• Hjärtat längtar

    Unga Adoptanter

    Hej! Vi har ganska nyligen bestämt oss för att adoptera. Då vi enligt läkare inte har nån chans att få biologiska barn tillsammans. 


    Jag är 23 år och min man 24 år. Det verkar vara ganska ungt i "adoptionsvärlden"
    Så jag ville se om det finns fler unga som ska adoptera eller har adopterat. För att dela tankar osv. 
    Vi ställde oss i kö hos AC i februari. Vi ska gå föräldrautbildning i höst. Och så hoppas jag att vi kan göra utredningen nästa vår och att vi kan få vårt medgivande till nov-11 då jag fyller 25. 
  • Svar på tråden Unga Adoptanter
  • Liliuokalani

    Hej!

    Jodå han vart nog chockad i början men nu försöker vi se vidare istället, inte mkt att göra! Han säger inte heller så mkt och vill inte prata med nån annan än mej om det!

    Men min familj och några av våra vänner vet, men är lite komplicerat förhållande till hans familj som gjort att vi avvaktar med att berätta för dom. Därför jag måste va anonym här.

    Hur har det gått för er sen sist? Några framsteg?

    Vi håller på att kolla av allting med insemination fortfarande och har beställt hem lite adoptions broshyrer att läsa i för att sätta oss in i allt innan vi väljer organisation.

    Mvh Liliou

  • Tiago

    Hej!
    Vi har bestämt oss för adoption och är såklart mycket glada och förväntansfulla... (dock vill vi fortsätta att vara anonyma ett tag till)

    Vi är 29 resp 27 år gamla. I tisdags ringde vi familjerätten och fick prata med en lite äldre kvinna. Nu kanske vi övertolkar det hela något men det utvecklades till ett förhör och predikan innan det till slut bestämdes att vi skulle få komma på ett informationsmöte. Hon berättade att det var hon och två till som på namnen att döma lät som hennes jämnåriga. Nu undrar jag om alla får samma bemötande, jag tyckte höra en underton av att vi var för unga enligt henne. Alltså jag vet att vi har åldern inne men är det andra som känner att de blivit ifrågasatta?

    kram

  • Angla

    Vi var också unga inför första barnet. Jag var mycket ung. Och vår Soc var nitisk, dömande och diskriminerande. Jag är helt övertygad om att det var pga min ålder. Nu inför utredningen av barn två så är hon SÅ positiv och ger oss massor av beröm som föräldrar. Stå på Er!


    Angla - mamma till slut & snart igen
  • Tiago

    Det är bara en känsla vi fick över telefon, vi skall träffa hennes kollega om en vecka så vi får se hur det går... De kanske gör sig bättre på ett möte.

    Angla: Tack för uppmuntran! Jag var inne och läste lite på din sida, åh vad jag ser fram emot att påbörja denna resa...

  • Tiago

    ... mycket frågor så här i början innan utredningen startat ;)
    Är det någon här som fått syskonmedgivande eller är det förbehållet de lite äldre? Jag skulle tycka att det vore spännande och har barnerfarenheten men risken är vi får höra "ni som är så unga, ta det lugnt det finns tid" som man hört även när det gäller biologiska barn.

  • Angla

    Syskonmedgivande eller ej beror inte på föräldrarnas ålder utan skall grundas på vilken beredskap och kunskap man har. Vi hade ingen önskan om syskon medgivande.


    Angla - mamma till slut & snart igen
  • dunna
    Hej tjejer!
    Vad kul att läsa era funderingar. jag känner mig på liknande ställe. Själv är jag 28 men min man är över 30, hoppas det går bra ;)
    Vi har gjort en rad ICSI e.s. min mans spermie är inte så bra, själv har jag PCOS.
    Jag måste säga att jag tycker det är ganska ansvarslöst av era läkare,
    Liliuokalani (det tog evigheter att stava detta du) och greengal, att låta er ta många doser pergotime innan ett enkelt spermieprov! Det var det första vår läkare gjorde så jag slapp allt pergotime.
    Vi har inte gett upp helt och hållit på behandlingar och tänker göra 2 till nu i höst 8tjah, drömmen är ju att en till räcker så klart...) men sen blir det adoption. Vi har ställt oss i kö hos BFA och tänkter gå föräldrakurs så fort vi kan (har dock inte sökt upp när den nästa går). Vi är helt inne på Kenya, varför har ingen av er nämt det? Jag tycker det är superspännande att få bo i landet ett tag och det är kort väntetid och möjlighet att få unga barn. Jag minns ingen åldersgräns, i alla fall är jag tillräckligt gammal.
    Lycka till alla
    dunna

    ps: nu minns jag inte vem det var men nån skrev att hon var inte säker att det skule gå med spermiedonation e.s. hon inte var 100% själv. Vid insemination kan dem styra cykeln väldigt bra så även om du är oregelbundig så borde det gå om äggledarna är öppna. Annars går det också alldeles utmärkt med provrörsbefrukting med spermiedonation.
  • Hjärtat längtar

    Roligt att se så många nya här i tråden!
    Visst har man fått höra att man är ung, och frågor som: Har ni verkligen tänkt i genom det här?
    Men vi har ändå fått positiv respons från socialen och ledaren på föräldrautbildningen.

    Tiago
    Tråkigt att ni blev bemötta på ett så dåligt sätt. Hoppas de ändrar sig. Man vill ju gärna ha en bra relation till de som ska utreda en.  

    Dunna
    Ja, det är inte klokt att jag fick ta 4 Pergotimekurer innan min man fick ta ett sperma-prov.

    Anledningen till att jag inte nämnt Kenya är att; vi inte kan tänka oss att vara borta så länge, det blir också svårt ekonomiskt osv.
    Vi är mest inne på Sydafrika! 

    Anledningen till att vi inte gör Spermiedonation var att det inte kändes rätt. Vi känner att vi ska adoptera och är glada och nöjda över det beslutet! 

  • Angla

    GreenGal; vi valde också bort spermiedonation trots att vi hade det beviljat. Vi kände att det skulle kanske eventuellt kunna ge en ojämnvikt i förhållandet. Dessutom kändes våra gener aldrig viktigt och varför då ha den enes gener, kände vi.


    Angla - mamma till slut & snart igen
  • Liliuokalani

    Hej!


    Dunna- haha vet att det är lite svårt att stava, skriva bara lilio så förstår jag=) Är ett hawaiianskt ord som jag gillar väldigt mycket=)


    Det är jag som var inne på spermiedonation, eller rättare sagt är det fortfarande. Har hållt på hela maj månad med provtagningar osv för att förhoppningsvis kunna åka ner till Danmark i Juli för insemination. Håll tummarna för oss!
    Valt Danmark just bara för att det finns anonym donation där vilket vi kände passa oss. Har beviljats försök i Sverige med men det är ju öppen donation och det känns inte lika rätt, men vi ska i alla fall på infomöte om det i slutet av månaden för att sen ta ett beslut om det, men de landstingsbetalda försöker blir i så fall efter sommaren så länge försöker vi i danmark. 

    Tycker också det är dåligt av läkarna när man har facit i hand så här efteråt att de inte tog spermieprov tidigare, man får ju inte äta hur mycket pergotime tabletter som helst vad jag förstår, och jag har ätit 7 omgångar helt i onödan. Så jag hoppas jag får äta det tillräckligt många gånger till för att insemination lyckas annas blir det väl ivf.

    Dunna- vad är det för behandlingar du håller på med just nu?

    Vi har också tänkt sätta upp oss hos en adoptionsbyrå snart ska bara bestämma vilken, för även om insemination lyckas kanske man inte vill genomgå en sån behandling en gång till men då kanske vi vill adoptera ett syskon. Eller om det inte blir något resultat alls av inseminationen så känns det bra om vi redan står i kön.

    Tiago- Fy vad fördomsfulla människor det finns, dom borde inte jobba med sådant. Hoppas det går bra när ni träffar dom iaf.

    När de som kan skaffar barn de vanliga sättet är det ingen som kollar deras ekonomi, ålder osv.


    runt  27 är ju en helt normal ålder att vilja skaffa barn i, sen när processen är så lång som den e med adoption så är det ju bara bra tycker jag om man inte påbörjar den för sent för det e ju inte bra det heller!


    Familj släkt och vänner som vet om vår situation som jag försökt förklara hela processen för både med adoption och insemination( alla prover som ska tas, hormonbehandlingar, sprutor m.m) dom är helt chockade över hur mycket det är att hålla reda på och lära sig. Men det är bra att dom vet att det inte är en dans på rosor.

    Lilioukalani


     


     


     

Svar på tråden Unga Adoptanter