• mattek

    IVF pappor...

    Hej!
    Tänkte bara kolla om det finns några killar som går/gått igenom IVF behandling och som kan ge lite tips & råd samt ventilera av sig lite tankar kring detta...?

    Jag och min fru ska nu påbörja IVF i Falun och i April sätts första ägget in, hygglit nervös kan jag säga...

    Vore grymt trevligt om fler män hängde med på denna tråd, för hur stora å starka vi än kan känna oss så behöver vi nog prata med likasinnade angående detta.

    Ha de bäst så länge! /
                                   Mattias

  • Svar på tråden IVF pappor...
  • mattek

    ja nu har vi gått in i vecka 7 {#lang_emotions_laughing} och på tisdag är det dags för första ultraljudet!
    spännande som fan ska det bli, eller rättare sagt, är det!
    helt sjukt att vi har en liten blivande unge i frugans mage, helt obeskrivligt glad över detta{#lang_emotions_smile}  gumman mår bra också, lite upp och ner men det hör ju till, är sååååå otroligt stolt över henne, hon är en riktig klippa!!! kommer bli världens bästa mamma!
    ja jag tar och hör av mig på tisdag igen så får ni veta hur det gick
    ha de bäst!

  • mattek

    Nelson: det gick bra på VUL, men tyvärr så gömde sig den lilla krabaten för oss vi såg knappt var han va nånstans... men vi fick bekräftat att de va bra med han/hon och vi ska tillbaka om ca 2 veckor eftersom dom inte kunde mäta och sådär.. så om 2 veckor får vi se en liten bebis i magen{#lang_emotions_smile}

  • Nelson80

    Tack thiasvovve. Minns också första bilden av ett 8mm 'långt' embryo.
    Mattek: Hoppas ni får en fin UL bild av er dotter/son på nästa UL :)
    Hos oss är det numera full fart. En liten krabat som kryper och tar sig upp på alla möjliga platser :)

  • mattek

    hej på er allihop.
    vi va på ultraljud i måndags och tyvärr så kommer det inte gå nå bra det här, han/hon har dött inne i magen...
    sorgen och tomheten är enorm, precis när vi börjat intala oss om att det här kommer gå vägen så får vi detta besked..
    ÅT HELVETE!!!!!!!!!!!
    så tom som jag blev när våran läkare berättade de här har jag aldrig tidigare blivit. det är fruktansvärt...
    värst av allt är ju att "det" fortfarande är i min frus mage som bara går och väntar på att missfallet ska komma, tycker så fruktansvärt synd om henne.
    och till råga på allt så ska vi åka och begrava hennes mamma på torsdag...
    just nu känns livet som en pest att leva men måste hålla ig stark för min frus skull!

  • Borlängemannen

    Mattek:
    Jag vet inte ens var jag ska börja. Det var verkligen inte kul att läsa det du skrev. Det låter som ni har påbörjat sorgen tillsammans. Det är bra. Se till att ni pratar med varandra om detta så att ni inte börjar glida isär.
    Ta emot den hjälp ni blir erbjudna och blir ni inte erbjudna proffshjälp så be att få det.

    Sen, om någon månad, är det "bara" att försöka igen. Det kommer inte att kännas lätt. Prata om det också.

  • Beku

    Jag lider med dig Mattek. Kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas.


    Hoppar in i diskussionen med anledning av att jag och min fru försökt få barn i tre års tid. Vi har sedan september förra året gått igenom tre misslyckade IVF:er och ett misslyckat FET. Det sista misslyckandet blev bekräftat igår då mensen kom, som den alltid har gjort. Börjar misströsta rätt så rejält nu. Vi är oförklarligt barnlösa då läkarna inte har lyckats hitta nåt fel på vare sig mig eller hustrun. Min fru har läst statistik hit och dit och har mer eller mindre gett upp. Själv försöker jag inte lägga så mycket vikt i siffror eftersom det i slutänden inte spelar någon roll för just oss - varje fall är ju unikt. Dessutom har läkarna upprepade gånger betonat hur unga vi är (jag 29, hon 30) och att det på intet sätt är kört för oss ännu. Det försöker jag ta fasta på, även om det känns tungt just för tillfället.
    Jag har börjat fundera mer och mer på adoption och känner mig inte alls främmande för det längre, även om jag inte alls såg det som ett alternativ i början. Jag har försökt förklara för min fru att vi borde ha fokus på att bilda familj, inte på själva vägen dit. Om det nu är så att vi inte kommer kunna få barn själva så är det ju "bara" att gilla läget och försöka hitta andra lösningar. Inte sant? Det är självklart lättare sagt än gjort, men jag börjar få slut på kraft att peppa frun som är helt förstörd och inte ser någon mening med livet längre. Jag förstår såklart att det är annorlunda för tjejer, eftersom det är de som ska bli gravida, inte vi. Våra biologiska klockor tickar inte riktigt likadant så att säga. Jag låtsas inte att jag kan förstå hur hon känner sig, men av någon anledning så är det inte OK att jag inte sörjer på samma sätt som hon...
    Vad gör jag? Jag är ingen psykolog, men jag känner att hon verkligen skulle behöva tala med någon och få rätsida på saker och ting. Man måste ju kunna få hjälp på något sätt?!
  • Nelson80

    Nej för helvete mattek. Kan inte heller förstå hur det känns men ett rent helvete är väl det närmaste man kommer. Du gör nog bäst i att finnas till för frugan men glöm inte att du också har rätt att deppa.
    Kämpa på.

  • mattek

    Beku: Ledsen för er skull, vet inte riktigt vad man ska säga... "Håll hoppet uppe" känns som en fel klyscha att säga... hoppas att allt löser sig i´sinom tid.

    Vi fick samtal från ivf idag och  dom sa då att om min fru får minsta lilla blödning ska vi akut till lasarettet, förmodligen är det ett utomkvedshavandeskap... har inget hänt i helgen så har vi en tid bokad på tisdag.
    det är tungt det här, fy fan! men men, 25% av alla graviditeter slutar i missfall och det finns ingen förklaring till det, de bara blir så ibland men när man kämpar på det här viset med provrör så känns det faktiskt extra hårt!
    nej jag kan inte skriva mer, ögonen vattnas så fort jag tänker på det här, vi skulle ju liksom bli föräldrar i december....

    tack för att ni finns här på tråden grabbar, vi får försöka hjälpa varandra så gott det går.
    PEACE!!

Svar på tråden IVF pappor...