Inlägg från: majsan801 |Visa alla inlägg
  • majsan801

    Bebisar födda oktober 2007, del 11

    Fy så hemskt fille..vi glömde vår altan dörr på vid gavel när vi åkte upp till skellefteå på semester i somras. Men där trodde väl tjuvarna att vi var hemma för ingen är väl så DUM att man åker bort med dörren helt öppet.

  • majsan801

    Hej alla varit borta mycket i sommar så jag har inte riktigt hunnit med FL. Fantastiskt att denna tråd är vid liv fortfarande. Underbart skoj att höra hur alla har det.

    Vi har det bra, Oliver växer så det knakar och Thea med för den delen. Skruttan har fått glasögon och ser så kul ut i sina flaskbottnar sötnosen. Barnen har sånt utbyte av varann nu hela tiden. Leker och stojar med varann och pussas och kramas. Oliver är så snäll med henne. Tråk att sommaren är över men jag älskar alla årstider så ikväll blir det att åka och köpa ved så får vi ha picnic inne i v-rummet  framför brasan tråk dagar och grilla korv och dricka choklad. Mys på er tjejer. Idag skiner dock solen här. Kram

  • majsan801

    Hej oliver har sovit bra och hela nätter sen han var liten men har nu sen han fick juniorsäng kommit på att man kan springa upp till oss på nätterna. Inte varje natt men nästan. Dricker fortfarande välling kommer troligen aldrig sluta med det. Kommer vara en KAMP. Sover ej på dagen sen i våras nångång vilket gör att han är trött vid kl19 läser 2 sagor sen sover han.

    Hur går det att få barnen torra då? Oliver är på väg men han säger inte till när vi är borta utan man måste tvinga han till toa då. Hemma säger han till och springer på potta. Idag är första dagen utan blöja hela dagen annars har det bara varit kortare delar av dagen får se hur det går.

    Vi kämpar även med napp. Jag försöker med glatta livet att han bara få ha napp när man sover det resulterar i att han kan grina efter nappen halva dagarna. Har varit konsekevent i ca 3-4 månader nu men han vägrar sluta tjata. Hur ska jag gå till väga hur har ni gjort? Ska jag vara brutal och bara kasta alla nappar eftersom han aldrig kommer ge upp dem frivilligt? Eller ska man vänta ut han. Vägrar iofs ha en  femåring med napp.

  • majsan801

    Ok skönt att höra att det är fler som har napp och välling barn som faktiskt fortfarande har blöja. Alla mina kompisar här hemma med barn i samma ålder har ju naturligtvis barn som är napp och blöjfria och inte alls beroende av välling haha. Det är väl mest jag som blir stressad.  Inte napp på dagen går bra när han är med mig men kommer pappa så vet han att han kan tjata till sig den. Är väl mest vi som inte är hundra samspelta. Oliver vet också att man inte får välling på morgonen av hårda mamma (stackars barn). Aledningen till det är ju att han varit matvägrare och är inte helt bra och får han välling så vägrar han mat.

    I födelsedagspresent blir det walki takies (stavning) en stort lejonhuvud att ha på väggen, pussel, köpt massor av små paket med tvål lera, målarfärg, penslar, fisher price garage mm.  Han har redan alla stora saker som cyklar mm. Jag är nog snart klar med julklappar till barnen med. Började redan i juli i år för vi har så många att handla till. Sen tycker ju jag att shopping är hyfsat kul med haha. Sen börjar ju jag jobba igen 29 nov och då kommer jag inte ha lika mycket tid till att planera allt så det är skönt om allt kan vara klart då.

  • majsan801

    Snöstjärna stort grattis till bönan och tappat 53kg imponerande ojoj. Måste vara helt fantastiskt att få en ny kropp att klä haha.

    Shannara jag är så imponerad av dig så oj och dina barn vet inte vad jag ska säga enomrt fina. Hoppas du är så stolt att du nästan spricker.

    Jag är så stolt över mina barn att jag nästan spricker. Thea går nu och hon förstår så mycket och försöker hämra mycket jag säger. Gud blir så glad över minsta lilla framgång då de sa till oss att hon hade hjärnskador så nu när hon är så duktig och inte har några skador utan är som vilket barn som helst så känns det iaf speciellt för oss. Och oliver vilken stjärna så duktig på allt nu kan han schjälv klär på sig packar sina väskor funderar mm. Är ju fantastiskt nu när han börjar prata så bra att följa med i hans funderingar. Han var ju sen med talet. Haft en underbar helg med massor av svampplockning. Gäller att njuta av hösten innan snön kommer. skrutt har varit torr hela helgen funkade kanon fast vi var borta. Nu är det nog inte långt kvar innan det funkar på dagis med.

  • majsan801

    Trazzlan nej vi tror inte att det är nått fel på henne längre. Eller vi vet att hon har nystagmus en ögonsjukdom och sen att hon är översynt men det är inget mot vad de sa från början. Dock är hon inte helt friskriven utan hon är under bevakning och de gör fortfarande mycket tester på henne då de vill veta vad hennes ögonsjukdom kom ifrån och vad det beror på. Men det går framåt. Hon var ju sen i utvecklingen också troligen för att hon var prematur men nu vid 14mån knallar hon ju så det är inte heller ett problem längre.

    Olimipa tack för omtanken om thea. Och STORT grattis till lilla stora stumpan.

    Haha höll på att få spel på min kära son, imorse tog han 40min att klä sig. Kan schjälv mamma och han bytte tröja 5ggr och strumpor 2ggr innan han fick till det bra  (som han själv tyckte) sen vägrade han ha jacka på sig för hans tröja var så snygg. Jag kunde inte låta bli att skratta hur ska detta bli ojoj.

  • majsan801

    Snöstjärna: Jag hoppas verkligen att den stannar längre än v36. Thea föddes v36 och det var ingen rolig resa det heller. Fast bättre det än v32.

    Shannara: Vad Emilia ser stor ut. Jämför med min blivande 3 åring då ser hon mycket äldre ut. Är hon längre är "genomsnittet" med?

    Här hemma har vi hela huset fullt av hantverkare. Renoverar hela källarplanet. Har en gillestuga på 60kvm som ska bli vårt nya vardagsrum. Och det vi har som vardagsrum får bli mys rum med bara fåtöljer framför kakelugnen tror jag. Fats det verkar bli en sån dyr histora det här så vi får väl se om vi har råd med några möbler där nere haha. Kan någon berätta hur man hade råd med hantverkare innan rot-avdraget??

    Zummar: Lycka till!!

  • majsan801

    Fille grattis till underverket.

    Dior så fruktansvärt, det är klart man ska stanna vare sig man har egna barn i bilen eller ej. Ut med varningsblinkers och sen försöka hjälpa. Tänk om det var en själv som råkat ut för en olycka och ingen stannar. Hemsk tanke.

    Själv har jag en pissig dag tycker att det är så fruktansvärt jobbigt att vara mamma ibland. Barnen fullkomligen suger all energi ur mig och jag får aldrig någon chans till uppladdning. Bläää men de blir ju större så det blir väl bättre. Trevlig söndags kväll på er!

  • majsan801

    Igår fyllde Oliver 3 år och oj vilken lycka vad han längtat. Helt lyrisk av paketen men han är så tacksam för det han får. Noga med att tacka och kramma alla. Och även idag när jag frågade vad han fick och av vem så kommer han ihåg det. I år har jag varit smartareoch delat upp släkt som fick komma igår och så får olivers kompisar komma på lördag och ha kalas då. De tidigare 2 åren har jag kört alla på en gång och kaos har ju bara varit förnamnet. Så nu väntar vi på julen och snön. Här är det grönt än.

    F4 väldigt svårt dilemma. 3 månader är länge. Min man åker ju på jobbresor utomlands och är borta bara 1v i taget och det är jobbigt tycker jag. Han har blivit erbjuden många gånger längre kontrakt men tackat nej hittills även fast vi skulle leva gott på de pengarna. Är inte värt det helt enkelt. Men skulle han få rätt erbjudande från ett varmt och behagligt land så skulle vi följa med allihopa utan att blinka. Har du inte föräldradagar som du skulle kunna ta ut och så har barnen hemskolning 3 mån. Vilket äventyr!!!

  • majsan801

    Blyga abrn nej såna har jag inte fått. Oliver får man ju hejda för att han inte ska springa fram tll helt okända. Usch får mig att minnas en sak när han var liten vet inte hur gammal men han kunde gå så var vi i gallerian i området där vi bor och så är det rulltrappor ner till ett annat plan och oliver knatade i förväg och jag med vagnen efter. Där nere ställer sig en gubbe på knä med armarna utsträcka mot oliver när han kommer ner och oliver blir överlycklig och bara springer in i famnen. Mitt hjärta stannade sprang fram och slet han ur famnen. Vad är det för människa som gör så?? Nu var han säkert snäll men tänk om han inte varit det fy.

    Här rullar allt på oliver är lite hostig är väl sånt som går men håll i er han har inte varit sjuk en enda dag från dagis sen han började efter sommaren i början av augusti. Troligen för att vi hade alla sjukdommar och några till i våras kanske haha. Denna vecka är jag själv med knotten då maken är på jobbresa i jordanien. Gäller att inte slösa med sin energi och tålamod kan jag säga.

  • majsan801

    Hej tjejer här tittar jag in igen.

    Gud har ju ingen tid eler ork kvar längre nu när man börjat jobba. Oliver är helt torr sen snart 6 mån men han har nattblöja fortf den är torr ibland och blöt ibland. Han dricker ju en stoooor flaska välling innan natten så det är väl inte så konstigt. Vi har fått tid hos logopeden nästa vecka. Han pratar mycket nu men visa ord är svåra att förstå dessutom pratar han med skånska R låter super kul (vi bor i Uppsala). Thea börjar ju bli en riktigt stor tjej hon med som pratar massor. Frukstansvärt bestämd lite dam som troligtvis kommer ge mig en hel grå peruk innan hon är vuxen puh. Men vi njuter för fullt av att barnen blir större.

    Kram på er

  • majsan801

    Nej jag jobbar inte heltid jag jobbar 84.5% jobbar 9-15-45 alla dagar utom torsdag då jag jobbar 9-18.20. Men jag pendlar ju så barnen är iaf 43h per vecka på dagis. Maken pendlar ju också men jag hämtar och lämnar alla dagar utom tors em. Känns helt ok just nu men skulle kanske vilja ha ett jobb närmare hem.

    Vet inte om jag berättat det men oliver har slutat med napp också. Jag trodde aldrig det skulle gå men 2 jan sa han att han skulle kasta sina nappar och sen fick han åka till BR och välja vad han ville då valde han ett paraply. Sen dess inget tjafs. Trots att lillsyster använder napp har han aldrig velat låna hennes. Mycket skönt!

    Hade en strid med oliver igår vi har varit så lata med han sen thea föddes. han har alltid varit duktig med att somna själv men när hon föddes och sov så  dåligt så blev vi noggranna med att han måste verkligen vara tyst när han somnade så vi började med film, ljudbok el saga vilket nu varit hopplöst att få bort. Alltså film, saga får man ju självklart höra om man vill. Och igår kväll började jag striden med att han ska somna själv igen. Nu är thea så pass stor så jag hoppas hon sover igenom hans skrik. Det tog max 10min innan han somnade han kom upp 4ggr men jag gick tillbaka. Hoppas bara jag orkar hålla i det här. Varför vi tycker att det är viktigt att somna själv är för att försöka få bättre sovvanor här, han har fått för sig att han ska komma till vår säng varje natt nu i 6 mån och nu är det inte roligt längre. En sak om barnet kommer vid småtimamrna men oliver kommer mellan kl21-23 så vi får aldrig sova själva. Jag kan gå tillbaka med han 100gr men han vaknar efter max 3min efter jag gått därifrån och helt ärligt så orkar jag inte längre. Så nu ska vi prova om somna själv metoden kan få han att sova hela natten i eget rum. kan meddela att det inte fungerade inatt men skam den som ger sig.

Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11