• FruHeo
  Äldre 6 sep 22:23
  132529 visningar
  2830 svar
  2830
  132529

  MajMammor 2007 15

  2Fina skrev 2010-09-06 19:08:59 följande:
  Jag tror att jag och sambon har bestämt att vi ska gifta oss på Billys dop Vi ska nog inte göra det hemligt för vi vill byta efternamn och i så fall kolla med släkten vad som finns bakåt i ledet... Uj så spännande det blev samtidigt som det inte får kosta så mycket.... Inte så många gäster heller och ingen bröllopsklänning blir det nog då jag är såååååå överviktig
  Grattis!!!!!!!!!
  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 10 okt 18:42
  Tess82 skrev 2010-10-09 10:43:25 följande:
  Vet att det finns flera här som är duktiga på allergier och eksem så jag vill passa på att fråga lite innan jag ringer VC eller BVC eller var man nu ska vända sig. Linnea har alltid blivit väldigt torr på  höst/vintrarna och vi smörjer in henne efter varje dusch. I år har det blivit värre än vanligt och hon har nästan som eksem fläckvis på kroppen. Började redan tidigare i höst med eksem i knäveck och armveck men det hade jag också som liten så det har vi smörjt med receptfri kortisonsalva så har det försvunnit på nån dag. Nu har hon även haft eksem liknande på baksidan av låren upp mot rumpan. Även det gick bort efter ett par vändor med hydrokortison men vad tror ni, bör jag kolla upp mer vad det kan bero på eller kan det bara vara för att hon blir så torr?
  Ökar de om hon äter och/eller kommer i kontakt nått speciellt?  Är hon allergisk mot något? Annar låter det mer som atopiska eksem (böjveckseksem). Kyla och torr luft brukar generellt försämra eksem. Hydrokortison brukar hjälpa bra. Men det är viktigt att börja intensivt och smörja en gång/dag och sedan glesa ut det för att få bästa effekt. Kanske kan vara idé att smörja in hela henne med vanlig hudkräm varje dag för att hon inte ska bli så torr.
  Eftersom de har blivit värre tycker jag att du nog ska be någon läkare titta på det.
  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 10 okt 19:13
  3bus: Tufft just nu. Både S o M har varit och är riktigt risiga. Sådär så att jag  sitter med  telefonen i handen och funderarpå att ringa upp till barn. Men jag avvaktar, som vanligt, lite till. Dessutom har Ville visat lite tendenser till astma vilket INTE är vad jag vill. Men jag vet inte om det mest har med förkylning att göra eller om jag vägrat att se tecknena som faktiskt funnits  längs vägen. MEn han är fortfarande världens gladaste lilla  kille.  Dock är det lugna livet slut, ungen har övergått från att speedkrypa tillatt  springa! Så nu är  det träningspass från det att han vaknar tills dess att han slocknar  påkvällen.

  Annars, ja  jag har börjat jobba igen. Maken har S  o M varannan vecka och V ett par helger ibland sådär. Allt det går över förväntan. 1 november måste vi ha bestämt oss. Jag vet vad jag vill men jag vet också att maken har varit rätt tudelad (lite  sent kanske). Men som sagt, på en månad kan mycket  hända.
  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 11 okt 17:04
  2små2stora skrev 2010-10-10 19:30:09 följande:
  Trist att de varit så dåliga, men skönt att det funkar bra med varannan vecka.
   Har inte W läst manualen att det är vid 1 år de ska börja gå?

  Försökte maila dig tidigare i veckan men det kom tillbaka. 
  Hahaha den manualen har V inte läst kan jag säga. Inte någon annan manual heller för den delen. Mailade du till fl-inboxen eller hotmailmailen?  För  hotmailmailen kikar jag aldrig i.
  Kavat skrev 2010-10-10 21:34:02 följande:
  Hoppas ni löser det till det bästa för dig! Hjärta Krya på barnen!
  Tack tack!
  RosaNapp skrev 2010-10-10 21:55:52 följande:
  Heoo: det är ju 6 månader man har på sig efter 6-månadersgränsen sas.
  Har ni funderat på parterapi?
  Jo jag vet, men vi har själva sagt att 1november måste vi ha bestämt oss. Av den enkla anledningen att barnen måste få nått bra besked. Inte för att det blir lättare på något sätt alls. Utan snarare knepigare. Tror ibland att vi (läs jag) skyndar på processen lite mycket för att slippa tänka och känna. För jag är nog rätt tudelad egentligen. Bara det att jag inte kan svälja hans svek.

  Parterapi har vi gjort ungefär 3000ggr tidigare och det har aldrig fungerat något vidare. Så jag vill inte. JAg vet att det kan låta tjurskalligt men har man prövat 3000 gånger tidigare så blir man tveksam den 3001:a gången. Det som fungerat tidigare är att vi har fått hjälp på varsitt håll och sedan kunnat prata om saken. Men jag vet inte. Det kanske egentligen vore värt ett försök.
  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 13 okt 18:20
  Melisabeth skrev 2010-10-12 20:17:48 följande:
  Heo - Låter vettigt att försöka nå nått "slutgiltigt, måste ju tära på alla om man är ambivalent.
  Men om jag förstod det rätt så var det nått speciellt som utlöste det? Tidigare han jag bara fått uppfattningen om att det varit "tiden". Det ställer ju saker i lite olika situationer också. Men får hoppas ni kommer fram till ett gemensamt beslut iaf - så "alla blir nöjda" sas.
  Får hoppas V klarar sig utan att bli drabbad han med.
  Tiden har varit en grundläggande orsak. Eller kanske snarare tidsbristen, den ickeexisterande tiden för varandra. Tankar på att gå isär har funnits länge, i alla fall hos mig. Det har varit svårt att se att det finns någon kärlek kvar. Visst har vi haft bra perioder, det ska jag inte sticka under stol med. Men när den bra perioden övergått i en dålig period så har den oftat blivit mkt värre än den förra svackan. När vi sedan rest oss ur svackan har vi bara kommit halvvägs upp till starten. Lite som det där mattexemplet med snigeln som klättrar i en brunn, det regnar och den åker ned en halvmeter. Så efter tio svackor fanns det ingen bra period kvar längre. Utan bara mer eller mindre  svacka. Jag löste desperationen genom att slukas upp av barn, hus och renovering. Maken löste det genom att vara otrogen. Så ja, en specifik händelse fick mig att få nog. Men det var en kaskad av händelser innan som gjorde att vi hamnade där.
  En del av mig ser det och kan se att makens otrohet inte var något lustigt. Den andra, känslomässiga delen, är fortfarande jävligt arg, sviken och ledsen. Han svek och det  kommer jag aldrig kunna förlåta honom för.
  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 25 dec 01:22

  ja god jul på er brudar. Helt otroligt vad stora och söta ungar vi har!


  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 14 jan 16:47
  mumia skrev 2011-01-14 12:13:59 följande:
  Plus 
  Grattis!!!!!
  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 13 mar 14:48

  Hejhej!
  Jag har varit en passiv läsare som vanligt! Men nu så kanske det blir lite ändring.

  Bortskämda? Ja ni, bra fråga. JAg vet inte. Inte med leksaker kanske. Vi försöker att inte köpa en massa saker till dem utan faktiskt göra saker istället. Dock går det ganska bra i stöpet när ingen av dem nu f¨r gå på dagis eftersom risken att Saga smittas av nått ytterligare skit är alldeles för stor. Så då måste vi försöka aktivera dem hemma istället. Så då blir det lätt lite nya saker hela tiden. MEn vi försöker i alla fall köpa saker som gör att de kan aktivera sin fantasi lite. Typ pysselprylar, ritsaker etc. vilket tas emot med glada miner. De har lugnat ned sig ganska mycket mina brudar och är riktiga pysseltöser. Herregud, tonvis med teckningar, halsband etc. blir det varje dag.
  Tyvärr är väl Melina den som hamnat lite i skymundan senaste tiden. Ville behöver ju sitt, han klarar sig ju inte riktigt själv på samma sätt och Saga har varit så fruktansvärt sjuk. Lilla skruttan. Ja så nu ligger fokuset på att hon ska bli frisk. Men det märktes ganska tydligt på M att hon inte riktigt fick all uppmärksamhet hon behövde. Usch det känns så hemskt att inte riktigt räcka till för alla sina ungar. Men då ryckte superfarfar in. Så ja, nu hoppas jag att det ordnar sig.
  Vi har ju efter en lång och rätt infekterad strid fått lov att vara hemma med Saga minst två månader till. Men som sagt, det är svårt att aktivera dem på samma sätt som dagis kan. Så jag sitter här och försöker komma på hur vi kan få den där stimulansen, sångerna, fysiska aktiviteterna etc. fast utan att träffa andra barn. Skönt att våren är i antågande.


  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 15 sep 09:37

  Hej! Läser mest och skriver inget.
  Men jag vill bara säga: Lycka till Mumi! Hoppas att allt går galant och att ni snart har er lilla plutt hos er. Kram kram!


  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 2 okt 20:00
  Mumia: Grattis grattis grattis till lill(?)killen! Grattis till Ina som blivit storasyster. Säger som DP, lite orginellt att föda på toagolvet bara.... Hoppas att ni mår bra alla fyra.

  DP Visst var det du som frågade om Ville fortfarande klättrar??? Joooo det kan man säga. Lampsvingar nr 1! Han fyller 2 i januari. Kan väl säga att det ändrat karaktär om man jämför med när han var 7-8mån. Nu är det mer klättra högt och sedan hoppa. Just den biten, att han hoppar och förväntar sig att någon tar emot är ganska besvärlig kan jag säga. Många blåmärken, fläskläppar och plåster blir det innan kvällen är slut. Det finns liksom inte nått slut på't.

  Annars, Melina har varit en vecka på dagis! Tänk vad lite sällskap, andra barn att leka med och stimulans kan gära. Ojoj säger jag bara. Dessutom, vi hinner fokusera mer på Saga och framförallt kanske på Ville. Helt otroligt. Alla nöjda alla glada. Hihi

  Kram
  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 5 jul 11:41

  Grattis till alla småsyskon som är pågåg!
  Här har solen strålat i flera dagar nu, lite regn på kvällarna. Men oj så underbart med sommar, hav och lite lugn och ro. Vi mår bra och har inte varit sjuka sedan april! Heeeeeelt galet. Annars är det mest måla hus som står på kartan för maken. Jag ligger mest i solstolen, känner mig tjock och orörlig. S o M har lärt sig simma men förbereder mest lillasysters ankomst i slutet av september. Inte för att vi skulle ha ett barn till egentligen meeeen så gick det som det gick när jag skulle byta spiral och den nya inte gick att få på plats!


  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 6 jul 21:12
  mumia skrev 2012-07-05 22:04:35 följande:
  Grattis till bebbe i magen!
  För låt näsvis fråga men...är det ny gubbe nu?? Har för mig du separerade, eller ni kanske lagade förhållandet?

  Hoppas ni fortsätter hålla er friska!!
  Tack! Äsch, ingen fara med näsvisa frågor. Det är samma karl som innan. Vi lyckades under en av alla iva-vändor med Saga inse att vi trots allt behöver varandra, att det någonstans fanns en gnutta kärlek längst in. Så vi har lyckats reparera förhållandet till viss del. Långt ifrån där vi var en gång, men egentligen kanske bättre än innan..... Knepigt i alla fall oavsett det där med förhållanden.
  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 13 jul 08:59
  Evsi skrev 2012-07-13 08:09:23 följande:
  GRATTIS MEMBA!!
  jag väntar oxå mitt 3e (men det är fortfarande jätte hemligt)  
  Grattis!!
  memba skrev 2012-07-13 03:01:30 följande:
  Skrev att Leia Chanelle föddes igår/torsdag, 4,4 kg och 54 cm !
  Grattis!

  Fina bilder på alla våra godingar......
  lycklig fyrbarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 20 okt 00:21

  Saga längtar inte till skolan på samma sätt som Melina gör. Hon säger ofta: nästa år mamma, då får jag börja nollan och då går jag i skolan. Då är jag stor, som Linda. Jag ska också bli doktor, som Linda..... Anar ni en idol?
  Saga är mer: äsch, jag vill leka.... En brud som älskar klänning och en som hatar det. Spännande!

  Ville är inte nådigt trotsig och vild den ungen. Herreguuuuuud! Han är klart en klass för sig, mer åt Sagahållet. Förstår inte vad som hänt. Från en lugn och harmonisk grabb till en fullständig vildbattning på ett halvår. Tokunge.

  Lillasyster, även då lillfarmor kallad. Barnen vill kalla henne för farmor, ironiskt nog ser hon ut som farmor. Världens bästa bebis. Glad, nöjd, skrattar, äter, växer och andas som hon ska (alla de andra tre har ju sin astma.....). Tänk om vi bara kunde enas om ett tilltalsnamn. Hon ska få Christina efter ena delen i farmors dubbelnamn. Sedan var det allt med tilltalsnamn, vi har tusen förslag. Meeeen vi är aldrig överens. Har ca sex veckor på oss att komma på nått. Men vi får väl se. Får jag välja kommer hon heta Alva. Får maken välja, Vera.


  lycklig fembarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 20 okt 06:15
  2små2stora skrev 2012-10-20 05:30:15 följande:
  Heo: Döp henne till Alva Vera Christina med Christina som tilltalsnamn men kalla henne för Stina

  Med tanke på Sagas senaste år är det inte konstigt om hon vill leka hon har ju tappat nästan 1 år
  Hm, varför inte. Alva Vera Christina är ju en superduperkombo ju. Så kallar kallar ungen för lillfarmor tills hon själv kan välja. Hihi! Ska genast föreslå det när vildingarna och sömntutorna vaknat.  Eller kallar vi henne helt enkelt kanske för finastina! Stina i sig är kanske lite väl likt Saga och Melina för min smak. Men vad sjutton.

  Inte alls konstigt att Saga bara vill leka, tror egentligen hon tappat mer än 1år, nästan 2 om man tänker till lite. Har funderat lite på om Melina ska få börja på lekis och Saga gå ett år till på dagis. Men jag vet inte. De är så himla samansvetsade just nu och behöver verkligen varandra. Får vi bara vara friska kanske det känns som att Saga är mer redo för lekis (jaja, jag veeet, det heter inte lekis.....) om ett knappt år.

  lycklig fembarnsmamma!
 • FruHeo
  Äldre 20 okt 23:19

  Det är under betänkande. Inget nej än.... Kan väl säga att jag blir mer och mer förtjust i det hela och framförallt i Vera. Men säg inte det till maken.......!

Svar på tråden MajMammor 2007 15
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.