• Hjärtat längtar

    Unga Adoptanter

    Hej! Vi har ganska nyligen bestämt oss för att adoptera. Då vi enligt läkare inte har nån chans att få biologiska barn tillsammans. 


    Jag är 23 år och min man 24 år. Det verkar vara ganska ungt i "adoptionsvärlden"
    Så jag ville se om det finns fler unga som ska adoptera eller har adopterat. För att dela tankar osv. 
    Vi ställde oss i kö hos AC i februari. Vi ska gå föräldrautbildning i höst. Och så hoppas jag att vi kan göra utredningen nästa vår och att vi kan få vårt medgivande till nov-11 då jag fyller 25. 
  • Svar på tråden Unga Adoptanter
  • Hjärtat längtar

    TIAGO:
    Men vilken hemsk socialtant. Kan hon inte ha lite förståelse och bete sig som folk?
    Verkar ju som hon försökte skrämma iväg er!
    Hoppas hon bättrar sig! 
    Ska ni gå föräldrautbildning snart? 

  • Liliuokalani

    Såna personer borde inte ha ett sånt jobb, som vanligt fel människa på fel plats.
    Åldern har ju inget att göra med hur mycket man vill ha ett barn.

    Liliuo

  • Tiago

    Tack för medlidandet!

    Det känns jobbigt nog som det är att behöva förklara sig för omgivningen. Vi orkar inte kämpa mot en rabiat utredare!

    Det här är förstås bara vår version, hon kanske tyckte att hon gjorde oss en tjänst genom att förbereda oss på det värsta men ändå!

    Är det ingen annan som råkat ut för något liknade? Hon gav oss en öppning för att byta utredare men jag är så cynisk att jag tror att dom alla är likadana. Därför tror jag inte att vi kommer ha någonting för att byta utan istället bara retar upp dom ytterligare Skrikandes

  • Hjärtat längtar

    den socialsekreteraren jag ringde till var bara jättepositiv till att vi ville adoptera!

    Men socialsekreterare i din stil är nog rätt vanligt, jag tror de vill provocera lite, för att se hur man hanterar det och var man står, vad man tycker, och att man står fast vid att man verkligen vill adoptera.  

  • Tiago

    Vi ser oss nog inte som lättstötta eller vidare känsliga, men någonstans måste man dra gränsen för hur mycket man ska behöva tåla. Bara för att vi är unga (för jag tror att det är där skon klämmer) betyder det inte att det inte är genomtänkt beslut!

  • Hjärtat längtar

    Nej, det är hemskt att bli diskriminerad för att man är ung! Jag tycker de ska se det som något positivt istället.
    Skulle vi gjort IVF eller donatorinesmination hade vi inte fått göra det förrän vi är 25, DISKRIMINERING, tur att vi inte ska göra det då....

    Men adoption har ju också en åldersgräns på 25, men förhoppningsvis påverkar det inte oss så mycket eftersom vi ändå måste stå typ två år i svergie-kön.
    Vi är 23 och 24. Jag fyller 24 i nov.

    Hur gamla är ni Tiago? 

  • Thi 08
    Hjärtat längtar skrev 2010-06-19 21:36:59 följande:
    den socialsekreteraren jag ringde till var bara jättepositiv till att vi ville adoptera!

    Men socialsekreterare i din stil är nog rätt vanligt, jag tror de vill provocera lite, för att se hur man hanterar det och var man står, vad man tycker, och att man står fast vid att man verkligen vill adoptera.  
    Ja det tror jag med! Vill man något verkligt innerligt så visar man att man inte ger upp & då blir man tagen på allvar. En del av "testet" avklarat.

    Man är ju villig att visa upp sig och bli synad i detalj, det om något är ju ett bevis på att man verkligen vill adoptera.

    Men å andra sidan handlar ju adoption om väntan väntan väntan. Och vill man verkligen adoptera så orkar man vänta, annars inte.
  • Idoli

    Oj vad mycket jag har missat här inne... Brukar vara en aktiv läsare av inlägg men nu har vi haft fullt upp, då det för oss blir oväntad flytt till Sthlm i höst... hade egentligen tänkt gå familjeutbildningen på annan ort men som tur var går det troligtvis att byta så vi får gå den till hösten iaf!

    Precis som greengal har även vi fått ett positivt bemötande ifrån socialsekreterare, den lilla kontakt vi har haft. Vi var oroliga för detta då vi hört en del... Det är min, i sommar blivande man, som till största del skött kontakten via telefon och vi har fått uppfattningen om att det bemötts extra positivt. Tydligen är detta inte lika vanligt, utan ofta, menade de, är kvinnan den drivande i processen. Vi är båda väldigt engagerade men han sköter, som sagt, de flesta kontakter via telefon. Hur är det hos er? Någon som har gått/ska gå föräldrautbildningen i Sthlm? Vi vet ännu inte helt säkert vilken kommun vi kommer att tillhöra... Hoppas på att få lånelöfte så att vi kan börja titta efter bostadsrätter... Det är betydligt dyrare att leva i Sthlm, än vad vi är vana vid sen tidigare. Vad tror ni om storleken på bostan? Kan en 2:a anses okej till en början?

Svar på tråden Unga Adoptanter