Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    plura skrev 2010-11-04 10:10:35 följande:
    Ja det låter bekant -får luska lite efter fungerande skrivare.
    Exempel på transfer kan du hitta i ett av mina allra första inlägg Använde detta när lilleman var liten och jag tyckte det fungerade bra, framförallt det för ljusa tyger. Det för mörka tyger tyckte jag blev lite glansigt.
  • Mimmi 71

    Jag Bibbi är oslagbar!

    Själv är jag trött, trött, trött. För mycket sömnad den senaste tiden. Men jag har inte riktigt tiden att vara trött riktigt än. Det är dags för att trycka fast ett antal tryckknappar och granska kvalitétsgranska produkterna som skall följa med på helgens marknad. Sedan skall det packas för i morgon bitti bär det av till Göteborg med en sväng om Ulricehamn för att hämta upp lite härlig velour hos Andersson & Hjalmarsson.

    Men allra först skall jag öppna ett paket ifrån USA fullt med tryckknappar.

  • Mimmi 71

    Just det - mässan är igång! Åh, jag hade gärna varit där för att känna, klämma och shoppa tyg, men mest för att säga hej till alla sömnadskamrater. Precis som någon skrev tidigare så skulle jag vilja köpa tyg från många ställen för tillfället och ett besök hade ju sparat en hel del fraktkostnader Jny´s nya tyg och Snooks sniglar och ugglor är jag sugen på. Vi får se hur mycket pengar som "kommer in" i helgen.

    Själv har jag en färdigpackad och fullastad bil och nu skall jag och lilleman bara göra oss iordning och sedan bär det iväg ned mot Göteborg, med stopp i Ulricehamn. Tyvärr har ju inte A&H öppet sin butik idag så det blir bara hämtning av beställda tyger. Synd för de har så mycket fint i butiken som man kan kika på.

    Ha en bra helg allihop!

  • Mimmi 71
    MrsMumrik skrev 2010-11-08 09:56:19 följande:
    Hej tjejer! Jag har ju börjat smyghänga här lite på slutet och gör mina första trevande sömnadsförsök här hemma med en 3 månaders bebis. Besökte mässan igår och handlade alldeles för mycket

    Tänkte fråga om ni har era egna bloggar där man kan kika på era alster och få lite inspiration?
    Stämmer som Pumpa skriver - länk i presentation har de flesta och går man in på en blogg så kan man ofta länka sig vidare därifrån.

    Så avundjsuk jag är på er alla som besökte mässan. Det verkar vara en trevlig mässa med mängder av härliga tyger. Själv fick jag iallafall med mig 8 st enfärgade velourer från Andersson & Hjalmarsson. Mest nöjd är jag med ett mörkt grafitgrått liknande det Jny hade men som har tagit slut hos henne. Av detta skall jag sy en härlig OM-tunika till mig själv hade jag tänkt.

    Sedan hade jag faktiskt tänkt att surfa in på en del nätbutiker för sykontot blev faktiskt en hel del påfyllt efter helgens marknad. Jippey!!!!
  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-11-08 10:45:33 följande:
    Det märks att folk har börjat julshoppa nu. Det är full rulle i nätbutiken. Jag hade FEM paket med mig till brevlådan i morse. Helt galet!

    Nu är jag tacksam för att jag gjorde ett "postkontor" i syrummet för ett tag sedan. Och att jag köpte frimärken för 1000 kronor (skickar det mesta till utlandet, så det är inte ovanligt med porto för 60 kronor, eller mer). Och så har jag alla mina silkespapper och snören och visitkort och tackkort och småpresenter på samma ställe.

    Fler som har postkontor?
    Njae, egentligen så har jag ju ett stort skrivbord som är tänkt till pappersarbete mm för sömnaden och där har jag även allt som berör posthanterintgen. Men i och med vårt garagebygge så har syrummet blivit belamrat med ett antal flyttkartonger och ytan har därför krympt. Nu blir nytvättade tyger och tyger som använts men inte hittat in till garderoberna liggandes på detta skrivbord

    Men jag håller med om att all hantering av sömnad och försäljning måste gå smidigt så ett "postkontor" är lika viktigt som pappersarbetet vid exv fakturering/bokföring som själva sömnaden.
  • Mimmi 71
    sarahl skrev 2010-11-08 11:36:22 följande:
    någon som driver hobbyverksamhet o kan berätta lite för mig, jag funderar på att ta steget!
    För hobbyverksamhet är det inget större steg än att hålla iordning på papper och när du deklarerar som vanligt lägga på ev vinst ovanpå övrig inkomst. Så mycket vinst brukar man ju heller aldrig göra så det är för det mesta endast att ha kvar alla papper så att man kan bevisa "icke vins" i 5 (?) år tror jag.
  • Mimmi 71
    TiLo skrev 2010-11-08 17:55:50 följande:
    Ni som syr och säljer vidare. Använder ni köpta mönster då eller egengjorda? Måste man uppge varifrån man köpt tyger eller mönster när man säljer?
    Egengjorda för enkelhetens skull.
  • Mimmi 71
    ak74 skrev 2010-11-08 18:34:42 följande:
    Är det någon som byggt hemsida med hjälp av one.com:s egna program? Tänkte göra ett försök med deras web creator ("gör din hemsida med bara 3 klick" Jo, jag tackar...) Det går inget vidare...
    Tidigare har jag använt mig av ett väldigt enkelt program som heter Intellyweb men jag har förbrukat alla mina 3 inloggningar till det programmet...

    Trött jag blir!!! 
    Hör av dig - jag använder one.com
  • Mimmi 71
    plura skrev 2010-11-11 10:32:28 följande:
    Byta dragkedja i fodrad (köpt) vinterjacka, nån som gjort det?
    Äldsta sonens vinterjackas dragkedja har gått sönder, ej nån bytesrätt då den nog klämts sönder i bildörren kanske *funderar*
    Tittade på jackan nu och man måste ju sprätta upp typ hela jackan för att komma åt. I ärlighetens namn så ser jag ju inte en enda söm då jacka och foder är vändsytt.
    Hur sjutton gör jag?
    Även om ni aldrig bytt så kanske nån kan ge nåt tips, om ni tittar på hur era egna jackor är sydda. 
    Vill inte köpa en ny  
    Du får sprätta sidsömmen på fodre för att komma in. Sedan syr du i dragkedjan för sist nästa ihop fodret (eller om man är lat som jag sy med maskin) igen.
  • Mimmi 71
    tinni78 skrev 2010-11-11 12:13:06 följande:
    Varför måste det vara så trist att sy vändhål, jag håller på med ett gäng bakelser men det tar ju sådan tid att sy ihop vändhålen. Och inte går det fortare när man passar på att surfa under tiden man syr :-S.
    Och inte kan man fuska när de är så synliga heller I fodrade jackor exv så brukar inte mina vändhål bli igensydda Blir de för ovanlighetens skull det så gör jag det på maskin.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd