• Yosa

    jae tänk att 15 barn ska kunna sitta i samma rum som ditt barn och äta ägg till frukost   Då behöver ditt barn tåla 15 ägg luftburet.

  • Yosa

    ...be även personalen om att ge ditt barn en plats på en kant så han inte kan ta någon annans sked eller ägg. Påminn dem om att sopa upp ägg från golvet noga efter frukosten om ditt barn är en liten en som gärna sätter grejer i munnen som den hittar på golvet. Vill inte skrämma dig! Bara hjälpa!

  • Yosa

    Jag är en "kontroll-mamma" vad gäller dotterns allergi. Lika noga är jag när jag får ett allergiskt barn på jobbet! Det får inte bli fel!!

  • Yosa

    Sjunker RAST-resultatet ju äldre barnet blir om allergin minskar? Tar man RAST genom blodprov? Vår Elin va ca 8-9 månader när RAST gjordes och då hade hon tio gånger mer på ägg än på mjölkprotein och ordinerades mjölkproteinfri kost och äggfri kost. Mjölk växte sedan bort medan ägg finns kvar (har vi märkt några gånger tyvärr). Nu är hon drygt 6 år.

    Kan man göra om RAST?
    Kan värdet sjunka på RAST? 

  • Yosa

    Har en anteckning om att hon hade 2.1 på mjölkprotein oich 21 på ägg. kan den siffran stämma?

  • Yosa

    E1105 är ägg men har glömt lite hur det ligger till. Tror de va ett ägg-lyzozym (osäker!) som finns i lagrade ostar. jag har hittat de i parmesan. Säkert flwer i tråden som vet mer om 1105

    annars äggpulver, äggvita, äggula, ägg, äggprotein  

  • Yosa

    har aldrig hittat ägg eller 1105 i leverpastej sedan vi började med äggfritt för 5,5år sedan

  • Yosa
    Twixie skrev 2011-09-26 11:02:10 följande:
    Vi (jag) brukar pröva med kokt ägg då det är mindre allergent än rått ägg i allmänhet, då också riktigt hårdkokt. Känner lite att så länge han reagerar på kokt (som ska vara mindre allergent) så kommer han reagera på rått också. Och så länge han reagerar på kokt ägg så är han allergiskt. Brukar ta vitan för den är mest allergener i.

    stämmer! Vitan innehåller mer allergen än gulan. Rå innehåller mer allergen än kokt. "Trasig" hud, tex pricktest är känsligare än hel hud. Tål man tex inte kokt ägg mot hel hud (som inte är rispad lite) så är man långt ifrån av med sin allergi.
  • Yosa
    Soffifi skrev 2011-09-27 22:31:08 följande:
    Hmm.. På vårt pricktest sa de bara att det blev en röd prick, alltså att hon reagerade..

    hos oss ritar de runt pricken/kvaddeln och sen tar en tejp över. Då fastnar det ritade på tejpen ocm sedan sätts in i journalen
Svar på tråden Äggallergitråden