• Rondellen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Här samlas vi som har fått X och vill bli gravida igen, men på rätt ställe. Några har lyckats, och några kämpar vidare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m46019150.html - Första tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html - Andra tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-02 15:40
    Nya tråden!

    tråd 4!
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m52304934.html

  • Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3
  • SussBebis
    honungsgatan skrev 2010-03-07 18:31:29 följande:
    SusanneÖst: Har inte i det jag läst uppfattat det som att det skulle vara något dåligt eller skadligt, utan mest att det ju förstås inte känns så skönt att få mer ont. Samtdigt kan det ju vara bra att ännu tydligare känna av när man har ÄL!Det jag oroade mig mest för var att det pga av den extra smärtan alltid kändes som ägget släppte från äggstocken på den sida där jag blivit av med äggledaren. Var rädd för att det då inte skulle funka liksom...Men även om det nu skulle vara så, så tar ju tydligen den andra äggledaren helt över jobbet och kan utan problem fånga upp ägg både från sin egen sida som från den motsatta.Jag blev av med höger äggledare för några år sedan. Nyligen började jag och sambon försöka att bli gravida och jag var så rädd att det inte skulle fungera alls. Men det gick på första försöket OCH det är tvåäggstvillingar. Förmodligen fungerar din kvarvarande äggledare jättefint och kommer att göra sitt jobb med att fånga upp alla ägg som kommer! :)
    Precis som jag då, att jag uppfattar att smärtan kommer från den sidan som jag blev av med äggledaren.

    Men GRATTIS, gud va roligt att det dessutom är tvåäggstvillingar. Helt otroligt ju :) Dessutom på första försöket ;) Sådana här solskenshistorier är ju underbara. Detta blir första månaden som jag och sambon kommer försöka.
    Tyvärr sitter det långt inne för mig. Har inte alls mått bra efter OP. Deppat och blää. Först nu som jag känner mig redo. Puh :)
  • honungsgatan
    SusanneÖst skrev 2010-03-07 20:07:28 följande:
    Precis som jag då, att jag uppfattar att smärtan kommer från den sidan som jag blev av med äggledaren. Men GRATTIS, gud va roligt att det dessutom är tvåäggstvillingar. Helt otroligt ju :) Dessutom på första försöket ;) Sådana här solskenshistorier är ju underbara. Detta blir första månaden som jag och sambon kommer försöka. Tyvärr sitter det långt inne för mig. Har inte alls mått bra efter OP. Deppat och blää. Först nu som jag känner mig redo. Puh :)
    Tack! :)
    Förstår verkligen dina känslor efter ditt x. Det är ju ett trauma som tar tid att bearbeta. För mig tog det tid att ens förstå att jag mådde dåligt utav det. Jag tryckte bort alla känslor och låtsades som om inget hänt, men det funkade ju bara under en kortare tid. Sedan hann verkligheten ikapp och jag har också varit deprimerad till och från.
    Tar tid att läka både fysiskt och mentalt, men tids nog så.

    Håller tummarna för er och hoppas det snart blir ett plus på stickan!
    Lycka till!
  • missan

    Hej alla!
    Jag är sååå lättad! Min spolning i fredags gick jättebra, jag har passage genom min kvarvarande äggledare. Å, vad lättad jag är nu! Oron har funnits där sedan i juli 2008 när den andra sprack och jag höll på att förblöda. Nu är jag äntligen lite lugnare i sinnet, den andra är ok.

    SusanneÖst: Det är en normal reaktion, efter ett X. Jag tror (dessvärre) att för många kan denna erfarenhet vara en jobbig och smärtsam upplevelse många år framöver, kanske för alltid. Men man lär sig att leva med det. Jag gråter inte direkt över det längre men ibland blir jag ledsen över att jag inte blir gravid! Men jag tänker på det som hände ofta, det finns alltid där i bakhuvudet. Det var en trauatisk händelse som förändrade mitt liv.

    Du gör rätt i att lyssna på dig själv. Man ska inte försöka om det tar emot. Låt det ta tid, det är mitt bästa råd! Så att inte själva sexet blir förknippat med smärta, ångest och rädsla. Man måste försöka ha kul annars kan det bli helt fel framöver tror jag. Vi har hamnat i ägglossnings-sex-träsket, inte att rekommendera, när man  tvingar  sig själv att ha sex utan att lusten finns där!

    Kram

  • Rondellen

    Goda nyheter från folk här! Honungsgatan får två flugor på smällen :P Grattis grattis grattis! Vilken lycka!

    Och Missan, supergrattis till dig med, har du passage är det ingen skillnad mellan dig och en person som har två, alla ägg sugs ju in i den som är kvar.

    Själv har jag precis fått min mens nu. Så jag var skendräktig :) Jag hade ju ingen koll på när ägglossningen var eftersom  jag blödde så konstigt efter missfallet. Nu är det bara att invänta ÄL om två veckor känns skönt att kroppen är vanlig igen och att man kan börja om på nytt. Hoppas på en bebis i julklapp!

  • angio101

    Var på uppföljning efter min operation och allt ser bra ut {#lang_emotions_smile}. Ärret läker fint, äggledare och äggstockar finns där och ser ut som de ska.
    Har fått klartecken att sätta igång babyverkstan, och har ägglossning just nu, so here we go... {#lang_emotions_sunny}

  • missan

    Angio101: Vilka trevliga besked. Då är det bara att tuta å köra.... Have fun!

  • Virrpirr
    angio101 skrev 2010-03-10 11:43:51 följande:
    Var på uppföljning efter min operation och allt ser bra ut . Ärret läker fint, äggledare och äggstockar finns där och ser ut som de ska.Har fått klartecken att sätta igång babyverkstan, och har ägglossning just nu, so here we go...
    Vad skönt! Bara att köra på då :p

    Jag var också på uppföljning igår efter operationen och allt såg bra ut där med, men måste vänta 4 månader eller så eftersom man försökte spara äggledaren trots att den hade brustit (fråga mig inte hur).
  • Theina

    Hoppas vi alla blir gravida snart


    Jag hoppas på att börja försöka till hösten.. men jag har inte riktigt min sambo med till 100% men jag hoppas jag får det.. 
    ♥ Linnéa 081005 ♥
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3