• 9Kärleken6

    Pergopinglor med barn version 16

    Välkomna hit alla gamla som nya föräldrar som fått barn med hjälp av Pergotime  
    Detta är en tråd med flera år på nacken. Här är det högt i tak och vi gläds, skrattar, gråter, hjälper, lider och stödjer varandra till vardags och fest.

    Kämpartråden: www.familjeliv.se/Forum-7-125/m51305693.html

    Gravidtråden: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m51300993-8.html
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16
  • LillSkruttet
    Meja: Stort grattis till lilltjejen!!! Härligt att förlossningen gick så fort och bra.

    Mumzzan: Beklagar sorgen! Förstår att det är och har varit tungt. Styrkekramar!!

    Hoppas ni alla haft en underbar midsommar!! Vi har varit i Åländska skärgården i en vecka nu och njutit av solen som gassat från en klarblå himmel. Har bränt upp axlarna, men vad gör väl det? Nu åter hemma i vardagen. I morgon åter till jobbet, har egentligen 4 veckor heltid kvar innan sommarsemester 4 veckor och sen BF. Men jag tycker det känns som om det lutar åt att det blir sjukskrivning. Har haft en vecka med massor av sammandragningar, även onda sådana, trots att jag mest legat på sofflocket i princip. En dag tog vi en kort och lugn promenad till en hästhage i närheten, för Tyras skull. När vi kom hem hade jag smärtsamma sammandragningar som kom med några minuters mellanrum. Blev riktigt rädd eftersom vi befann oss ute i skärgården, en bra bit ifrån någon sjukvård. Hade blivit ambulanshelikopter om det satt igång något då. Tack och lov gjorde en stunds vila på sängen att det gick över.
    Igår städade jag undad på diskbänken och sen svabbade jag av köksgolvet i huset (bondkök), och hela kvällen sen hade jag sammandragningar. Strax innan jag skulle lägga mig började de göra ont igen. Så hur jag ska kunna jobba heltid på jobbet i 4 veckor till undrar jag verkligen......
    Nog gnällt....vi hade iallafall en fantastisk midsommarvecka. Lata dagar i solen och mycket god mat. Och för de andra som var med, en massa öl, jäger och snaps. Saknade snapsen till midsommarsillen....det är ju verkligen kanongott!

    Nu är vi då hemma igen. Mamma hade varit här och rensat i min blomrabatt och satt lite tagetes och prästkragar. Jättesnällt av henne. Inte lätt för en annan att komma ner och rensa rabatter nu liksom....
    Ska ta mig lite att äta, försöka natta Tyra (som sovit största delen av resan hem i bilen) och sen ta en dusch innan det är dags att sova.

    Kram på er!
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • Eet

    Vilken härlig midsommar det var.. och vår son valde att sova till 0715 två dagar i rad = lyckliga föräldrar.
    En vecka kvar sen går jag på semester det ska bli så skönt.

    Mumsan: Tänker på er. Kram

  • 9Kärleken6

    Hej på er

    Ser att livet rullar på för er. Det gör det här med, är mest nedräkning och försöka få bort allt som jag vill göra innan vi på lördag åker ner till söderns land. Vi har en vecka där innan dagen Bröllop och sen åker vi hem på onsdagen. Men blir bra jag och min man som åker hem barnen stannar med faster, farmor och farfar i 1½ vecka. En evighet alltså och vi får lite "smekmånad" men kommer säkert sakna dem massor. Har en vecka semeter till SJÄLV! Rena lyxen. Innan jag jobbar 2 veckor till sen så är det skola igen. Så va den sommaren väck. Tänk va tiden springer iväg. Barnen ska ju hinna fylla 4 & 2 också där innan skolan börjar. Västa stora tjejerna.


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Eet

    Kärleken: Det låter härligt. Hoppas ni får en underbar dag.
    Själv har jag fått "njuta" av min son sällskap... han skulle inte sova igår (vilket jag till viss del kan förstå pga värme och sol) men om man är astrött hur kan man då kämpa emot i 1,5h - det slutade med att jag tog med honom in i våra sängar där vi båda somnade. Sen vaknade han pigg och glad 05.30 trots att han varit vaken ytterligare en gång i natt. Vart tog "sova till sju" vägen? :) Men jag var på jobbet tidigt idag =  tidig hemgång.


    Småbarnsförälder som ständigt längtar efter sömn.
  • Simben

    Grattis Meja till lilltjejen

    Och massa styrkekramar till dig Mumzzan med familj..lider med dig och kan inte förstå fullt ut även om jag själv inte heller kan tänka mig ett liv utan mina föräldrar eller svärföräldrar. Skulle nog tänkt som du i det läget att tur man har tjejerna så man har nåt att gå upp för. Massa massa kramar till dig!!! kram

    Lillskrutt; låter  ju verkligen som du skulle gå till nån läkare och se om du kan bli sjukskriven, förstår inte heller hur du ska kunna jobba 4 veckor med dom sammandragningarn. Lycka till..kram!

    Kärleken; Tråkigt med lönen men skönt det löste sig. iofs är det ju så tråkigt att du ändå inte skulle kunnat begära fp för dom dagar när du jobbar ju? så då man får lönen i efterskott varje månad som dom flesta får även jag så sitter man i skiten i dom lägen som du var i där...att man varken kan få fp eller lön tyvärr men i vilket fall skönt det gick att ordna på jobbet.
    Vad skönt och kul att dagen B snart är här och att ni får en och en halv vecka egentid oxå det kan ni verkligen behöva att bara vara och få sova hela nätter eller iallafall morgnar kanske

    Här är allt okej...jobbar och sliter var och varannan dag...fast nu vid midsommar var jag ledig 4 dagar isträck och det var länge sen man var det. idag är det jobb igen och sen jobbar jag hela sommaren och är ledig 5 dagar i vecka 30..det är den enda semester jag har...och så är det ju när man är arbetslös oxå..då har man inte råd att ha semester tyvärr.

    Jag försöker få Maja blöjfri oxå men det går inget bra alls. Hon håller sig jättebra men hon är trotsig som sjutton och vill inte alls sitta på pottan längre stunder och springer inte alls och sätter sig själv som agnes gjorde så just nu känns det lite tungt och som att det inte kommer gå denna sommaren som jag tänkt.
    Annars känns Maja så himla stor som kan mycket som att sätta sig på gungan, och ta fart alldeles själv, cyklar på en stor cykel med stödhjul, känns lite som hon kan och vill göra allt som dom stora gör utom just pottan..och det känns lite trist.

    nej nu ska jag göra iordning dom för dagis och sen ska jag göra lite nyttosaker innan jag börjar jobba.

    kram på er och ha en varm och skön tisdag för det ska jag ha

    kram från öland!


    Älskar min två små tjejer Agnes och Maja över allt annat!
  • LillSkruttet
    Kärleken: Åh, snart dags!! Spännande!!! Hoppas ni får en fantastisk bröllopsdag, och några härliga dagar ensamma tillsammans sen. Simben: Blev ett besök på förlossningen igår em och blev hemskickad med bricanyltabletter och sjukskrivning fram till semestern. Så nu ligger jag hemma i soffan och försöker vila mig. Var in till jobbet 3,5 timma idag för att rensa upp bland lite papper och avsluta lite. Har haft sammandragningar hela em/kvällen, men just nu har de lugnat sig när jag ligger stilla här med datorn i knät och gör absolut NADA.
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • Cissi32

    Jag e så glad fick veta idag att jag kommer in på undersköterskeutbildningen och CSN är redan klart e jätte glad för detta..

  • 9Kärleken6

    Simben: Ja nu går tiden fort!

    Lillskruttet: Tack vi gör allt för att den ska bli bra så det ordnar sig nog. Är väldans nära nu.
    Men du tjejen nu får du allt ta det lilla lugna!!! Jag lovar är inte värt att föda tidigt, blir så mycket annorlund då än om de får va kvar tiden ut, nästan iaf. Men vila vila vila!!!

    Eet: Hoppas nätterna rätat till sig igen!

    Simben: Det där med blöjfri går ju tyvärr inte att skynda på blir oftast bara värre. Nina var rätt sen, jämnfört med många andra barn i frld gruppen, men det var bara att vänta tills hon var redo helt enkelt. Hur gammal är hon nu?

    Våra nätter är kassa igen. My är vaken allt från tidiga mornar, mitt i nätterna eller hela kvällar. Kan det inte vända SNART!!!???

    På lördag åker vi till söderns land och då är det bara en vecka kvar till vår stora dag. *Gulp* <3

    Kram på er alla


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Dodisens mamma

    Beklagar förlusten av din mor Mumzzan

    kärleken: åh snart dags för stora dagen.

    Här har vi firat Doris 3årsdag och Dellas 1årsdag medd mycket tårta och många paket, doris fick en cykel och hon fattade galoppen efter en halvtimmes kämpande med tramporna idag fattade hon även hur man bromsar
    Jag har nu 5 fagar kvar till andra uppkörningsförsöket och en vecka jobb till sen 4 veckor semester



    Della badar


    Doris ska göra soppa
    Douglas -00 Doris -07 Della -09
Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16