• Hjärtat längtar

    Unga Adoptanter

    Hej! Vi har ganska nyligen bestämt oss för att adoptera. Då vi enligt läkare inte har nån chans att få biologiska barn tillsammans. 


    Jag är 23 år och min man 24 år. Det verkar vara ganska ungt i "adoptionsvärlden"
    Så jag ville se om det finns fler unga som ska adoptera eller har adopterat. För att dela tankar osv. 
    Vi ställde oss i kö hos AC i februari. Vi ska gå föräldrautbildning i höst. Och så hoppas jag att vi kan göra utredningen nästa vår och att vi kan få vårt medgivande till nov-11 då jag fyller 25. 
  • Svar på tråden Unga Adoptanter
  • dunna

    Hej lilio ;)
    jag är helt säker att det blir inga problem med fler pergotimer kurer, annars borde det ju gå bra med typ Gonal-F stimulerng också. jag är ganska säker att det är i alla fall inget att bekymmra sig över. jag håller tummarna för dig :)
    Jag har gjort några ICIS (dvs IVF med microinsemination). 2 äggplock i Sverige, 1 embryotransfer, och 1 äggplock og 3 embryotransfer på Island. Jag har kvar 2 landstingbetalda ICIS i Sverige. Jag tänker använda den ena nu i augusti. OM (och bara OM) den inte går gör jag ett försök till. Sen är det adoption som gäller för mig. Jag tycker det är urtråkig att hålla på med alla dessa hormonbehandlingar utan nåt garanti om barn i slutändan men jag känner fortfarande inte att jag är nöjd med beslutet att adoptera. Trots detta så fantaserar jag ofta om att bo i Kenya :)

  • Tiago

    Tack för alla glada tillrop! Vi ska som sagt träffa dom snart, på ett infomöte. Vi går föräldrautbildningen i höst. Känns så bra och spännande att ha påbörjat denna resa!

  • Liliuokalani

    Dunna- Va bra då gör du mig lite lugnare, jag har gått och funderat över det ett tag med pergotime osv. men aldrig kommit mej för att fråga en läkare. Man har fått så mycket dåligt svar därifrån så man e nästan rädd för att fråga....
    Oj har ni vart i väg ända till island, har dom kortare vänt tid där eller varför har ni vänt er dit om man får fråga? beöver inte svara om du inte vill.
    Det inser jag redan innan jag startat att man inte orkar hålla på med hormonbehandlingar osv. hur länge som helst utan några garantier för att lyckas just därför vi också redan nu under sommaren också ska sätta upp oss på adoption. Då minskar kö tiden betydligt iaf känns de som än om man väntar med att sätta upp sig tills man har testat allt som finns här hemma först med behandlingar, känns så iaf.
    Läste lite om Kenya det verkar jättespännande men tyvärr har vi bara vart gifta ett år, annars hade de vart ett av de främsta alternativen för oss. Har dock inte kollat upp om man får tillgodoräkna sig tiden som sambo.


    Lilio

  • Hjärtat längtar
    Tiago skrev 2010-06-09 11:25:05 följande:
    Tack för alla glada tillrop! Vi ska som sagt träffa dom snart, på ett infomöte. Vi går föräldrautbildningen i höst. Känns så bra och spännande att ha påbörjat denna resa!
    Vad roligt att ni ska gå föräldrautbildningen i höst! Det ska vi också göra! Då kan vi följas åt!
    Vi har börjat läsa boken "Att adoptera ett barn som redan finns" Vi ska ha läst den till kursen börjar. Den verkar jättebra, kul att läsa tillsammans och diskutera olika saker. Det känns som maken är mer delaktig nu! 
  • Kiwi10

    hejsan!


    min man och jag har nyss fått reda på att vi borde sluta med våra icsi och satsa på "andra" alternativ! Är helt grön i detta områda och letar nu så mycket info jag kan!


    Både min manoch jag är 28 år. Det förbryllar mig mycket med alla höga kostnader!!!

  • Hjärtat längtar

    Hej Kiwi!

    Hur känner ni nu inför andra alternativ. Är adoption enda alternativet eller kan ni exempelvis välja att använda er av donator?

    Hur känner ni inför adoption då, förutom att det är dyrt.
    Har ni bostads-lån kan ni säkert öka på ert bostadslån och få pengar till adoptionen på så sätt men visst är det dyrt. Du hittar de olika adoptionsorganisationerna på mia.eu där kan du kolla priser. Adoptionscentrum är väldigt dyrt medan det t.ex är billigare på BFA.
    Funderar ni på adoption så vill jag bara säga ställ er i kö hos en eller flera adoptionsorganisationer NU!

    Kram 

  • Kiwi10

    De sa att det eventuellt skulle kunna fungera med en donater. Kön dit var ca ett år!
    Fär man stå i adoptionskö samtidigt??

    Förutom priset hade vi inte haft något emot att så ta emot "vårt" barn från ett annat land =)

  • Hjärtat längtar

    JA, självklart kan man stå i adoptionskö samtidigt. Det kostar mellan 2000-3000 per år. Per adoptionsorganisation. Vi köar i två stycken. 
    För många länder är det ändå en viss kötid i sverige innan man får skicka ansökan till landet. Så kötiden i sverige kan man ställa sig i redan nu. Blir det sen allvar med adoptera, ska man ju gå föräldrautbildning och göra en utredning så att man får medgivande.

    Stå i kö till båda, så kan ni ju välja vilket som känns bäst sen.
    Om ni väljer att göra donatorinsemination så är det ju ingen kö i danmark om man väljer att göra det privat och det kostar inte så mycket.  

  • Liliuokalani

    Kiwi10 - Är det äggdonator eller spermiedonator ni behöver?
    På många ställen i sverige är det ca 1 års kö till spermadonation men på reproduktionscentrum i uppsala är det inga köer enligt dom själva dom håller vårdgarantin på 3 månader. Vi ska dit snart på infomöte snart och de ska komma igång med våra behandling eftr semesterarna sa dom om vi ville. Vi ska dit och höra på vad dom säger iaf men vi ska testa nästa månad med insemination i danmark först.
    Vi föredrar danmark pga anonymiteten.
    Har ni kollat om det kan va nåt för er?

    Fråga gärna om det är nåt du undrar=) vet hur svårt det är att sätta sig in i allt.

    Mvh Liliou

  • Tiago

    Nu har varit på infomöte hos soc.

    Hon inledde med att berätta att vi var minst 10 år yngre än de hon vanligtvis utredde och att då var det minsann bråttom, men nu kunde vi ju ta det lugnt, "det är ju ingen ko på isen så att säga". Nej vi är inte gamla men jag är lika mån om att det skall bli klart fort som någon annan!

    Sen frågade hon om våra IVF- försök och berättade att när man inte hittar något fel, som hos oss, räcker det ofta att slappna av. Ojoj vad arg jag blev men sa vänligt att det finns inget belägg för det påståendet. Men jodå, hon hade haft säkert 7- 8 par som blivit gravida under tiden som hon utredde dem i o m att de började tänka på något annat. Om vi hade känt varandra lite bättre och jag inte varit beroende av hennes välvilja hade följdfrågan varit hur länge hon jobbat med detta och hur många par hon utrett för att få henne att inse att det är den % som skulle blivit gravida oavsett.

    Sen frågade hon vilka länder vi hade tänkt på. Jag sa som det var, att vi var öppna men att t ex Kenya kändes avlägset i o m vistelsetiden. Hon höll en föresläsning om hur de flesta barnen från öst är alkoholskadade osv. Jag förstår att hon vill förbereda oss på det värsta men ändå!

    JAG BLIR SÅ TRÖTT PÅ DESSA FÖRDOMAR!

    Jag är kanske lite känslig men jag tycker inte att personer i hennes position kan sitta och spekulera, tycka och tänka hur som helst!

Svar på tråden Unga Adoptanter