• Vill inte ha barn

    ICA: 18-årsgräns på receptfria läkemedel???

    Har aldrig hört något sjukare... tänk om man råkar vara under 18, bo i en stad där det är långt till närmaste apotek... och behöver smärtstillande illa kvickt. Och så får man höra att "näää tyvärr du är under 18". Skulle ni inte bli likt förbannade om ni befann er i samma situation?

    Det vore jävligt roligt att se hur staten reagerade om man erbjöd sig att langa smärtstillande eller vad det nu kan vara till minderåriga... lol.

    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden ICA: 18-årsgräns på receptfria läkemedel???
  • ErrareHumanumEstIgnoscereDivinum
    gimatah skrev 2010-03-13 08:55:16 följande:
    DOm kan nog reagera på att man köper mkt på en gång och få en fråga om varför man behöver så mkt.
    ja,de skulle kanske fråga, men kan de neka en? Jag menar, ett paket kan gå åt ganska fort om man är en stor fam. Själv ville jag bara försäkra mig om att ha hemma när det behövs, brukar oftast märka att de är slut när de behövs.
  • Sajom
    ErrareHumanumEstIgnoscereDivinum skrev 2010-03-13 08:51:59 följande:
    nu hör detta inte riktigt hit, men kom att tänka på en gång då jag var på apoteket och skulle köpa alvedon. Frågar efter burkarna med 100 st i (lika bra att köpa så man har hemma tänkte jag och hoppades kunna spara in ngn slant), men de var på recept (?!) varför? det är ju inte direkt så att jag inte skulle kunna köpa tre vanliga paket receptfritt?
    Receptfria läkemedel är tänkta att använda vid tillfälligt bruk. Äter man så mycket att man behöver de större förpackningarna behöver man kanske söka läkare för sina problem och i så fall få det utskrivet på recept. Tror det är tanken.
  • Drömmerdrömmar

    Jag tycker det är jättebra med åldersgräns på värktabletter, finns ju dem som har överdoserat (på flit) och med andra mediciner för självmord etc.

  • Umbrageous
    Kya skrev 2010-03-13 08:28:56 följande:
    jag har aldrig hört talas om någon som lyckats få permanenta leverskador bara genom att ha tagit ett par extra alvedon. och ärligt talat, är man tonåring och suicidal så tror jag inte att man köper alvedon på ICA i syfte att ta livet av sig. då är tex droger, alkohol eller hängning eller populärare alternativ. och mkt "säkrare" än att hoppas på att levern stänger av efter en ask alvedon.
    Det finns flera dokumenteradeför att du som enskild person aldrig hört det så betyder inte det att det inte hänt . fall. Bara
  • Jag bryr mig inte vad ni tycker

    Jag handlade receptfria läkemedel när jag var under 18 år. Ingen frågade efter leg då. Det var 1993. Jag såg då inte ut som att jag skulle vara 18 år eller äldre.

  • Umbrageous
    Drömmerdrömmar skrev 2010-03-13 09:23:42 följande:
    Jag tycker det är jättebra med åldersgräns på värktabletter, finns ju dem som har överdoserat (på flit) och med andra mediciner för självmord etc.
    Jepp. Min syrra tex.
  • Jezamine
    Kya skrev 2010-03-13 08:35:36 följande:
    det finns tonåringar som skär sig med rakhyvlar på armarna också (som jag tror är mkt vanligare, fysiska sår syns mer än om man svalt ett gäng alvedon) ska vi då också sätta 18-årsgräns på rakhyvlar?
    Nu var det väl 18 årsgråns gällande läkemedel på ICA det gällde? Jag tycker det är bra.
    Avstängd tills vidare
  • Jaja88

    Jag skulle handla Alvedon på city gross förra veckan! Då står det en skylt att man måste visa leg om man är under 30 år! hahahahaha

Svar på tråden ICA: 18-årsgräns på receptfria läkemedel???