• Vill inte ha barn

    ICA: 18-årsgräns på receptfria läkemedel???

    Har aldrig hört något sjukare... tänk om man råkar vara under 18, bo i en stad där det är långt till närmaste apotek... och behöver smärtstillande illa kvickt. Och så får man höra att "näää tyvärr du är under 18". Skulle ni inte bli likt förbannade om ni befann er i samma situation?

    Det vore jävligt roligt att se hur staten reagerade om man erbjöd sig att langa smärtstillande eller vad det nu kan vara till minderåriga... lol.

    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden ICA: 18-årsgräns på receptfria läkemedel???
  • TheLove

    Jag tycker det är bra med åldersgräns, känns tryggt att barn inte kan köpa sånt hur som helst, men jag kan väl tycka att 18 är något hög gräns. Vet en person som hade migrän men hennes föräldrar tyckte inte att hon skulle ta receptfri migränmedicin så hon mådde jätte dåligt pga hennes föräldrars åsikt om värktabletter...

    Jag har fått visa lägg när jag skulle köpa bröstpump på apoteket. Det kan jag väl tycka är lite väl? Vad ska man använda den till annat än vad den är till för. En kompis sambo skulle köpa bröstpump på ett annat ställe men fick åka hem ch hämta hennes lägg för att han skulle få köpa...

  • Poulain

    På Apoteket är det inte 18-årsgräns på Alvedon. Men ungdomar kanske bara tar livet av sig på söndagkvällar?


    Det är helt sjukt att man ska skilja på ICA och Apoteket och ha olika åldergränser för samma produkter. Nu när Apoteksmonopolet släptts fritt så kommer fler apotek öppnas och öppettiderna kan komma att förlängas också, då är det ingen större skillnad mellan att köpa receptfria läkemedel på ICA och Apoteket.
  • amalie79

    Det är roligt att alla tror att det är en nyhet att kunna köpa Alvedon på ICA. Det har vi kunnat göra i över åtta år där jag bor!

    Lite OT,förlåt.

    Åldersgräns är bra! Inför det för att köpa bensin på macken också så är jag nöjd sen!

  • Poulain

    Jävla nannysamhälle det här är alltså. Släpp inget helt fritt, då blir det kaos...

  • Stinky

    Jag tycker det är skitbra. Det finns många läkemedel som nyttjas av yngre för att uppnå vissa effekter eller missbrukas på ett sätt som skadar kroppen. Det är bl.a. därför Alvedon nuförtiden säljs i 20-pack, istället för 30-pack. På min tid vad koffeintabletter något som missbrukades av många minderåriga.


  • Sajom
    Poulain skrev 2010-03-13 11:51:02 följande:
    På Apoteket är det inte 18-årsgräns på Alvedon. Men ungdomar kanske bara tar livet av sig på söndagkvällar? Det är helt sjukt att man ska skilja på ICA och Apoteket och ha olika åldergränser för samma produkter. Nu när Apoteksmonopolet släptts fritt så kommer fler apotek öppnas och öppettiderna kan komma att förlängas också, då är det ingen större skillnad mellan att köpa receptfria läkemedel på ICA och Apoteket.
    Jo, skillnaden är att på apoteket jobbar utbildad personal som kan informera om läkemedlet. Det kan inte kassörskan på ICA.
    Åldersgräns på läkemedel tycker jag är precis lika vettigt som på alkohol och tobak. Bara för att ett läkemedel är receptfritt betyder det inte att det är ofarligt.
  • Stinky
    amalie79 skrev 2010-03-13 11:56:21 följande:
    Det är roligt att alla tror att det är en nyhet att kunna köpa Alvedon på ICA. Det har vi kunnat göra i över åtta år där jag bor! Lite OT,förlåt. Åldersgräns är bra! Inför det för att köpa bensin på macken också så är jag nöjd sen!
    Då bor du förmodligen på landsorten där affärerna är ombud åt Apoteket.
  • Mushroom
    Eisa skrev 2010-03-12 23:17:17 följande:
    Sen kan man fråga sig: varför har 17-åringar huvudvärk?Jag har aldrig haft ont i huvudet tror jag.
    haha dagens mest korkade fråga {#lang_emotions_laughing}
  • Moonis
    Poulain skrev 2010-03-13 11:56:21 följande:
    Jävla nannysamhälle det här är alltså. Släpp inget helt fritt, då blir det kaos...
    Beror på vad det är men detta gör vi för att skydda våra barn. Skulle aldrig vilja ha det som andra "fria" länder där unga kan få tag på allt och ingen håller någon koll alls.
  • amalie79
    Stinky skrev 2010-03-13 12:12:42 följande:
    Då bor du förmodligen på landsorten där affärerna är ombud åt Apoteket.
    Ja precis. : ) Har aldrig förstått varför egentligen, vi har inte särskilt långt till närmsta apotek.
Svar på tråden ICA: 18-årsgräns på receptfria läkemedel???