• mammact

    celiakimammor fortsätter ha trevligt

    Hej Tjejer!

    Dags att uppdatera tråden för jag vet inte vilken gång i ordningen, men vi har hållt på i snart tre år nu och vi blir bara fler och fler som stöttar varandra och ger varandra tips. Nytt år nya möjligheter. Välkommen gamla som nya mammor.

    Lite nyttiga sidor.

    matbak.blogspot.com/search/label/Glutenfritt

    www.schaer.com

    www.semper.se

    www.mixwell.com

    www.celiaki.se/

    glutenfrimat.se/

    restaurangguiden.se/start.aspx

    celiaki.forum24.se/

    hem.bredband.net/mssklovet/index2.htm

    www.dorimax.se

    För recept gå in på:

    glutensidan.blogg.se
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-12 15:40
    föregående tråd:

    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49352462.html
  • Svar på tråden celiakimammor fortsätter ha trevligt
  • didda

    Hej och tack för svaren! Tyvärr har dottern fortfarande diarré Det är några barn på dagis som har magsjuka nu så det är väl en vanlig magsjuka som hon råkat ut för förmodar jag! Men att den håller i sig såhär länge!! Inne på 9e dygnet nu. Hon äter bara snäll mat men ändå vill inte diarréerna sluta! Har ringt 1177 och rådfrågat och de säger att det inte är jätteovanligt att det håller i sig länge men jag börjar ändå li orolig.

    För all del så är hon rätt pigg och inte allmänpåverkad på någt sätt men det är klart att det är jobbigt och tråkigt detta, hon har ju ont i magen också och stjärten svider när hon bajsar

    Har ni någon erfarenhet av detta? Kan det vara så att ett glutenbarn blir hårdare drabbad av en vanlig magsjuka? Jag frågade på 1177 men hon visste inte.

  • Kavat
    didda skrev 2012-02-18 12:01:58 följande:
    Hej och tack för svaren! Tyvärr har dottern fortfarande diarré Det är några barn på dagis som har magsjuka nu så det är väl en vanlig magsjuka som hon råkat ut för förmodar jag! Men att den håller i sig såhär länge!! Inne på 9e dygnet nu. Hon äter bara snäll mat men ändå vill inte diarréerna sluta! Har ringt 1177 och rådfrågat och de säger att det inte är jätteovanligt att det håller i sig länge men jag börjar ändå li orolig.

    För all del så är hon rätt pigg och inte allmänpåverkad på någt sätt men det är klart att det är jobbigt och tråkigt detta, hon har ju ont i magen också och stjärten svider när hon bajsar

    Har ni någon erfarenhet av detta? Kan det vara så att ett glutenbarn blir hårdare drabbad av en vanlig magsjuka? Jag frågade på 1177 men hon visste inte.
    Äter hon laktos? Man kan bli tillfälligt laktosintolerant om man får i sig gluten och har celiaki, men även vid magsjuka.

    Testa att ta bort och se om det gör skillnad.
  • didda
    Kavat skrev 2012-02-18 12:59:11 följande:
    Äter hon laktos? Man kan bli tillfälligt laktosintolerant om man får i sig gluten och har celiaki, men även vid magsjuka.

    Testa att ta bort och se om det gör skillnad.
    Tack för rådet men mjölken tog vi bort direkt när hon blev kass i magen så det är inte laktos som är problemet.
  • Kavat
    didda skrev 2012-02-18 13:36:33 följande:
    Tack för rådet men mjölken tog vi bort direkt när hon blev kass i magen så det är inte laktos som är problemet.
    Äter hon vetestärkelse och havre?
  • Kavat
    didda skrev 2012-02-18 13:36:33 följande:
    Tack för rådet men mjölken tog vi bort direkt när hon blev kass i magen så det är inte laktos som är problemet.
    Är det någon mat/dryck som hon har ökat intaget av nu när hon varit dålig?
  • didda
    Kavat skrev 2012-02-18 13:44:56 följande:
    Är det någon mat/dryck som hon har ökat intaget av nu när hon varit dålig?
    Alltså, i princip så är det enda hon äter/dricker nu sedan en vecka tilllbaka mosad potatis med smör, kokta morötter, smörgåsrån, frasbröd av majs, äppeljouice (utspädd med vatten för att det inte ska bli för sött), blåbärspurré (sån där 4-mån burkbarnmat) och vätskeersättning och vanligt vatten. Någon gång har hon fått lite kokt ris också.

    Vetestärkelse och havre är det väl inte i dessa produkter?

    Tack för att du tar dig tid
  • Kavat
    didda skrev 2012-02-18 13:53:49 följande:
    Alltså, i princip så är det enda hon äter/dricker nu sedan en vecka tilllbaka mosad potatis med smör, kokta morötter, smörgåsrån, frasbröd av majs, äppeljouice (utspädd med vatten för att det inte ska bli för sött), blåbärspurré (sån där 4-mån burkbarnmat) och vätskeersättning och vanligt vatten. Någon gång har hon fått lite kokt ris också.

    Vetestärkelse och havre är det väl inte i dessa produkter?

    Tack för att du tar dig tid
    Smör? Vanligt med mjölk?

    smörgåsrån och frasbröd vet jag inte om de innehåller vetestärkelse? Men säkert soja/sojasläktingar?

    Äpplejucie med glukossirap?
    I stora mängder kan äpplejucie säkert påverka, men det kan ju allt även i liten mängd om man inte tål det.
  • didda
    Kavat skrev 2012-02-18 13:58:00 följande:
    Smör? Vanligt med mjölk?

    smörgåsrån och frasbröd vet jag inte om de innehåller vetestärkelse? Men säkert soja/sojasläktingar?

    Äpplejucie med glukossirap?
    I stora mängder kan äpplejucie säkert påverka, men det kan ju allt även i liten mängd om man inte tål det.
    Smöret är med mjölk ja.... kan så lite göra så stor skada tror du? Hon är ju inte laktosintolerant annars (precis när hon fick sin diagnos åt/drack hon laktosfritt men sedan ca 6 månader har hon ätit/druckit vanliga produkter med laktos utan problem)

    Smörgåsrånen innehåller lecitinsoja (vad är det) och frasbröden innehåller glutenfri vetestärkelse men båda är ju glutenfria produkter.

    Äppeljucien innehåller inte glukossirap.

    Är det vanligt att glutenbarn blir mer påverkade av en vanlig magsjuka än andra barn?
  • Kavat
    didda skrev 2012-02-18 14:31:26 följande:
    Smöret är med mjölk ja.... kan så lite göra så stor skada tror du? Hon är ju inte laktosintolerant annars (precis när hon fick sin diagnos åt/drack hon laktosfritt men sedan ca 6 månader har hon ätit/druckit vanliga produkter med laktos utan problem)

    Smörgåsrånen innehåller lecitinsoja (vad är det) och frasbröden innehåller glutenfri vetestärkelse men båda är ju glutenfria produkter.

    Äppeljucien innehåller inte glukossirap.

    Är det vanligt att glutenbarn blir mer påverkade av en vanlig magsjuka än andra barn?
    Jag vet inte faktiskt. Men jag har hört att de ofta är känsligare än andra och får lättare problem.
    Tänkte mest att kombinationen med mjölkproteinallergi eller laktos intolerans är stor vid celiaki.

    Jag är känslig mot gluten och tål inte havre eller vetestärkelse eller glukossirap mm. Vet att det finns fler som är lika känsliga som mig. Tänkte att magsjukan eller om det var glutenintaget gjorde henne ännu känsligare...

    Men hur det är med din dotter, vad som orsakar är svårt att säga utan att testa.

    Mina barn som är allergiska mot mjölk tål inte smör. Men vid laktosintolerans så brukar man ju tåla det. Men det är mer om hon av någon anledning blivit känsligare nu. Att vad det nu var gjorde att hon började reagera på något hon tål i vanliga fall. Men jag bara spekulerar..
     Blir hon inte bättre tycker jag att du ska söka läkare och se om de kan hjälpa. Kan ju vara någon annan tarmbakterie eller något annat hon fått tänker jag?
  • didda

    Kavat: jag uppskattar att du tar dig tid att bolla idéer! Jag kommer ringa barnkliniken på måndag om det inte blivit bättre. Jag ringde faktiskt redan igår men jag ringde 11.15 och telefontiden stängde 11.00

    Usch det är så synd om henne. Dessbättre är hon ju relativt pigg men det innebär ju samtidigt att hon är väldigt rastlös och hon vill ju inget hellre än att gå till dagis. Men hoon kommer helt säkert behöva vara hemma ett par dagar till iom att hon har rejäla diareér fortfarande.

Svar på tråden celiakimammor fortsätter ha trevligt