• Äldre 25 Jan 08:51
    535237 visningar
    9370 svar
    9370
    535237

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Här samlas vi som har fått X och vill bli gravida igen, men på rätt ställe. Några har lyckats, och några kämpar vidare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m46019150.html - Första tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html - Andra tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-02 15:40
    Nya tråden!

    tråd 4!
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m52304934.html

  • Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3
  • missan
    Äldre 2 Mar 16:58

    Hej och välkommen till tråden Angio men tråkigt att läsa om dina upplevelser.
    Det berörde mig då jag kände igen mig själv i det du berättade.
    Min äggledare sprack också och det var ambulans och operation fort fort. Dock gjorde de titthålsop. på mig trots att det hade blödit lika mkt som för dig. Är väl olika hur de gör, detta var på Uppsala Akademiska sjukhuset. Jag tänker ibland att min återhämtning kanske hade varit snabbare om de snittat för då kanske de hade kunnat suga bort mer blod. Hade superont efteråt för hade rätt mkt blod kvar som irriterade.. Men framförallt tog det lång tid för mig efteråt för jag fick bara en påse blod tillbaks. Det var en tuff resa och en avvägning mellan att vila och att röra på mig för att komma igång. Men det går, kroppen är fantastisk! :)

    Minns inte riktigt vad de sa om att försöka igen, men tror de sa att jag skulle vänta två månader ungefär och att mensen skulle vara igång och normal igen.. Min andra äggledare sa de såg fin ut och om din också är det borde du kunna försöka snart igen. Men ring och kolla iaf...

    Själv ska jag kolla min äggledare med kontrastvätska på fredag ("spolning"). Och förhoppningsvis ser de att jag har passage igenom den! Är lite nervös, har någon av er gjort det och hur ont hade ni efteråt?

    Frikadellen: Hur går det? hur mår du? har du testat? va, va , va????? :) Nyfiken.. :)

  • Äldre 3 Mar 08:00

    Angio, jag beklagar stort! Vad fruktansvärt att till och med ha svävat i livsfara! Du är välkommen i tråden.

    Svar till er andra... Jag väntar lite till. Känner mig generad över att jag börjar prata gravsymtom innan jag ens vet. Känns så FL på ngt vis... snart kommer jag smälla upp bilder på mitt negativa graviditetstest som jag inventerat färgerna i photoshop för skarpare konturer... :) Men hur som jag avvaktar tills måndag. Min syster skrattade åt mig och sa att jag var som en skendräktig labrador :) Men å andra sidan har jag ju fått känna på gravhormoner några gånger nu så jag vet ju på ett ungefär hur det känns. Dock kan det ju alltid vara en förkylning, magsjuka, eller bara kraftig pms på g... Så vi avvaktar... Men spännande iaf.

    Har fö fått svar på egenremissen för utredning och har fått hem papper om massa prover vi ska ta. Ska avvakta och se hur denna månaden förlöper, om mina gravsymtom är verkliga eller om jag bara är en labrador..., om det senare sätter vi igång en utredning. Kan alltid vara bra att ha så mkt fakta som möjligt.

    En fråga till er som gått igenom utredningar, de vill göra spermaprov på min sambo. han har bevisligen gjort mig gravid tre ggr även om det tagit olyckliga vändningar. Vad är det som de vill kolla?

  • Äldre 3 Mar 08:12

    Missan; jag gjorde en spolning i augusti (Opererades sista gången i mitten av juni). Jag var så inställd på att det inte skulle göra ont och att det bara skulle spänna lite. Men hela mitt besök på sjukhuset var som en fars.... fick ingen smärtstillande eller lugnande som de skrivit i brevet innan. Så jag blev väldigt förvånad när jag kom in till läkaren direkt som satte igång genast. Men tänkte bara att det nog inte skulle vara så farligt. Men för mig var det fruktansvärt! Men har nu förstått att det berodde på att jag var så nyopererad och läkaren inte kunde genomföra undersökningen för han höll på att punktera såret på vä sida där äggledaren hade suttit.

    Jag sa efter undersökningen när jag var besviken över att inte ens en droppe vätska hade kommit i hö äggledare att jag trodde jag skulle få smärtstillande. Då fick sköterskan en utskällning för att hon glömt det. Sen sa läkaren att man aldrig gör en sån här undersökning så tätt intill en operation då man alltid riskerar att punktera såret!!! Helst om det finns någon liten förträngning som de kan "spränga" bort! Hmm men varför sa han det EFTER undersökningen som han inte borde ha gjort? Jag var helt förvirrad och gick därifrån med en tid för en titthålsoperation då de skulle gå in och kolla mer noggrannt på äggledaren.

    Men jag hade inte ont efteråt. Var mest skraj att något gått sönder.

    Men OBS! Så här går det absolut inte till i normalfallet! När jag läst om andra som gjort det så har det spänt lite och känts som mensvärk. Och det kan jag förstå för så upplevde jag det också när han inte försökte tvinga in massa vätska som inte ville in... För då höll hela livmodern på att sprängas och det kändes som jag hade äggledaren på vä sida kvar (fantomsmärtor?)

    Usch. överväger att radera det jag skrivit då jag är rädd att detta skrämmer dig. Men samtidigt kan du ju vara förberedd på att ta med egna alvedon eller liknande. Och jag såg i din presentation att du opererades jul -08 så då finns inte risken för punktering av ett oläkt sår.

    Hur som helst så kommer det bli skönt för dig att få veta om du har passage eller ej i kvarvarande äggledare. Har du inte det så är det bara att hoppa på IVF direkt och slippa hoppas i onödan en längre tid. Och har du passage så har du goda chanser att lyckas bli gravid själv.

  • Äldre 3 Mar 10:44

    Hejsan tjejer ja funderar på en sak, efter mitt andra x så fick jag ett jätte fult ärr på magen alldeles under naveln det är säkert 4-5cm ner på magen och det har gått två år nu tror ni man kan få ersättning?
    Första operationen syntes det knappt efter åt.. :(

  • missan
    Äldre 3 Mar 21:45

    Frikadellen: Att de vill ta spermaprov på din man trots att simmarna verkar fungera bra tror jag är en del av utredningen bara. Något som måste göras för att kunna ställas i IVF-kö.
    Och du, det är väl helt naturligt och ok att du känner efter och känner igen symptom som du haft tidigare graviditeter. Du är duktig som kan avvakta! Och en skendräktig labrador är väl lite hårt och syniskt sagt...

    Stella78: Tack för ditt långa svar! Du har inte skrämt mig, jag lovar. Det jag inte förstår är varför han genomförde undersökningen på dig när han visste att du var nyopererad. Galet! Jag förbereder mig på det värsta så blir det nog bra... Jag menar den absolut värsta smärtan som måste finnas har jag redan genomlidit när min äggledare sprack. Och jag överlevde, om än med nöd och näppe. Så denna undersökning måste vara en baggis... {#lang_emotions_undecided}

    Emmizz: Det var ingen titthålsoperation låter det som?! Jag har ingen aning om ersättning men jag är skeptisk. Du kan inte se det som ett ärr livet gett dig, en stor händelse om än negativ som påverkat dig?! Om du förstår hur jag menar...?
    Det finns någon salva som bleker ärrbildningar men vad den heter vet jag inte. Lycka till.

  • Äldre 3 Mar 22:15
    Rondellen skrev 2010-03-03 08:00:55 följande:
    Angio, jag beklagar stort! Vad fruktansvärt att till och med ha svävat i livsfara! Du är välkommen i tråden.Svar till er andra... Jag väntar lite till. Känner mig generad över att jag börjar prata gravsymtom innan jag ens vet. Känns så FL på ngt vis... snart kommer jag smälla upp bilder på mitt negativa graviditetstest som jag inventerat färgerna i photoshop för skarpare konturer... :) Men hur som jag avvaktar tills måndag. Min syster skrattade åt mig och sa att jag var som en skendräktig labrador :) Men å andra sidan har jag ju fått känna på gravhormoner några gånger nu så jag vet ju på ett ungefär hur det känns. Dock kan det ju alltid vara en förkylning, magsjuka, eller bara kraftig pms på g... Så vi avvaktar... Men spännande iaf. Har fö fått svar på egenremissen för utredning och har fått hem papper om massa prover vi ska ta. Ska avvakta och se hur denna månaden förlöper, om mina gravsymtom är verkliga eller om jag bara är en labrador..., om det senare sätter vi igång en utredning. Kan alltid vara bra att ha så mkt fakta som möjligt. En fråga till er som gått igenom utredningar, de vill göra spermaprov på min sambo. han har bevisligen gjort mig gravid tre ggr även om det tagit olyckliga vändningar. Vad är det som de vill kolla?

    Som missan skrev så ingår spermaprov i en utredning. Kan ju varit rena lyckoträffar att ni blivit gravida. Spermierna kan vara få eller slöa. Men det låter ändå som simmarna är bra hos din man Men som sagt var, det är värt alla tester man får för ibland kan det vara så lite som behövs för att bli gravid. Kanske inte behöver göra IVF. Jag blev ju superfertil efter att inte ha blivit gravid på över 2 år överhuvudtaget. När äggledaren opererades bort så har jag ju i princip blivit gravid varje månad även om det blivit mf.


    Håller dock tummarna för att du får ett plus nu direkt! Förresten, vänta inte med att ta testerna. Tror det är typ dag 3 och 21 i cykeln som du ska ta blodproven. Fast för det så krävs ju mens Men hoppas den inte dyker upp...


     

  • Virrpi­rr
    Äldre 4 Mar 07:49
    emsan83 skrev 2010-03-03 10:44:07 följande:
    Hejsan tjejer ja funderar på en sak, efter mitt andra x så fick jag ett jätte fult ärr på magen alldeles under naveln det är säkert 4-5cm ner på magen och det har gått två år nu tror ni man kan få ersättning?Första operationen syntes det knappt efter åt.. :(
    Ja du kan få ersättning tror jag (hos vissa försäkringsbolag iaf). Hade en kompis som opererade handen och fick ersättning för ärr där. Men hon tjatade ihjäl dom också...Så det verkar inte helt enkelt at få ut nåt. Kolla hos ditt försäkringsbolag.
  • Äldre 4 Mar 08:35

    När det gäller försäkringar så kan man få ersättning för förlorat organ (eller hur man nu uttrycker det) och för fula ärr. Men då krävs att du har en speciell sjukförsäkring eller utökad hemförsäkring. Jag orkade inte kolla upp det så noga då när det var aktuellt för oss men vet att jag hade kunnat få ut 30 000 om vi inte precis hade bytt försäkringsbolag. Hade vi varit tvungna att bekosta IVF själva så hade det varit ett välkommet tillskott i kassan, men nu orkar jag faktiskt inte strida för det utan är bara glad att jag har livet i behåll och att allt verkar funka som det ska trots allt vi gått igenom. Så har inte forskat vidare i det. Däremot har vi kollat över våra försäkringar lite mer noggrannt nu, men inte bara för det jag varit med om utan pga dödsfall i familjen. Inser att det är nu man ska fixa sånt för det kan bli bittert om man plötsligt står där ensam med lån på hus etc. Likaså pensionslösningar och lovförsäkringar har vi varit noga med att skriva över på varandra om det värsta skulle hända någon av oss.

  • Äldre 4 Mar 08:41
    angio101 skrev 2010-03-01 17:30:55 följande:
    Jag ska tillbaka på uppföljning nästa tisdag och få prata med den läkare som opererade mig. Jag vet inte hur den andra äggledaren ser ut, tror att de sa på ronden att den såg bra ut, men då var jag ganska groggy fortfarande. Den info jag fick/gick in var: När ni blir gravida igen, gå på tidigt ultraljud, typ v6.Det är först nu en månad senare som frågorna börjar komma, innan dess var jag nöjd med mammas svar (hon är barnmorska) att det var ok så länge jag inte hade jätteont i magen eller blödde kraftigt (dvs mkt mer än mens), alla "små"smärtor var normal läkning. Till saken hör att hon har genomgått två stora öppna bukoperationer själv och vet hur det känns. Hon kollade också snittet och sa att det läkte jättebra. jag har sån tur som har en sån mamma
    Vilken tur du har som kan fråga din mamma! Mina föräldrar jobbar också i sjukvården, mamma är sjuksköterska o pappa läkare, så till dem kan jag ställa massa frågor. DOck är det svårare att få svar på gynekologiska undringar då detta inte är deras område. Super att din mamma finns där att svara på frågor!

    Det låter som du fick samma info som jag fått. Jag kan glädja dig med att mina ndra äggledare har bevisat sig fungera även om det slutade i missfall den gången. Jag har alltså blivit gravid efter operationen, så säger de att äggledaren ser fin ut så kan du absolut våga hoppas på framtiden!

    Kram!
  • Äldre 4 Mar 08:59
    missan skrev 2010-03-03 21:45:19 följande:
    Frikadellen: Att de vill ta spermaprov på din man trots att simmarna verkar fungera bra tror jag är en del av utredningen bara. Något som måste göras för att kunna ställas i IVF-kö. Och du, det är väl helt naturligt och ok att du känner efter och känner igen symptom som du haft tidigare graviditeter. Du är duktig som kan avvakta! Och en skendräktig labrador är väl lite hårt och syniskt sagt...Stella78: Tack för ditt långa svar! Du har inte skrämt mig, jag lovar. Det jag inte förstår är varför han genomförde undersökningen på dig när han visste att du var nyopererad. Galet! Jag förbereder mig på det värsta så blir det nog bra... Jag menar den absolut värsta smärtan som måste finnas har jag redan genomlidit när min äggledare sprack. Och jag överlevde, om än med nöd och näppe. Så denna undersökning måste vara en baggis... Emmizz: Det var ingen titthålsoperation låter det som?! Jag har ingen aning om ersättning men jag är skeptisk. Du kan inte se det som ett ärr livet gett dig, en stor händelse om än negativ som påverkat dig?! Om du förstår hur jag menar...?Det finns någon salva som bleker ärrbildningar men vad den heter vet jag inte. Lycka till.
    Äh skendräktig labrador... :) Jag och syrran har en ganska kärvänlig dialog. Det är skönt att kunna skoja om allt detta... Tyckte det var så roligt att jag var tvugnen att stjäla uttrycket...
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3