• Rondellen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Här samlas vi som har fått X och vill bli gravida igen, men på rätt ställe. Några har lyckats, och några kämpar vidare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m46019150.html - Första tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html - Andra tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-02 15:40
    Nya tråden!

    tråd 4!
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m52304934.html

  • Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3
  • Pemberly
    Jaynee skrev 2010-03-19 18:20:45 följande:
    Tack tack :) Har suttit och läst på lite, det står olika siffror överallt men på fertilitetsguiden står det att ca 50% lyckas fullfölja en vanlig graviditet efter ett x. Vi har ju inte provat igen ännu, så ska väl inte deppa ner mig totalt ännu, men hur många här på ett ungefär är gravida nu? Eller har kanske till och med fullföljt en graviditet och fått en liten? Hur lång tid har det tagit er på ett ungefär?
    Min ägglossning och mens kom igång ett par veckor efter operationen men vi lyckades inte på egen hand utan påbörjade ivf ett år efter mitt utomkvedshavandeskap. Efter det tredje insatta embryot är jag nu gravid i vecka 10 (det sitter på rätt ställe).
  • Pemberly
    volvo bm 814 skrev 2010-03-26 17:02:50 följande:
    Fick reda på att den senaste graviditeten var ännu ett x, men kroppen tog själv hand om det. Har fått pergo som ska få igång ÄL i väntan på passageundersökning via titthål och senare kanske IVF. Han tyckte vi skulle försöka en gång till själva nu med stimulering. Han trodde det skulle gå vägen med pergo.
    Jobbigt med ännu ett X, hoppas nästa graviditet sitter på rätt ställe.
  • Jaynee
    Mell skrev 2010-03-28 09:03:13 följande:
    Vi väntade tills mensen kom tillbaka efter operationen (tog 4 veckor) och sen dess har jag inte haft nån mer mens eftersom jag blev gravid på den efterföljande ägglossningen... :) Jag är nu i vecka 26 med en bebis i magen som mår alldeles prima!
    Skönt att höra att ni lyckats (!) efter mer eller mindre strapatser :). Det lugnar mina funderingar.
  • Miny

    Fick mitt x i december 09 och opererades i början av januari, min mens kom igång 4 veckor efteråt och är regelbunden med 28 dagar, har försökt sen dess men ingen bebis ännu. Har ägglossning som vanligt och har fått behålla äggledaren.

    Bara att jobba på! =)

  • ewaulrica
    SusanneÖst skrev 2010-03-22 21:38:03 följande:
    Hej, Visst är det skönt och veta att man inte är ensam om sin smärta! Men vad fick för svar av läkarna när du va inne för smärta i samband med ägglossning? Hlsn Susanne
    Svaret jag fått är att de sett en "äggblåsa", dvs det som är kvar när ägget har lossnat och "spruckit". I vissa fall så kan den tydligen bli rätt så stor innan den spricker, typ upp mot en 2,5 centimeter tror jag. Blir den större än så så kan man börja kalla den för en cysta, men i mitt fall så kallades den inte det, eftersom det var så nära inpå äl. Så hon sa helt enkelt att det var min äggblåsa som störde och gjorde ont eftersom den blivit så stor innan den spruckit.. Men har ff ont trots att det har gått 4,5 mån sen op i november, så jag vete sjutton om jag bara låter dem komma undan med det så länge till. Nästa månad ska jag söka så att de kollar upp det ordentligt, för det är ju nästan en hel vecka som går åt till att ha ont. Och sen kommer mensen på det också...
  • Rondellen
    Miny skrev 2010-03-31 15:08:18 följande:
    Frikadellen: Hur går det för dig?Kramar!
    Hej!

    Tack för att du frågar! :)

    Jag har faktiskt tagit ett långt uppehåll från både FL och barnalstrande och hela baletten. Det är som om jag stängt av hela den biten av hjärnan för ett tag. Vi kör ju på utan skydd så klart, men inga aktiva försök.

    Jag har itne gjort så medvetet, utan det har bara blivit så då jag har haft massa annat att fokusera på. Ganska skönt faktiskt.

    Jag har faktiskt kommit så långt i bearbetandet av X:et nu att det går dagar när jag faktiskt inte ens tänker på det, vilket är ganska så stort eftersom jag tänkte på det hela tiden förut!

    Jag hoppas att jag kan behålla min slappa isntällning ett tag till. Det är inget man ritkigt styr över själv, utan helt plötsligt finner jag mig i mycket lugnare tankar. Skönt omd et kan fortsätta så, kanske att man får bli en av de dä'r tjejerna som bara vips blir gravida! SKulle vara kul att överrumplas och inte sitta där och räkna ut vad varenda dag i månaden har för betydelse som ajg gjort innan.

    Sexet blir ju bättre om man inte gör det heller...

    Hur går det för er andra?
  • Jaynee

    Usch, mitt hcg har stigit i och för sig bara från 220 till 270 på en vecka, och förhoppningsvis är det bara en topp som går ner igen, annars blir det medicinering också innan vi kan börja om från början. Jag har ingen lust med mer sjukhus nu, armarna är sönderstuckna och ovissheten är som vanligt jobbig.

    Trodde dom var säkra på sin sak när dom sa att allt gått bra och att det var som det skulle igen... men det räckte tydligen inte att vara bland de 2-3% som överhuvudtaget får utomkveds, utan man ska vara med i de 10% av de 2-3% där det fortsätter växa ändå efter OP också(förhoppningsvis är inte fallet så, men det vore min vanliga tur).

    Det var ett litet svar på din fråga också Frikadellen. Hoppas att det går nu när du försöker att inte tänka så mycket, faktsikt så är det lättare att bli gravid om man stressar mindre, och allt som hänt oss alla blir ju stora stressfaktorer, så avslappning och leva lite i nuet är säkert en väldigt bra medicin :).

  • Rondellen
    Jaynee skrev 2010-04-02 20:03:02 följande:
    Usch, mitt hcg har stigit i och för sig bara från 220 till 270 på en vecka, och förhoppningsvis är det bara en topp som går ner igen, annars blir det medicinering också innan vi kan börja om från början. Jag har ingen lust med mer sjukhus nu, armarna är sönderstuckna och ovissheten är som vanligt jobbig. Trodde dom var säkra på sin sak när dom sa att allt gått bra och att det var som det skulle igen... men det räckte tydligen inte att vara bland de 2-3% som överhuvudtaget får utomkveds, utan man ska vara med i de 10% av de 2-3% där det fortsätter växa ändå efter OP också(förhoppningsvis är inte fallet så, men det vore min vanliga tur). Det var ett litet svar på din fråga också Frikadellen. Hoppas att det går nu när du försöker att inte tänka så mycket, faktsikt så är det lättare att bli gravid om man stressar mindre, och allt som hänt oss alla blir ju stora stressfaktorer, så avslappning och leva lite i nuet är säkert en väldigt bra medicin :).
    Stackare med hcg som stiger! Fy vad tröttsamt! Hoppas hela historien är överspelad snart så du kan börja bearbeta och så småningom bli gravid igen...

    Kram!
  • emsan83

    Hej tjejer, i onsdags opererade jag bort min förstörda äggledare, ett utomkveds igen.
    Nu måste ja fråga er för ja minns inte hur smärtan var ifrån dom andra två gångerna, detta är dag 4 och jag har ont.
    Mycket ondare än mens värk men det är samma molande smärta.
    Blandar ipren voltaren och panodil men ändå blir jag aldrig smärt fri helt :(
    Hur hade ni det??
    Funderar på om man ska åka in *suck*
    Slipper ju helst det nu i dags läget.
    Kram

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3