• mattek

    IVF pappor...

    Hej!
    Tänkte bara kolla om det finns några killar som går/gått igenom IVF behandling och som kan ge lite tips & råd samt ventilera av sig lite tankar kring detta...?

    Jag och min fru ska nu påbörja IVF i Falun och i April sätts första ägget in, hygglit nervös kan jag säga...

    Vore grymt trevligt om fler män hängde med på denna tråd, för hur stora å starka vi än kan känna oss så behöver vi nog prata med likasinnade angående detta.

    Ha de bäst så länge! /
                                   Mattias

  • Svar på tråden IVF pappor...
  • Nelson80

    Bara njut av detta som har hänt. Efter x antal veckor kommer du att känna miraklet som växer i magen. Den dagen kommer du inte att glömma heller!

  • thiasvovve

    Hoppar in i tråden!
    Vi fick 2004 ett utomkvedshavandeskap,och de fick operera bort ena äggledaren!
    Hade jättesvårt att bli gravida.
    Vintern 2008 startade vi behandling med Pergotime och gjorde 2 behandlingar utan resultat.Sen i april 2009 gjorde vi vår förta IVF behandling,och på Påskafton samma år satte de in ägget (lite komiskt).
    Det tog sig på första försöket och idag är vi fööräldrar till en liten underbar dotter.
    Ett råd jag kan ge andra i samma situation är att inte vänta för länge,samt att ge stöd och verkligen ta hand om varandra.
    Det är en otroligt jobbig tid.
    Förstår verkligen inte folk som alltid skall ifrågasätta typ "när skall ni ha barn då?" som om det vore världens mest självklara och lätta sak för precis alla! och dels de som köper barnvagn redan efter några veckors graviditet.
    Man måste verkligen lägga band på sig,även om det kittlar i fingrarna med att köpa bebissaker,vi gjorde det första gången och det gjorde det extra jobbigt.
    Önskar vekligen alla lycka till,och ni får hemskt gärna maila om ni har några frågor.
    Är bara glad att kunna stötta andra i samma situation.

  • Nelson80

    Roligt att höra att ni lyckades på första försöket efter allt ert kämpande thiasvovve. 'När ska ni ha barn?'.. en klassiker. fy fan va man blev less på den frågan. Ville strypa alla som frågade. Tycker att dina råd är väldans bra. Om det inte lyckas inom ett år (vi försökte i tre år) kan det vara väldigt klokt att åtminstone göra en utredning om varför det inte tar sig. Sedan ifall man går genom IVF är nog stödet det viktigaste. Vi hade en misslyckad IVF i bagaget men tog ny kraft och lyckades på IVF nr 2. Det var minst sagt en känslosam period. Men resultatet får man ju vara mer än nöjd med :)

  • mattek

    Hej på er allihopa!
    Nu är ägget inne igen och vi är på ruvardag 5 nu:)
    Jag tror att allt går som planerat och det känns heelt overkligt det här, men vi får lägga band på oss och se vad stickan visar. Lite speciellt känns det eftersom vår testdag är på vår 1:a bröllopsdag:)

    VVVENI: Shit va glad jag är för er skull, ja jag är glad för alla som lyckats få barn!

    Hoppas hoppas hoppas att det kommer gå bra för oss oxå, det känns faktiskt som om att det skulle funka nu på första försöket, både läkare, sköterskor och barnmorskorna på IVF sa att våra ägg såg helt perfekta ut och satt med leendet upp till öronen när vi gick därifrån.

    Vi höres grabbar!
    Sköt om er sålänge!

  • thiasvovve

    Nelson80! Vi har redan fått vår lilla dotter.:) när skall ni ha bebis?

    mattek All lycka till er,håller verkligen tummarna.:)

  • mattek

    Yoyoyo!!
    Frugan testade sig igår kväll och vi hade et plus på stickan, trodde inte riktigt våra ögon så hon klämde fram några droppar lite senare på ett sånt där test som det verkligen står gravid på och se på fan, vips kom det upp GRAVID på displayen!!

    Vilken jäkla känsla, hoppas det här håller nu, men det känns faktiskt som om att det är våran tid nu{#lang_emotions_laughing} 

    Tack ska ni ha alla som hållt tummar och tår för oss! Hoppas vi alla får känna på känsla att vara PAPPA!!
    See ya, peace!

  • mattek

    Nu har våran`"riktiga" testdag kommit ( även våran första bröllopsdag{#lang_emotions_heart} ) och på stickan visas ett stort och tydligt +  vi står nu inskrivna som gravida på IVF i falun.
    Känslan är ju helt fantastisk, hoppas ara att allt går vägen, de kommer det att göra!
    4:e maj har vi vårat försa ultraljud, nån som kan berätta vad som händer då? hör man nåt hjärta då, kanske man rent av ser nåt?? skriv gärna och berätta hur ert första ultraljud va:)
    nej nu ska jag mysa ner i soffan med min älskling och kika på en rulle.
    kram på er alla!

  • Nelson80

    Klart att allt går vägen mattek! Troligen så är det frågan om ett VUL (vaginalt ultraljud). Ni kommer troligen inte att höra hjärtat slå men ni kommer att se en liten bönformad (det var det i vårt fall) klump med ett tickande hjärta :) jag hade svårt att tro att det faktiskt finns något inne i frugans mage förrän jag själv kännde av det. gick nästan till v 20 förrän jag kännde en spark första gången..
    Hursomhelst är det mindre än 9 månader tills du får träffa honom/henne :)

Svar på tråden IVF pappor...