• Svar på tråden Mola/Druvbörd
  • SuperMajjsan

    Hej tjejer!

    Vad skönt att det går så bra för er alla, det verkar ju som att det går på rätt håll överallt!

    Epelino, jag tycker at det verkar som om de flesta blir släppta liite tidigare när man har haft ett långt förbud framför sig.. håller tummarna för dte!

    Pratade med sjukhuset igår och jag kommer inte att få göra ett VUL förrän första veckan i juni!! Läkaren är forskningsledig och då väntar dom.. fattar inte hur jag ska kunna vänta en hel månad på att få veta om det är samma skit igen eller det faktiskt är på riktigt denna gång! Blä...
    Kommer att vara i v 10 då... ganska sent för koll tycker jag..

  • vanna

    Supermajjsan - vad tråkigt  att du måste vänta. De kanske tycker att nån vecka hit eller dit inte spelar nån roll .. men efter man haft en sån här j..a skitmola är ju var enda timme ett helvete att vänta på! Förstår hur det känns! MEN oddsen för att det ska vara en mola igen är inte stora! Det kommer att vara ett fint litet barn där inne, med ett litet litet hjärta som tickar och sprider moderskärlek vid första glimt!
    Lycka till, kram{#lang_emotions_flower}

  • Anonym (Fundersam)

    Fick svar idag att mitt HCG-värde var nere på 5,4. Jag skall komma tillbaka igen nästa vecka för provtagning som vanligt. Vad har era värden legat på för att ni skall få glesa ut provtagningarna till varannan vecka?

    Det var nu 9 veckor sedan skrapningen och jag har alltså gjort 8 provtagningar som visat stadigt sänkta värden. Skall man inte få glesa ut det snart?!

    Ni som har haft ett halvårs "karantän", har det varit från det datum då värden varit nere på 0? Och har karantänen blivit 6 månader eller har den blivit förkortad? 

    Fundersam och otålig...

    Kram till er alla!

  • Epelino
    Anonym (Fundersam) skrev 2010-05-06 18:52:56 följande:
    Fick svar idag att mitt HCG-värde var nere på 5,4. Jag skall komma tillbaka igen nästa vecka för provtagning som vanligt. Vad har era värden legat på för att ni skall få glesa ut provtagningarna till varannan vecka? Det var nu 9 veckor sedan skrapningen och jag har alltså gjort 8 provtagningar som visat stadigt sänkta värden. Skall man inte få glesa ut det snart?! Ni som har haft ett halvårs "karantän", har det varit från det datum då värden varit nere på 0? Och har karantänen blivit 6 månader eller har den blivit förkortad? Fundersam och otålig... Kram till er alla!
    Hej!
    5,4 och neråt är helt normalt hcg när man inte är gravid. Kvinnors hcg pendlar mellan 0 och 5,4 så du är tillbaka på 0 kan man säga, så förmodligen kommer dom glesa ut dina prover nu till varannan vecka och sen mer sällan!
  • belllan

    Undrar som anonym om det är möjligt att förbudet blir kortare än 6 mån om allt är bra?

  • Louise71

    Hej hej alla kämpar!

    I måndags firade jag med bakelse att jag fått mens! Tänk, har nog aldrig uppskattat mens förut på detta sätt Sen kan jag säga att såhär MYCKET mens har jag nog heller aldrig varit med om... Men det gör inget! Lämnade senaste blodprovet igår och fick idag veta att värdet gått ner till 3! Min läkare sa när hon ringde att när det kommer ner till 2 så glesas provtagningarna ut. Om det är varje eller varannan månad lät hon osäker på, lika så när grav-förbudet ska upphöra för min del. Hon skulle kolla med annan läkare och ge mig info vid nästa samtal-provsvar om två veckor. Känns i alla fall skönt, hoppfullt och tänker inte riktigt lika mycket på det här längre. 

    Hoppas på en varm, go och tillfrisknande sommar ihop med killen min i lugn o ro. Sen får man kanske kanske se vad som kan hända...

    Kramar med kraft o mod!

  • Anonym (Kommer igen)
    belllan skrev 2010-05-06 20:13:20 följande:
    Undrar som anonym om det är möjligt att förbudet blir kortare än 6 mån om allt är bra?
    Inte i mitt landsting iaf, Västerbotten. 6 månader från skrapning om man är under 5 inom två månader, annars förlängs det. Jag fick halvt lov att försöka innan 6 månader om ÄL inträffade nån vecka innan förbudet hävdes...tyvärr tog det sig inte så vi fortsätter och försöker... 
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (Kommer igen) skrev 2010-05-06 20:58:26 följande:
    Inte i mitt landsting iaf, Västerbotten. 6 månader från skrapning om man är under 5 inom två månader, annars förlängs det. Jag fick halvt lov att försöka innan 6 månader om ÄL inträffade nån vecka innan förbudet hävdes...tyvärr tog det sig inte så vi fortsätter och försöker... 
    Så det är alltså 6 månader från SKRAPNING ifall värdet sänker sig i rätt takt Jag har hela tiden trott att det var 6 månader från att värdet är nere på 0.

    Hoppas att det är samma som gäller i mitt landsting, då blir jag jätteglad!! I så fall har mitt gravförbud i detta nu förkortats med ca två månader mot vad jag trodde från början!

    Hoppas, hoppas, hoppas...

    Kommer attackera min läkare med denna fråga så snart jag får tag på henne.
  • Epelino

    Jag har för mig att min läkare också sa 6 månader från skrapning om hcg normaliserats inom 8 veckor. Jag har ett år från sista cellgiftsbehandlingen, men mitt hcg var normalt 3 veckor innan den....men somsagt så hoppas jag att dom förkortar mitt förbud lite... 
    Men man måste ju komma ihåg att det finns en anledning till förbudet och det är ju för att dom ska kunna följa att hcg är normalt och inte börjar stiga pga av moderkaksceller som skulle kunna finnas kvar.

    // E.

  • belllan

    Är det fler än jag då som inte vill äta p-piller (eller nåt annat) eftersom du (kommer igen) kanske kunde få försöka något tidigare om det skulle vara ägglossning nån vecka för tidigt? Jag fullkomligt VÄGRAR att riskera att det blir fel på ägglossningen av piller eller stav eller nåt så att det tar ännu fler månader. Det är nästan så att man hellre avstår sex tills man är friskförklarad...

    Trodde också från början att det skulle vara längre förbud (läk som skrev ut mig sa ett år medan behandlande läk först sa 6 mån från normala värden men sedan ändrade sig till 6 mån från skrapning. På en brittisk sida står att dom bara kräver tre normalvärden i rad med en månad emellan..

    Längtan blir ju inte mindre bara för att nåt sånt här händer...

Svar på tråden Mola/Druvbörd