• Rondellen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Här samlas vi som har fått X och vill bli gravida igen, men på rätt ställe. Några har lyckats, och några kämpar vidare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m46019150.html - Första tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html - Andra tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-02 15:40
    Nya tråden!

    tråd 4!
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m52304934.html

  • Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3
  • missan

    Emizz833: Jag förstår din oro och frustration. Att de hela tiden säger att du ska vara beredd på o.p och att det kan vara ett X känns lite onödigt, tycker jag. Jag menar, du ÄR ju redan superförberedd på det då det hänt dig två gånger så de liksom strör salt i såren helt i onödan. Det du behöver är väl mest stöd från läkarna och inte ökad oro... Hmm....
    Jag håller iaf alla mina tummar och tår för att det ska visa sig vara helt normalt allting!!!

    Stella78: Jg har haft konstigt ont i magen ända sedan ägglossningen i fredags/lördags. Börjar ju naturligtvis fantisera om att det är ett ägg som vandrar och letar sig fram där inne... Hur snabbt kände du denna värk och tänjer sig livmodern på en gång??

    Jaynee: Visst finns det plats för dig i tråden! Välkommen! Låter ju verkligen som du haft "tur i oturen"... Lyckost..{#lang_emotions_wink}

  • angio101

    Nja, måste invända lite mot att molande värk är ett graviditetstecken. Kan nog vara både ock.
    Hade "mensvärk" i tre veckor innan mitt X och inte hade jag ont på en sida av magen heller. Hade det varit så hade jag åkt in mycket tidigare till akuten.

    Håller dock tummarna för dig Emizz82, att det "bara" är livmodern som anpassar sig {#lang_emotions_smile}

  • emsan83

    Det gör inget angio101.
    Jag är under kontroll. på akuten här men dom hittar inget foster på ul ännu å då är ja ca 4+2 kanske.
    Min molande värk är skit jobbig alltså :( kanske är det att mna går runt o känner efter oxå hmm jaja tiden avgör väl :)

  • Jaynee

    Tack tack :)

    Har suttit och läst på lite, det står olika siffror överallt men på fertilitetsguiden står det att ca 50% lyckas fullfölja en vanlig graviditet efter ett x.

    Vi har ju inte provat igen ännu, så ska väl inte deppa ner mig totalt ännu, men hur många här på ett ungefär är gravida nu? Eller har kanske till och med fullföljt en graviditet och fått en liten? Hur lång tid har det tagit er på ett ungefär?

  • Stella 78
    Jaynee skrev 2010-03-19 18:20:45 följande:
    Tack tack :)Har suttit och läst på lite, det står olika siffror överallt men på fertilitetsguiden står det att ca 50% lyckas fullfölja en vanlig graviditet efter ett x. Vi har ju inte provat igen ännu, så ska väl inte deppa ner mig totalt ännu, men hur många här på ett ungefär är gravida nu? Eller har kanske till och med fullföljt en graviditet och fått en liten? Hur lång tid har det tagit er på ett ungefär?
    Med tanke på min bakgrund (ej blivit gravid på 2 år innan X) så blev jag superfertil efter X!!!  Blev opererad i mitten av juni sista gången och var sedan gravid i september. Fick mf, fick plus igen i okt men fick extremt tidigt mf igen och sen blev jag gravid i november och är så fortfarande (20:e veckan nu).

    Så för mig verkade X påverka mig enbart positivt...

    Håller tummarna att det blir så för dig också!
  • Jaynee
    Stella 78 skrev 2010-03-19 18:53:51 följande:
    Med tanke på min bakgrund (ej blivit gravid på 2 år innan X) så blev jag superfertil efter X!!!  Blev opererad i mitten av juni sista gången och var sedan gravid i september. Fick mf, fick plus igen i okt men fick extremt tidigt mf igen och sen blev jag gravid i november och är så fortfarande (20:e veckan nu). Så för mig verkade X påverka mig enbart positivt... Håller tummarna att det blir så för dig också!
    Men oj! Vad kul att det blev så!

    Jag ska sluta läsa på om allt, när jag plussade blev jag genast hemskt rädd för att det skulle vara både det ena och det andra, mest rädd var jag för att få ett utomkveds, och så blev det såhär... haha, ödets ironi.

    Jag hoppas att jag har samma tur som du sen.
  • SussBebis
    ewaulrica skrev 2010-03-15 15:07:24 följande:
    Jag har också ALLTID JÄTTEONT i den sidan där jag opererades vid ägglossning! Jag har alltid trott att det är därför att ägget släpper från den sidan som det gör ont?! Men nu blev jag lite visare! :) Det som irriterar mig är att de inte kan tala om sånt här för en på sjukan. Jag har varit in två gånger pga att jag har haft ont i samband med ägglossning. (ordentligt ont alltså) men ingen har sagt något. Det borde ju kunna vara så enkelt att de för någon slags "journal" över de som gått igenom detta för att kunna tala om hur det kan vara efteråt, för de som upplever det vi upplever. Jag trodde det var mig var fel på, gud så skönt att höra att det är fler som har det som jag.. (även fast jag inte önskar er smärtan förstås ;)) Nu kanske jag kan slappna av lite mer nästkommande äl och veta att "det är hyffsat normalt".
    Hej,

    Visst är det skönt och veta att man inte är ensam om sin smärta! Men vad fick för svar av läkarna när du va inne för smärta i samband med ägglossning?

    Hlsn Susanne
  • volvo bm 814

    Fick reda på att den senaste graviditeten var ännu ett x, men kroppen tog själv hand om det. Har fått pergo som ska få igång ÄL i väntan på passageundersökning via titthål och senare kanske IVF. Han tyckte vi skulle försöka en gång till själva nu med stimulering. Han trodde det skulle gå vägen med pergo.

  • Mell
    Jaynee skrev 2010-03-19 18:20:45 följande:
    Tack tack :) Har suttit och läst på lite, det står olika siffror överallt men på fertilitetsguiden står det att ca 50% lyckas fullfölja en vanlig graviditet efter ett x. Vi har ju inte provat igen ännu, så ska väl inte deppa ner mig totalt ännu, men hur många här på ett ungefär är gravida nu? Eller har kanske till och med fullföljt en graviditet och fått en liten? Hur lång tid har det tagit er på ett ungefär?
    Vi väntade tills mensen kom tillbaka efter operationen (tog 4 veckor) och sen dess har jag inte haft nån mer mens eftersom jag blev gravid på den efterföljande ägglossningen... :) Jag är nu i vecka 26 med en bebis i magen som mår alldeles prima!
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3