• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Förkylningsastma-tråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49885066.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m50744504.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m50743863.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m50633598.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m51217401.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49715000.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-05 22:01
    Innehållsförteckningsguider (de vanligaste allergierna): utanallt.blogspot.com/search/label/Inneh%C3%A5llsf%C3%B6rteckningsguider

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-16 09:29
    Recept: www.familjeliv.se/Forum-3-22/m35281540.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-05-02 12:55
    Matallergi i FASS(Be läkaren läsa nedanstående FASS-länk om läkaren inte tror på allergi då RAST/prick inte visar något....)
    www.fass.se/LIF/lakarbok/artikel.jsp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-13 19:42
    FASS om allergi www.fass.se/LIF/illness/ViewIllness.action&docType=95&docTitle=Sjukdomar+%26amp%3B+besv%26auml%3Br

  • Svar på tråden Allergitråden
  • Jkpg Deluxe
    Färgen skrev 2013-05-05 08:29:47 följande:
    Jkpg deluxe: jag skulle oxå föreslå ett patchtest om ni inte redan testat det. Min dotter reagerar bara i huden och det var inte förrän vid ett patchtest som de hittade den stora boven för henne (kvalster). Långsamma reaktioner som det oftast handlar om när det sätter sig på huden är svåra att hitta med pricktest och blodprov.

    Avena: till oss har läkaren sagt att det inte finns något som heter förkyldningsastma efter de fyllt 2år, får de då astma-besvär har de antingen astma eller så beror det på något annat typ allergi.
    Avena skrev 2013-05-04 10:56:17 följande:
    Längesen jag var här inne nu! Hej, alla. :) 

    Deluxe, jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer än att säga, vad du säkert redan vet, att allergitesterna visar långt ifrån alla allergier och aldrig långsamma. Möjligtvis om man gör patchtest... Några av min sons jobbigaste reaktioner har inte visat på testerna. Ni kan ju alltid prova att utesluta de vanligaste livsmedlena, som mjölk, när ni är helt lediga en vecka eller så, för att se om det gör skillnad. Inte lätt det här! Fortsätt kämpa, sådär ska han ju inte ha det. Lycka till.

    Jag har en fråga till er med barn med pollenallergi:
    Har de reagerat med astma och/eller kräkningar någon gång?

    Han (vår tvååring) har ingen reaktion i ögon eller näsa men har haft ett astmaanfall i onsdags och började kräka i fredags. Det är inte magsjuka alltså, utan han kräker av många olika födoämnen och vi ser skillnad på allergi-kräkningar och magsjuka. Tänker nu att han reagerar med kräkningar på pollen eftersom vi inte kan se att han fått i sig något han inte tål. Men är det ens möjligt? Hans astma är helt bra igen så han har ingen hosta eller så. Bara kräker upp varenda droppe han får i sig i drygt ett dygn nu. Vattniga, luktfria kräkningar.

    Han visade höga värden på björkpollenallergi när han testades i höstas så han borde ju reagera på något vis nu tycker man, men är alltså symtomfri i övrigt.  
    Ja patch-test har han gjort på råg, vete och mjölk...han har inte testats för kvalster...utan bara födoämnen.
    Kanske får testa mjölkfritt snart då...är det 4-6 veckor man bör testa?! 

  • Jkpg Deluxe

    Intressant det ni skriver om beteendeförändringar i samband med mat...känner igen sonen i det men är osäker på vad det är som gör honom sådan...på allergicentrum får vi nog ingen mer hjälp nu känns det som, eftersom de gjort patch-test + att han växer enligt sin kurva... :/

  • Jkpg Deluxe
    längtan 80 skrev 2013-05-05 19:44:07 följande:
    Tillalamm- Personlighetsförändring- JA!!! Grinig, provocerande, bråkig, gnällig. kan inte leka ordentligt utan ser ut att leka men far bara runt mellan saker. måste ha en med hela tiden istället för att leka själv. gråter för ingenting. mm. när det är som värst lättar vi på regler för hon kan ju inte kontrollera sig själv och är så ledsen. hon vill göra rätt men kan inte styra.  Man försöker att inte vara på och rätta till för det blir ju onödiga slitningar. Vi känner som om vi fått ett helt annat barn och väntar på att få tillbaka våran tös igen. En sak att göra är att distrahera- åka någonstans eller hitta på saker. garderoben full av leksaker att gömma och ta fram så att det blir som nytt. För oss sitter det i i flera veckor.
    Vad har hon för allergier? Påminner om vår son som är 3,5... :/
  • längtan 80

    Gluten, allt med ursprung från vete- även det som livsmedelsverket säger är säkert tex glukossirap. mjölk, fisk, havre, soja-ärt-baljväxter. avokado, råa jordgubbar.

    Tessan27: vi hade max dos på astmamedicin till tösen hela hösten och fick inte bukt med det ( hon hade även andra besvär)   när vi tog bort soja-ärt -baljväxter så försvann det. nu har vi grunddos och ökar några få dagar vid förkylning.

      

  • längtan 80

    Hm. säkert korkad fråga. choklad- har inget med bönor att göra fastän det heter kakaoböna... eller?
    ärt-soja-baljvxtallergi

  • shine
    Fazer gick ut med en produktåterkallelse på Wienernougat. Vår son älskar dom och det skulle förklara hans eksem. Så jag kontaktade dom via mail och dom skickade ett frankerat kuvert så jag kunde skicka in den chokladen som fanns kvar. Sagt och gjort. Har fått svar och det var mycket mjölk i dom stod det och dom ville ersätta eventuella sjukhusräkningar, medicin eller taxiresor mot att vi skickade in kvitton. Bad mycket om ursäkt, samt ville ge oss en goodwillersättning. Nu har vi fått 1000 kr insatt på kontot i goodwillersättning.
  • tessan27

    Hur gör ni nu när barnen blir trötta och hängiga av pollen? Går dem till skola/förskola som vanligt eller är ni hemma och Vabbar med dem??
    När jag hämtade Vincent på förskolan idag så sa personalen att han inte alls varit sig själv utan trött och hängig. Dem är ju såklart ute nästan hela dagen då vädret är helt underbart. Sol och värme. Men han är ju bara 3 år, precis fyllda, så han kan ju inte riktigt hantera tröttheten och sova vill han ju absolut inte...
    Vet inte riktigt hur jag ska göra imorgon... Känns ju sådär att han ska vara på förskolan 7.30-16 när han har det så här men man kan ju inte heller vara hemma i flera veckor pga allergi... Han har ju sin mediciner som han tar dagligen... Har dock telefontid med allergiläkaren på onsdag nästa vecka.

  • Mandelskorpan
    längtan 80 skrev 2013-05-07 17:53:54 följande:
    Hm. säkert korkad fråga. choklad- har inget med bönor att göra fastän det heter kakaoböna... eller?

    ärt-soja-baljvxtallergi



    Inte alls någon korkad fråga! Kakaobönan är ingen böna / baljväxt så det ska vara lugnt har jag fått lära mig.
  • Mandelskorpan
    shine skrev 2013-05-07 20:13:39 följande:
    Fazer gick ut med en produktåterkallelse på Wienernougat. Vår son älskar dom och det skulle förklara hans eksem. Så jag kontaktade dom via mail och dom skickade ett frankerat kuvert så jag kunde skicka in den chokladen som fanns kvar. Sagt och gjort. Har fått svar och det var mycket mjölk i dom stod det och dom ville ersätta eventuella sjukhusräkningar, medicin eller taxiresor mot att vi skickade in kvitton. Bad mycket om ursäkt, samt ville ge oss en goodwillersättning. Nu har vi fått 1000 kr insatt på kontot i goodwillersättning.



    Det förklarar varför sonen reagerade när jag provade att äta såna. Trodde det var mandeln men då kanske han tål det då
  • Maca

    Jag måste bara fråga om råd, min son har haft svårt att gå upp i vikt o vi har hela tiden varit inne på spåret allergier då han haft utslag. Man gjorde lapptest på 11 olika ämnen inget födoämne gav utslag förutom att han fick utslag utav tejpen som man hade på ryggen för att hålla gast plåstren. Doktorn tror nu att hans allergier kanske inte alls är allergier utan att det nu visat sig ett tag att sonen gar förstorade halsmandlar samt en stor adenoid. Att hans bristande viktuppgång beror på detta istället då han har sömnapner andas tung snarkarr är konstant förkyld o klarar inte av att äta bitar utan att kväljas. Jag blir så förvirrad i 1 års tid har varit inne på spåret med allergier o utredningar tagit bort mjölk spannmål soja + sojasläktingar o ägg men Inget har gett resultat han har hela tiden växt bra på längden. Jag blir nästan lite rädd att läkarna bara svamlar eftersom de inte vet vad de ska hitta på näst..