• Lady Dahmer

    Jo, jag är en manshatare.

    Jag hatar Mannen och allt han står för. Jag hatar könsrollen och allt vad den står för. Det Manliga.

    Jag har blivit utsatt för sexuella kränkningar och övergrepp sen jag var liten.  Inte av en man. Inte av två. Inte av tio. Utan många många många fler. I år. I en livstid. Majoriteten av män jag träffat är svin. Majoriteten av mina vänner har blivit utsatta för sexuella kränkningar och övergrepp. Majoriteten av kvinnor jag haft kontakt med har blivit utsatta för sexuella kränkningar och övergrepp.

    Av NORMALA män med normala liv. De är pappor, makar, vänner - . Inga monster alls. (för ett monster ser man) De är de slags män vars fruar och vänner och barn säger "inte han, han är så snäll så! Inte min man!"

    Jag vet att min bild och mina känslor är färgade av min verklighet och mina erfarenheter, men den vetskapen betyder ingenting. Känslan är ändå där. Jag hatar män. Jag litar inte på dem. Jag blir nervös av dem. De skrämmer och hotar mig.

    Det positiva är dock att detta gjort mig mer övertygad genusförespråkare. Könsroller och könsbunden fostran skapar offer och förövare. Män fostras att vara sexuellt aggressiva, att de ska ta för sig, ragga, inte ta ett nej, de fostras även att vara starka och kraftfulla. Kvinnor fostras att vara passiva sexuellt, att ta emot, att passa upp, att säga ja.

    Och det förlorar vi alla på.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-25 10:03
    jag har skrivit lite mer om just hur vi fostrar pojkar till förövare och flickor till tacksamma offer här:

    www.familjeliv.se/Forum-5-109/m50899574.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-02 19:10
    För er som är extra tröga, saknar läsförståelse eller helt enkelt inte läst ts ordentligt:

    Jag hatar inte individer. Jag går inte runt och är arg hela dagarna eller blänger på och hatar varje karl jag träffar.

    Jag skiljer på den enskilda mannen och Mannen/kollektivet/mansrollen.

    Jag hatar inte människor pga kön. jag hatar mansrollen. Könsrollen. Män är inte sin könsroll. Det är inlärt beteende. En social konstruktion.

    -----------

    tips! klicka på (visa endast) bredvid mitt namn och läs mina andra inlägg om nåt är otydligt.
  • Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.
  • Lady Dahmer
    ikasan skrev 2010-02-20 20:27:34 följande:
    Jag vet inte vad du har varit utsatt för, men jag hoppas att det befogar sådana hejdlöst genereliserande åsikter som du häver ur dig.Jag misstänker att det är ganska många som inte håller med dig, men känner starkt med dig. Blir man så bitter så är man ganska bränd. Trist för dig.Jag känner inte igen mig ett färn i det du säger. Har själv blivit utsatt för diverse påhopp, men för min del har det varit mer konstruktivt att se det som att en person inte haft tydliga gränser eller fucked up värderingar, inte närmare hälften av jordens befolkning. Du framställer dig själv som ett offer i det jag har läst av din ts och dina inlägg. Hur skulle det vara om du själv tog ansvar för din egen situation och hur du själv känner inför män?
    jag tar ansvar och jag är inte bitter.

    jag berättar bara vad jag känner och varför.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • ikasan
    Lady Dahmer skrev 2010-02-20 20:30:52 följande:
    jag tar ansvar och jag är inte bitter. jag berättar bara vad jag känner och varför.
    Det är en sak att berätta vad man känner och en annan att lägga värderingar på andra.
  • Lusthan

    Jag hatar inte män. Det tar så mycket tid och kraft ifrån mig. Däremot så innebär det inte att jag alltid litar på män av just de saker du räknade upp i trådstarten. Därför försöker jag mitt allra bästa med den son som jag har för att han ska växa upp och bli en sådan man som jag vill att han ska vara. En man som har respekt för sina medmänniskor och däribland även kvinnor. Jag vill att han ska bli som min sambo. En som inte ser skillnad på könen utan för personerna som är bakom könen.

    Jag är också väldigt intresserad av genus och gick under hösten Genuspedagogik som en del av min utbildning. Det har gett mig en hel del faktiskt. Den har gett mig ett tänk och en förståelse och jag kommer ta med mig detta sedan när jag börjar jobba.

    Jag förstår att du med den erfarenhet som du har hatar män. Jag har inte samma erfarenhet som du, i alla fall inte riktigt lika illa men det är klart att jag under mina år från det att jag kom in i puberteten som lågstadieelev har varit utsatt för massor med blickar, kommentarer och än och annan som tafsat också och trott att det som är mitt är rättmätigt deras.


  • M C

    Innan jag träffade på intelligenta människor i min vardag tyckte jag att män var ena riktiga dårfinkar.
    Men det kan jag inte säga med bästa vilja i världen längre.
    Detsamma gäller kvinnor. Förut var kvinnor för mig ena riktiga idioter som bara förtalade varandra.

    För mig är det absolut inte könet, det är intelligensen.


    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • idiblon
    Lady Dahmer skrev 2010-02-20 19:52:55 följande:
    jo det kan nog stäma. folk är i överlag idioter. jag tror det handlar mest om att jag är rädd egentligen.
    Du och jag är mer lika än du kan fatta. Men gudars vad olika vi analyserar och därmed tycker och tänker för det. Jag begriper mig bara inte på hur du kan vara så klockrent jävla lysande great ibland sen så himla plump vid andra tillfällen, men antagligen så är du som jag på den punkten också.

    Och taktilt försvar is the shit.
    Eisa loves me.
  • Adoniram
    Lady Dahmer skrev 2010-02-20 19:28:09 följande:
    det skulle innebära att vi har våra personligheter till 90% klara när vi föds och det låter ju inte hemskt troligt.
    Där kom den fram. Kärnan i hela din argumentation. Nu är det ingen tvekan längre om att du ser människan som en maskin. :) Tack för förtydligandet.

    Låt oss säga att denna forskaren har rätt. Endast 10% beror på miljön. Genast uttalar du att det måste betyda att vi "har våra personligheter till 90% klara när vi föds". Fantastiskt!

    Du delar alltså upp människans psyke, personlighet, intelligens, ja allt, i två delar. Det som vi får med oss när vi föds och det som påverkas av miljön. Antingen är det det ena eller det andra. Eftersom vi inte kan påverka det vi får med oss när vi föds är det miljön vi ska ändra på i din värld. Annars går det galet och inga kommer att vara fria.

    Var är intelligensen i det här? Var är människans egenskap att tänka rationellt? Var är ansvaret? Till och med djur kan klara sig bättre än det du kallar människa.

    Låt oss ta ett exempel. Olle föds i en familj där mamman super och pappan slåss. Mammans drickande har gjort att Olle föds liten och klen. Olle bor i ett höghus där hyran betalas av kommunen. Olle får stryk av pappan och får ofta vara den som ska ta hand om mamman eftersom hon inte kan klara av att ta hand om sig själv när hon är full. Arven är skit, miljön är värre.

    I din värld, där Olle är en maskin och slav under miljön, så kan man endast rädda Olle genom att gå in och ändra hans miljö. Olle kan inget själv.

    Nu visar det sig dock, att Olle inte är nöjd med situationen. I tonåren börjar han önska att han vill mer med sitt liv. Har bestämmer sig för att ta skolan allvarligt även om det är svårt med hans situation i hemmet. Han sattsar stenhårt och lyckas bra. Han kommer in på naturlinjen på gymnasiet och fortsätter att sattsa hårt på pluggandet även om han kämpar med problemen hemma.
    Han kommer in på universitetet och skaffar ett studiejobb. Han jobbar hårt med både jobb och studier och efter 10 år så är han läkare. Han får jobb och drar hem 70 000kr i månaden. Han gifter sig, köper ett fint hus och bilen han har drömt om sedan han var liten. Han är glad.

    I din värld är detta helt omöjligt. Det enda som kan hända i din värld, är att Olle blir ett psykfall som lever på socialbidrag. Orsaken är att han har präglats av sin miljö. Det är alla andras ansvar än Olles. Han är en slav och en maskin som inte kan göra något åt sitt liv, men styrs helt av hans uppväxt.

    Detta är ett ganska extremt exempel, men tagit från verkligheten (en av mina vänner). Om vi nu vänder tillbaks till genusdiskussionen, så handlar den om att man ska vara försiktig så man inte förstör barnens framtid genom att ge pojkar blå kläder och låter flickor leka med dockor osv. Om mu Olle kan bli läkare trots att hans uppväxt var så hemsk, hur stor roll tror du det spelar om ett barn har en röd eller en blå tröja på sig?
  • idiblon
    Adoniram skrev 2010-02-20 21:51:54 följande:
    Där kom den fram. Kärnan i hela din argumentation. Nu är det ingen tvekan längre om att du ser människan som en maskin. :) Tack för förtydligandet. Låt oss säga att denna forskaren har rätt. Endast 10% beror på miljön. Genast uttalar du att det måste betyda att vi "har våra personligheter till 90% klara när vi föds". Fantastiskt! Du delar alltså upp människans psyke, personlighet, intelligens, ja allt, i två delar. Det som vi får med oss när vi föds och det som påverkas av miljön. Antingen är det det ena eller det andra. Eftersom vi inte kan påverka det vi får med oss när vi föds är det miljön vi ska ändra på i din värld. Annars går det galet och inga kommer att vara fria. Var är intelligensen i det här? Var är människans egenskap att tänka rationellt? Var är ansvaret? Till och med djur kan klara sig bättre än det du kallar människa. Låt oss ta ett exempel. Olle föds i en familj där mamman super och pappan slåss. Mammans drickande har gjort att Olle föds liten och klen. Olle bor i ett höghus där hyran betalas av kommunen. Olle får stryk av pappan och får ofta vara den som ska ta hand om mamman eftersom hon inte kan klara av att ta hand om sig själv när hon är full. Arven är skit, miljön är värre. I din värld, där Olle är en maskin och slav under miljön, så kan man endast rädda Olle genom att gå in och ändra hans miljö. Olle kan inget själv. Nu visar det sig dock, att Olle inte är nöjd med situationen. I tonåren börjar han önska att han vill mer med sitt liv. Har bestämmer sig för att ta skolan allvarligt även om det är svårt med hans situation i hemmet. Han sattsar stenhårt och lyckas bra. Han kommer in på naturlinjen på gymnasiet och fortsätter att sattsa hårt på pluggandet även om han kämpar med problemen hemma. Han kommer in på universitetet och skaffar ett studiejobb. Han jobbar hårt med både jobb och studier och efter 10 år så är han läkare. Han får jobb och drar hem 70 000kr i månaden. Han gifter sig, köper ett fint hus och bilen han har drömt om sedan han var liten. Han är glad. I din värld är detta helt omöjligt. Det enda som kan hända i din värld, är att Olle blir ett psykfall som lever på socialbidrag. Orsaken är att han har präglats av sin miljö. Det är alla andras ansvar än Olles. Han är en slav och en maskin som inte kan göra något åt sitt liv, men styrs helt av hans uppväxt. Detta är ett ganska extremt exempel, men tagit från verkligheten (en av mina vänner). Om vi nu vänder tillbaks till genusdiskussionen, så handlar den om att man ska vara försiktig så man inte förstör barnens framtid genom att ge pojkar blå kläder och låter flickor leka med dockor osv. Om mu Olle kan bli läkare trots att hans uppväxt var så hemsk, hur stor roll tror du det spelar om ett barn har en röd eller en blå tröja på sig?
    Problemet med det exemplet är att alla som inte är som Olle anses vara sämre, trots att de kanske inte är det. Även utan de biologiska förutsättningar mamman bidrog till genom att supa så att Olle blev liten, så har han en hel del med sig arvsmässigt. Hur mycket av det biologiska arvet och miljön inverkar är ju individuellt på så in i helvetes många plan att det bara är dumt att påstå att man i princip kan skita i miljön, för vissa av de som inte är maskrosor utan orkidéer hade kunnat bli bättre än maskrosorna om... Om.
    Eisa loves me.
  • faffner

    Det är därför jag bara umgås med män som är mer kvinnliga än jag själv ;)

  • Semper Idem
    faffner skrev 2010-02-20 22:07:23 följande:
    Det är därför jag bara umgås med män som är mer kvinnliga än jag själv ;)
    Och vem är du då? Skäggiga damen
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.