• Vill inte ha barn

    ICA: 18-årsgräns på receptfria läkemedel???

    Har aldrig hört något sjukare... tänk om man råkar vara under 18, bo i en stad där det är långt till närmaste apotek... och behöver smärtstillande illa kvickt. Och så får man höra att "näää tyvärr du är under 18". Skulle ni inte bli likt förbannade om ni befann er i samma situation?

    Det vore jävligt roligt att se hur staten reagerade om man erbjöd sig att langa smärtstillande eller vad det nu kan vara till minderåriga... lol.

    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden ICA: 18-årsgräns på receptfria läkemedel???
  • Jezamine
    amalie79 skrev 2010-03-13 11:56:21 följande:
    Det är roligt att alla tror att det är en nyhet att kunna köpa Alvedon på ICA. Det har vi kunnat göra i över åtta år där jag bor!Lite OT,förlåt.Åldersgräns är bra! Inför det för att köpa bensin på macken också så är jag nöjd sen!
    Hos de affärer som varit ombud för apoteket ja.På affären hemmavid har det handlats i över 30 år.Och hämta recept har man kunnat göra med.
    Avstängd tills vidare
  • och

    Jag har full förståelse för ICAs resonemang, man kan bli ganska dålig och tom dö om man sätter i sig enbart en större mängd Alvedon. Det är knappast ICAs ansvar att se till att en minderårig får läkemedel vid behov, det är vårdnadshavarens ansvar.

  • Eldsjäl
    Eisa skrev 2010-03-12 22:55:05 följande:
    Är man under 18 så får väl mammsen eller pappsen eller nån annan handla åt en. Det finns väl oftast hemma också- Det är nog inget stort problem det här tror jag.
    hur skulle då min sambo gjort som blev föräldralös vid 17års ålder?
  • enny signatur
    Vill inte ha barn skrev 2010-03-12 22:50:38 följande:
    Har aldrig hört något sjukare... tänk om man råkar vara under 18, bo i en stad där det är långt till närmaste apotek... och behöver smärtstillande illa kvickt. Och så får man höra att "näää tyvärr du är under 18". Skulle ni inte bli likt förbannade om ni befann er i samma situation? Det vore jävligt roligt att se hur staten reagerade om man erbjöd sig att langa smärtstillande eller vad det nu kan vara till minderåriga... lol. Vad tycker ni?
    Tja hur gjorde man innan ica sålde medicin=
  • jaghopparhögt
    Eldsjäl skrev 2010-03-13 14:49:08 följande:
    hur skulle då min sambo gjort som blev föräldralös vid 17års ålder?
    Du kan ju inte ta en extremitet och gå efter det som ett normalfall, blir man föräldralös när man är 17 så uppkommer det lite fler problem än just handla mediciner på Ica.
  • ungmamma90
    amalie79 skrev 2010-03-13 11:56:21 följande:
    Det är roligt att alla tror att det är en nyhet att kunna köpa Alvedon på ICA. Det har vi kunnat göra i över åtta år där jag bor!Lite OT,förlåt.Åldersgräns är bra! Inför det för att köpa bensin på macken också så är jag nöjd sen!
    Menar du att det ska vara 18 år för att tanka också? Hur ska då dom som har moped kunna tanka sina mopeder?
  • ica
    Poulain skrev 2010-03-13 11:51:02 följande:
    På Apoteket är det inte 18-årsgräns på Alvedon. Men ungdomar kanske bara tar livet av sig på söndagkvällar? Det är helt sjukt att man ska skilja på ICA och Apoteket och ha olika åldergränser för samma produkter. Nu när Apoteksmonopolet släptts fritt så kommer fler apotek öppnas och öppettiderna kan komma att förlängas också, då är det ingen större skillnad mellan att köpa receptfria läkemedel på ICA och Apoteket.
    Skillanden är att på apoteket finns utbildad personal vilket det inte finns på ICA, Och apotek kan neka de med. Anledningen är att unga missbrukar allvedon. Tyvärr vill inte de nya aktörerna starta apotek i glesbyd då det inte är lönsamt. Och efter de första 3 år är det fritt för alla aktörer att lägga ner apotek som de vill. Och om vi får i som i norge innebär det fler men mindre apotek i städer och glesare i glesbygd.
  • Kya
    Umbrageous skrev 2010-03-13 10:54:59 följande:
    eller  för att det inte är ett speciellt trevligt sätt att dö på. Extremt otrevligt tydligen har jag fått höra som förstahandsinformation. Det gör tydligen att man ångrar sig för de ville att det skulle vara smärtfritt, de ville ifårn smärtan inte ha mer smärta. Ibland är det rop på hjälp, ibland är det inte. Oavsett riskerar varje rop på hjälp att leda till död om de inte kommer in tillräckligt snabbt.
    nej det är kanske därför?

    men det är ju inte bara alvedon som ICA har börjat sälja, det är nässpray också. varför 18-årsgräns på det?
    Stolt 2-barnsmamma till Filip född 27 okt-08 och lillan född 12 feb-10 :) Jag är lyckligt lottad!
  • Jezamine
    Kya skrev 2010-03-13 14:59:07 följande:
    nej det är kanske därför? men det är ju inte bara alvedon som ICA har börjat sälja, det är nässpray också. varför 18-årsgräns på det?
    Det är inte enbart alvdeon o näspray.
    Avstängd tills vidare
Svar på tråden ICA: 18-årsgräns på receptfria läkemedel???