är sjuka...

  Nä nu får jag nog sluta ;) Du kan själv, jag behöver nog inte berätta.....vill iaf en sista gång säga att jag är glad i hjärtat att du äntligen har fått en början på rätt vård:)

  Själv är jag sååå mycket bättre idag....mensen har kommit och jag kan(helt ärligt) verkligen känna hur kortisolet har sjunkit och serotininet har ökat....märkligt....måste söka vidare om det där med menscykelns samband.
  Tänkte på en sak idag....många kvinnor som har pms-besvär upplever ju ofta att de känner sig deppiga och låga....det måste ju innebära att de har lågt serotinin????Alltså så sänker östrogenet (för det är väl  östrogenet som är högt vid ägglossning och framåt?) vår serotininnivå???Vilket i sig ger möjligheter för kortisolet att öka i mängd??? Spännande:)

  Varm kram och sov gott alla fina hjärtevänner

  Extra kram till dig sommartroll, hoppas att din anhöriga mår bättre, så även du

 • Äldre 9 jul 23:16

  Hjärtefröken: TACK! Du e fantastisk - och jag VILL höra och få ta del av all din lärdom, medkänsla, ömhet och dina tips

  Jag har garanterat börjat min resa mot utmattning för typ 10 år sedan - isch hemska tanke - hoppas inte kortisolet varit högt hela tiden..... Helt galet faktiskt att jag inte fått diagnosen och hjälpen innan jag har ju verkligen skrikit på hjälp åt många håll och på många olika sätt.. Har fortfarande svårt att ta in att det är mig själv det här handlar om... blir väl min första uppgift. - Rädd att jag kraschar helt bara när det sjunker in - men kanske det som ska till?! Skriver mer snart! Stor kram på dig och alla andra - God natt

 • Äldre 9 jul 23:19

  ps - Hjärtfröken: & nä jag har faktiskt inte fått så mkt info - men jag var rätt knäckt vid besöket så tror hon mest ville börja med att ge mig omsorg och bekräftelse... Kommer kanske när jag träffar henen då hon är åter från sin semester.

 • Sommar­troll
  Äldre 9 jul 23:24

  Idag vill jag bara ge er ALLA BAMSE kramar  för att ni finns
  Solig
  Jag blir många gånger tårögd av allt ni ger  varandra

  Solig

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 10 jul 00:47

  ska precis hoppa i säng, på tok för sent egentligen....grrr!! viktigt att sköta sömnen....men idag känner jag mig stark som sagt:)
  allasväl, lovar att jag ska skriva mer imorgon omvad jag har fått lära mig kring utmattning......skönt att du tyckte mitt inlägg var ok. jag kan nog ibland bli lite ivrig i min lust att hjälpa andra som har samma symptom som mig själv:)
  sommartroll, visst är det härligt att vi ger varandra stöd, mao är den här tråden helt outstanding
  kramis och natt

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 12 jul 12:53

  har inte glömt dig allasväl....fick en massa oväntat besök här i lördags, haft /harfullt upp.
  men jag lovar att återkomma med allt jag lärt mig om vad som händer i kroppen vid utmattning.
  ta hand om dig och försök att njuta av att du nu får vila din kropp i lugn och ro:)

  hua vad varmt det är ute, längtar efter regn...

  kram kram 

 • Äldre 12 jul 18:34

  Hjärtfröken: Ta nu inte ut dig i "värdinnerollen"! Hoppas du fortsatt e på väg ut ur ditt bakslag! Själv känner jag en inre stress & ångest nu när inte jobbet uppfyller mina tankar längre.... Försöker koppla av - men kan liksom inte riktigt styra över det där som komemr inn i från.... Min man försökte ringa chefen i dag men hon varken svarade elelr ringde tillbaks - så nu har han mailat.

 • Äldre 17 jul 22:31

  Nu e det semester som gäller - flyger i väg i morgon. Har ont i muskler, leder och tycker hackningarna i hjärtat ligger och lurar i vassen - håll tummarba (en var) att allt är som bortblåst i morgon och hela vår semester-vecka kram på er....

 • Sommar­troll
  Äldre 18 jul 21:07

  Hej


  Vill kolla med er  idag har jag druckigt massa läsk . käkat bullar    ätit stora portioner mat


  I kväll fick jag då massa extra slag hållt på ca 2-3 timmar


  Kan detta ha sammband  ??


   


  Kram på er Solig

 • Äldre 19 jul 07:59

  Sommartroll:
  Jag får också extraslag om jag ätit för mycket och känner mig "proppmätt" samt om jag äter för mycket sött.

  Allasväl: Hoppas ni får en riktigt go semester och att du kan slappna av o bara ha det gott.

  Hjärtfröken: Hur går det för dig ? Får du någon semester utan huset fullt av besök ? Stressgard, äter du fortfarande ? Min andra burk är snart slut och då tror jag att jag ska ha ett uppehåll.

  Själ mår jag bra faktiskt, nått litet extraslag ibland men inget större.

  Sänder massa kramar till er.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem