• 9Kärleken6

    Pergopinglor med barn version 16

    Välkomna hit alla gamla som nya föräldrar som fått barn med hjälp av Pergotime  
    Detta är en tråd med flera år på nacken. Här är det högt i tak och vi gläds, skrattar, gråter, hjälper, lider och stödjer varandra till vardags och fest.

    Kämpartråden: www.familjeliv.se/Forum-7-125/m51305693.html

    Gravidtråden: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m51300993-8.html
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16
  • Eet

    Tillbaka på jobbet efter en härlig helg. Elvins har dock börjat dålig med sömnen (jag som skrev om hur bra allt gick {#lang_emotions_laughing}, där fick jag. Han blir bara mer och mer mammig och har nu vaknat runt midnatt i över en vecka och går inte att söva om förrän han får sova i våra sängar brevid mig.. Idag går han visst in och ut i sovrummet och letar efter mig, hänger lite läpp men kommer som tur är på andra tankar. Någon som känner igen det? Han är blir 1 år den 23:e. Jag hoppas verkligen att det är en tillfällig "svacka".

    Sitter på jobb, har mkt svårt att koncentrera mig... sen kom jag på att det finns ju ett underbart litet forum och en härlig tråd med liksinnade där jag kan skriva av mig och sen kanske jobba....
    Min man och jag har alltid sagt att vi ska börja med syskon när Elvin blir ett pga ev "leveransstid" och att man blir ju äldre!!  Så idag ringde jag och bokade tid hos gyn. för att prata om syskon och kolla om jag producerar egna äggblåsor nu eller om man ska gå på behandling igen. Det känns så märkligt. Tiden gick så fort! Jag känner mig nästan lite skyldig vet inte riktigt mot vad (jobbet, elvin) men det är väl känslan av att på något sätt inte kunna styra det själv. Går man in i behandling måste man ju ge 100 %.  Mycket märkliga känslor. Men en bebis till vill vi ju ha - önskar bara att det hade varit en naturligare process dit.

  • Eet

    Läste precis en artikel på Growingpeople, "Kränker sömnmetoder barnen?" Nu har jag dåligt samvete för att vi anamade lär dig somna själv-metoden. Tack och lov att Elvin "valde" att somna själv utan massa långdragna kvällar, och att vi inte har bråkat med honom nu utan han har fått sova hos oss.

    Än en gång har man lärt sig att modersinstinkten är den bästa.

    (Nä, nu måste jag jobba!)

  • 9Kärleken6

    Eet: My är hemskt mammig, vet inte när det började, men det är väldigt jobbigt. Tar mycket energi + att det är  jobbigt för pappan att det inte går lika bra med han så att säga. Men är nog inte mycket att göra. Det där med sömnmetoder ska man ta med en nypa salt. Ta vara på det man tycker passa och strunta i resten. Kommer alltid finnas de som är för och emot dessa metoder. Så inget dåligt samvete! Ja visst är det tur vi har vår tråd.  


    Här rullar allt på. Igår var vi ute hela dagen och räffsade, putsade fönster, tog ut alla utemöbler, tog ut husvagnen mm. Underbar solig dag hade vi. Nina sov till 7.30 imorse, var nästan världsrekord för henne hemma. My kom vid 4 till oss och sov väl kanske till 6.30.  Mycket att fixa nu inför bröllopet, känner jag måste ta tag i allt snart igen...
    Kram på er alla
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Tjollahopp 


    Nu blev det visst stiltje i tråden igen.
    Imorse så tyckte My att hennes och vår morgon började 4. Men jag förstår iof varför för igår så somnade båda 17.50! Sov i soffan och fotölj. Fick välja mellan att försöka väcka, omöjligt, låta sova en stund = inte somna någon gång på kvällen, eller lägga och hoppas på det bästa. Jag gjorde det sista. Nina var upp vid 22 och sa hon inte kunde sova men somnade snabbt om i vår säng och då My var vaken klocka 4 och kom till oss. Sen sov hon från och till till 6.30 då Nina kom upp. 
    Igår var det exakt 2 månader tills vi blir man och hustru. Börjar kännas lite nu...  
    Hoppas ni alla mår bra och bara är ute i solen. {#lang_emotions_sunny}
    Kram kram
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • Jeanette

    Hej hopp!

    Här har vi sjukstuga.
    Är så glad att det inte händer ofta...
    Flickornas förkylning börjar ge med sig men nu har det blivit Emils tur.

    Här har vi oxå haft nån dålig natt (just pga sjuka) o DÅ märker man att man ska vara glad NÄR nätterna funkar, vilket det ju oftast gör här. Peppar,peppar.
    Och glad det är jag...

    Förra helgen beslöt sig flickorna för att sluta använda blöja på natten.
    De har varit torra lääääänge nu men vägrat släppa blöjan.
    Vi har inte brytt oss att tjata om blöja på eller inte eftersom de ändå varit torra.
    Det finns viktigare "slag" att vinna.

    Kärleken: Åh..... MINDRE än två månader kvar.....
    Tänk när du satt här, nyförlöst med Nina o "bara" önskade en sak till... Bröllop...
    Nu har du snart det i "hamn" plus en gullunge till!!
    LIVET ÄR UNDERBART!

    Näe åter till att mysa med sjuklingar...

    Ha det så gott alla!!
    Kramiz


    ?:*¨¨*:?. Mina mirakel.... -90, -92 (ängel), -04, -07, -09 (DS). ?:*¨¨*:?
  • LillSkruttet

    Regn regn regn..... Vilken urtrist väder. Var iväg till Bauhaus idag och köpte lite extra trädgårdsslang för att kunna vattna vår nyplanterade syrenhäck. Kom hem med lite annat också, hängrännor osv. Sen kan man inte göra något alls när man väl kommer hem, bara regnar.....
    Jobbar i morgon och i helgen, så det känns verkligen urtrist att det bara är nergrått idag.

    Annars har väl veckan varit ok. Tyra har varit sjuk, förkyld, så jag fick en VAB-dag med henne igår. I måndags morse sade hon "mamma, jag vill ta tempen", jag kände på hennes panna och hon kändes mest sovvarm så jag skickade iväg henne till dagis. På eftermiddagen ringde de från dagis och sade att hon hade 38,5 i temp.....Hoppsan! Maken fick hämta henne lite tidigare, sen blev hon hemma i tisdags och igår. Man ska helt klart lyssna på sina barn....hon försökte ju säga att hon inte mådde bra redan på morgonen, men jag fattade ju ingenting. {#lang_emotions_embarassed}

    I morgon ska maken ta föräldraledigt, för dagis ska tydligen ha stängt pga att det är en klämdag!!!  Tyckte det lät jättekonstigt, det är inte storhelg och fredagen är ju en vanlig jobbdag för de flesta (om man nu inte klämt in en semesterdag eller så). Möjligheten fanns att ha henne på ett annat dagis om vi ville, men det kändes lite onödigt för en enda dag. Så maken får vara hemma, han får riktig långhelg. Själv upptäckte jag att jag kommer att vara ensam på jobbet i morgon, den andra sköterskan har tydligen fått semester beviljad, ingen som tillfrågat mig om det är ok (hade väl iof svarat ja även om de frågat, men det kan ju kännas juste att kolla med mig om jag tror att det funkar att vara själv, innan man beviljar någon semester då vi normalt ska vara 2 st på plats alla vardagar).

    Jobbar alltså i helgen också. Både lör och sön. Ledig måndag iallafall, och såg att det vankas värme och sol. NICE!!! Får njuta då, för sen är det jobb igen. Börjar verkligen känna att jag bara vill gå hem och vila, boa och slappa inför "minis" ankomst, även om det fortfarande är ett tag kvar. Jag har blivit så mycket tyngre i kroppen och höfterna värker. Motivationen går på sparlåga, då jag vet att sommaren kommer att bli tuff (man tar inte in vikarier för alla semestrar utan jag kommer att jobba ensam flera dagar). Skulle verkligen behöva en riktigt inspiration- och vitaminboost just nu så orken hittar tillbaka....

    Nehej, slutgnällt nu. Ska gå in och vara lite social med maken och dottern. Ha det gott allihopa!


    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • Eet

    Kärleken... härligt med bröllop, själv har jag snart varit gift i fyra år -  vad tog tiden vägen.

    Elvins mammighet är som nästan som bortblåst, undra om den hörde ihop med de tre tänder till som har har dykit upp? Lika så den oroliga nattsömnen  :) Livet leker.

    Lillskrutten: Då är vi två! jag ska med jobba i morgon är inte alls sugen.

  • Simben

    Jeanette; vet du nåt som inte vi andra vet om kärleken eller var det bara så att du siade lite om framtiden?

    Här är allt okej för det mesta...agnes mår bra..vi pratar inte om det som hände längre men jag tror ju det satt spår och det kommer visa sig i framtiden om vi måste till lasarettet för nåt annat nån gång men man får ta det som kommer då och inte gå och fundera på det nu.
    Nån remiss till logoped har inte dykt upp än och nu tror ju inte jag det kommer komma nån innan sommaren heller som dom sa att dom trodde helt säkert.
    Maja försöker prata en hel del men mycket förstår man inte och hon blir sååå arg och den tjejen har verkligen ett helsike humör och en envishet jag inte trodde existerade nånstans..kan bli tokig och jag vill inte ens säga alla tankar som far i huvudet ibland...sen är hon ju såklart en go unge oxå emellanåt men tror dom som får se den sidan mest är dagis och andra människor och inte jag

    I morgon bitti ska iallafall jag och sambon iväg till stockholm själva och stanna en natt. ska bli sååå skönt. första trippen utan barn på 4 år så det är välbehövligt känner jag

    Kärleken; åh vad spännande att det är mindre än 2 månader kvar till stora dagen D för dig och din karl nu önskar så att allt löser sig här oxå och att man får vara med om den biten nån gång i sitt liv.

    Ha det så bra alla och trevlig helg på er!
    Det ska vi ha
    kramis


    Älskar min två små tjejer Agnes och Maja över allt annat!
  • 9Kärleken6

    Hej på er


    På lördagen fick jag mig en överraskning... Fick en möhippa då! Jag hade inte räknat med någon och speciellt inte NU. Men den var rolig och lagom pinsam. Vi har haft besök av min svägerska och vår ena toastmaster i helgen. Har haft fullt upp med aktiviteter. My sover som en kratta ff, inget nytt, så va ni glada ni som får sova. Inatt har hon dock sovit hela natten i sin säng iaf. Men hon har varit vaken ett par gånger och skrikit. 
    Simben: Hoppas ni hade mysigt du och din kärlek. Jag håller tummen för att du också får skrida fram till altaret någon gång.  
    Eet: Grattis till 4 år som gift. Tiden springer och vi med den...
    Lillskruttet: Ja det var ju lite dåligt! Vad jobbar du som för sköterska?
    Jeanette: heheheh nu ska du inte förvirra alla här. Du menade så klart att sen jag önskade mig bröllop när jag "fått" Nina så har vi även "fått" My. Jag är alltså INTE gravid igen. Vet helt ärligt inte om jag någonsin kommer bli det igen. Är väldigt tveksam just nu... Jag hoppas ni kryat på er. Lite roligt att de tillsammans bestämde sig för att kasta blöjan då. Inte ovanligt för att va dina barn iof. Nina är långt ifrån torr på natten. Men antar man inte kan göra något åt det... 
    Kram på er alla
    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • LillSkruttet
    Kärleken: Vad kul med möhippa!!! Jag blev så överraskad när de tog mig på möhippa att jag skrattade och grät om vartannat. Men hade verkligen skitkul den dagen, var läääänge sedan jag hade så roligt. Underbara vänner man har!

    Jag är sköterska inom äldrevården, och det är ju ofta lite ensamt. Jag jobbar på ett korttidsboende, där det är en del in och utflyttar vilket gör att det emellanåt kan vara riktigt mycket att göra. Jämfört med en sköterska som arbetar på ett boende där klientelet är det samma under lång tid. Behövs oftast att man är 2 sköterskor på korttis.
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16