• 9Kärleken6

    Pergopinglor med barn version 16

    Välkomna hit alla gamla som nya föräldrar som fått barn med hjälp av Pergotime  
    Detta är en tråd med flera år på nacken. Här är det högt i tak och vi gläds, skrattar, gråter, hjälper, lider och stödjer varandra till vardags och fest.

    Kämpartråden: www.familjeliv.se/Forum-7-125/m51305693.html

    Gravidtråden: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m51300993-8.html
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16
  • Eet

    9Kärleken6: Låter jobbigt. Ibland kan man begära förskottslön, men jag hoppas att det ordnar sig för er.

  • 9Kärleken6

    Det ordnade sig, bara man ber lite så Är dock såååå less på att bråka och hålla koll på allt när det kommer till mitt jobb. Kommer en efterskottslön på 40 timmar, fattar de inte att det blir en del pengar??? Suck men skönt det gick att ordna.


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Kors i taket men Mysan sov hela natten inatt, och Nina sov då jag åkte hemifrån 7.15


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Meja1

    SKÖÖÖÖÖÖNT, kärleken..... Å vad man uppskattar en hel natts sömn!!

    Här har vi precis gått in i tvåbarnsdimman, då vår lilla Enya Eleonor kom till världen för en vecka sedan. Som en raket....förlossningen tog bara två timmar och var helt fantastisk bla för att vi fick samma barnmorska och samma rum! som när vi födde Cornelia, det kändes så tryggt och skönt. Var öppen 7 cm när vi kom in vid 1.30 och 3.10 föddes hon. Vilken underbar känsla! Man glömmer fort hur det är att ha en liten bebis. Men nu ska man lyckas rodda runt en 16-åring, en två åring och en liten hund och så relationen dessutom, Ja, hur lyckas man?
    Vad jag inser är att man måste hårdprioritera annat (tex vilka vänner som är viktigast m.m) gud vad tiden springer iväg, hinner knappt ringa upp ett missat samtal eller plocka undan disken,,, ha ha... men det här ska nog gå bra när man får in lite rutiner såsmåningom. Nu ska vi bara vara hemma hela familjen i 7 veckor och njuta av varandra. Cornelia är än så länge jätte go med bebis och vill pussa, krama och klappa och hålla hela tiden, jätteskönt... men jag antar att andra tider kommer också... Hon är dock jättepappaig, var det redan innan, men nu ännu värre och jag får inte göra nåt, inte natta inte byta blöja, inte lämna på dagis m.m, jobbigt.
    F.ö tyckte jag att Kroppen blev mkt snabbare pigg denna gång och jag har inte alls lika ont som förra gången, förutom problem att göra nr 2.... men det går väl över snart hoppas jag...
    Hoppas ni alla får en jättehärlig midsommar!!!! Kram på er

  • Treasures

    Grattis Meja! Låter som om ni har det alla tiders med era två små guldklimpar!

    Trevlig midsommar till er alla här!


    ~ ~ Alva 09-11-01 ~ ~
  • Eet

    Grattis Meja, skönt och höra att du inte har massa "dötid"  :) .

    Fick svar på mitt progesterontest idag... det hade inte varit någon ägglossning, men jag hade inte heller väntat mig det. Så jag det var ingen större besvikelse. Jag är glad att jag ihop med mina pergo ska få spruta också så man inte tar hormonen i onödan. Men först ska vi njuta av semester innan det blir sex-schema igen...

  • Dodisens mamma

    Meja: Ett stort grattis till lilla Enya,superfint namn med Låter som en drömförlossning!
     jag hade oxå jätteproblem med nr 2 efter den sista tog för det första upp till en vecka innan jag kände mig "nödig" det har börjat rätta till sig nu efter ett år

    Kört idag efter 2veckors uppehåll, vart orolig för att jag skule glömt hälften och osäkerheten skulle kommit tillbaka men nejdå jag burnade på så bra så

    Imorn har jag tid hos gyn, jag har haft blödningar i flera veckor nu såå trött på min fula pco kropp för en vecka sen övergick det hela till störtblödningar vilket man kan få efter en cykel utan ägglossning, jag har hört att efter man fått barn så kan det rätta till sig med pco men inte för mig det har bara blivit värre efter varje barn. Nu har jag kämpat mig ner i vikt ialf och borde vara godkänd för kombinerade p-piller så man får bukt på detta syndaflod.

    Lördag har vi bokat en dagstur till danmark med brunchbuffe, ser framemot att umgås med familjen.

    Doris är skitjobbig nattetid ännu hon vaknade först 00.00 och skrek en timme sen igen vid 03.00 och skrik en timme igen   våran skrikapa fyller 3år på tisdag.

    Kramar


    Douglas -00 Doris -07 Della -09
  • Mumzzan

    Hej tjejer


    Var ett tag sen. Orkar inte kommentera allas lyckor och bekymmer. Jag har läst men inte orkat skriva länge. 1 juni somnade min lilla mamma in. Då orkade inte hennes kropp mer. Jag har gått omkring i ett kaos hela våren och det förvandlades plöstligt till vakuum. Nu är begravningen över och jag ska börja ta itu med lägenhetsförsäljning och sortering av ett helt liv. Ovanpå allt detta, fixa livet som mamma och fru.


    Maken min har varit hemma ett tag och varit pappaledig och jag har varit sjukskriven men nu har han börjat jobba igen. Tar en dag i taget och är glad att jag har mina flickor som ger mig en anledning att gå upp varje morron!


    Uppdatering om flickorna: Maya är en glad och go unge som plöstligt blir tvärarg och förvandlas till ett monster. När hon är go är hon underbar! Hon är så fundersam och hon pratar så bra nu. Tänker så klokt! Idag i bilen så sa hon: mamma jag tror att när jag tänker på mormor så tänker hon på mig oxå. Jag tror hon kan se mig!
    Anya är en glad bebis. Hennes nya hobby är att stå på alla fyra på golvet och gunga fram och tillbaka. Sen kastar hon sig på magen och föser ifrån med händerna så hon far baklänges och sen blir hon galen för att hon inte kommer fram till sina saker! Hon älskar sin gåstol för där kommer hon ju till allting! Sover gör hon som en kratta. Vaknar för det mesta två gånger på natten och vill ha mat! Vi har börjat med gröt och sexmånadersvälling för att se om det hjälper till att hålla henne mätt längre. Hon äter ganska lite varje gång för hon kräks en del men det har blivit bättre de senaste dagarna så vi har börjat öka på mängden lite oxå. Men som sagt.. annars är hon en riktig solstråle som älskar sin storasyster!


    Lite uppdatering från mig så ni inte tror att jag har försvunnit. Är bara vimsig och trött och behöver ta det lugnt ett tag.


    Kram från skåneland!

  • 9Kärleken6

    Mumzzan: Stor styrkande kram till dig min vän! Önskar det fanns ord jag kunde säga som gjorde det lättare för dig, men jag tycker du gör det bra. Du kämpar och det är det ända att göra. Men jag förstår att även om det är jobbigt med barnen så ger det en också tid att tänka på annat, tid att älska livet och tid att få distans. Men sen är det ju sjukt mycket som måste göras. Jag vet du har stort stöd av din man, och människor omkring dig. Jag önskar jag kunde göra mer...

    Som vanligt är nog Maya och Nina väldigt lika. Även om det mest är My som är monster nu för tiden Jag känner igen Mayas resonemang om sin mormor för Nina pratar lika om vår kära katt Percy som nyss togs ifrån oss (så klart går det absolut inte att jämnföra katt med en underbar mormor men tankarna i flickornas huvud verkar vara lika iaf) Stor kram till dig och de dina!!! <3

    Barnen sov till 7 idag, jag är lika förvånad varje gånge det händer Vi har fint besök från skåne, kompisar som flyttat härifrån och dit för 2 år sen. Så roligt att ses. Mamman och sonen, 3 år, har sovit hos oss inatt och idag kommer pappa så sover de en natt till hos oss. Så ikväll blir det grillning och mys.

    Meja: STORT grattis!!! Jag trodde du hade en stund kvar jag. Ja det är fullt upp med flera barn men man kommer snabbt in i rutinerna. Hoppas det löser sig med nr 2. Ofta spänner man sig i onödan. Se till att dricka mycket. Hur går det med ammning och allt?

    Dodisen: Åhh va B med sånt klydd med mens. Jag har haft lite strul själv, små blöder som aldrig vill sluta. Tur jag har fått grejer som skjuter upp mensen på vår stora dag. (Typiskt det ska sammanfalla) Duktigt du varit som gått ner i vikt!!! Hur mkt har du tappat? Jag har tappat 12 kg sen i september.

    eet: Attans att det inte blev äl men visst har man en annan distans nu när man redan har barn? Jag hoppas det löser sig för er sen.

    TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ER ALLA! <3


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • MariaK

    Meja: Ett jättestort Grattis till er lilla flicka!!!!!!! O det kommer gå galant för er o klara av två barns köret Man lär sig  vad som går o inte går o strunta i alla måsten ett tag o bara va!!!
    Ibland undrar jag hur vi klarar av tre barn o hus o hund o jobb o umgås med vänner o allt annat....... Men det går
    Ni skulle se våra läggningsrutiner värsta upplägget... Du tar den så tar jag den medans den äter välling Men allt funkar  med lite trix o fix!!!!

    Mumzzan: Beklagar sorgen!!!!!!! Kan inte o vill inte tänka mig ett liv utan min mamma så jag förstår att ni måste ha det tungt   Men livet går vidare o ni har mycket o glädja er åt så jag hoppas så att med tiden att du tänker tillbaka på din mamma med bara glada minnen i bagaget!!!!

    O så vill jag önska er alla en riktigt fin midsommar!!!!!!! Ser ju ut att bli kanon väder hela helgen o nästa vecka ska vi inte tala om   Blir nästan lite nervös inför vår sem om tre veckor.......... Hoppas så på fint väder!!!!

    KRAM


Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16