• Svar på tråden Tvillingar sommaren 2010 del 2
  • Sara 84

    Jag tar gärna också emot all hjälp jag kan få på förlossningen. Tycker att det känns tryggt att de håller sån koll på en {#lang_emotions_smile}Börjar däremot bli nojjig för att det kommer bli snitt. Vet ju att risken är stor, så försöker att förbereda mig på att det kan bli så.
    Men precis som du säger Tess N så är det viktigaste att dom kommer ut och mår bra!

    Om det blir planerat snitt, nån som har koll på vilken vecka det kan tänkas bli? För då väntar man väl inte till vecka 40, framförallt inte när det är tvillingar?

    Är i vecka 28 nu, den här graviditeteten har hittills gått så otroligt fort! Men samtidigt känns det lååångt kvar tills den 12 juni.

  • Ecorelle
    6 Små Älsklingar skrev 2010-03-15 19:06:26 följande:
    Är det bara jag som gärna vill vara övervaka under förlossningen och som gärna tar emot både eda och lustgas? Jag gillar att att sitta med ctg, man ser hela tiden hur bebisen mår och jag ser när det är dags att börja sippa lustgas Jag har inte behövt vara sängliggande för ctg, jag kan stå upp och röra på mig, visserligen bara runt sängen men vart ska gå?Jag älskar den speciella stämningen i förlossningsrummet, tycker nästan det är lite synd att det är sista gången
    Tror ändå att de flesta tycker att det känns okej med övervakning och medicinsk smärtlindring. Det är nog ganska få som jag, som känner inte känner sig trygga på sjukhus.
  • Buddha74
    Ecorelle skrev 2010-03-15 21:32:04 följande:
    Tror ändå att de flesta tycker att det känns okej med övervakning och medicinsk smärtlindring. Det är nog ganska få som jag, som känner inte känner sig trygga på sjukhus.
    God morgon tjejer
    Ja vi är verkligen olika vi mammor. JAG kommer mer eller mindre kräva kejsarsnitt(efter hur förra förlossningen utvecklade sig och till sist blev akutsnitt). Jag vill inte ens pröva föda dessa två vaginalt. Vet att jag är konstig där, dom flesta kan absolut inte tänka sig kejsarsnitt överhuvudtaget och tycker att det känns som ett misslyckande om det slutar med KS. Inte jag - I love it.
    JAg kan inte hellerförstå hur man ens skulle överväga tanken att föda barn hemma i vardagsrummet(eller var man nu håller till i sitt hus {#lang_emotions_wink}). Jag hade varit livrädd att nått skulle gå fel. Skulle inte känna mig trygg utan den där övervakningen. Men det är tur att alla är olika, tänk vad tråkigt allt hade varit om alla var likadana.

    Jag skulle inte heller fundera på att inte ha barnvagn. Det är det absolut enda jag inte skulle vilja vara utan av babysaker. Används ju hela tiden(i alla fall i våran familj). Inte kan man ju gå och handla mat(jo en matpåse kanske) med sjal och ingen vagn att sätta alla sina matpåsar i. Ha ha. Dagens i-lands problem. Men faktiskt himla intressant hur olika vi mammor resonerar med allt som har med barn att göra.

    Jag kommer antagligen inte köpa någon amningskudde heller. Den jag köpte med första barnet använde jag endast en gång. Världens mest överskattade sak enligt mig. Gick inte att använda. Ammade utan kudde i 8mnd. Men det är ju möjligt att jag måste tänka om på den saken. Blir kanske svårt att dubbelamma utan amningskudde. Ja den som lever får se...

    Nä, får väl jobba lite nu. Har ju redan slösat 30min arbetstid på FL. Inte bra...ha ha
  • Makima46
    6 Små Älsklingar skrev 2010-03-15 19:06:26 följande:
    Är det bara jag som gärna vill vara övervaka under förlossningen och som gärna tar emot både eda och lustgas? Jag gillar att att sitta med ctg, man ser hela tiden hur bebisen mår och jag ser när det är dags att börja sippa lustgas Jag har inte behövt vara sängliggande för ctg, jag kan stå upp och röra på mig, visserligen bara runt sängen men vart ska gå?Jag älskar den speciella stämningen i förlossningsrummet, tycker nästan det är lite synd att det är sista gången
    Har inte sagt att jag ej vill ha smärtlindring.{#lang_emotions_cool} Har använt lustgas och bäckenbottenbedövning vid mina 2 tidigare förlossningar.

    Vill bara inte vara sängbunden, utan vill kunna vara uppe och röra på mig. ( även om det bara är runt sängen)

    Får ta reda på hur det fungerar nu när de ska övervaka 2 bebisar.
    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Mamba

    Kikar in lite snabbt, har inte haft mkt tid på internet det sista. Har varit på semester och sen kommit hem.

    VI var på UL i förra veckan och 1 bebis är en pojke och den andra är med största sannolikhet en flicka. Men vi ska tebax dit om 2 veckor och får nog veta ordentligt då hoppas jag.

    Jag mår bra faktiskt.Foglossningen är i princip borta, får lite sammandragningar ibland men bar aom jag verkligen anstränger mig. Trött är jag men inte lika mkt som för ca 5 veckor sen..
    Är i v 22 i morgon, tiden har verkligen gått foooort!!!


    vi har flyttat till Zürich------>emigrera.blogspot.com
  • Makaroon
    Makima46 skrev 2010-03-16 09:00:02 följande:
    Har inte sagt att jag ej vill ha smärtlindring. Har använt lustgas och bäckenbottenbedövning vid mina 2 tidigare förlossningar. Vill bara inte vara sängbunden, utan vill kunna vara uppe och röra på mig. ( även om det bara är runt sängen) Får ta reda på hur det fungerar nu när de ska övervaka 2 bebisar.
    Ja det är mest det, att inte kunna röra sig! Det kan ju ta ett tag och jag är otålig i vanliga fall! Att ha övervakning i intervall (en gång i halvtimman eller så?) tycker jag borde vara tillräckligt ifall det inte är några uppenbara problem. Dessutom låter det logiskt för mig att det hjälper värkarbetet ifall man kan vara i rörelse, stående eller åtminstone sittande, så att tyngdkraften hjälper till! Har inget emot smärtlindring heller, men jag gillar inte tanken på sprutor som ska "skynda på" förloppet utan tror nog att så länge allt är bra med dom små är det bättre för min kropp att det får ta den tid det tar. Därför vill jag inte heller bli igångsatt tidigare än v 40 av rutin, trivs dom så gör som.

    Enda anledningen jag personligen vill undvika snitt är återhämtningen. Skulle bli fruktansvärt frustrerad av att inte kunna lyfta tungt eller röra sig smärtfritt på flera veckor när man har två små som måste skötas dygnet runt (och en liggdel som måste lyftas in igenom ytterdörren....). Blir redan irriterad på att jag inte kan ut och promenera som jag brukar pga ryggvärk och ork. Men jag förstår dom som väljer snitt. Min mamma gjorde det med både mig och min bror efter en tidigare traumatisk upplevelse.

    Men jag tänker planera för alla eventualiteter (kontrollfreak, jag?) och kommer inte att bli besviken hur det än går så länge pojkarna och jag mår bra!

    Massiveattack: Fin berättelse tycker jag! Och jag håller helt med på att vilja lägga av med jobb... två veckor kvar för mig!!! Sen påsk och lättja!

    Långt igen, sorry. Har tänkt mycket på det runt förlossning på senaste så det är skönt att kunna dela med sig och höra andras tankar och erfarenheter. Tack ska ni ha!
  • hannapanna 84

    Jag är så uttråkad...


    De e såå vackert väder.. men jag orkar inte vara ute.. det e för kallt för att sitta ute.. minus 14 och fixar inte att gå...
    skickar ut walle men  stackars tyra får bara vara ute när hon sover!!
  • hannapanna 84

    Jag vill inte heller ha oxytocindropp.. och ingen epidural.. men jag vill gärna vara på sjukhuset... och jag vill gärna ha massor av lustgas =)


    vill inte snittas! vill inte bli talad med då jag har värkar.. 
    vill inte heller ha ctg hela tiden för jag tykcte då jag födde förra gången att det gjorde ont på magen att ha ctg!
    varje värk tog jag bort den och bm satte på den igen =)
    men tyra va ju prematur så då var det ju övervakning mer än det inte var det..
    förmodligen blir det samma med tvillingarna eller ännu mera övervakning.. 
    känns inget vidare att tänka på denna förlossning faktiskt..
    det känns bara som att man kommer ha en massa folk stirrandes mellan bena på en och att man kommer få ligga i gynställning och vara totalbedövad och skalpelektråd osv osv...
    läste nånstand att det är vanligt med värksvaghet hos tvillingmammor för att livmodern helt enkelt bara är för stor!!! så droppet får man nog räkna med... åtminstone efter ettan e ute...
    Mardrömmen e ju att föda den ena vaginalt och den andra med snitt!! mörbultad åt alla håll och kanter!
    snart borde det börja ploppa ut lite ungar faktist... 
    Kan vi inte köra en uppdatering av hur långt vi e gågna nu?
    Jag e i vecka 24 tror jag.. 
    jo för jag ska ju på TUL på fredag och det gör man var tredje vecka med enäggs.. och förra gången va vecka 21..
    NI andra då??
  • Ecorelle
    Buddha74 skrev 2010-03-16 07:34:49 följande:
    God morgon tjejerJa vi är verkligen olika vi mammor. JAG kommer mer eller mindre kräva kejsarsnitt(efter hur förra förlossningen utvecklade sig och till sist blev akutsnitt). Jag vill inte ens pröva föda dessa två vaginalt. Vet att jag är konstig där, dom flesta kan absolut inte tänka sig kejsarsnitt överhuvudtaget och tycker att det känns som ett misslyckande om det slutar med KS. Inte jag - I love it.JAg kan inte hellerförstå hur man ens skulle överväga tanken att föda barn hemma i vardagsrummet(eller var man nu håller till i sitt hus ). Jag hade varit livrädd att nått skulle gå fel. Skulle inte känna mig trygg utan den där övervakningen. Men det är tur att alla är olika, tänk vad tråkigt allt hade varit om alla var likadana. Jag skulle inte heller fundera på att inte ha barnvagn. Det är det absolut enda jag inte skulle vilja vara utan av babysaker. Används ju hela tiden(i alla fall i våran familj). Inte kan man ju gå och handla mat(jo en matpåse kanske) med sjal och ingen vagn att sätta alla sina matpåsar i. Ha ha. Dagens i-lands problem. Men faktiskt himla intressant hur olika vi mammor resonerar med allt som har med barn att göra. Jag kommer antagligen inte köpa någon amningskudde heller. Den jag köpte med första barnet använde jag endast en gång. Världens mest överskattade sak enligt mig. Gick inte att använda. Ammade utan kudde i 8mnd. Men det är ju möjligt att jag måste tänka om på den saken. Blir kanske svårt att dubbelamma utan amningskudde. Ja den som lever får se...Nä, får väl jobba lite nu. Har ju redan slösat 30min arbetstid på FL. Inte bra...ha ha
    Ja, det är ju det jag menar med att det snarare är jag som är ovanlig än de som vill vara på sjukhus och få medicinsk smärtlindring.
      För mig är det viktigt att få vara ifred när jag föder, att jag får känna mig trygg och att jag själv är den som har kontakten med barnet/barnen. Sjukhus passar inte mig helt enkelt, både för att jag dels måste ta mig 6 mil dit och dels för att jag inte vill gräla mig igenom en förlossning som jag gjorde med mitt första barn. Min tro är ändå att det allra viktigaste när en kvinna föder barn är att hon känner sig trygg, gör man det på sjukhus ska man föda där, gör man det hemma ska man föda där.
      Vi har en tvillingvagn ( mitt livs sämsta köp ) som jag köpte till de två första barnen innan jag visste om att sjal fanns. Nu har det stått i vår ladugård alldeles för länge, så jag ska försöka sälja den. Jag blir nog också den enda som säljer en tvillingvagn när jag ska ha tvillingar, .
      Vi har ändå så långt till affären att jag måste ta bilen, och i den ryms det mycket mat, .
      Amningskudde har jag aldrig haft heller, men förstår absolut poängen med att ha en när man får tvillingar. Jag vet bara inte vart jag ska få tag på en, skulle vilja se den i verkligheten innan jag slår till, .
  • ÄlsklingsAdam

    Hipp hipp hurra! Va på vul igår och de hittade en skiljeväg! Så nu är det ingen högriskgraviditet längre utan en "normal"enäggsgraviditet!


    SO happy,en stor sten föll från mitt bröst!
    Ha en trevlig dag alla!
Svar på tråden Tvillingar sommaren 2010 del 2