Inlägg från: FlovesT |Visa alla inlägg
  • FlovesT

    Vi som plussade v.21 2006 #13

    Kram!

    Jag är här... fast jag inte hunnit/orkat skriva så mycket på sistone.

    William har fått stafylokocker och streptokocker i en nagelbandinfektion så just nu kämpar vi med att få i honom Kåvepenin tre gånger om dagen. Med tanke på hans vilja att ta medicinen så är den nog inte särskilt god. Tips på hur man får i ungen medicinen mottages tacksamt! Fingret varar inte längre som tur är men nageln håller på att lossna. Ser inge vidare ut faktiskt. Skönt iaf att det är på väg bort.

    Annars är det som vanligt här. Jobb, dagis och the usual på eftermiddagen/kvällen. Imorgon blir det premiär för att cykla till dagis och jobbet för i år. Har förberett allt jag kommer på nu på kvällen. Ombyte till mig ska med. Ungarna ska ha sitt med. Jag tog med datorn hem från jobbet i torsdags, inte så kul nu när man ska konka tillbaka den. Måste, måste, måste komma ihåg att ta med medicinen till dagis. Får se hur det går för stackars D som ska ge honom medicin imorgon lunch...

    Hoppas alla ni andra mår bra och är friska!

  • FlovesT

    Det där med att ge medicin gick både bra och dåligt. Efter första dagen på dagis, där dom gav en dos, så va det inga problem hemma på kvällen. Han tog det i princip själv. Morgonen efter va det kamp igen och på kvällen lätt som en plätt. Konstigt, hur det är. Storebror ville också ha medicin eftersom lillebror fick det. Och då gick medicinen och ner fort som attans.

    Nu är det storebrors tur att bli sjuk. Han har fått vattkoppor och jag tippar på att det va det viruset som utlöst krupp-anfallet igår natt. Vi fick ta en sväng till akuten kl 3.30 på söndagsnatten. Roligare har jag ju haft men det gick bra iaf. Inatt har han iaf sovit gott hela natten med fönstret på glänt och huvudet högt så det va skönt.

    fuji: Hoppas verkligen inte att L blev smittad och att ni får en fantastisk semester!

    Dallandra: Jobbigt det där med ledigheten. Jag har också fått legat på om hur vi ska vara lediga i sommar. Eller ja, han. Fast där är det iofs hans chef som är lite trög men han har lovat att ge besked idag. Semesterlapp ska vara inne på fredag och nu är vi ju iofs hemma ett tag med vattkopporna men jag får väl skicka lappen eller nåt.

    Oci: Ullared själv! Det låter ju som en dröm! :)

    Catja: Kul med NYC! Jag vill också tillbaka dit.

  • FlovesT

    Jag är också kvar men tiden är så knapp. Vi har flyttat ihop killarna i samma rum så nu för tiden tar läggningsproceduren lite längre tid. Och det är ju bara jag som får lägga. Blir lite jobbigt i längden men den perioden går väl över som alla andra. Det sköna är ju att jag och T har fått eget rum! Känns som vi inte sovit utan barn i rummet på drygt 3 år men det har vi ju. En kort period innan William föddes. Men då va jag ju gravid. Vi målade ju även om vårt nya sovrum så det känns fantastiskt bra!

    Idag har vi varit ute precis hela dagen. Vi hade föräldragruppsträff i Mariebergsskogen. Jättekul att vi lyckats hålla liv i vår grupp även om några av fallit i från så är vi iaf 5 familjer som försöker träffas så ofta det går. Mammamiddagar har vi ju haft hela tiden men nu slog vi på stort och samlades hela familjerna. Jättekul!

    Idag gick mina halvsyskons halvbror på deras pappas sida bort. Han har inte haft det lätt i livet. Han begick självmord med överdos och dog imorse efter några dagar på IVA. Usch, samtidigt som det känns som en lättnad för honom på något vis så är det så jäkla tragiskt eftersom han inte alls haft det lätt i livet. Droger och kriminalitet sen han var väldigt ung. Pappan har varit ett stort jävla pucko rent ut sagt mot honom.

    Trist med jobbletande. Gudarna ska veta att man inte är uppskattade på jobbet när man vabbar för femtioelfte gången. Hoppas ni hittar drömjobbet på nära håll med snuskigt bra betalt båda två. :) Jag håller tummarna.

    Nu ska jag äta glass i soffan! Kram på er!

  • FlovesT

    Nej nej nej, tråden får inte dö ut. Jag kollar ju ofta men hinner inte alltid skriva nåt. Killarna är ju ofta i luven på varandra och är jag inte hemma med barnen så jobbar jag ju. Där hinner jag verkligen inte med nåt annat än jobb nu för tiden. På min förra tjänst så va det lite annorlunda. Nu är det häcken full hela tiden.

    Grattis till jobbet Oci!! Hur känns det? När och var och hur? Antar att det är närmre hem?

    Å grattis till blöjfriheten!! Den är helt underbar! Elliot har ju varit blöjfri sen årsskiftet ungefär. William har vi inte kört nåt race med än. Han brukar kissa på pottan ibland efter middagen men han har inte riktigt koll än. Att bara ha ett blöjbarn är ju skönt bara det. :)

    Började semestern nu i fredags. Fyra veckor ledigt! Helt underbart.  Har aldrig någonsin haft fyra veckors sammanhängande semester förut. T drog iväg till Norge igår morse och kommer hem ikväll. Downhillcykling stod på schemat. Själv var jag iväg till Stockholm förra helgen med min syster. Första gången jag är borta över en helg sen Elliot kom. Det va fantastiskt skönt! Vi gick på stan på lördagen och sen Grönan på kvällen. Trodde jag skulle dö när jag åkte Insane. Helt galet!! Men häftigt. Jag har blivit sån mes sen jag fick barn. Innan åkte jag alla karuseller utan att tveka.

    Vi har inte planerat så mycket inför semester. Ska ta en tur ner till Eslöv iaf, till barnens gammelmormor. Oci, du skrev nåt tidigare om att ni varit på nåt lekoseum eller va det hette? Brio? Det lät som nåt för våra killar. Har du andra tips på roliga saker för barnen nere i Skåne så tar vi tacksamt emot. :)

    Nä, dags att ta hand om vildingarna innan de river hela vardagsrummet. :)

  • FlovesT

    Du kommer fixa jobbet galant! Lite skillnad på 2,5 och 10 mil ja. Nästan så det är cykelavstånd. ;)

    Det va ju många bra tips! *antecknar*

    Här har barnen somnat för en stund sen. Läggning är inte kul just nu. Båda killarna sover i samma rum. Elliot som har varit så duktig tidigare har nu börjat bli riktig busig vid läggdags. Smyger ur sängen, och när man lyfter tillbaka honom skrattar han som en liten tok. Låter kanske mysigt men det är så enerverande när man vill att dom ska sova och VET att båda är jättetrötta. Tur att William inte gör så myckte väsen av sig i dom lägena. Då ligger han i sin säng och tittar upp lite då och då när det blir väsen från Elliots säng. Får hoppas att Elliot lugnar ner sig snart. När han väl gör det så somnar han ju på 3 röda.

    Det är konstigt. På dagarna kommer jag på tusen saker jag vill göra när barnen somnar. Men när dom väl somnar så har jag glömt allt... så blir jag sittande framför datorn eller tven...

  • FlovesT

    Låter som ni också har 3-åringar hemma... Tyst Vi har dessutom en wanna-be-3-åring... Härmar det mesta som storebror gör och säger. "Inte ALLS" är mest poppis just nu. Samtidigt är han helt underbar vår lille William. Ska pussas med värsta lilla pussmunnen. Ingen kan säga Mamma lika gulligt som han. Tur att det jobbiga vägs upp av det goda. :)

    Här kör vi fortfarande med springcyklar, till båda killarna. Elliot ser ju stora cyklar med trampor nu och vill ha trampor på sin. Det får bli till nästa cykelsäsong. William är nöjd med sin springcykel men han ska ju självklart cykla i lilla backen här utanför där storebror susar ner. Jag kommer ju få titta åt andra håll när de här två cykeltokarna sätter igång annars kommer jag få hjärtsnörp fortare än kvickt.

    Skönt att bli av med blöjan helt för A och att E mår bättre. Inte kul alls med svamp.

    Egentid med barnen var för sig är nog väldigt bra. Vi har varit lite dåliga med det. Här är ju båda otroligt mammiga. Så båda behöver verkligen tid med pappa, var för sig. E fick följa med pappa till verkstan med bilen härom dagen. Dom tvätta för hand, höjde upp den och kolla nåt under. Riktigt spännande tyckte Elliot såklart.

    Det är knappt så jag vågar skriva det men senaste veckan har vi inte gått upp förän vid 7-tiden. Det är 2 timmars sovmorgon!! Iofs så är väl ungarna uppe lite längre på kvällarna nu när vi är lediga men ändå... det är sååå skönt att inte behöva kliva ur sängen kl 5.

  • FlovesT

    Har faktiskt tagit mig i kragen idag och skurit ut tyg till massa små tygpåsar till barn och ett gäng näsduksfodral. Fast det gjorde jag under dagen. Killarna har lekt så bra tillsammans idag så jag har kunnat greja med det när de var vakna. Kors i taket! Flört

    Har dock bara börjat sy lite på en väska än så länge som jag måste få klar ikväll. Det ska bli en present till en 4-åring som precis fått lillasyster. Lillasyster ska självklart få hemsydd present hon med, fast hon får en haklapp för framtida kladd vid matbordet. :) Vi drar mot Göteborg imorgon och ska hälsa på lite kompisar till mig, varav en har precis fått sitt andra barn. Ska bli så kul att hälsa på!

    Har regnat och varit jättetrist väder idag så barna kom inte ur pyjamaserna förän efter lunch. Tyst Det måste väl vara okej när det är busväder och semester?!

    Borde sy klart den där lilla väskan och börja packa kläder...

    *tar mig i kragen*

  • FlovesT

    Gör ett litet livstecken från Karlstad. Här är det full rulle mest hela tiden. Har riktigt stressigt på jobbet just nu då min närmaste kollega och chef gått in i väggen. Det innebär att jag fått ta över massa jobb från henne, själv hade jag ju att göra redan innan och dessutom på en 75% tjänst. Ja, ni kan ju tänka er. Ganska bra med små barn på sätt och vis för man kan inte ta med sig jobbet hem. Visst, datorn åker med ibland och jag sitter och jobbar lite efter barnen somnat men oftast så är man ju så trött så det är ju ingen idé. 

    Annars mår vi bara bra. Tiden springer iväg. Julen är snart här som ni skriver om. Jag har bara kommit så långt att jag börjat skriva önskelista. Nätet kommer nog utnyttjas. Det är ju himla praktiskt att få allt levererat hem. Älskar julen och att få pynta och göra fint. Får se hur det blir i år bara. Vi väntar på att få omgjort i hall, kök och vardagsrum. Före jul skulle det vara klart. Vilket krasst kan betyda att den sista hantverkaren kliver ut ur lägenheten den 23 dec. Vore ju skönt att få det gjort snarast så det är klart till advent men det får vi se. Ska bli intressant och se hur vi ska lösa den veckan det ska ta att göra alla tre rummen. Det innebär att vi har tre sovrum att vistas i den veckan. Hm... får våldsgästa mormor kanske. :)

    Knepigt med Henrics prat. Men skönt om det börjar lossna lite nu.

    Oj oj... nu är snart batteriet på laptopen slut. Bäst att stänga ner. Kram på er!! Ska försöka bättra mig vad gäller skrivandet här. :) 

  • FlovesT

    Hallå i stugan!
    Här är det bara fint. Vi har klarat oss från sjukdomar. Peppar peppar. Men så fick ju vi vår beskärda del förra året. Jag tror man kan räkna de hela veckor vi jobbade på hela dagis-året på en hand.

    Elliot var på sitt första barnkalas i helgen. Han kom hem och jag frågade hur han hade haft det. Han va där med pappa. "Det va JÄTTEkul, mamma" fick jag som svar. Med stor betoning på jätte. Han hade suttit kvar sist vid fikabordet med ett stort leende och smaskat tårta. Sen fick jag ju en godispåse med hem. Första gången han har fått en egen godispåse. Den satt han i soffan och smaska upp när han kom hem. Bjussa brorsan gjorde han faktistk också. Nu blir det barnkalas på rad. Kompis Astrid har sitt 4-års kalas nästa helgen och sen blir det ju Elliots egna kalas i början av februari. Det blir väl till att börja baka bullar och annat för infrysning.

    Kul med Disneyland Paris! Vi har inte varit där. Däremot ska vi också flyga med barnen för första gången i juni. Alcudia ska vi åka till tillsammans med min bror och hans familj. Det ska bli jättekul och gissa om killarna ser fram emot att få flyga.

    Trist med dagmamman som slutar. Hoppas ni hittar någon ny som är minst lika bra.

    Å fy så hemskt med pojken som fått cancer. Det går ju inte att föreställa sig. Tackar högre makter att killarna är friska.

    Just nu jobbar vi på att låta killarna somna själva i sitt rum. Vi har ju tidigare legat brevid en av dom varje kväll. Det går jättebra när jag är på Zumba och pappa nattar dom. Då läser han saga, säger godnatt och går ut. Dom kan ligga och prata ibland men sen somnar dom utan knussel. Om jag nattar däremot så ska det springas upp i dörröppningen och viskas Maammaaaa av William. Men det går faktiskt bättre och bättre. Det är skönt.

    Hur är det med alla er andra?

  • FlovesT

    Kalaset som Elliot har varit på höll på mellan 14-16. De fick bullar, kakor och tårta och sen självklart fiskdamm med godispåse. Alla föräldrar var helt förundrade för att barnen satt och lekte snällt, inge bråk och stoj alls. Men det är klart. Första barnkalaset för de flesta. Bara kul att få komma hem till kompisen och leka med nya leksaker.

    Elliot fick en ny kalasinbjudan med posten idag. Det kalaset kommer vara mellan 13.30-15.30 och denna gång måste det ju vara min tur att få gå på kalas. :)

    Jag frågade Elliot vilka han ville bjuda på sitt kalas och jag trodde ju såklart han skulle rabbla upp sina 3 dagiskompisar men den första han sa va faktiskt William. Jag som funderade på om vi skulle låta William va hos mormor under kalaset för att det verkligen ska bli fokus på Elliot. Så att han får känna att det är hans dag. Men nu blir det nog inte så. Lillbrorsan är ju annars väldigt tuff och tar en del uppmärksamhet. Förhoppningsvis så blir han lite mer timid när kompisgänget med stora barn är här. Det spörs! :)

    Spännande med dagmammabesök. :)

  • FlovesT

    Hur sitter era barn i bilen föresten?

    Elliot sitter fortfarande bakåtvänd i sin BeSafe. Men det börjar bli riktigt tungt att lyfta upp honom nu. Han väger ju ändå 17 kilo. Många gånger klättrar han upp själv men det är ju inte alltid det passar lille herrn. :)

  • FlovesT

    Här är det i princip bara Bilar och ännu bättre Star Wars som gäller. Fast dom bryr sig inte så mycket om kläder.. än. Tack och lov.

    Håller tummar att alla inskolningar och lämningar går bra med alla barn.

    Oci, grattis till den fasta tjänsten!! Alltid skönt att ha den tryggheten.

  • FlovesT

    Vi var på fyra-årsbesöket igår och det gick bra. Elliot var lite reserverad, som han brukar vara men när han fick sparka och kasta boll tillsammans med barnsjuksköterskan så blev det glada skratt. Annars gick allt väldigt bra. Dock ska vi tillbaka och göra hörseltestet igen. Han flytta bollar enligt instruktioner vid pip de första fem-sex gångerna sen sa han att han inte hörde mer. Även sånna pip som han hade flyttat bollar på först. Så det får vi komma tillbaka och göra om några veckor. Elliot är mitt emellan Amelie och Marcus, han är 104 cm lång och väger 18 kg.

    Jag och T äter ju lchf-kost nu, sen fyra veckor tillbaka. Igår kväll var vi på en föreläsning som handlade om barn och mat av Kostdoktorn Andreas Eenfeldt och Monique Forslund. Jättespännande och lärorikt. Usch va mycket skräpmat det finns och som marknadsförs till barn. Man blir mörkrädd.

    Nästa vecka ska Monique, som också är min zumbainstruktör, vara med i programmet Halv åtta hos mig. På måndag är hennes program. Det finns en risk/chans att jag också kan synas nån sekund eller två. Filmteamet ville nämligen filma ett Zumbapass med Monique och då va jag med. Så kolla på måndag!!

  • FlovesT

    Enkelt förklarat så är socker och vitt mjöl skräp. Man ska inte använda margariner, det om nåt är skräp. Riktigt smör och feta produkter. Inga lightprodukter. Jag är usel på att förklara kortfattat men jag rekommenderar boken Matrevolutionen starkt! Även om man tycker det är nonsens med lchf så tycker jag iaf att man ska läsa boken och få en mer nyanserad bild av kostråden som ges idag.

    Ja, man hann ju se att jag var med i tv iaf. Tyvärr fick programmet inte rättigheter att spela Zumbamusiken så det va nån annan lam musik i bakgrunden. Mycket synd för det är ju den glada musiken som gör det. :) Kul var det iaf. Det har ju blivit otroligt mycket skriverier och väsen efter programmet om just lchf. Moniques hemsida Lifezone.se gick i taket efter programmet. Hon har fått jättemycket mail, både positiva och negativa. Nån skrev "hur i hela friden står du ut med dig själv" eller nåt i den stilen. Jag fattar inte att man orkar bry sig så mycket om man själv inte är intresserad. Bara strunta i det. Ägna energin åt något vettigt istället.

    Har varit hemma några dagar med febrig, hostig och snorig liten William. Trodde han var på bättringsvägen i måndags. Funderade i går morse om han skulle få gå till dagis eller inte men tänkte att han kan nog behöva ta igen sig lite extra så han fick va hemma. Tur det för när vi kom hem från att ha lämnat Elliot så va William varm och han hade ju feber igen.

    Nu är det lugna timmen här. Han sover middag. Gick och la sig själv innan lunch. Jag frågade om han ville ha lunch först och sen vila. Lunch först svarade han. Han gick förbi köksbordet, med sin snutte och tutte. Vela runt i köket istället för att sätta sig vid bordet. Då sa jag till honom på skarpen att han fick komma och sätta sig. -Nä, då går jag och lägger mig istället, sa han och gick in till sängen, la sig och somnade. Han är så skön den där killen. Verkligen egensinnad.

    Åh, städfirma låter toppen! Gud så skönt att slippa städningen. Det är ju så trist! Hoppas ni får några bra offerter!

    Nu ska jag passa på att sy färdigt ett gäng t-shirts som jag håller på med. :) Kul att din arbetskamrater är avis på din väska, Oci. *stolt som en tupp*

    Må så gott!!
    /Frida

Svar på tråden Vi som plussade v.21 2006 #13