• mattek
    Äldre 1 Feb 21:34
    88650 visningar
    171 svar
    171
    88650

    IVF pappor...

    Hej!
    Tänkte bara kolla om det finns några killar som går/gått igenom IVF behandling och som kan ge lite tips & råd samt ventilera av sig lite tankar kring detta...?

    Jag och min fru ska nu påbörja IVF i Falun och i April sätts första ägget in, hygglit nervös kan jag säga...

    Vore grymt trevligt om fler män hängde med på denna tråd, för hur stora å starka vi än kan känna oss så behöver vi nog prata med likasinnade angående detta.

    Ha de bäst så länge! /
                                   Mattias

  • Svar på tråden IVF pappor...
  • brudgu­m
    Äldre 22 Feb 00:32
    #11

    Mattek

    Hej efter att bli " gravida " välldigt fort till våran underbara son på snart 5 år så hoppades man på att kunna få ett syskon inom snar framtid.. så har inte fallet varigt fick ett sent utomhavandeskap i våras då dom fick operera bort ena äggledaren.
    och efter det så insåg vi att vi nog behövde söka hjälp. så är nu mitt uppe i en välldig känslokarusell.  kör den "korta " metoden, puregon och orgalutran frugan har mått bra förutom att hon känner sig skendräcktig brösten spänner och hon är så himla trött svarade bra på sprutorna och dosen. vi plockade ut 9 ägg i torsdags gick bra och nästan smärtfritt, och har sen dess vart totalt förvirrad så mycke känslor och tankar som snurrar.
    det dom sa till oss va att om 5 eller fler ägg blir befruktade så väntar man  5 dagar annars återförs ägget efter 2-3dagar. så nu har vi bara 2 dagar kvar. känns välldigt konstigt att man förhoppningsvis har ett litet underverk på tillväxt i ett värmeskåp.
    Under en "vanlig" graviditet har man ju inte alls samma koll på vad som exakt händer i kroppen.
     nu får man ju sån information om varje litet steg som ska klaffa. men så fantastiskt att det finns den kunskapen och hjälp nu. har vänner som som gjorde ivf för drygt 2 år sen där det i princip inte fanns några spermier alls och det lyckades dom har en jätte go liten kille nu.. får bara önksa er all lycka till nu, och lyssna och ha förståelse för varandras tankar och funderingar för det lär bli många. ha det fint!!

  • mattek
    Äldre 15 Mar 17:41
    #12

    då va det bara 3 dagar kvar tills "vi" ska ta första sprutan!! känns riktigt nervöst och spännande det här, jag menar går allt bra nu så har vi våran efterlängtade bebis om drygt 9 månader! det känns helt otroligt, lite overkligt på nåt sätt men jag vet att allt kommer gå bra{#lang_emotions_smile} och lyckas vi inte på första försöket så hoppas vi på det andra... kände bara at jag ville dela med mig om att nu är det nära!
    ha de bäst sålänge alla och sköt om er!
    Peace out!

  • VVVeni
    Äldre 15 Mar 18:01
    #13

    Grattis och lycka till!

     själva skall vi göra äggaspiration i morgon och tesa på mig å detta är vårat tredje och sista försök via landstinget... så nu gäller det verkligen.. tredjegången gillt....

    Man är redigt nervös nu....

  • mattek
    Äldre 16 Mar 16:26
    #14

    VVVeni: Gick det bra idag?? Hoppas hoppas hoppas på att det blir bra den här gången!

  • mattek
    Äldre 27 Mar 23:00
    #15

    japp då var det sista sprut dagen imorgon, jäklar va fort det har gått :) på tisdag ska vi gör äggplocket och förppningsvis så blir återförandet på torsdag å sen är det bara å hoppas! gumman har skött det hela jättebra och jag är jättestolt över henne, hon har ine ens gnällt när jag plågat henne med alla sprutor:)
    uppdaterar igen på tisdag!
     ha det bäst sålänge allihopa som läser det här

  • VVVeni
    Äldre 28 Mar 21:42
    #16

    Mattek och ni andra... =)

     Nu är vi inne på dag 11 och inga olyckliga omständigheter ännu så förhoppningen stiger var dag nu.. Längtar till dag 18 då vi skall göra grav testet...!

    Iövrigt så har det varit lite tufft, var vaksammpå era tjejer så att de inte är överstimulerade efter insättning,och om  de är det, åk in omedelbums! Jätteviktigt!

  • VVVeni
    Äldre 28 Mar 21:45
    #17

    Hur gårde för er andra här? mattek, det är snart dags va? hur går de medsprutorna osv?

  • VVVeni
    Äldre 1 Apr 18:55
    #18

    Min fru plussade idag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Efter 4 långa år i det här så skedde de på tredje fösöket...

  • Äldre 2 Apr 17:15
    #19

    Stort grattis VVVeni! Det är en enorm känsla att se ett pluss efter år av kämpande. Jag vet. Jag kunde inte sitta still på hela dagen när vi fick reda på :) Nu håller vi tummarna i nio månader!

  • VVVeni
    Äldre 3 Apr 23:05
    #20

    Det är den underbaraste känslosammaste stund jag någonsin varit med om, och förhoppningsvid så kommer det ett ännu större  om några månader då...  faan va skoj! 

Svar på tråden IVF pappor...