• Hjärtat längtar

    Unga Adoptanter

    Hej! Vi har ganska nyligen bestämt oss för att adoptera. Då vi enligt läkare inte har nån chans att få biologiska barn tillsammans. 


    Jag är 23 år och min man 24 år. Det verkar vara ganska ungt i "adoptionsvärlden"
    Så jag ville se om det finns fler unga som ska adoptera eller har adopterat. För att dela tankar osv. 
    Vi ställde oss i kö hos AC i februari. Vi ska gå föräldrautbildning i höst. Och så hoppas jag att vi kan göra utredningen nästa vår och att vi kan få vårt medgivande till nov-11 då jag fyller 25. 
  • Svar på tråden Unga Adoptanter
  • Hjärtat längtar

    Tack för alla era inlägg! Intressant att läsa hur er adoptionsresa har vart m.m


    Och tack för alla tips!
    Det känns som att det kanske vore bra att ställa sig i kö hos en organisation till.
    Jag och maken har kikat lite på det idag och resonerar följande:
    De länder som är intressanta och där vi stämmer in på kraven och inte JÄTTElång väntetid.
    BFA
    Sri Lanka
    men där är det avvaktande BB så då vet man ju inte hur lång tid det tar.
    Tjeckien
    BV
    Taiwan CSS
    negativt är att man får vänta ett halvår innan man får åka efter BB
    Sri Lanka, osäkert
    FFIA
    Colombia
    Thailand
    Sri Lanka
    Alla länder på FFIA verkade ha väldigt lång handläggningstid.
    Nå vad tycker ni? Snälla hjälp, var ska vi ställa oss i för kö?
    Vi bryr oss inte om kostnad eller ursprung
  • mor till två kina tjejer

    Tror inte BV har kö i Sverige för att skicka till CSS. Kolla med BV

    BFA har många länder, vilket ökar möjligheterna för er.

  • Hjärtat längtar
    mor till två kina tjejer skrev 2010-04-10 23:44:02 följande:
    Tror inte BV har kö i Sverige för att skicka till CSS. Kolla med BV BFA har många länder, vilket ökar möjligheterna för er.
    Tack! Det lutar nog mot BFA
  • Idoli

    Hej!

    Vi är i liknande situation som er, är också unga adoptanter, jag är 24 (blir 25 i sommar) och min blivande man 24 (blir 25 i januari). Vi har stått i kö i BFA sedan januari i år och gick nyligen med i AC. Funderar också på Sri Lanka, mest för att vi verkar passa in så bra på deras krav. Dock så är vi inte gifta än och vi tar examen nu till sommaren så vi har ännu inte fått fast inkomst eller någon bostad som jag tror kommer gå igenom en hemutredning (delar en 1:a). Men allt detta tänkte vi skulle vara ordnat i januari nästa år och till hösten ska vi gå familjeutbildning :)

  • Hjärtat längtar

    Hej Idoli!


    Roligt med några som är ungefär lika unga som vi!
    Har ni försökt få barn trots att ni går i skolan? När ska ni gifta er? Ursäkta min nyfikenhet, du behöver givetvis inte svara om du inte vill!
    Vi har också tänkt gå föräldra-utbildningen i höst. Kommer ni börja er utredning i början av nästa år då? Det kommer nog vi göra. Så vi får det klart till jag fyller 25!
    Om ni är intresserade av sri lanka kan ni ju kika in på denna länken!
  • Idoli

    Hej!

    Nej vi har inte försökt få biologiska barn, utan att den vägen är stängd för oss har vi,  vetat länge. Som tur är, när det nu är som det är. Vi kommer att gifta oss i sommar, i juli :), hur länge har ni varit gifta?
    Vi vill helst börja med hemutredningen i början av nästa år. Skulle helst vilja anmälla mig till det redan nu eftersom, som jag har förstått det, det kan vara kö. Dock så är många faktorer osäkra tills dess. Förhoppningsvis har vi båda jobb etc men eftersom vi inte vet säkert ännu så vill jag inte anmälla mig... Känns dumt att försöka gå igenom en hemutredning om man ännu inte uppfyller alla krav, fast inkomst etc. Så vi får se, men vi hoppas!

  • Hjärtat längtar

    Hej! 


    Vi har varit gifta i 4 år i sommar! Vi vill ju också börja hemutredningen i början av nästa år. Vad roligt då kan vi ju följas åt! Du kan väl ta reda på om det är kö till hemutredningen, isf kan ni ju ställa er i kö och säga att ni gärna vill börja utr. i början av nästa år. Annars räcker det ju att ni hör av er i slutet på hösten eller så. Vad jag förstod var det ingen kö i vår kommun, vi bor i en liten kommun. 
    Vi verkar passa bäst in på Sydafrika när det gäller AC. Har ni nåt mer land ni funderar på?
    Vi ska ställa oss i BFA också. Men det är så många länder där man måste vara 30 för!
    Och de europeiska länderna är ofta äldre barn och som kan ha nån sjukdom också. 
    Det är så himla SVÅRT det där med LAND!!! Fast det är ju inte nåt man beöver tänka på redan nu, men jag gör de ändå!{#lang_emotions_wink}
  • Idoli

    Hej! Vad bra för er att ni varit gifta så pass länge! Det ska ju vara väldigt fördelaktigt sägs det. Det låter som en bra idé, det ska vi se till att kolla upp. Min sambo ringde tidigare och förhörde sig om föräldrautbildning etc och vi ska tydligen få gå på ett informationsmöte med familjerätten till hösten. Det är inget krav men ngt de rekommenderade, så till dess ska jag skriva upp alla många frågor :)

    Ja det blir ju så, man tänker och tänker och tänker. I början ville vi ha ett väldigt litet barn, och det vill vi väl på sätt och vis fortfarande. Nu har vi dock börjat bli mer och mer öppna för att vårt barn kanske inte är en liten bebis utan att det kanske är ett barn upp till två år som är "vårt" barn. Så vi är öppna för de europeiska länderna också. Har även hört att det inte är så illa med skadorna som man tror, utan att skador bedöms olika i olika länder. Att skelning i Polen kan benämnas som ett större fel etc. :)

    Annars är det ju Sri Lanka, där tycks vi passa bra in och jag känner lite anknytning till landet eftersom de två barn som jag tidigare har arbetat med och fortfarande står väldigt nära, har ursprung därifrån. Deras mamma har berättat en del om landet.

    AC vet jag faktiskt inte var vi passar in riktigt men vi är öppna för alla länder som är öppna för oss. Det är sant att det är en del länder man måste vara 30 för att passa in på... kanske nästa barn kommer ifrån ngt av dem? :D

    Kul att följas åt! :)

  • Hjärtat längtar

    Ofta räknas ju sambotiden in...hur länge har ni bott sambo?


    Vi var på ett litet informationsmöte i mars. Men det var inte så mycket man inte redan visste. Vi var ganska inställda på spermiedonation då, men det har vi lagt ner helt och hållet nu. 
    Nu är vi medlemmar i BFA! Betalade in medlemsavgiften i går kväll! och ska skicka in det där pappret idag!
    Där fick man ju numrera land. Sär här numrerade vi:
    1. Sri Lanka
    2. Tjeckien
    3. Polen
    (4. Bolivia 5. Nepal)
    Om du kollade på tråden om sri lanka så verkade det ju väldigt osäkert, men nu verkar det ju komma igång igen. 
    Förra veckan när jag kollade på Sri lanka på Bfa stod det avvaktande på barnbesked nu står det 18-24 mån. 
    Kanon! Sri Lanka känns väldigt intressant nu! Jag tycker Indiska barn och barn från Sri lanka är så söta! (Alla barn är väl söta i och för sig)
    Ett barn upp till 2 år kan vi också tänka oss! Man ska nog inte haka upp sig om det där med sjukdom heller. Tjeckien och Polen verkar också intressant tycker jag!
    Vet inte riktigt om jag vill vänta till jag blir 30 innan man skicka nästa ansökan till ett land...men det beror ju så klart på när vi får vårt första barn {#lang_emotions_smile}
    Ja det ska bli jättekul att följas åt! Vi har ju många likheter!
  • Idoli

    Vi har bott ihop i två år egentligen men vi har endast varit skrivna på samma bostad i ett år och några månader (tyvärr). Jag vet inte hur hårda de är på det där. Ni kommer ju antagligen kommit ganska långt fram i kön när ni fyller 25 så ni får nog barn, rimligen, vid lite tidigare ålder än oss. :) Jag är ju så gott som 25, så jag gissar på att jag har hunnit fylla 30 inann ett evenuellt andra barn kommer :)

    Hoppas faktiskt lite på att få medgivande för syskonadoption alternativt för tvillingar, men det verkar vara svårt... Och innebära både för och nackdelar. Det är något vi funderar på i alla fall.

    Vad kul med BFA! Jag tycker de verkar så trevliga och tillmötesgående! Vi numrerade inte utan kryssade bara i länder som var intressanta, vi kunde inte bestämma oss (eller rättare sagt, länder där vi som förlädrar var intressanta). Men Sri Lanka är lite extra i våra tankar för tillfället. Det har dock varierat. Ett tag var vi lite mer inne på Polen, dels pga deras krav, väntetider etc och dels pga att det ligger nära vilket känns ganska praktiskt. Jag tror inte heller att det är en lika stor skillnad i kultur som tex Sri Lanka (vilekt jag antar kan göra kontakten med landet ev. en aning mer komplicerat). Så det svänger en del för oss!

    Fast just nu är det Sri Lanka. Ännu mer sen jag såg att de verkar vara igång!

Svar på tråden Unga Adoptanter