• Hjärtat längtar

    Sydafrika-tråd!

    Hej!
    Jag ville starta en tråd där vi som är intresserade, ska eller har adopterat från Sydafrika kunde samlas oss prata lite Glad ge varandra råd och tips m.m

    Vi vill adoptera från Sydafrika, men har bara köat hos AC ett halvår.  

  • Svar på tråden Sydafrika-tråd!
  • Qermit
    Kwela skrev 2011-11-08 22:55:10 följande:
    Godnatt vi ses om några timmar!
    Haha, ja det är i den här tråden man ska hänga om man vill ha lite spänning...
  • Längtande SA
    Qermit skrev 2011-11-09 07:03:39 följande:
    Haha, ja det är i den här tråden man ska hänga om man vill ha lite spänning...
    Ja! Så är det verkligen! Underbart att se att det rullar på med bb och om det faktiskt har lossnat i Pretoria nu så kanske inte AC's prognos stämmer längre... Det kanske kan bli fler än 30 bb i år!!! HOPPAS HOPPAS!
  • Qermit

    Längtande SA, det håller vi tummarna för! I början av året trodde ju AC att vi skulle få fler barn till Sverige eftersom vi fått färre än vad ABBA trott året innan. Så helt omöjligt tror jag inte att det är att det faktiskt skulle komma fler bb än vad prognosen säger.

  • Nystart

    Jag tror väntan kan kännas outhärdlig för många även om man inte är den som väntat längst. Det beror lite på hur omständigheterna runt omkring en ser ut. Om man  t ex  börjar närma sig åldersgränsen och inte kommer få förnyat medgivande kan nog väntan vara nog så  pressande även om man "bara" ligger runt 12 månader. Om man fortfarade har massa vänner utan barn är väntan kanske lättare än om ALLA i  ens omgivning har familj. Man kanske har sjuka föräldrar och man oroar sig för att de inte ska hinna träffa barnet. Har man förberett mycket blir man kanske mer påmind än om man (som vi) både gång 1 och gång 2 fick MASSOR att göra när det väl blev skarpt läge.  Det finns så mycket som gör ens väntan lättare eller svårare så jag tror att det är svårt att jämföra. Att försöka hjälpa varandra (hemma och t ex på FL) i väntan är viktigt oavsett. Men det är klart att det känns orättvist Ylva. .


    Jockelina skrev 2011-11-09 08:59:35 följande:
    Vad står ABBA för? Då menar jag inte fisk eller musikband.
    Ha, ha! Jag har också en tendens att skriva ABBA istället för Abba, svensk om jag är. Och det är ju den sydafrikanska adoptionsorganisationen Abba adoptions.
      
  • Qermit

    Ylva, försök att inte tänka att någon glömt bort er. Det är det ingen som gjort! Jag tror att vi alla är matchade...

  • Kwela

    Jag tror inte att domarna tar hänsyn till vem som haft sina papper i landet längst. Ni är säkert matchade och era papper väntar i domstolen på att bli påskrivna. Håll ut några veckor till Ylva och försök att samla kraft. Ett förslag är du bestämmer dig för att orka fram till jul och skulle det vara så att ni mot all förmodan inte fått barnbesked då får du göra en ny plan. Jag vet att jag inte kan förstå hur ni känner er som väntat längst men jag försöker ta hur jag mådde fram till BB och lägga på minst dubbelt så mycket. Och ändå förstår jag att jag inte ens förmodligen är i närheten av hur det känns. Fy jag lider med er och jag hoppas att det snart är över för er. Ta hjälp av en psykolog om du behöver någon professionell att prata med. Det gjorde jag och det hjälpte mig i alla fall. Psykologen hjälpte mig också med att förstå att det inte bara gäller att orka fram till BB utan även efteråt när man ska ta hand om ett barn.

  • ViljaDrömma
    Ylva L skrev 2011-11-09 11:15:00 följande:
    TACK för era svar. jo jag vet det här med att man också skall orka sen när man väl får barnet, men om man inte ens e säker på att det blir ngt barn hur skall man då orka vänta. Varje dag efter 18 m är en tortyr och väntetiden borde ju ändras, jag menar får vi bb innan jul och får åka i jan då är det 22 m för oss och det e så otroligt lång väntan. Enda som hjälper just nu är ett bb som aldrig kommer, det kan ingen psyolog hjälpa en med. Visst hoppas man på att man e matchad men får vi inte ett barn till jul, kommer jag ej stå ut, alla mina vänner har barn, dop och barnkalas har jag inte gått på på flera år, alla frågar i ens omgiving men kommer inte det där barnet ngn gång, hur lång tid kan det eg ta, hur lång tid som helst eller? Man har hållt ut så länge, efter 12 m kände man ju sig redan trött på väntan eftersom vi känner flera som fått bb efter 3 m och sedan sitter man själv här efter 19m.
    Fast jag kan ju tycka det är positivt att de inte ändrar beräknad väntetid. Det borde ju betyda att ni är ett undantag, att det inte ska behöva vara så. Jag menar på samma sätt som vissa får BB efter 3-4 månader, så har de ju inte ändrat väntetiden till 3-18 månader. Både ert och de andras fall ses väl som något som bara händer nån enstaka gång antar jag.

    Därmed inte sagt att jag inte förstår er frustration, försöker bara se lite positivt på situationen i stort.
Svar på tråden Sydafrika-tråd!