Inlägg från: Semlan10 |Visa alla inlägg
  • Semlan10

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Nu har vi provat välling och det var inte alls populärt. Suck... Har era små tyckt om vällingen med en gång eller vant sig efter hand?

    Vanillie, jag får väl också köpa en sån där heltäckande haklapp. Men tyvärr är alla haklappar och dylikt för stora för lilla Selma vilket inte direkt underlättar!

  • Semlan10

    Usch vad jobbigt Syssling, men vad skönt att lillen är på bättringsvägen! Det låter jätteläskigt, vad var det för virus han fick?

    Vi testade välling ikväll igen men Selma tycker den är blää. Provade att ge lite på sked när hon inte ville ha på flaska men hon skrynklade ihop hela ansiktet av avsmak Rynkar på näsan Det är havrevälling vi provat, havregröt har hon fått lite tidigare och iaf ätit lite av, tycker att det borde vara ganska lik smak? Men tänkte prova med majsvälling istället, efter några dagars paus.

    Vi köpte en sån där heltäckande haklapp till Selma idag, väldigt praktisk men den är stor som ett hus på henne så det ser rätt roligt ut

  • Semlan10

    Vanilie, så trevligt med en lyckad middag på restaurang!

    Syssling, vad skönt att lillen är frisk.

    Fru H, vad kul att du hänger med på onsdag! Kl 12 funkar nog för mig - våra rutiner är i ruiner efter semestern och vi har inte lyckas hitta nya så just nu är livet lite svårplanerat. Plats - vi pratade ju lite om Sickla förra gången, fast det kanske inte ligger så bra itll för majoriteten. Annars var det ett bra ställe vi var på sist med gott om plats för barnvagnar och lugn och ro att prata. Det ska visst regna en hel del nästa vecka så vi får nog räkna med inomhusaktviteter, fast har vi tur kanske solen tittar fram ändå!

    Några nätter den här veckan har jag lyckats med att bara amma en gång per natt, och fått Selma att somna om när hon gnällt lite resten av tiden. Men hon är rätt orolig på nätterna nu så det blir många vändor per natt, suck.. Hon sov så bra tidigare, men den senaste månaden har det bara gått utför på den punkten. I natt skulle sambon ta natten medan jag sov i gästrummet, det gick väl inget vidare kan man säga. Inte vill hon sova dagtid heller om man inte går med henne i vagnen, ibland lyckas jag amma henne till sömns också men det är ju inte någon hållbar lösning i längden. Det känns som vi verkligen måste få lite struktur på vardagen nu men jag vet inte hur det ska gå till! Fast det är ju lyxproblem förstås

  • Semlan10

    Trist med förkylning Fröken L. Ja det verkar vara nåt med den här åldern. Jag träffade några från min mammagrupp igår och de upplevde samma som jag, alltså svårt att få till rutiner, inte mycket intresse för mat, och dåligt med sömnen. Känns ju skönt att man inte är ensam om det!

    I natt hade vi en rätt bra natt, Selma vaknade till bara 3-4 gånger och ammade bara en gång Länge sov hon också, över 11 timmar.

    Men annars är det lite tungt här, min styvfar kollapsade helt plötsligt i söndags, det visade sig vara aortadissektion vilket är väldigt allvarligt och han ligger nu i kritiskt läge på sjukhus i Göteborg. Nu är det bara att hoppas att han klarar sig genom de kommande kritiska dygnen, gör han det är oddsen tydligen mycket bättre. Men det finns inte så mycket att göra härifrån så om inget hänt kommer jag imorgon.

    I Sickla finns Garden Bistro (ovanför Designtorget), där finns barnvagsnparkering och reserverade barnvagnsplatser med uppsikt över denna, men kommer man kl. 12 är det nog stor risk att det är fullt. Sen finns Voltaire café vid Dieselverkstan, där är gott om plats för barnvagnar och är därför ett riktigt lattemammaställe! Inne i själva gallerian finns också några ställen men de är inte så roliga eller mysiga faktiskt. Men jag är öppen för annat också, som sagt där vi var sist var ju bra, annars har jag lite dålig koll på barnvagnsvänliga ställen inne i stan.

    Vi brukar äta lunch lite senare än 12, fast det gör inget för då behöver jag inte ta med mat till Selma Eller åtminstone inte till just då.

    Jag var ute på min första löprunda på länge länge i lördags, jag har fortfarande träningsvärk...

  • Semlan10

    MissLillis, vår 6-månaderskontroll var också sådär stressig, vi fick också klä på Selma utanför rummet och en sköterska (inte vår vanliga) kom till och med utrusande då för att kolla en sak de hade glömt. Extra trist efter som S för ovanlighetens skull hade chans att vara med. Och några svar på sina frågor fick man ju inte heller.

    Sickla är ju smidigt för mig, hoppas bara att det inte blir för krångligt för er andra? Fru H, jag inboxar mitt nummer också så det är bara att ringa om du inte hittar! Café Voltaire ligger som sagt vid Dieselverkstan (där bion också ligger).

    MissLillis, skönt att höra att din pappa överlevde något liknande.

  • Semlan10

    Grattis till lyckad byxprovning MissLillis Än så länge kommer jag bara i ett par av mina gamla byxor och då är de rätt tajta... Och mina fötter verkar ha stannat kvar på en halv storlek större vilket är ganska irriterande!

    Fru H, blir lite avis på Felix gröt-aptit! Selma provade äggröra idag (äggula + lite mjölk), hon tyckte det var ok men åt inte så jättemycket ändå.

    Vanillie, jag åt en kanelbulle åt dig

    Vi var på babysim igår, Selma tyckte det var kul. Det tyckte jag med, förutom att poolen är ganska djup och jag är ju rätt kort så det blev lite jobbigt, fick vrida axlarna halvt ur led för att hålla Selma på ett bra sätt.

    Men idag har varit en sån där dag när allt blivit fel, Selma vaknade i ottan, jag hade brutal huvudvärk, vi fick fel tidning, internet fortfarande nere (men nu tillbaka efter 2,5 dagar utan), S dunderförkyld igen (och verkar ha smittat Selma och mig , igen), strömavbrott vid den stora veckohandling=lång väntan och hungrig Selma där hemma, etc... Men, sånt är petitesser, och Selma påminner mig hela tiden om hur lyckligt lottad jag är
    Styvfars tillstånd är något mer stabilt så det ser lite ljusare ut, även om det fortfarande är mycket allvarligt.

    Det var roligt att ses, och se hur era små underverk har växt!

  • Semlan10

    Vi skrev visst om varandra Syssling. Och jo, jag känner mig rätt hängig idag, Selma hostade lite igår natt men har verkat rätt ok idag. Men S är ju som sagt dunderförkyld, bröt ut ordentligt idag. Vet inte om det var så att vi bar på smitta som inte brutit ut än?
    Stackars er lille, det är verkligen skitjobbigt när de små blir sjuka. Hoppas ni slipper fler sjukhusbesök.

  • Semlan10

    Syssling, vad skönt att er lillkille är bättre igen. Här har Selma och jag tyvärr blivit ordentligt förkylda. Selmas bröt ut igår och hon har varit ganska grinig, vilket man kan förstå - det är ju inget kul att vara förkyld.
    Vad lyxigt att bara vara 2 i babysimmet, vi var 10 personer och full kalabalik i omklädningsrummet...

    Min styvfar dog igår Det känns väldigt tungt, det kom ju så plötsligt att det är svårt att ta in. Vi åker ner till Halmstad senare i veckan, när vi har blivit lite kryare. Min bror åkte ner redan idag, det känn skönt att mamma inte behöver vara ensam. Antagligen blir vi kvar ända till begravningen och ska man vara borta ett tag med en liten är det ju mycket att tänka på vad gäller packning.

  • Semlan10

    Tack för all omtanke! Nu är vi tillbaka i Stockholm. Det var en tuff vecka i Halmstad och jag är helt slutkörd. Vill helst bara sova… Begravningen i fredags var fin men det var en intensiv dag.


    Vad mycket aktiviteter ni har för er! Har inte blivit så mycket sånt för oss än men tänkte gå på babyrim på onsdag om vi får plats.


    Selma är ju lite kinkig med maten, men majskrokar gillar hon. Så jag tänker att det nog är bra för henne att plocka med maten själv, men jag är lite osäker på hur stora bitar man ska ge henne (t.ex. av grönsaker och frukt). Någon som vet? Hon har inga tänder än men det verkar inte hindra henne att slita majskrokarna i stycken med ljusets hastighet..


    Hoppas ni har det skönt uppe i Norrland Fru H!


    Fröken L, skönt att kunna låta lillen sova utomhus. Det gjorde Selma i Halmstad och hon sov jättebra då. Visserligen har vi balkong hemma men då måste man först in och sen igenom hela lägenheten, och då hinner hon väl vakna ändå. Plus att det inte är så sol- och regnskyddat. Har du förresten provat yogurt än?

  • Semlan10

    Tack för länken Vanillie! Ska prova det. De senaste dagarna har Selma fått pilla lite med rispuffar (såna där naturella) till frukost men hon har lite svårt att få grepp om dem! Faktiskt har hon börjat äta lite bättre sen jag gick över till burkmat när vi var i Halmstad. Fast hon skulle ändå behöva äta lite större portioner tycker jag. Nästa utmaning är vällingen... Den vägrar hon fortfarande. Visst kan hon äta gröt istället, men det blir så vansinnigt kladdigt så det skulle vara skönt att ha åtminstone något mål på flaska sen när jag slutar amma på dagtid.

    Jag har fortfarande inte fått tillbaka min mens. Jag ammar ju rätt mycket fortfarande. Det är rätt skönt att slippa Vi vill gärna försöka få ett syskon, det är väl inte så stor chans på egen hand men vi har 6 embryon i frysen. Men lyckas vi inte med dom är det tveksamt att vi fortsätter. Men Vanillie, var det inte så att ni lyckades på första försöket? Då har ni väl ganska bra förutsättningar!

    Selma har börjat krypa nu, eller åla kanske är en mer korrekt beskrivning Framåt går det iaf! Och så tycker hon det är otroligt roligt att gå, fast med hjälp förstås. Men det blir ett antal varv runt lägenheten varje dag... Överhuvudtaget verkar hon väldigt fokuserad på sin fysiska utveckling, det är fascinerande hur olika det är. Klappa händerna kan hon t.ex inte alls (fast hon älskar klappa-händer-sånger) och hon "pratar" väl inte så mycket heller.

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".